-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε απεργια διαρκειας οι βυτιοφορεις,θα ζησουμε παλι μοναδικες στιγμες;Σοβαρά? Που το διάβασες?
Ευτυχώς γέμισα χθες...το μόνο που δεν έχει βενζίνη είναι το καρτ ρε γμτ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε απεργια διαρκειας οι βυτιοφορεις,θα ζησουμε παλι μοναδικες στιγμες;Μπράβο στα ζώα που πιθανότατα θα μας ακυρώσουν τα όποια σχέδια είχαμε για διακοπές.
Δε φτάνει που η άδεια μου είναι μικρή -
ηδη εχει σειρες σε βενζιναδικα...καλοκαιρι βεβαια δε νομιζω να τη κρατησουν πολυ
-
Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου!
Ξανά σε ουρές, ξανά πρώτο θέμα, ξανά ... τιμές που δεν ψάχνονται ... ψάχνοντας για βενζίνη, ξανα ... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
205 € βενζίνη σε 13 ημέρες!!! YeahhhhhhhhΑυτά παθαίνεις όταν αποφασίζεις να μετακομίσεις για καλοκαίρι ~50 χλμ από τη δουλειά σου
150 eyro σε βενζινη σε 3 μερεες εκει να δεις yeeeaaaaahhhhhh 2000χλμ ειχα γραψει!!
-
τελικά οσο κ πιο πολυ συμπαθώ την αγαπημένη μας γειτονική Βουλγαρία!!
1.16€ (1.09 κανονικά αλλα συνυπολόγισα κ τα 40 κατι χιλιόμετρα πηγενε ελα) κ ουτε να φοβάσαι απεργία ούτε τίποτα!
Ασε που με φέρανε τυρι (φετα για τους κάτω) με 1ευρω που μπορώ να πω οτι ειναι ολα τα λεφτά!
-
Η φέτα είναι ΠΟΠ (και δεν είναι μόνο 'φέτα' για τους κάτω!). Μάλλον λευκό τυρί σου έφεραν!
Για την ιστορία:
'ΦΕΤΑ
Ειδικές προδιαγραφές για τη φέτα είχαν συμπεριληφθεί στο Άρθρο 83 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών το 1988. Η φέτα, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης κατοχυρώθηκε, σε εθνικό επίπεδο το 1994, ενώ το 1996, στα πλαίσια του ΚΑΝ. (ΕΟΚ) 2081/92, με τον ΚΑΝ. (ΕΟΚ) 1107/96κατοχυρώθηκε σε Κοινοτικό επίπεδο. Κατόπιν προσφυγής άλλων κρατών – μελών, με τον ΚΑΝ. (ΕΚ) 1070/99, η φέτα διαγράφηκε από το Κοινοτικό μητρώο ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Στη συνέχεια και με εντολή του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση, πραγματοποίησε αναλυτική έρευνα στα κράτη – μέλη σχετικά με την παραγωγή, την κατανάλωση και τη γνώση των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ονομασία φέτα. Με βάση τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας και τη σύμφωνα γνώμη της επιστημονικής επιτροπής, η οποία συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο έργο της, η φέτα, με τον ΚΑΝ.(ΕΚ) 1829/2002, επανακαταχωρίστηκε στο Κοινοτικό μητρώο ΠΟΠ και ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.
Ακολούθησαν νέες προσφυγές κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τελικά στις 25 Οκτωβρίου 2005, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εξέδωσε απόφαση με την οποία δικαιώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανακαταχώρηση της φέτας στο Κοινοτικό μητρώο. Σύμφωνα με την εθνική και Κοινοτική νομοθεσία που ισχύει, η ονομασία φέτα είναι Προστατευόμενη ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τι τυρί που παράγεται με παραδοσιακό τρόπο στην Ελλάδα, στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή που αποτελείται από την ηπειρωτική χώρα και το νομό Λέσβου, από γάλα πρόβειο ή μίγμα αυτού με αίγειο ( σε ποσοστό έως 30%) της ίδιας περιοχής.
Το γάλα αυτό προέρχεται από φυλές προβάτων και αιγών, προσαρμοσμένων στην περιοχή παραγωγής της φέτας, η διατροφή των οποίων βασίζεται στη χλωρίδα των βοσκοτόπων της περιοχής. Η διαδικασία μεταποίησης ακολουθεί την παραδοσιακή τεχνολογία και πραγματοποιείται εντός της ζώνης παραγωγής. Η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της φέτας οφείλονται αποκλειστικά ή κυρίως στο γεωγραφικό περιβάλλον που περιλαμβάνει τους φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες της οριοθετημένης ζώνης παραγωγής της φέτας.
Περιγραφή:
Επιτραπέζιο λευκό τυρί που διατηρείται εντός άλμης και παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά από γάλα πρόβειο ή μίγμα αυτού με γίδινο. Το τελευταίο δεν υπερβαίνει το 30% κ.β. Μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 43%.
Γεωγραφική Περιοχή:
Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και νομός Λέσβου.
Μέθοδος περιοχής:
Μετά την πήξη του γάλακτος το τυρόπηγμα τοποθετείται σε καλούπια για φυσική στράγγιση χωρίς πίεση, στη διάρκεια της οποίας και αφού στερεοποιηθεί το τυρόπηγμα υποβάλλεται σε ξηρό επιφανειακό αλάτισμα. Στο στάδιο αυτό αναπτύσσεται η επιθυμητή μικροχλωρίδα στην επιφάνεια του τυροπήγματος. Ακολουθείται τοποθέτηση σε ξύλινους ή μεταλλικούς υποδοχείς και προσθήκη άλμης (NaCl 7% κ.β.). Οι υποδοχείς μεταφέρονται αρχικά σε θαλάμους ωρίμανσης, θερμοκρασίας μέχρι 18 βαθμούς και σχετικής υγρασίας τουλάχιστον 85%, μέχρι 15 μέρες. Η ωρίμανση συνεχίζεται σε άλλους θαλάμους με θερμοκρασία 2-4 βαθμούς και σχετική υγρασία 85%, μέχρι συμπλήρωσης συνολικού χρόνου ωρίμανσης 2 μηνών.'
http://www.giortifetas.gr/pop.html΄
Δόθηκε μάχη για την κατοχύρωση της 'φέτας' ως Ελληνικό Προιόν. Ας την γνωρίζουμε! -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
[[...]Ασε που με φέρανε τυρι (φετα για τους κάτω) με 1ευρω που μπορώ να πω οτι ειναι ολα τα λεφτά!Μακεδονίας (της ελληνικής ) θα ήτανε, μην νομίζεις
-
Γίνεται πανικός έξω...σκηνές Ουγκάντας...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Γίνεται πανικός έξω...σκηνές Ουγκάντας...λόγω της απεργίας?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Γίνεται πανικός έξω...σκηνές Ουγκάντας...
λόγω της απεργίας?
Yeap...χαμός!
Εγώ είχα γεμίσει από τύχη γιατί άδειασε στο ένα...αλλά πήγαμε να γεμίσουμε το 500άκι γιατί δεν έχει σταγόνα κι εγώ σαν τους άλλους...στην ουρά για βενζίνη. Ένα 45λεπτο ήμουν στην ουρά.
Έλεος ρε γμτ με τον καθένα που απεργεί όποτε γουστάρει εις βάρος των άλλων...έλεος...
-
Ας ποστάρω κι εγώ λοιπόν.. απο την ουρά για το βενζινάδικο!
Ευτυχώς είχα γεμίσει το RS και τωρα περιμενω να φουλάρω το Φόρεστερ του πατέρα μου...
Σε λίγο κλείνω το μισαωράκι κι έχει άλλο τόσο ακόμα...
Παλι καλά που εχω ιντερνετ!!
-
Πριν από λίγο (περίπου κατά τις 22:00): Επαρχιακή πόλη της Β. Ελλάδος, όπου (λόγω Κυριακής) υπάρχει σε ολόκληρη την πόλη μόνο ένα 'διανυκτερεύον' βενζινάδικο. Περνώντας απ' έξω, ουρά τουλάχιστον 30-35 αυτοκινήτων να περιμένουν καρτερικά.
500 μέτρα παραπάνω σε άλλο βενζινάδικο, το οποίο ήταν κλειστό, παρόμοια εικόνα με άλλα αυτοκίνητα να περιμένουν πραγματικά άναρχα κάτω από το υπόστεγο και άλλα σε ουρά έξω από το βενζινάδικο. Όλα αυτά κάτω από το φως του φεγγαριού, καθώς ΟΛΑ τα φώτα του βενζινάδικου ήταν κλειστά (ακόμα και αυτά των αντλιών). -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ας ποστάρω κι εγώ λοιπόν.. απο την ουρά για το βενζινάδικο!Ευτυχώς είχα γεμίσει το RS και τωρα περιμενω να φουλάρω το Φόρεστερ του πατέρα μου...
στο πρατηριο ?
-
Στα πρατηρια της Shell ηδη τελειωσε η απλη και βαζουν μονο v-power...
Ευτυχως εβαλα καθ'οδον στο Punto σε ΑΠ, γυριζοντας απο Χαλκιδικη.
Το 107 δεν ειχε σταγονα μεσα, οποτε... -
Εγώ πάντως που πήγα στο πρατήριο που βάζω συνέχεια δεν είχε κανέναν να περιμένει... Σε διπλανό χωριό είναι. Στην Βέροια πάντως κατά τις 6-7 είχαν ήδη να σχηματίζονται ουρές 10 αυτοκινήτων . Και σήμερα η Βέροια ήταν άδεια μιας και όλοι ήταν θάλασσα... Τώρα που επέστρεψαν, τους λυπάμαι!
-
Άραγε θα επιτραπεί αυτή τη φορά στα βυτιοφόρα των εταιριών να εκτελέσουν τη διακίνηση;
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Ας ποστάρω κι εγώ λοιπόν.. απο την ουρά για το βενζινάδικο!
Ευτυχώς είχα γεμίσει το RS και τωρα περιμενω να φουλάρω το Φόρεστερ του πατέρα μου...
στο πρατηριο ?
Στο κινητό
-
κάτι μου λέει οτι αυτή τη φορά θα φτάσει στα άκρα
πάρτε και σε μπετονάκια όσοι μπορείτε. -
Να μαι και εγω μολις γυρισα απο το πρατηριο της shell απεναντι απο τον οασθ στον Φοινικα φουλαρα ελπιζω να φτασει η βενζινη μεχρι τον Πειραια οπου θα παω την Τριτη να παρω το βαπορι
Βενζίνη ώρα μηδέν!