-
τι κερδίζεις από την χρήση της απλής έναντι της «100άρας» σε ένα έτος;
παίρνουμε τις 2 μεγαλύτερες περιοχές, της Αττικής και της Θεσ/νικης.
στην μεν (α) Αττική σύμφωνα με το gasprice.gr ο μέσος όρος της 95άρας είναι 1,08 ενώ της 100αρας 1,27. Στην δε, (β) θεσ/νικη είναι 1,08 επίσης και 1,28 η σούπερ.
Σε 1 έτος με μέσο όρο διανυθέντων χλμ 18.000 και κατανάλωσης 9 λιτρων ανα 100χλμ οι υπολογισμοί μας βγάζουν:
(α) 1750
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Megane98hp
Την 100 οκτανίων πόσο την έχει?Δεν εχει καθολου 100αρα. Γιατι αραγε;
-
[quote='Spike']τι κερδίζεις από την χρήση της απλής έναντι της «100άρας» σε ένα έτος;
παίρνουμε τις 2 μεγαλύτερες περιοχές, της Αττικής και της Θεσ/νικης.
στην μεν (α) Αττική σύμφωνα με το gasprice.gr ο μέσος όρος της 95άρας είναι 1,08 ενώ της 100αρας 1,27. Στην δε, (β) θεσ/νικη είναι 1,08 επίσης και 1,28 η σούπερ.
Σε 1 έτος με μέσο όρο διανυθέντων χλμ 18.000 και κατανάλωσης 9 λιτρων ανα 100χλμ οι υπολογισμοί μας βγάζουν:
(α) 1750
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Κι εδώ 1.1+ η απλή (στο BP που βάζω 1.187)... η 100ρα έχει 1.350Σημερινή αναφορά: 95αρα 1.205, 100ρα 1,445
Ευτυχώς έχω μισο ρεζερβουαρ ακόμα... -
Μα καλά, είναι δυνατον να υπάρχουν αυτές οι τιμές στην Ελλάδα??
Εδώ, που έχουν την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη, η απλή έχει 1,45 και η σούπερ 1,55.
Αν είναι δυνατόν Φαντάσου πού θα φτάσουν οι τιμές μόλις αυξηθούν οι φόροι...Ξεκινήστε το ποδήλατο
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
1,28 το λιτρο απλη αμολυβδη σε Shell στο Ηρακλειο λεωφ Κνωσου.Σημερα το πρωι το ιδιο βενζιναδικο 1,30
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εδώ, που έχουν την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη, η απλή έχει 1,45 και η σούπερ 1,55.
Μπορείς να μας πεις την τιμή του diesel;
Θυμάμαι το 2005 μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη ψαλίδα σχετικά με την βενζίνη... -
Δυο παρατηρήσεις:
- Οι FSi θέλουν 95. Όχι ελληνική 95άρα. Ο νοών νοείτω.
- Για τον παραπάνω λόγο της ελληνικής 95άρας, σε οποιαδήποτε σύγκριση κόστους χρήσης, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε τη μεγαλύτερη κατανάλωση και τα τυχόν προβλήματα της ελληνικής 95άρας...
-
Οι FSi μια χαρά καίνε ελληνική 95άρα.
-
Ο χρήστης TheRealTopGunZ έγραψε:
Δυο παρατηρήσεις:- Οι FSi θέλουν 95. Όχι ελληνική 95άρα. Ο νοών νοείτω.
- Για τον παραπάνω λόγο της ελληνικής 95άρας, σε οποιαδήποτε σύγκριση κόστους χρήσης, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε τη μεγαλύτερη κατανάλωση και τα τυχόν προβλήματα της ελληνικής 95άρας...
Οι 4τροχοί είχαν μετρήσει την απλή ΕΚΟ με 97 οκτάνια
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Δυο παρατηρήσεις:
- Οι FSi θέλουν 95. Όχι ελληνική 95άρα. Ο νοών νοείτω.
Οι 4τροχοί είχαν μετρήσει την απλή ΕΚΟ με 97 οκτάνια
θυμάσαι την απλή 95 της BP πόσο την είχαν μετρήσει;
εγώ εβαζα σε BMW & Peugeot 95αρα της ΕΚΟ. Αλλά μετά από κρούσμα νοθείας στο βενζινάδικο που έβαλα δεν ξαναπήγα εκεί. Τώρα βάζω της BP. Στο Αudi που είναι turbo βάζουμε ultimate από την στιγμή που το πήραμε. Ο προηγούμενος το οδηγούσε απλή ...αλλά δεν τράβαγε με αυτήν και την σταμάτησα.
-
Πάντως η ΕΚΟ στο αμάξι μου φαίνεται καλύτερη.... στην απόκριση.
-
Με την συγκεκριμένη ΕΚΟ...δεν ανέβαζαν πρόθυμα στροφές ενώ έκαναν περισσότερη φασαρία τα μοτέρ. Στο 307 δε, είχα και μία φορά κομπιάσματα όταν πήγα να το βάλω μπρος. Το BMW υπέφερε αλλά δεν διαμαρτύρονταν.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Στο Αudi που είναι turbo βάζουμε ultimate από την στιγμή που το πήραμε. Ο προηγούμενος το οδηγούσε απλή ...αλλά δεν τράβαγε με αυτήν και την σταμάτησα.Στο δικό μας Αudi με τον 1.8T (20VT) δεν έχω δει την παραμικρή διαφορά ανάμεσα σε 100άρα και 95άρα - ούτε κομπιάσματα ούτε τίποτα, είτε με το γκάζι στο πάτωμα είτε πηγαίνοντας χαλαρά. Με μέση κατανάλωση κάπου 1600-1700 λίτρα βενζίνης το χρόνο, η διαφορά στην τιμή 95άρας [που προτείνει ο κατασκευαστής] και 100άρας μας 'κερνάει' ό,τι χρειάζεται από συντήρηση, όποτε το χρειάζεται (εργατικά + αναλώσιμα).
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μπορείς να μας πεις την τιμή του diesel;
Θυμάμαι το 2005 μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη ψαλίδα σχετικά με την βενζίνη...Έχει διαφορά, αν θυμάμαι καλα είναι στο 1,20 περίπου.
Παρ όλα αυτά, τα ντίζελ έχουν υψηλότερη φορολογία, οπότε σε συμφέρει να έχεις ντίζελ μόνο αν κάνεις πάνω απο 25.000χλμ το χρόνο. (μάλιστα έχουν ένα site που σου υπολογίζει αν συμφέρει να έχεις ντίζελ η βενζίνα) -
χτες γέμισα το BMW με 1,06 ...σήμερα που άφησα να γεμίσω το 307 πάω και τι βλέπω ...1,12
Σε 1 μέρα...;
-
Στο ίδιο βενζινάδικο, ε; Τι να πεις...
-
Στο ίδιο ναι.
-
Μαλλον εχω χασει επεισοδια;
Εβγαλε η Shell δυο ειδη πετρελαιου κινησης. Οπως λεμε 95αρα και 98αρα αμολυβδη δηλαδη ετσι εχουμε και πετρελαιο κινησης απλο και για γκαζια; -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μαλλον εχω χασει επεισοδια;
Εβγαλε η Shell δυο ειδη πετρελαιου κινησης. Οπως λεμε 95αρα και 98αρα αμολυβδη δηλαδη ετσι εχουμε και πετρελαιο κινησης απλο και για γκαζια;ναι αλλά εδώ και πολυυύ καιρό.....
diesel, super diesel!!!
Βενζίνη ώρα μηδέν!