-
Oι δείκτες στα αυτοκίνητα δέν έχουν καθόλου καλή ακρίβεια και το λαμπάκι ανάβει όποτε του καπνίσει.
Επίσης τα ρεζερβουαρ χωράνε γύρω στα 5 λίτρα παραπάνω απο αυτό που γράφει στο βιβλιαράκι.
Βέβαια η χρήση λογικών επιχειρημάτων είναι μάταιη όταν ο άλλος είναι πεποισμένος οτι τον κλέβεις.
-
Δεν είναι καθόλου έτσι. Το βενζινάδικο το εμπιστεύομαι και είμαι πελάτης. Δεν θα ήθελα να έχω πρόβλημα. Έβαζα από τα βενζινάδικά τους ( δύο της ίδιας εταιρείας ) από τότε που είχα το L-A-D-A και βάζω και στο μηχανάκι. Να δω τι συμβαίνει θέλω και προφανώς να μην με πιάνουν κώτσο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επίσης τα ρεζερβουαρ χωράνε γύρω στα 5 λίτρα παραπάνω απο αυτό που γράφει στο βιβλιαράκι.Μερικά και παραπάνω. Αν έχετε αμφιβολίες, πάρτε ένα σημαδεμένο δοχείο και γεμίστε το εκεί. Εύκολα και γρήγορα!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Oι δείκτες στα αυτοκίνητα δέν έχουν καθόλου καλή ακρίβεια και το λαμπάκι ανάβει όποτε του καπνίσει.Ένας λόγος παραπάνω να καταλάβεις πότε σε κλέβουν:αν το λαμπάκι ανάβει πριν την ώρα του (δηλ υπάρχει αρκετό ακόμη καύσιμο στο τεπόζιτο) και σου βάζουν +2 λίτρα από τη μάξιμουμ χωρητικότητα,τότε νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά...
Όσο για το αν ο κατασκευαστής δηλώνει λιγότερη χωρητικότητα από αυτή που πραγματικά έχει το τεπόζιτο,πρώτη φορά το ακούω και δεν βρίσκω και κανένα καλό λόγο γιατί να το κάνει (εκτός από το να θέλει να μας βάλει να τσακωνόμαστε με τους βενζινάδες )
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Ένας λόγος παραπάνω να καταλάβεις πότε σε κλέβουν:αν το λαμπάκι ανάβει πριν την ώρα του (δηλ υπάρχει αρκετό ακόμη καύσιμο στο τεπόζιτο) και σου βάζουν +2 λίτρα από τη μάξιμουμ χωρητικότητα,τότε νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά...Και πώς ξέρεις εσύ οτι το λαμπάκι άναψε στην ώρα του ή όχι?
Και μια ιστορία: μια κυρία έρχεται με νοικιασμένο αυτοκίνητο και το λαμπάκι αναμένο. Μου λέει οτι θέλει να το επιστρέψει και οτι πρέπει ο δείκτης να είναι στην τελευταία γραμμή. Βάζουμε 5 ευρώ, βάζει μπροστά, το λαμπάκι ακόμα αναμμένο. Βάζουμε άλλα 5 ευρώ, ο δείκτης ακίνητος, το λαμπάκι ακόμα αναμμένο. Η κυρία αρχίζει να νευριάζει. 'Μου βάζετε βενζίνη ή με κοροιδεύετε?' μου λέει.
Τέλοσπάντων, βάζουμε άλλα 5 ευρώ και ο δείκτης πάει σχεδόν στη μέση -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και πώς ξέρεις εσύ οτι το λαμπάκι άναψε στην ώρα του ή όχι?
Αυτό ακριβώς είπα!!Αν θεωρήσουμε ότι το λαμπάκι ανάβει νωρίτερα από ό,τι πρέπει (άρα υπάρχει αρκετή βενζίνη στο τεπόζιτο) και σου βάζουν παραπάνω βενζίνη από όση **συνολικά **χωράει το τεπόζιτο,τότε **σίγουρα **σε κλέβουν!!Απλό δεν είναι;
-
Βάζει κανείς από τη SHELL που είναι στην Κηφισίας λίγο πριν τον ΟΤΕ κατεβαίνοντας από Μαρούσι προς Αθήνα?
Σήμερα η απλή 95άρα τους είχε 0.95 ενώ Κηφισιά, Ερυθραία, στα διάφορα του Καρέα, κλπ είχε από 0.81 ως 0.88 (διαφορά στα 50 Ευρώ μέχρι και 9 λίτρα βενζίνης).
[EDIT]
Το ωραίο θα ήταν να κλέβουν και στην ποσότητα και στην ποιότητα!!... -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Και πώς ξέρεις εσύ οτι το λαμπάκι άναψε στην ώρα του ή όχι?
Αυτό ακριβώς είπα!!Αν θεωρήσουμε ότι το λαμπάκι ανάβει νωρίτερα από ό,τι πρέπει (άρα υπάρχει αρκετή βενζίνη στο τεπόζιτο) και σου βάζουν παραπάνω βενζίνη από όση **συνολικά **χωράει το τεπόζιτο,τότε **σίγουρα **σε κλέβουν!!Απλό δεν είναι;
ΟΚ!
Πιστεύω πάντως οτι τέτοια φαινόμενα θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν θα εγκατασταθούν οι ταμειακές μηχανές στις αντλίες. Γιατί αν πουλάς περισσότερα λίτρα απο όσα αγοράζεις = λαθρεμπόριο!
Βέβαια, όταν εγκατασταθούν ταμ. μηχανές θα κοπούν μαχαίρι και φάσεις του στύλ 'Έβαλα 20 ευρώ, κόψε 40 στο τιμολόγιο'
-
κάνουμε και πουστίτες.... δε πειράζει...
Πηγαινε με 2 αμάξια για γέμισμα. (ένα της εταιριας και ένα δικό σου)
-
http://www.tanea.gr/print_article.php?e ... m=A05&aa=1
'Οι Σκωτσέζοι της βενζίνης'
Καλό άρθρο/τεστ για την κατανάλωση γνωστών μοντέλων.
-
Εγώ είδα σήμερα Cyclon 100ρα 99.9
-
o μέσος όρος για τον μηνα ΝΟΕ σε χωρες της Ευρώπης και την Ελλάδα.
***** η Νορβηγία είναι 1,40 το λίτρο. Ξέχασα να το μετατρέψω.
-
Ας μας βάλουν δίπλα και το βασικό μισθό κάθε χώρας για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ας μας βάλουν δίπλα και το βασικό μισθό κάθε χώρας για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα.μου έκανε εντύπωση το 0,99 της πλούσιας Ελβετίας και το 0,51 της ΗΠΑ.
-
ama κανεις πολεμο θα καταλαβεις
-
στις ΗΠΑ γιατι σου εκανε εντυπωση?
-
δεν ήξερα ότι είναι τόσο χαμηλό.
καλά η Ελβετία με κατα κεφαλήν εισόδημα 48.000$ ....3η στον κόσμο διδάσκει στους κυρίους κυβερνώντες μας...
-
η Ελβετια ειναι ενα πολυυυυ πλουσιο κρατος, δεν εχει αναγκη να τα αραπξει απο την βενζινη. Δεν ξερω ομως ποσο ειναι γενικα η εμμεση και αμεση φορολογια εκει.
οι ΗΠΑ στηριζουν την αναπτυξη τους ΚΑΙ στα φθηνα καυσιμα. Και φυσικα απολαμβανουν τα ωφελη του 'κανω οτι γουσταρω, οπου θελω'.
-
η Ελλάδα....στην θέση της Ελβετίας να ήτανε....θα είχαμε ένα χαλαρό 1,40.
η νοοτροπία δεν αλλάζει. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
καλά η Ελβετία με κατα κεφαλήν εισόδημα 48.000$ ....3η στον κόσμο διδάσκει στους κυρίους κυβερνώντες μας...Oι Ελβετοί βγάζουν τα λεφτά τους από βιομηχανία και φοβερή ανάπτυξη που έχουν τα τελευταία χρόνια. Είχαν λεφτά και πριν αλλά δεν κάθονται όπως εμείς οι άχρηστοι.
Βενζίνη ώρα μηδέν!