-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
1.722 η μέση τιμή πλέον. Κάτω από 1.675 δεν την βρήκα και αυτή στα βενζινάδικα της λ. καβάλας. Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα η Ολλανδία την έχει 1.756Κηφισιά η Aegean την κρατούσε στο 1.699 εδώ και πολλές μέρες, δεν είδα σήμερα αν άλλαξε.
Πήλιο που ήμουν το ΣΚ για σκι (πρώτη φορά εκεί) η Shell που έβαλα ήταν 1.685
Στην Εθνική στο γυρισμό την Κυριακή το βράδυ είδα μέχρι 1.78 (για απλή 95άρα πάντα).
-
Μα ποσο κερδοσκοποι ρε πστ μου
Χωρις να υπαρχει ελλειψη ή το παραμικρο προβλημα στην αγορα και ενω εχουν αγορασει με παλιο τιμολογιο βρηκαν ευκαιρια και ανεβασανε αυθαιρετα τις τιμες τουλαχιστον 10 λεπτα επανω
Αϊ στο διαολο μαλακες -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ρε gyus επηρεασμενος απο μια συζητηση για 'καλα' βενζιναδικα σήμερα παρατηρησα σε 3-4 βενζιναδικα, μεγαλα και τρανα με καλη πελατεία να μην έχουν στις αντλίες τους 'ματακι' ωστε να φαίνεται το καύσιμο.
Πριν λιγες μερες εβαλα απο ενα Shell, το εχω αναφερει σε καποιο ποστ, και εκτος απο τη χαμηλοτερη τιμή, είχε και ματακι.
Σε ολα τα υπολοιπα που συνιθισω να βάζω ή μπορ να δω δεν εχουν απο αυτο.Μιλαω για revoil, BP aegean και ELIN .
Ποιες αντλιες πρέπει να εχουν ματακι και ποια η υποχρεωση?Δεν νομιζω οτι ειναι υποχρεωτικο να εχουν γυαλι για το καυσιμο.Αν ηταν θα ειχαν ολες οι αντλιες .
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Μα ποσο κερδοσκοποι ρε πστ μου
Χωρις να υπαρχει ελλειψη ή το παραμικρο προβλημα στην αγορα και ενω εχουν αγορασει με παλιο τιμολογιο βρηκαν ευκαιρια και ανεβασανε αυθαιρετα τις τιμες τουλαχιστον 10 λεπτα επανω
Αϊ στο διαολο μαλακεςΣε ποιον αναφερεσαι για να απαντησω αναλογως...?
-
Για τους πρατηριουχους και την αυξηση που πηρε εντος μερικων ωρων η βενζινη απο την στιγμη που ακουστηκε το εμπαργκο του Ιραν.
Αλλη τιμη ειχε το πρωϊ που πηγα στην δουλεια και αλλη το μεσημερι που γυρναγα σπιτι -
Ελευθερη αγορα εχουμε, οσο θελουνε κλεβ... πουλανε εννοω
-
-
Δεν μπορει ορισμενοι να ειστε τοσο χαζοι και κοντοφθαλμοι εδω μεσα...
Δηλαδη υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που φανταζονται οτι οι πρατηριουχοι καθονται μπροστα σε μια τηλεοραση και περιμενουν να ακουσουν τα νεα του Ιραν για να ανεβασουν τιμη!!! Αν εχεις τον Θεο σου ρε φιλε... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://oil.gge.gov.gr/?p=11431,32 +23% φπα = 1,62 από διυλιστήρια
από εκεί κ πέρα κέρδος πρατήριου και μεταφορικά, σωστά;
-
Με άλλα λόγια από τα 50 € σας ο Melos βγάζει 1 € κέρδος. Δεν εκπλήσσομαι που έκλεισαν τόσα πρατήρια...
-
Οι αναλογίες δεν ήταν ίδιες όταν η βενζίνη κόστιζε 1€ το λίτρο δηλ ;
Πρατηριούχος BP συμμαθητής μου με 2 πρατήρια μου έλεγε ότι συντηρείται κυρίως από το πλύσιμο αυτοκινήτων και από τα αναλώσιμα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
συντηρείται κυρίως από το πλύσιμο αυτοκινήτων και από τα αναλώσιμα.
λάδια....
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Δηλαδη υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που φανταζονται οτι οι πρατηριουχοι καθονται μπροστα σε μια τηλεοραση και περιμενουν να ακουσουν τα νεα του Ιραν για να ανεβασουν τιμη!!! Αν εχεις τον Θεο σου ρε φιλε...Ωραια εξηγησε μου σε παρακαλω μιας και εμεις φυσικα και δεν ξερουμε τι ακριβως παιζει , πως ειναι δυνατον το πρωϊ στις 5:30 που παω στην δουλεια η απλη αμολυβδη να εχει 1.60€ και το μεσημερι στις 15:00 δηλαδη μετα περιπου 9 ωρες η αμολυβδη να εχει παρει 10 με 13 λεπτα επανω !
-
Δηλαδη υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που φανταζονται οτι οι πρατηριουχοι καθονται μπροστα σε μια τηλεοραση και περιμενουν να ακουσουν τα νεα του Ιραν για να ανεβασουν τιμη!!! Αν εχεις τον Θεο σου ρε φιλε...Ωραια εξηγησε μου σε παρακαλω μιας και εμεις φυσικα και δεν ξερουμε τι ακριβως παιζει , πως ειναι δυνατον το πρωϊ στις 5:30 που παω στην δουλεια η απλη αμολυβδη να εχει 1.60€ και το μεσημερι στις 15:00 δηλαδη μετα περιπου 9 ωρες η αμολυβδη να εχει παρει 10 με 13 λεπτα επανω !
Η βενζινη ειχε και εξακολουθει να εχει ανοδικες τασεις εδω και περιπου 20 μερες...
Αυτο σημαινει οτι καθημερινα η τιμη της αυξανοταν αλλες μερες λιγο και αλλες περισσοτερο! Η αυξηση που αναφερεις εγινε σε βαθος χρονου σχεδον ενος μηνα οχι λιγων ωρων! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Η βενζινη ειχε και εξακολουθει να εχει ανοδικες τασεις εδω και περιπου 20 μερες...
Αυτο σημαινει οτι καθημερινα η τιμη της αυξανοταν αλλες μερες λιγο και αλλες περισσοτερο! Η αυξηση που αναφερεις εγινε σε βαθος χρονου σχεδον ενος μηνα οχι λιγων ωρων!Φιλε μου πριν 2 ημερες η αμολυβδη ειχε 1.60-1.63 και σε μερικες ωρες την ημερα που ανακοινωσανε το εμπαργο του Ιραν πηρε 10 λεπτα επανω για πιο μηνα μιλας ? καθε μερα βαζω βενζινη στο αμαξι μου και στο εταιρικο αυτοκινητο της δουλειας
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι αναλογίες δεν ήταν ίδιες όταν η βενζίνη κόστιζε 1€ το λίτρο δηλ ;Πρατηριούχος BP συμμαθητής μου με 2 πρατήρια μου έλεγε ότι συντηρείται κυρίως από το πλύσιμο αυτοκινήτων και από τα αναλώσιμα.
Σαββα κοιτα μεσω του ημερολογιου ποσο τσιμπαει η τιμη καθε μερα.Στην τιμη που υπολογισες βαλε και το ταμειο βενζινοπωλων που ειναι 0,495%+φπα.
Το πλυσιμο ,τα αναλωσιμα και τα φαγωσιμα (τσιπς,μπισκοτα κλπ) και τα αναψυκτικα αφηνουν μεγαλυτερο κερδος απο την βενζινη.Τσιγαρα και καρτες κινητης τηλεφωνιας ειναι φυρα αλλα και κραχτης να μπει ο πελατης μεσα.Ελαχιστο κερδος αφηνουν πχ η καρτα των 10€ αφηνει κερδος λιγοτερο απο 0,15€.
Επισης οι εταιριες πλεον ,επειδη ειναι πολλα τα κανονια στην αγορα,θελουν επιταγη ημερας ή εμβασμα για να επιτρεψουν να φορτωσει το βυτιο.Ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν μεγαλυτερη χρονικα πιστωση.
-
Φιλε μου πριν 2 ημερες η αμολυβδη ειχε 1.60-1.63 και σε μερικες ωρες την ημερα που ανακοινωσανε το εμπαργο του Ιραν πηρε 10 λεπτα επανω για πιο μηνα μιλας ? καθε μερα βαζω βενζινη στο αμαξι μου και στο εταιρικο αυτοκινητο της δουλειαςΤιμή διυλυστηρίου Δευτέρας 13/2 είναι 1,6137 το λίτρο χωρίς μεταφορικά, κέρδη, ταμεία κτλ. Αν τα βάλεις όλα αυτά στην τιμή πάει 1,65+ μόνο και μόνο για να πουλάς όσο αγοράζεις. Αν υπήρχε πρατήριο τη Δευτέρα που πουλούσε 1,65 ή πιό χαμηλά σημαίνει οτι το κέρδος το βγάζει είτε κλέβοντας στα λίτρα είτε πουλώντας λαθραία ή νοθευμένα κάυσιμα (ή συνδυασμό των παραπάνω).
Παραθέτω ένα άρθρο που το είχα βάλει και παλιότερα:
Φθηνές τιμές: Αστεία και τραγικά!
Το είδαμε και αυτό! Κάποια πρατήρια πουλούσαν την αμόλυβδη - 95 ακόμη και φθηνότερα από το διυλιστήριο! Κανονικά τα διυλιστήρια θα έπρεπε να έρχονται να αγοράζουν από αυτούς τους «ατσίδες» τη5 εμπορίας καυσίμων και να μη κάθονται να διυλίζουν κλπ!!!
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις διαπιστώσαμε να πουλάνε κάποιοι πολύ φθηνά αλλά με... κέρδος. Πόσο κέρδος; Μα... μισό λεπτό (0,005 ευρώ!) το λίτρο πάνω από τη τιμή διυλιστηρίου ! Δηλαδή υποτίθεται ότι αυτό το μισό λεπτό διαφορά θα το μοιραστούν, ως κέρδος, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών από τις οποίες υποχρεωτικά, ^ και από τον νόμο, αγοράζει το πρατήριο, ο μεταφορέας με το βυτίο και ο βενζινοπώλης! Για να βγάλει τα αρχικά λειτουργικά έξοδα ένα πρατήριο (2-3 εργαζόμενοι, ενοίκιο, κοινόχρηστα, Δημοτικά Τέλη, φόρους κλπ) θέλει, ας πούμε, περί τα 500 ευρώ τη μέρα. Αν από το μισό λεπτό, το μέρος του δικού του κέρδους είναι το μισό του μισού, δηλαδή 0,0025 ευρώ, τότε για να βγάλει το ημερήσιο κόστος χωρίς καθόλου κέρδος, πρέπει να πουλήσει 500/0,0025=200.000 λίτρα τη μέρα! Για να το πετύχει αυτό πρέπει να γεμίσει (με μ.ο. 30 λίτρα το όχημα) 6.666 οχήματα τη μέρα. Αν όμως είναι να γεμίσει τόσα αυτοκίνητα θέλει (με 20 γεμίσματα την ώρα) περί τους 55 εργαζόμενους για δυο βάρδιες στη 15ωρη λειτουργία του! Άρα τα έξοδα του μόνο για τους εργαζόμενους με μέσο κόστος το ελάχιστο μεικτό ανά εργαζόμενο, δηλαδή τα 33 ευρώ, φτάνουν στα 1800 ευρώ. Αυτός λοιπόν μας λέει ότι κάθε μέρα χάνει από το πρατήριο 1300 ευρώ!
Εσείς το πιστεύετε; Πιστεύετε ότι χάνει για το καλό του καταναλωτή 1300 ευρώ τη μέρα; Ούτε ο σεΐχης του Κατάρ δεν το κάνει. Πιστεύετε ότι πουλάει σε μια μέρα όσα πουλάνε πολλά πρατήρια σε 1-2 μήνες και τροφοδοτεί 6.666 οχήματα; Τα οχήματα αυτά από 6 μέτρα να θέλει το καθένα πυκνά -πυκνά θα σχηματίσουν ουρά 40 χιλιομέτρων, δηλαδή πχ από το Σύνταγμα μέχρι τη Σαρωνίδα και βάλε! Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου αλλού που ο απλός καταναλωτής δεν το υποπτεύεται στην αγωνία του να βρει φθηνή βενζίνη. Το πραγματικό αποτέλεσμα είναι να πληρώνει πολύ ακριβότερα τη βενζίνη από τις λεγόμενες «ακριβές τιμές».Έτσι τα «φθηνά» καύσιμα γίνονται πολύ ακριβά. Το πώς και γιατί ο καθένας μπορεί να το σκεφτεί. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Φυσικά το υπουργείο και οι υπηρεσίες κάνουν χαρές που στην αγορά υπάρχουν «φθηνά καύσιμα» που πιέζουν όλες τις τιμές των καυσίμων. Ίσως γι αυτό κάνουν ότι δεν ξέρουν. ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΝ! Όποιος ξέρει ας το καταγγείλει λένε! Σαν να μην είναι δική τους δουλειά η προστασία του καταναλωτή, της αγοράς και των νομίμων επαγγελματιών του κλάδου από τους κατά συρροή παραβάτες. Μετά άντε να γλυτώσει ο βενζινοπώλης από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και ο καταναλωτής από την απάτη.
Δεν βρήκαν καμία παράβαση!
Σε σχετικό έγγραφο της η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της ΓΓ Εμπορίου ανακοίνωσε, στις 12/12/2011, ότι στην αγορά όλες οι τιμές είναι φυσιολογικές και κανένας αθέμιτος ανταγωνισμός δεν δημιουργείται αφού «δεν παρατηρούνται τιμές κάτω του κόστους»! Ας το βλέπουν οι βενζινοπώλες να χαίρονται για την προστασία που λαμβάνουν από τις κατά νόμο «υπηρεσίες προστασίας»! Εμείς απλά ρωτάμε με οργή: Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Δείτε την απάντηση τους και βγάλτε συμπεράσματα:
Σχετικά με την ανώμαλη κατάσταση- αθέμιτος ανταγωνισμοί που δημιουργείται στην αγορά της λιανικής πώλησης καυσίμων από κάποια διυλιστήρια που πωλούν σε τιμές κάτω του κόστου5, ακόμη και κάτω από την τιμή του διυλιστηρίου, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
Από σχετικούς ελέγχους που διενήργησε η Υπηρεσία μας τη χρονική περίοδο Οκτώβριο-Νοέμβριο αλλά και τον τρέχοντα μήνα, σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές του Ν. Αττικής δεν διαπιστώθηκαν πρατήρια που να πωλούν καύσιμα και συγκεκριμένα βενζίνη αμόλυβδη -95, σε τιμές κάτω του κόστους. Επιπροσθέτως πέραν των προαναφερόμενων ελέγχων, από τη γενική εικόνα που υπάρχει από τις τιμές που αναρτούνται στο παρατηρητήριο τιμών δεν παρατηρούνται τιμές κάτω του κόστους στην βενζίνη αμόλυβδη 95 που να θέτουν υπό διακινδύνευση ορισμένη αγορά ή θίγοντας κατά τρόπο ουσιώδη τις αρχές του ανταγωνισμού και τα συμφέροντα των καταναλωτών που να δικαιολογεί την εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν. 2941/2001 (Α'201) -
για να ξέρουμε και να μην την πατάμε τα μεταφορικά κ λοιπά έξοδα είναι 4 λεπτά και κανα 4αρι το κέρδος του πρατηριούχου;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για να ξέρουμε και να μην την πατάμε τα μεταφορικά κ λοιπά έξοδα είναι 4 λεπτά και κανα 4αρι το κέρδος του πρατηριούχου;Όσοι έχετε πρατήρια κάντε μια παράθεση του πόσο σας κοστίζει μετά το διυλιστήριο!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για να ξέρουμε και να μην την πατάμε τα μεταφορικά κ λοιπά έξοδα είναι 4 λεπτά και κανα 4αρι το κέρδος του πρατηριούχου;Καπου 3,5 με 4 είναι τα λοιπά έξοδα, το κέρδος του βενζινά 8 με 10.
Βενζίνη ώρα μηδέν!