-
@melos: Έχεις μια περίεργη, αφ υψηλού στάση. Από την μία δεν σε ενδιαφέρει να πείσεις τους συνομιλητές σου, από την άλλη όμως συμμετέχεις ενεργά. Ευτυχώς τουλάχιστον πλέον ξέρουμε ότι όντως είσαι στον κλάδο και μπορούμε να κάνουμε μια πιο ξεκάθαρη συζήτηση, αλλά αδυνατώ να καταλάβω γιατί εθελοτυφλείς για ορισμένα πράγματα. ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην ξέρετε ποιός κάνει παγαποντιές.- Απλά συμφέρει όλον τον κλάδο να διατηρείται η κατάσταση ως έχει. Ανταγωνισμός, καλό ανέκδοτο.
Το γεγονός είναι ότι κατά πλειοψηφία τα βενζινάδικα είναι σε ελεεινή κατάσταση. Άλλος θα κλέβει στην ποσότητα γιατί του το επιτρέπει το κράτος, άλλος κοπανάει τις τιμές γιατί 'έχουμε ελεύθερη αγορά', άλλος με μαύρη εργασία απασχολεί άτομα που δεν θα τα εμπιστευόμουν να μου κρατάνε ούτε την ομπρέλα, άλλος πέρα από την βενζίνη που σου πουλάει δεν έχει καμία από τις εννοούμενες παροχές. Δεν είναι δικαιολογία αγαπητέ μου να μην έχεις πχ σφουγγάρι για τα τζάμια επειδή χαλάει συνέχεια.
Καλώς ή κακώς, δεν μπορούν όλοι να τρέχουν σε διαφορετικό πρατήριο κάθε φορά και να ψάχνουν ποιός δεν κλέβει, ποιός δεν κοπανάει, ποιός καθαρίζει τις δεξαμενές του και ποιός τις θερμαίνει. Οπότε ναι, θα γκρινιάξει όταν του τύχει η στραβή και δεδομένων των συνθηκών θα πέσει πάλι σε άλλον 'επαγγελματία'.
Συνάδελφός σου με βενζινάδικο σε πολύ καλό μέρος με απείλησε ότι θα μου κόψει το κεφάλι όταν πήγα να του πω απολύτως φιλικά ότι μάλλον κάτι πάει στραβά με τις δεξαμενές του ή το φορτίο που του φέρνουν έχει πρόβλημα καθώς μετά από μοναδικό ανεφοδιασμό σε αυτόν γαμήθηκα στα κοψίματα και στα λαμπάκια. Να χαρώ εγώ επαγγελματίες και το κακό είναι ότι δεν πρόκειται για τον μοναδικό δυστυχώς.
Τέσπα, εγώ το πρόβλημα το βλέπω από άλλη οπτική: κανείς από αυτούς δεν έχει κάποιο όραμα για την επιχείρησή του. Αρκεί μόνο να βγαίνει η μέρα και να βγάζουμε το ψωμί του 24ώρου. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά όπως είμαι σίγουρος πως ξέρεις και μακάρι όντας νέος άνθρωπος εσύ να παλέψεις για το κάτι παραπάνω.
Εγώ άπειρες φορές έχω πει εδώ μέσα πως δεν με ενδιαφέρει τόσο η απόλυτη τιμή (λες και θα με σώσει το 1 λεπτό) αλλά να βρούμε κάποιον συγκεκριμένο ως 4ΤΦ Βορείου Ελλάδος-Θεσσαλονίκης και να τον προτιμάμε για τα πάντα, βενζίνες, πλύσιμο κλπ. Κάναμε κρούση με συνφορουμίτη σε γνωστό βενζινάδικο εδώ μέσα και πήραμε τα @@ μας γιατί δεν υπάρχει αυτή η θέληση για το κάτι παραπάνω.
-
Οσο λοιπον δεν τους τιμωρειτε και εσεις σαν καταναλωτες τοτε θα κανουν οτι θελουν!
Για να τους τιμωρήσει ο καταναλωτής πρέπει να είναι βέβαιος ότι τον κλέβουν σε ποσότητα ή [και] ποιότητα. Αν το κράτος (=by far ο μεγαλύτερος 'κλέφτης' στο εμπόριο υγρών καυσίμων βάση του ποσοστού που εισπράττει από το κάθε λίτρο που πωλείται, με μηδενική προσπάθεια) δεν κάνει συνέχεια ελέγχους, κι όχι με τη συχνότητα που μπαίνουν ελεγκτές εισητηρίων στα MMM ( ) και δε 'σταυρώνει' τους απατεώνες, δύσκολα ο καταναλωτής θα τους τιμωρήσει, μια και το value for money δεν είναι καθόλου εύκολο να το υπολογίσει.
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231072353
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό: οι σωστοί βενζινάδες καρφώνουν τα λαμόγια στο υπουργείο, ώστε να τους πάρουν το σκαλπ και να σταματήσουν να χαλάνε την αγορά με τις κλεψιές και τις νοθίες και έτσι να επιζήσουν οι σωστοί επαγγελματίες.
Τι γίνεται στις μέρες μας σε τέτοιες περιπτώσεις, μπαίνει λουκέτο [και καμιά πινακίδα 'κλειστό λόγω παράβασης' - λέμε τώρα!...] ή απλά πρόστιμο και η δουλειά συνεχίζεται κανονικά?
-
Εγώ κάθε 10Κ αλλάζω φίλτρο βενζίνης. Εχω αλλάξει ουκ ολίγα βενζινάδικα. Να με νοιάξει επειδή κλείνουν ; Θα το χαρώ πολύ. Ναι είμαι σκ@τόψυχος. Εχω ήδη μία ζημιά στο προηγούμενο από βενζίνη. Καλύτερα να πουλάνε αέρα κοπανιστό. Αλλά τι λέω και τώρα αέρα κοπανιστό πουλάνε. Μόνο που τον νοθεύουν με λίγη 95αρα.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
βασικες αρχες θεωριας προσφορας και ζητησης ( ο νοων νοητο)
http://www.csavva.com/Ch04 greek.pdf....μπορεί το ένα βενζινάδικο να πουλάει σε χαμηλή τιμή για να προσελκύει περισσότερο κόσμο και να κερδίζει ακόμη περισσότερα λόγω του περιθωρίου κέρδους και του μεγάλου όγκου πωλήσεων. Αυτή είναι η λογική και αν υπάρχει ακόμη καχυποψία τότε αρκεί μια ματιά στις λίστες με τα πρατήρια που τιμωρούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης με πρόστιμα για διάφορες ατασθαλίες.
να μην ξεχναμε τις εκπτωσεις η και τις 'διευκολυνσεις'επισης να επισημανω οτι συμφωνα με τα συμφραζομενα καποιων... καποιος ο οποιος πουλαει σημερα με τιμη 1,499 ειναι κλεφτης και απατεωνας καθως δεν ειναι δυνατον να πουλαει με κερδος2-3 λεπτο και επομενως η κλεβει ή το κανει για την ψυχη της μανας του...(γιατι πρεπει και αυτος να πουλαει με κερδος 7-10 λεπτα τουλαχιστον !)
επομενως αυτος ο επαγγελματιας εχει δικαιωμα να κανει μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση και μειωση της προσωπικοτητας καθως και για αλλα παραγωγα θεματα...ετσι δεν ειναι?5 χρονια στο παμακ για διοικηση επιχειρησεων και προσπαθεις να με πεισεις με διαγραμματα προσφορας και ζητησης απο το βιβλιο οικονομικων της 3ης λυκειου...
Τεσπα!(fixed) MELOS 86 μπορεις να πιστευεις οτι σε βολευει!
**ποτε δεν ειναι κακη μια ανανεωση των γνωσεων μας σε ολους κανει καλο...βεβαια για καποιον παντογνωστη σαν και σενα ισως να περιτευει, συγνωμη μεγαλε μανιτου... (ειμαι σιγουρος οτι ακομα και οσοι ειναι μεσα στα πραγματα των οικονομικων αν το 'ξεφυλλισαν' στα γρηγορα θα το βρηκαν χρησιμο και ευχαριστο...και σιγοθρα για καποιους οι οποιοι δεν εχουν το δικο σου τετραμεγιστο background θα τους οφελησε εστω και λιγο...βλεπεις τα fora δεν απευθυνονται μονο σε μενα και σε σενα... οταν πηγαινα σχολειο ειχαμε πολιτικη οικονομια... 5 χρονια πτυχιο μεταπτυχιακο economics single honours και ΜΒΑ στην διοικηση επιχειρησεων με εξιδικευση στα χρηματοοικονομικα (by the way στη διοικηση επιχειρησεων κανετε 6 μαθηματα μακρο μικρο οικονομικων και αλλα 3 οικονομετριας συνολο 9 απο 1 εξαμηνο το καθενα απο μονο του?) 7 χρονια προυπηρεσια σε πολυεθνικη εταιρεια consulting **
κερδιζω κατι που την εχω πιο μεγαλη και εχω πιο πολλους τιτλους?
ΟΧΙ γιατι απο μονο του ενα χαρτι δεν λεει τιποτα
οι σπουδες βοηθανε να αποκτησεις γενικες γνωσεις τις οποιες σπανια 8α τις χρησιμοποιησεις ατοφιες στην επαγγελματικη σταδιοδρομια (εκτος αν κατι με κατι porter 5 forces, SWOT, PEST(EL) analysis θεωρεις οτι επιασες τον παπα απο τα ..παπα...)
οι σπουδες διαμορφωνουν χαρακτηρα και τροπο σκεψης ενω παραλληλα σε μα8αινουν να εργαζεσαι ΟΜΑΔΙΚΑ (και πολλα αλλα) -
double post
-
ρε παιδιά, βαρέθηκα τους τσακωμούς μεταξύ σας... αμα είναι πείτε κάτι καλό, να τσακωθούμε όλοι μαζι!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
:yawn: ρε παιδιά, βαρέθηκα τους τσακωμούς μεταξύ σας... αμα είναι πείτε κάτι καλό, να τσακωθούμε όλοι μαζι!**
+1** -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
ρε παιδιά, βαρέθηκα τους τσακωμούς μεταξύ σας... αμα είναι πείτε κάτι καλό, να τσακωθούμε όλοι μαζι!**
+1** -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...Σοου, γιου θινκ γιου καν ντανς ε;
-
Είναι αλήθεια οτι το melos86 είναι ο Καλπάκης;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ρε παιδιά, βαρέθηκα τους τσακωμούς μεταξύ σας... αμα είναι πείτε κάτι καλό, να τσακωθούμε όλοι μαζι!
**
+1**+2 ετσι για να νιωσετε καλυτερα
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
...
Σοου, γιου θινκ γιου καν ντανς ε;
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το προβλημα των περισσοτερων σας ειναι οτι επιλεγετε πρατηριο με κριτηριο ΜΟΝΟ την τιμη
Από τη στιγμή που δεν παρατηρούν διαφορά στην ποιότητα ή στην αυτονομία, με τι κριτήριο θα ήθελες να επιλέγουν οι περισσότεροι?
- Μπορεί να μην συμφωνείς με το κριτήριο butt you get the point...
Γενικότερα, μπορεί κάποιος απόφοιτος του ΠΑΜΑΚ ή άλλου ευαγούς ιδρύματος όπου θεραπεύεται η περί το εμπόριο επιστήμη, να μου εξηγήσει το εξής: αν κάποιος έμπορος πιστεύει ότι τον συμφέρει να παραβιάζει τις αγορανομικές διατάξεις, είτε γιατί η πιθανότητα να αποκαλυφθεί είναι μικρή είτε γιατί τελικά η ποινή θα είναι μικρότερη από το κέρδος του, γιατί πρέπει αυτό να συνδέεται με τις τιμές που πουλάει; Αν έχει ήδη κέρδος με χαμηλή τιμή πώλησης, γιατί να μην πουλήσει ακριβότερα και να αυξήσει το κέρδος του; Πώς αιτιολογείται το 'όλοι οι κλέφτες πουλάνε φτηνά'; Αλλιώς, πώς εξασφαλίζομαι ότι το ακριβό πρατήριο δεν με κλέβει για να αυξήσει και άλλο το κέρδος του, αφού δεν κινδυνεύει να τον πιάσουν;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
ρε παιδιά, βαρέθηκα τους τσακωμούς μεταξύ σας... αμα είναι πείτε κάτι καλό, να τσακωθούμε όλοι μαζι!κι'αμα σκισουμε κανα καλσον ?
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
:yawn: ρε παιδιά, βαρέθηκα τους τσακωμούς μεταξύ σας... αμα είναι πείτε κάτι καλό, να τσακωθούμε όλοι μαζι!Άντε πάγαινε ρε φωτογράφε της κακιάς ώρας...
(σου άρεσε? )
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
κι'αμα σκισουμε κανα καλσον ?
Εγώ φοράω ένα καλό! Σου λεω δεν καταλαβαίνει Χριστό!!!
-
@drdino
Ο λογος για τον οποιο κρατω την συγκεκριμενη σταση ειναι γιατι βλεπω τον κοσμο να μην καταλαβαινει και να μου λεει χαζομαρες για επειχηρηματα σε εναν κλαδο στον οποιο πρακτικα γεννηθηκα και τωρα συμμετεχω ενεργα... Ενα μελος του συγκεκριμενου φορουμ ειχε την υπογραφη κατι το οποιο εχει επιβεβαιωθει πολλακις εδω περα 'Μη λογομαχήσεις ποτέ με ένα βλάκα.Θα πέσεις στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας' οποτε απλα το αγνοω και συνεχιζω...Απο εκει και περα δεν υπαρχουν και πολλα πραγματα που μπορουμε να κανουμε σαν κλαδος περα απο τις ανακοινωσεις που ειδες οι οποιες βγαινουν απο το ενα εκ των δυο πανελληνιων συνδικαλιστικων οργανοσεων που εχουμε! Υποψιες ή τις περισσοτερες φορες κατι παραπανω απο υποψιες οπως και γεγονοτα δεν βοηθανε σε τιποτα... Αφου το ιδιο το κρατος δεν εχει τα μεσα για να ελενξει σωστα τα συγκεκριμενα πρατηρια και ακομα και οταν καταφερνει και τους πιανει οι κυρωσεις ειναι αστειες η δεν εφαρμοζονται ποτε (θυμιζω το δικαστηριο που εχει ο Ψωμιαδης καθως μειωσε προστιμο που ειχε επιβληθει σε πρατηριο κατα αρκετες δεκαδες χιλιαδες ευρω σε μολις 5 αν θυμαμαι καλα!).
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
:yawn: ρε παιδιά, βαρέθηκα τους τσακωμούς μεταξύ σας... αμα είναι πείτε κάτι καλό, να τσακωθούμε όλοι μαζι!
Άντε πάγαινε ρε φωτογράφε της κακιάς ώρας...
(σου άρεσε? )
Τσου δεν μπορείς να με θίξεις με την αλήθεια...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Είναι αλήθεια οτι το melos86 είναι ο Καλπάκης;Οριστε? Ελπιζω να κανεις πλακα...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
1,499 στην Καλαμακιου ακριβως πριν το γηπεδο του Α. Δημητριου στην ανοδο στο δεξι χερι (χτες 20.05)
ΜΑΚΡΥΑ!
Για ποιο λογο xenos?
Μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης?
ΕυχαριστωΈχεις αμνησία?
Βενζίνη ώρα μηδέν!