-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
με λιγα λογια, θα πρεπει να κλεισει το 50-70% των πρατηριων προκειμενου οι υπολοιποι να κερδιζουν ικανοποιητικα λεφτα στηριζομενοι στον τζιρο και οχι στην κλοπη.
[...]
παρολαυτα, η τιμη της βενζινης θα επεφτε ελαχιστα, καθως οπως σωστα εχει ειπωθει, περιπου 1€/λιτρο ειναι μονο οι φοροι του κρατους.Γιατί θα πέσει η τιμή αν κλείσουν 50-70% των πρατηρίων? Μάλλον το αντίθετο θα γίνει.
γιατι θα αυξηθει ο τζιρος στα πρατηρια που θα μεινουν. Ετσι θα υπαρχει περιθωριο μειωσης της τιμης χωρις απωλεια εσοδων. Μη μου πεις οτι θα λειτουργησουν σαν καρτελ, γιατι και τωρα αυτο συμβαινει.
-
κξξξξξξξξξξξξ
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
μου αρέσει που το έχουμε πάρει στο χαλαρό
κουτσάν σε ποιό ιστορικό γεγονός βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή
Τεράστιο ιστορικό γεγονός, όχι αστεία : το μεσημεράκι διασταυρώθηκα με το αυτοκίνητο με τον ΓΑΠ που κατέφτασε στο ξενοδοχείο που μένω στην Πάρο...Οδηγούσε ο ίδιος (δεν τον είδα, μου το είπαν οι άλλοι) και περάσαμε ξυστά σε ένα πολύ στενό δρόμο ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο ενώ έβγαινα...
Και δεν τον πέτυχες,ε;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Τεράστιο ιστορικό γεγονός, όχι αστεία : το μεσημεράκι διασταυρώθηκα με το αυτοκίνητο με τον ΓΑΠ που κατέφτασε στο ξενοδοχείο που μένω στην Πάρο...Οδηγούσε ο ίδιος (δεν τον είδα, μου το είπαν οι άλλοι) και περάσαμε ξυστά σε ένα πολύ στενό δρόμο ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο ενώ έβγαινα...
Και δεν τον πέτυχες,ε;;;
Κρίμα. Θα είχε μετά να το λέει πως τον σταμάτησε στο δρόμο και του μίλησε άλλος ένας άνθρωπος του μόχθου
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γιατί θα πέσει η τιμή αν κλείσουν 50-70% των πρατηρίων? Μάλλον το αντίθετο θα γίνει.γιατι θα αυξηθει ο τζιρος στα πρατηρια που θα μεινουν. Ετσι θα υπαρχει περιθωριο μειωσης της τιμης χωρις απωλεια εσοδων. Μη μου πεις οτι θα λειτουργησουν σαν καρτελ, γιατι και τωρα αυτο συμβαινει.
Αν τώρα που είναι πιο πολλοί λειτουργούν σαν καρτέλ φαντάσουν τι έχει να γίνει όταν λιγοστέψουν....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κριμα να μην οδηγουσες κανα LADA να τον εστελνες αδιαβαστο θα σε καναμε Εθνικο Ηρωα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι θα αυξηθει ο τζιρος στα πρατηρια που θα μεινουν.Σύμφωνοι ως εδώ.
Ετσι θα υπαρχει περιθωριο μειωσης της τιμης χωρις απωλεια εσοδων.
Εδώ το χάσαμε και πνίγηκε ο Tiger
Για ποιό λόγο να ρίξει τις τιμές? Έχει καμια υποχρέωση να πουλάει στην χαμηλότερη δυνατή τιμή? Ίσα ίσα, εφόσον θα μειωθούν τα πρατήρια δέν θα υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός και θα μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές χωρίς να χάσουν πελατεία (εφόσον ο καταναλωτής θα προτιμήσει να βάλει ακριβή βενζίνη παρά να τρέχει στου διαόλου το κέρατο να βρεί σε άλλο βενζινάδικο φτηνότερα).
Προσφορά και ζήτηση, Economics 101
Μη μου πεις οτι θα λειτουργησουν σαν καρτελ, γιατι και τωρα αυτο συμβαινει.
Ξέρεις πόσα πρατήρια είναι ξενοίκιαστα αυτή τη στιγμή και οι εταιρείες ψάχνουν να τα νοικιάσουν και δέν βρίσκουν? Αν νομίζεις οτι υπάρχει καρτέλ τότε τίποτα δέν σε εμποδίζει απο το να νοικιάσεις ένα, να πουλάς σε χαμηλότερη τιμή και να πάρεις όλη την πελατεία απο τους άλλους.
-
αυτα που λες συμβαινουν γιατι οι καταναλωτες συμπεριφερονται σαν προβατα. Η κριση ομως εχει αναγκασει παρα πολλους να ψαχνουν για το καλυτερο συνδιασμο τιμης/ποιοτητας. Αυτη τη στιγμη η αγορα λειτουργει πολυ πιο ανταγωνιστικα απο οτι 1 χρονο πριν.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Διάβαζα σε μία εφημερίδα ότι όντως η αύξηση του φόρου στα καύσιμα όχι μόνο δεν έφερε περισσότερα έσοδα, αλλά τα μείωσε και δημιούργησε και κρίση στον χώρο του αυτοκινήτου. Το θέμα είναι θα αλλάξει κάτι? Δλδ να πουν οκ, μλκία κάναμε => μείωση του φόρου. Μπα...Μπαααα, μάλλον περιμένουν να το ...συνηθίσουμε
-
1.456 ευρώ η τιμή της φθηνότερης 95άρας στο Π.Φάληρον. Αποροφήθηκε σχετικά καλά η αύξηση στο ΦΠΑ, μάλλον λόγω και της συνεχής πτώσης της τιμής βαρελιού.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Χθές ερχόμενος στη πόλη των Ιωαννίνων, μετά από μικρή βόλτα και περνώντας από τα παραδοσιακά φθηνότερα πρατήρια της πόλης, είδα πάνω κάτω σε όλα τα πρατήρια τιμή 1,49Ε για την απλή. Λίγα χιλιόμετρα απ το κέντρο της πόλης όμως, (4-5 χλμ) άνοιξε ένα νέο πρατήριο AVIN με τιμή της απλής 1,43 και της 100άρας 1,55Ε. Πολύ καλή τιμή για τις μέρες μας πιστεύω, λογικά θα είναι τιμή γνωριμίας, καθώς ήταν ολοκαίνορυιο το πρατήριο και ακόμη δεν το είχαν τελειοποιήσει (πχ το mini market ακόμα φτιάχνοταν, ενώ δεν είχε 'αέρα' για τα λάστιχα ). Φυσικά το τίμησα! Πιο πρίν είχα βάλει βενζινη στην Θεσσαλονίκη με 1,49 νομίζω σε ένα jetoilΣχετικό με Ιωάννινα που διάβαζα προλίγο στα 'ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ'
**Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση της Εξαγοράς του Δικτύου Πρατηρίων
της Shell από τη Μotor Oil
**
Ενέκρινε, στις 11 Ιουνίου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της Shell Hellas
από τη Μotor Oil. Ως όρος για την έγκριση τίθεται η υποχρέωση της τελευταίας να μειώσει στο 55% το
μερίδιο αγοράς της στους Νομούς Ιωαννίνων και Κεφαλληνίας, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος
με την αντίστοιχη απόφαση για την περίπτωση της εξαγοράς του δικτύου της BP Hellas από τα Ελληνικά
Πετρέλαια.
Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αποφάσισε την υπό όρους και προϋποθέσεις
(διορθωτικά μέτρα) έγκριση της γνωστοποιηθείσας από 26.03.2010 συγκέντρωσης των εταιριών Motor
Oil, Shell Overseas Holdins, Shell Hellas και Shell Gas Commercial and Industrial, προκειμένου να
εξασφαλιστεί η συμμόρφωση των εταιριών με τις τροποποιήσεις/δεσμεύσεις που έγιναν από αυτές
με τα Υπομνήματά τους και κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Έτσι, η Μοtor Oil, οφείλει, όσον αφορά τους τομείς λιανικής πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
κίνησης στον νομό Ιωαννίνων και τον τομέα λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης στο νομό
Κεφαλλονιάς, να απολέσει πρατήρια στους νομού αυτούς ώστε μερίδιο αγοράς του δικτύου λιανικής
του συνδυασμένου σχήματος να μειωθεί στο 55%, εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος. Αυτό μπορεί
να γίνει είτε μέσω της μη ανανέωσης συμβάσεων με πρατηριούχους είτε με καταγγελία συμβάσεων των
Shell/Avin με πρατηριούχους.Επίσης, η Μοtor Oil οφείλει, βάσει της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να χορηγήσει στην
τελευταία, μετά την έγκριση της συγκέντρωσης, κατάλογο και χάρτη με την τοποθεσία των πρατηρίων
Shell/Avin που προτίθεται να αποδεσμεύσει σταδιακά στους δύο νομούς, με αναφορά στην ετήσια
κατανάλωση (βάσει στοιχείων 2009) για καθένα πρατήριο, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκριση της
αποδέσμευσης των πρατηρίων.Τέλος, υποχρεούται να μην ανακτήσει για χρονικό διάστημα 6 ετών τα συγκεκριμένα πρατήρια.
Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση συγκέντρωσης παραπέμφθηκε από την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 15.03.2010 (Case No COMP/
M5637), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κοινοτικού Κανονισμού 139/2004. -
Σαββατο πρωι σε ΒΡ στον ισθμό Κορίνθου, απλή αμόλυβδη 1.59*. Κυριακή σε 4-5 βενζινάδικα (Aegean, Revoil, Avin, Silkoil) στο δρόμο Σπάρτης ΓυΘείου, η απλή αμόλυβδη από 1.45* έως 1.49*.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Διάβαζα σε μία εφημερίδα ότι όντως η αύξηση του φόρου στα καύσιμα όχι μόνο δεν έφερε περισσότερα έσοδα, αλλά τα μείωσε και δημιούργησε και κρίση στον χώρο του αυτοκινήτου. Το θέμα είναι θα αλλάξει κάτι? Δλδ να πουν οκ, μλκία κάναμε => μείωση του φόρου. Μπα...
Μπαααα, μάλλον περιμένουν να το ...συνηθίσουμε
Μπορεί να χάνουν σε φόρους αλλά να κερδίζουν από τις μειωμένες εισαγωγές ότι δεν φεύγουν τα λεφτά από την Ελλάδα (εμπορικό ισοζύγιο). Μπορεί να έχουν υπολογίσει ότι μακροπρόθεσμα συμφέρει καλύτερα τη χώρα έτσι.... (μπορεί και όχι, δεν είμαι γνώστης).
-
Που να βαλω βενζινη-100αρα καπου σε Αθηνα-πειραια οπως θα ερχομαι απο Θεσσαλονικη; (Προορισμος ειναι το λιμανι του Πειραια).
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Που να βαλω βενζινη-100αρα καπου σε Αθηνα-πειραια οπως θα ερχομαι απο Θεσσαλονικη; (Προορισμος ειναι το λιμανι του Πειραια).Γιατι 100ρα? Η 95αρα τι εχει?
-
Πυρακια
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
ΠυρακιαVW
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πυρακια
VW
REVO
-
13.73 lt με 20 € σήμερα. Από προχτές έπεσε η τιμή κατά 0,02 €
Και ένα καλό πρατήριο για ανεφοδιασμό: http://www.youtube.com/watch?v=uSsEZ7BOrAg -
ποσταριστηκε μερικα σελιδες πριν , πραγματικα άμα της τον τσιμπησεις λιγο θα παρεξηγηθει ?
Βενζίνη ώρα μηδέν!