-
Η αυξηση της τιμης δεν εχει να κανει σε τιποτα με τους πρατηριουχους! Οι τιμες ΕΛ.ΠΕ αυξανονται με γοργους ρυθμους... Ακριβοτερα αγοραζουν, ακριβοτερα πουλουν!!
Ενδεικτικα:
31/12/08 Κοστος 1000λιτρων αμολυβδης 95αρας κοστιζε 544,143€
09/01/09 Κοστος 1000λιτρων αμολυβδης 95αρας κοστιζε 607,730€Διαφορα 63,587€/1000λιτρο αρα μιλαμε για αυξηση 0,063€ αυξηση απο τα ΕΛ.ΠΕ! Ολα αυτα βεβαια πολυ χονδρικα...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Η αυξηση της τιμης δεν εχει να κανει σε τιποτα με τους πρατηριουχους! Οι τιμες ΕΛ.ΠΕ αυξανονται με γοργους ρυθμους... Ακριβοτερα αγοραζουν, ακριβοτερα πουλουν!!
Ενδεικτικα:
31/12/08 Κοστος 1000λιτρων αμολυβδης 95αρας κοστιζε 544,143€
09/01/09 Κοστος 1000λιτρων αμολυβδης 95αρας κοστιζε 607,730€Διαφορα 63,587€/1000λιτρο αρα μιλαμε για αυξηση 0,063€ αυξηση απο τα ΕΛ.ΠΕ! Ολα αυτα βεβαια πολυ χονδρικα...
Το πρόβλημα είναι πως όταν αγοράζουν φθηνότερα, ξεχνούν να μεταφέρουν τις μειώσεις.
-
Σωστο αυτο! Αλλα παιζουν και ρολο τα αποθεματα... Αν αγορασεις ακριβα και πεσουν οι τιμες δεν μπορεις να ριξεις αμεσως! Παντως γενικα ολοι -πλην ελαχιστων- πλεον κυνηγουν τις τιμες τους!
Η κινηση εχει μειωθει αισθητα και πλεον οσοι βαζουν κοιτανε ακομα και το τριτο δεκαδικο ψηφιο... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Σωστο αυτο! Αλλα παιζουν και ρολο τα αποθεματα... Αν αγορασεις ακριβα και πεσουν οι τιμες δεν μπορεις να ριξεις αμεσως! Παντως γενικα ολοι -πλην ελαχιστων- πλεον κυνηγουν τις τιμες τους!
Η κινηση εχει μειωθει αισθητα και πλεον οσοι βαζουν κοιτανε ακομα και το τριτο δεκαδικο ψηφιο...Τα αποθέματα καλά θα κάνουν να μάθουν να λειτουργούν αμφίδρομα μη τα πάρει και τα σηκώσει.
Με λίγα λόγια, απόθεμα φτηνού καυσίμου έχουν κι όταν ανεβαίνουν οι τιμές, γιατί λοιπόν βιάζονται να τις ανεβάσουν αμέσως;
Εκτός αν αγοράζουν λίγα καύσιμα όταν είναι φτηνά και πολλά όταν είναι ακριβά. -
@tazio
Επιχειρηματίες είναι οι άνθρωποι και αυτό σημαίνει πολλά. -
Σε χαμηλά ενός μηνός η τιμή του αργού
Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα υποχώρησε η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών ότι η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας θα βαθύνει, περιορίζοντας τη ζήτηση ενέργειας.
Στο ζοφερό κλίμα συνέβαλαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα και έδειξαν άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις αστικές περιοχές στο 4,2%, για πρώτη φορά από το 2003.
Στο μεταξύ, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξουν αύξησή τους για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα.
Στη σημαντική πτώση της τιμής του αργού συμβάλλει επίσης η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, η οποία περιόρισε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.
Στις 12:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφωνόταν στα 33,29 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 3,22 δολαρίων, ή 8,82%. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως τα 32,70 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 90 σεντς, ή 2,02%, στα 43,60 δολάρια το βαρέλι.
«Στους επόμενους έξι μήνες θα δούμε να ανακοινώνονται δυσάρεστα οικονομικά στοιχεία, να εθνικοποιούνται πιθανότατα τράπεζες και να αυξάνονται τα αποθέματα στις ΗΠΑ», επισημαίνει ο Τζόναθαν Κόρναφελ της Hudson Capital Energy.
-
Ελαφρώς off-topic...
'Ώρα μηδέν' πριν από λίγο για το βενζινάδικο της AVIN στην κάθοδο της Λ.Κηφισίας στο ύψος του Άλσους Συγγρού, το οποίο πήρε φωτιά. Χαμός στο ρεύμα της καθόδου, αφού τη μια λωρίδα την είχαν κλείσει τα πυροσβεστικά και τα ασθενοφόρα, τις δε άλλες δύο τις είχε μπλοκάρει περιπολικό που είχε μπει κάθετα στη μέση του δρόμου. Το ρεύμα της ανόδου είχε μπλοκάρει κι αυτό, αφού αφενώς οι περίεργοι [οδηγοί] που πήγαιναν με 5 για να δουν το 'αξιοθέατο' ήταν πολλοί, αφετέρου ο τροχαίος που είχε στηθεί στα φανάρια πριν το Ζηρήνειο έκανε τα δικά του.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σε χαμηλά ενός μηνός η τιμή του αργούΣτα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα υποχώρησε η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών ότι η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας θα βαθύνει, περιορίζοντας τη ζήτηση ενέργειας.
Στο ζοφερό κλίμα συνέβαλαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα και έδειξαν άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις αστικές περιοχές στο 4,2%, για πρώτη φορά από το 2003.
Στο μεταξύ, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξουν αύξησή τους για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα.
Στη σημαντική πτώση της τιμής του αργού συμβάλλει επίσης η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, η οποία περιόρισε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.
Στις 12:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφωνόταν στα 33,29 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 3,22 δολαρίων, ή 8,82%. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως τα 32,70 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 90 σεντς, ή 2,02%, στα 43,60 δολάρια το βαρέλι.
«Στους επόμενους έξι μήνες θα δούμε να ανακοινώνονται δυσάρεστα οικονομικά στοιχεία, να εθνικοποιούνται πιθανότατα τράπεζες και να αυξάνονται τα αποθέματα στις ΗΠΑ», επισημαίνει ο Τζόναθαν Κόρναφελ της Hudson Capital Energy.
Το πολυ ενδιαφερον ειναι οτι οι τιμες λιανικης για την βενζινα στις ΗΠΑ εχουν αυξηθει τις τελευταιες εβδομαδες.
Ο λογος οτι τα διυλιστηρια εχουν κοψει την παραγωγη βενζινας και φυσικα τα αποθεματα εχουν μειωθει με αποτελεσμα να τα οικονομανε παλι.Γενικα εχουν γινει πολλα κολπα και το απιστευτο ειναι οτι οι μεγαλες χρηματοκοικονομικες εταιρειες (chase κτλ) εχουν πολλα κεφαλαια (πιο πολλα απο τις μεγαλες εταιριες πετρελαιου) και σπρωχνουν την αγορα με την πωληση 'options' σαν να ειναι επενδυτικα ομολογα. Αυτο εγινε περισυ οταν η παραγωγη ανεβαινε και η ζητηση κατεβαινε αλλα η τιμη ειχε τρελαθει στα 145 δολ το βαρελι. Εχουν πολλες εταιριες που ελεγχουν και τις χρησιμοποιουν σαν μεσο να παιζουν με τις τιμες. Οπως εκαναν με τις αγορες αλλων προιοντων. (σιτηρα, καλαμποκι κτλ). Ειναι πολυ δυσκολο να βγαλει κανεις ακρη και εστω και αν η ομοσπονδιακη κυβερνηση τους κυνηγαγε. Προς το παρον η κυβερνηση δεν εχει ανακατευτει.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γενικα εχουν γινει πολλα κολπα και το απιστευτο ειναι οτι οι μεγαλες χρηματοκοικονομικες εταιρειες (chase κτλ) εχουν πολλα κεφαλαια (πιο πολλα απο τις μεγαλες εταιριες πετρελαιου) και σπρωχνουν την αγορα με την πωληση 'options' σαν να ειναι επενδυτικα ομολογα. Αυτο εγινε περισυ οταν η παραγωγη ανεβαινε και η ζητηση κατεβαινε αλλα η τιμη ειχε τρελαθει στα 145 δολ το βαρελι. Εχουν πολλες εταιριες που ελεγχουν και τις χρησιμοποιουν σαν μεσο να παιζουν με τις τιμες. Οπως εκαναν με τις αγορες αλλων προιοντων. (σιτηρα, καλαμποκι κτλ). Ειναι πολυ δυσκολο να βγαλει κανεις ακρη και εστω και αν η ομοσπονδιακη κυβερνηση τους κυνηγαγε. Προς το παρον η κυβερνηση δεν εχει ανακατευτει.
Η ρίζα του κακού:
http://en.wikipedia.org/wiki/New_York_M ... e_Exchange -
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=2288902
Πού είναι η καταναλωτική συνείδηση να δώσει λύση στο πρόβλημα
-
Σήμερα την πάτησα σαν αγραμματη πρωτάρα...
Πάω να φουλάρω, σε βενζινάδικο που έχω πάει κατ' επανάληψη, έχοντας μείνει ικανοποιημένος. Δίνω το κλειδί της τάπας στο παλλικάρι, βγαίνω από τ' αμάξι και πάω στο 'shop' του βενζινάδικου να πάρω κάτι. Δεν το βρίσκω και βγαίνω σχεδόν αμέσως. Ο τυπάς στην αντλία μου λέει: 'Συγνώμη, αλλά είχα πατήσει κατά λάθος το κουμπί των 20Ε και σταμάτησε εκεί. Να συνεχίσω το γέμισμα?' 'ΟΚ', του απαντάω και συνεχίζει. Σταμάτησε στα 9Ε. Σύνολο, δηλαδή 29 Ε.
Το πρόβλημα? Το ρεζερβουάρ στο παντάκι χωράει 30 λιτρα και εγώ μόλις είχα μπει στη ρεζέρβα, κάτι που σημαίνει ότι είχε χώρο για 25.5-26 λίτρα. Έλα που όμως 29 Ε = 35.89 lt (με τιμή 0.808).
Ανέβασα psi(*) στα μπόλικα bar και του λέω 'καλά θα μας τρελλάνεις? Μου λές ότι έβαλες 35 λίτρα σε ρεζερβουάρ που δε χωράει πάνω από 26'. Αυτός, το κουνέλι: 'Αφού αυτά έγραψε η αντλία' 'Θα σου φέρω την αγορανομία, να δούμε τι γίνεται εδω μέσα' 'Ευχαρίστως κύριε' απαντα, 'κανένα προβλημα.
ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ: ΔΕΝ θα είχε πρόβλημα στον αγορανομικό έλεγχο, αφου η αντλία του δεν κλέβει!
Συνειδητοποιώντας πόσο μ@λ@κα με είχαν πιάσει, έφυγα βράζοντας στο ζουμί μου.
Εκ των υστέρων, κατάλαβα ότι θα μπορουσα να είχα κάνει κάτι ώστε να γλιτώσω το θρασύτατο αυτό φέσωμα. Αλλά, στάθηκα απύθμενα βλάκας.(*) μέγα σφάλμα μου, διότι, όπως αποδείχτηκε δεν κατάφερα να χειριστώ το θέμα σωστά.
-
Στην Ραφήνα σταθερά η Shell στα 0.785 και η BP στα 0.859
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σήμερα την πάτησα σαν αγραμματη πρωτάρα...
Πάω να φουλάρω, σε βενζινάδικο που έχω πάει κατ' επανάληψη, έχοντας μείνει ικανοποιημένος. Δίνω το κλειδί της τάπας στο παλλικάρι, βγαίνω από τ' αμάξι και πάω στο 'shop' του βενζινάδικου να πάρω κάτι. Δεν το βρίσκω και βγαίνω σχεδόν αμέσως. Ο τυπάς στην αντλία μου λέει: 'Συγνώμη, αλλά είχα πατήσει κατά λάθος το κουμπί των 20Ε και σταμάτησε εκεί. Να συνεχίσω το γέμισμα?' 'ΟΚ', του απαντάω και συνεχίζει. Σταμάτησε στα 9Ε. Σύνολο, δηλαδή 29 Ε.
Το πρόβλημα? Το ρεζερβουάρ στο παντάκι χωράει 30 λιτρα και εγώ μόλις είχα μπει στη ρεζέρβα, κάτι που σημαίνει ότι είχε χώρο για 25.5-26 λίτρα. Έλα που όμως 29 Ε = 35.89 lt (με τιμή 0.808).
Ανέβασα psi(*) στα μπόλικα bar και του λέω 'καλά θα μας τρελλάνεις? Μου λές ότι έβαλες 35 λίτρα σε ρεζερβουάρ που δε χωράει πάνω από 26'. Αυτός, το κουνέλι: 'Αφού αυτά έγραψε η αντλία' 'Θα σου φέρω την αγορανομία, να δούμε τι γίνεται εδω μέσα' 'Ευχαρίστως κύριε' απαντα, 'κανένα προβλημα.
ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ: ΔΕΝ θα είχε πρόβλημα στον αγορανομικό έλεγχο, αφου η αντλία του δεν κλέβει!
Συνειδητοποιώντας πόσο μ@λ@κα με είχαν πιάσει, έφυγα βράζοντας στο ζουμί μου.
Εκ των υστέρων, κατάλαβα ότι θα μπορουσα να είχα κάνει κάτι ώστε να γλιτώσω το θρασύτατο αυτό φέσωμα. Αλλά, στάθηκα απύθμενα βλάκας.(*) μέγα σφάλμα μου, διότι, όπως αποδείχτηκε δεν κατάφερα να χειριστώ το θέμα σωστά.
Δηλαδή διρτούλιε, έβαλε και στον γείτονα βενζίνα?
-
Οχι ρε dutchman, απλά ο βενζινάς (=ο υπάλληλος? το αφεντικό? και οι δυο?) έβγαλαν από ένα κορόιδο 10 Ε για πλάκα. Αν δεις τα νουμερα που παραθέτω, φαίνεται εύκολα ότι το ρεζερβουάρ μου, όπως ήταν στη ρεζέρβα, χωρούσε περι τα 25-26 λίτρα = 19Ε περίπου. Εγώ πλήρωσα 29, άρα, κάπου εξατμίστηκε ένα δεκάρικο.
-
Aυτό δεν κατάλαβα, πως έγραψε παραπάνω η αντλία
Συγχώρεσε με ήταν κουραστική μέρα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Συγχώρεσε με ήταν κουραστική μέραΤου είπε και καλά ότι πάτησε κατά λάθος να σταματήσει το γέμισμα στα 20, αλλά αυτός ουσιαστικά το είχε σταματήσει στα 10 στα 15 (πάντως λιγότερα από 20). Ε μετά, και πριν έρθει ο φίλος, ξεκίνησε να γεμίζει βάζοντας άλλα 9 ευρά, μέχρι που γέμισε το ντεπόζιτο.
Οπότε ο φιλος πλήρωσε 20+9, ενώ έπρεπε να πληρώσει 10 ή 15 ή όπου σταμάτησε το πρώτο γέμισμα συν 9. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Συγχώρεσε με ήταν κουραστική μέραΤου είπε και καλά ότι πάτησε κατά λάθος να σταματήσει το γέμισμα στα 20, αλλά αυτός ουσιαστικά το είχε σταματήσει στα 10 στα 15 (πάντως λιγότερα από 20). Ε μετά, και πριν έρθει ο φίλος, ξεκίνησε να γεμίζει βάζοντας άλλα 9 ευρά, μέχρι που γέμισε το ντεπόζιτο.
Οπότε ο φιλος πλήρωσε 20+9, ενώ έπρεπε να πληρώσει 10 ή 15 ή όπου σταμάτησε το πρώτο γέμισμα συν 9.E όχι ρε πστ μου
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Οχι ρε dutchman, απλά ο βενζινάς (=ο υπάλληλος? το αφεντικό? και οι δυο?) έβγαλαν από ένα κορόιδο 10 Ε για πλάκα. Αν δεις τα νουμερα που παραθέτω, φαίνεται εύκολα ότι το ρεζερβουάρ μου, όπως ήταν στη ρεζέρβα, χωρούσε περι τα 25-26 λίτρα = 19Ε περίπου. Εγώ πλήρωσα 29, άρα, κάπου εξατμίστηκε ένα δεκάρικο.Έπρεπε με την μια να τηλεφωνήσεις ενώπιον τους στην γραμμή καταναλωτή 1520 και να κάνεις καταγγελία για το εν λόγω βενζινάδικο.
Διερευνούν όντως τις καταγγελίες και μοιράζουν πρόστιμα:
http://www.gge.gr/7/sub.asp?921
http://www.mybike.gr/lofiversion/index.php/t13387.htmlΕπίσης μπορείς να μπεις και στο gasprice.gr, να βρεις το βενζινάδικο και να του δώσεις αρνητική κριτική γράφοντας στα σχόλια τις εμπειρίες σου για να μην την πατήσουν και άλλοι (δεν ξέρω αν είναι το παρακάτω πρατήριο, απλά ένα δείγμα να δεις τα σχόλια)
http://www.gasprice.gr/main/showgasstation.asp?stationid=1603 -
Θα το έκανα, αλλά ήξερα από την αρχή ότι δεν μπορουσα να αποδείξω τίποτα! Ούτε το ότι πλήρωσα όσα πλήρωσα, ούτε τη συνολική ποσότητα που αγόρασα. Ακόμα και τιμολόγιο να ζητουσα, αυτό δε θα αποδείκνυε ότι είχε μπει μια συγκεκριμένη ποσότητα στο ρεζερβουάρ μου, απλά θα έδειχνε ότι αγόρασα από αυτούς Χ λίτρα βενζίνης (τα οποία θα μπορούσα, λχ, να είχα βάλει σε μπετόνια). Οπότε, χαμένος, από νομικής σκοπιάς, από χέρι.
-
Πλέον στα περισότερα βενζινάδικα οι αντλίες ελέγχονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καταγράφονται όλες οι συναλλαγές αναλυτικά πχ: http://www.logicom.gr/photoes/Pumps_Screen_1024.gif.
Οπότε μπορείς ακόμα και τώρα να πάς στον υπεύθυνο του πρατηρίου και να του ζητήσεις να σου δείξει τη συναλλαγή. Καλό μόνο είναι να θυμάσαι όσο το δυνατόν πιό ακριβώς την ώρα της συναλλαγής ωστε να μήν ψάχνετε εκατοντάδες εγγραφές
Πάντως 35 λίτρα σε ρεζερβουάρ ονομαστικής χωρητικότητας 30 λίτρων μου ακούγεται νορμάλ, καθώς όλα τα ρεζερβουάρ έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα απο την ονομαστική. Αν πάντως όντως σε κλέψανε, κατα 99,99% αυτό έχει γίνει απο τον υπάλληλο εν αγνοία του αφεντικού, οπότε ζήτησε να μιλήσεις κατευθείαν με τον υπέυθυνο του πρατηρίου.
Βενζίνη ώρα μηδέν!