-
Λοιπόν στην Γερμανία τελευταία ξεσηκώνουν τον φορουμόκοσμο για ένα ιδιότυπο μποϋκοτάζ:
*ΜΗΝ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ ΣΑΣ!!!
Ούτως ή άλλως ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει 'βόλτα' την παραπάνω ποσότητα βενζίνης στο ντεπόζιτό του, έχοντάς την όμως ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ στις εταιρίες καυσίμων...Βάζοντας λιγότερη βενζίνη μειώνετε τα έσοδα ημέρας των εταιριών αυτών, λαβώνοντάς τις στο μόνο σημείο που πονάνε...την τσέπη τους *
Έχει κια αυτό μια λογική...
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Λοιπόν στην Γερμανία τελευταία ξεσηκώνουν τον φορουμόκοσμο για ένα ιδιότυπο μποϋκοτάζ:
Ούτως ή άλλως ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει 'βόλτα' την παραπάνω ποσότητα βενζίνης στο ντεπόζιτό του, έχοντάς την όμως ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ στις εταιρίες καυσίμων...
Βάζοντας λιγότερη βενζίνη μειώνετε τα έσοδα ημέρας των εταιριών αυτών, λαβώνοντάς τις στο μόνο σημείο που πονάνε...την τσέπη τους *
Έχει κια αυτό μια λογική...Εγώ βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο κάθε 40-50 μέρες ...
Αν φουλάρω σήμερα, δεν θα κερδίζω έτσι κι αλλιώς με την καθημερινή άνοδο των τιμών ;;
Η λύση είναι ΜΙΑ: ας μην 'πάρουμε το αμάξι' (ΚΑΙ) σήμερα ... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μα οι Αμερικανοι τοσους πολεμους εκαναν για να εχουν φθηνο πετρελαιο... τς τς τςμα εχουν φτηνό πετρέλαιο
Αυτοί που τους κάνανε έχουν... (20 άτομα), οι άλλοι τον μπούλο -
και ποιος θελει να βλεπει τη μουρη του βενζινα του καθε 10 μερες?
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Λοιπόν στην Γερμανία τελευταία ξεσηκώνουν τον φορουμόκοσμο για ένα ιδιότυπο μποϋκοτάζ:*ΜΗΝ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ ΣΑΣ!!!
Ούτως ή άλλως ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει 'βόλτα' την παραπάνω ποσότητα βενζίνης στο ντεπόζιτό του, έχοντάς την όμως ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ στις εταιρίες καυσίμων...Βάζοντας λιγότερη βενζίνη μειώνετε τα έσοδα ημέρας των εταιριών αυτών, λαβώνοντάς τις στο μόνο σημείο που πονάνε...την τσέπη τους *
Ποιά λογική ακριβώς;
-
αμα θελουν(με) να κανουν μπουκοταζ, ας μην βαζουν απο ακριβα πρατηρια.-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αμα θελουν(με) να κανουν μπουκοταζ, ας μην βαζουν απο ακριβα πρατηρια.-+oo
όπως έγινε κ με το γάλα...και είχε μεγάλη επιτυχία.
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Το τηγάνι μου να δεις τι λογική έχει. Να, κοίτα:
-
Καμία λογική δεν έχει αυτό. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν ένα μικρό 'κενό' στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια αδειάσματος του γεμάτου ρεζερβουάρ τους. Αν δεν αλλάξουν οι καθημερινές συνήθειες μετακίνησης, δε θα αλλάξει κάτι ως προς τα κέρδη των εταιριών.
Ο μόνος λόγος να μην κυκλοφορεί κανείς με γεμάτο ρεζερβουάρ είναι τα κάποια κιλά επιπλέον που επηρεάζουν (όσο επηρεάζουν) την κατανάλωση. Όταν αποφασίσουν να κινούνται χωρίς περιττά πράγματα στο αυτοκίνητο, με σωστή πίεση ελαστικών, χωρίς σχάρες οροφής, κτλ κτλ, τότε ας αφαιρέσουν και 20 κιλά από το ρεζερβουάρ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σκεφτείτε τα παλιά που οδηγούν και καίνε τα έντερά τους...αλλά και τα SUV τύπου Cadillac Escalade....6,2L (!!!) αυτό σας λέω ΤΕΛΟΣ -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σκεφτείτε τα παλιά που οδηγούν και καίνε τα έντερά τους...αλλά και τα SUV τύπου Cadillac Escalade....6,2L (!!!) αυτό σας λέω ΤΕΛΟΣ
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το τηγάνι μου να δεις τι λογική έχει. Να, κοίτα:μου θυμίζεις την κυρά μου
Λοιπόν φαντάζομαι ότι εννοούν το εξής:
Άμα π.χ. 1000 οδηγοί (που ΔΕΝ κάνουν κάθε μέρα 100 χλμ. άρα ΔΕΝ έχουν ανάγκη να βάζουν συχνά βενζίνη) βάλουν αντί 80 € για φουλάρισμα, μόνο 30 €, αμέσως αμέσως υπάρχουν 50.000 ολόκληρα ΕΥΡΩ λιγότερα στα ταμεία των εταιριών...
Εσύ κάνεις την δουλειά σου και ΔΕΝ προπληρώνεις την βενζίνη να την πηγαίνεις βόλτα κανά μήνα...(προφανώς δεν αναφέρονται στο παραπάνω βάρος της).
Οι εταιρίες αυτές έχουν σίγουρα στόχους ημέρας (εισπράξεων) που αν ξαφνικά δεν επιτευχθούν ίσως τις ταρακουνήσουν;;;
Θεωρίες βέβαια όλα αυτά, μιας και δεν είμαι Γερμανός για να καταλάβω πλήρως τον τρόπο σκέψεώς τους (μόνο στην μπάλα ).
Ας πούμε ότι είναι μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τα ολοκληρωμένα μποϋκοτάζ συγκεκριμένων εταιριών που ακούγονται κατά καιρούς...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ενα χαζο αστειο ειπε ο τυπάκος,δεν χρειαζεται να οργανωσουμε και μποϋκοταζΠοιό αστείο; Αν ήταν γνωστός μου ο βενζινάς και το έλεγε με σαφώς αστείο τόνο να το δεχόμουν. Όχι όμως και ειρωνικό υφάκι από τον κάθε τυχάρπαστο...
Καμία λογική δεν έχει αυτό. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν ένα μικρό 'κενό' στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια αδειάσματος του γεμάτου ρεζερβουάρ τους. Αν δεν αλλάξουν οι καθημερινές συνήθειες μετακίνησης, δε θα αλλάξει κάτι ως προς τα κέρδη των εταιριών.
Ακριβώς! Στο γάλα είχε κάποιο νόημα καθώς πρόκειται για perishable commodity. Αν για μια εβδομάδα τουλάχιστον οι πωλήσεις φρέσκου γάλακτος έπεφταν κατά 80% (τυχαίο νούμερο, δεν ξέρω πόση συμμετοχή είχε τελικά το μποϋκοτάζ), η απούλητη ποσότητα θα έπρεπε να καταστραφεί, κάτι που θα σήμαινε οικονομική ζημιά για τις εταιρίες γαλακτοκομικών.
Η βενζίνη όμως δεν χαλάει τόσο γρήγορα, οπότε απλά θα κρατούσαν τις ποσότητες αυτές στις δεξαμενές τους και θα τις πουλούσαν την άλλη εβδομάδα. Και δεν έχει καμία διαφορά αν εν τέλει γεμίζουμε κάθε 2 βδομάδες από χ λίτρα αντί για κάθε μήνα από 2χ λίτρα!
Σε προϊόντα ανελαστικής ζήτησης (όπως το γάλα και τα καύσιμα) το μόνο ουσιαστικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να 'τιμωρούμε' τους ακριβούς, ψάχνοντας και βάζοντας μόνο από φτηνά πρατήρια. Και αυτό μόνιμα.@ webfox: δεν νομίζω καμία εταιρία πετρελαιοειδών να έχει ημερήσιους στόχους πωλήσεων! Είτε βάζουμε συχνότερα από λίγο, είτε δεν βάλουμε καθόλου για 1 βδομάδα, μακροπρόθεσμα αυτοί θα βγάλουν τα λεφτά τους. Και τα -50.000€ που αναφέρεις είναι αστείο ποσό για μια εταιρία. Όσο συνεχίζουμε να δεχόμαστε τις ακριβές τιμές, αυτοί θα συνεχίζουν να τις αυξάνουν, λογικό δεν είναι; Και εγώ αν ήμουν στη θέση τους και έβλεπα ότι υπάρχουν κορόιδα που κάθονται και πληρώνουν 1,30 και 1,40 και 1,50€/λτ, το ίδιο ακριβώς θα έκανα. Σιγά μην κόψω οικειοθελώς τα κέρδη μου!
-
Κοίτα, υπάρχει μια λογική στο θέμα 'γεμάτο ρεζερβουάρ' , είναι εύκολο να παρασυρθείς σε βόλτες που ίσως είναι περιττές.
Σα να είσαι σε δίαιτα και να κουβαλάς μαζί σου το αγαπημένο σου φαγητό, μπαίνεις σε πειρασμό.
Έχω υπολογίσει οτι εως τώρα , μετά από 10 χρόνια και 220.000 χλμ , το matiz μου έχει στοιχίσει 45,000e , μαζί με την αγορά του. Είναι υπερβολικά πολλά τα λεφτά, δε συμφέρει πλέον να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Καλύτερα ένα σχετικά ακριβό και να μη το κινείς πολύ. -
Αν υποθέσουμε ότι ούτως ή άλλως εσύ κάνεις κάθε μήνα κάποια χ km και χρειάζεσαι κάποια Y lt βενζίνης.
Τι να βάζεις μία φορά το μήνα από Y λίτρα, τι να βάλεις 4 φορές από Y/4?
Μαλακία μου φαίνεται η κίνηση τους.Sorry κιόλας.
Τα λίτρα που χρειάζεσαι για να μετακινηθείς με το αμάξι σου για να κάνεις τα απαρραίτητα χιλιόμετρα για να κάνεις τη δουλειά σου, θα τα βάλεις, είτε πας 1 είτε 100 στο βενζινάδικο.(και προσωπικά ο βενζινάς μου είναι ασχημομούρης, οπότε όσο πιο σπάνια, τόσο καλύτερα )Ας πάρουμε εμένα πχ.Κάνω το μήνα περίπου 450km και βάζω 40lt βενζίνης (χοντρικά-χοντρικά).
Αν βάλω 4 φορές από 10lt, κέρδισα κάτι?Απλά αντί να συσσωρεύσω τα λεφτά που θα δώσω σε μία μέρα για όλο το μήνα, τα δίνω σε δόσεις.Στο τέλος όμως τα ίδια λεφτά έδωσα, οπότε σιγά που θα τους καεί κανένα καρφάκι.(γι'αυτό και είμαι και ενάντια στο 'βάλε 10-20€' αφού ούτως ή άλλως τα λεφτά θα τα δώσεις στο τέλος.Γιατί να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη και να κουβαλιέσαι στο βενζινάδικο που δεν πιστεύω ότι σε όλους είναι ακριβώς στο δρόμο τους, οπότε αν δεν το τιγκάρεις, κάνεις και άσκοπα km ενώ θα μπορούσες να το αποφύγεις).
Τέλοσπάντων...
Μόνη λύση είναι να μειώσουμε την βενζίνη που έχουμε ανάγκη είτε στρεφόμενοι σε υβριδικά αμάξια είτε (ακόμα καλύτερα) στρεφόμενοι σε Μ.Μ.Μ.ΥΓ:Μη μπούμε στη λογική 'αφού έχω βενζίνη θα πάω μία αμαξάδα (=βόλτα με το αμάξι )', γιατί δε βγάζουμε άκρη.
-
Ίσως αυτό που θέλουν να χτυπήσουν είναι η ροή του καυσίμου, το οποίο έχει ένα νοημα.
Το διυλιστήριο δεν είναι εύκολο να μεταβάλει την παραγωγή του, οπότε όταν έχουν υπολογίσει μια αλφα ροή καυσίμου και αυτή δεν επιτυγχάνεται, έχουν πρόβλημα αποθήκευσης.Τραβηγμένο μου φαίνεται αλλά λέμε...
-
Ο βενζινάς βάζει βενζίνη στις δεξαμενές τους για τουλάχιστον 15 μέρες (υπολογίζοντας τι ποσότητες του 'φεύγουν' καθημερινά).Για να μην πω 1 και 1,5 μήνα που άκουσα πρόσφατα.
Οπότε και πάλι δε μεταφέρουμε την κίνησή μας στα διυλιστήρια.
Για να μην αναφερθούμε και στο ότι συνήθως υπάρχουν αποθήκες (που δεν είναι όλες γεμάτες) όπου πάει το πετρέλαιο/βενζίνη πριν φτάσει σε μας, οπότε και από τους βενζινάδες να 'φύγει' το πρόβλημα, απλά το μεταφέρουμε στις αποθήκες/δεξαμενές.
Πρέπει να γίνει ένα μεγάλο κύμα και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα όπου όλοι πχ θα καταναλώσουμε συνολικά μέσα σε 3-4 μήνες τα μισά λίτρα καυσίμου από αυτά που χρειαζόμαστε σήμερα.
Δηλαδή να μειώσουμε ραγδαία την ζήτηση, οπότε να υπάρχει πλεόνασμα προσφοράς=>πτωση τιμής.
Όμως δεν έχουμε λάβει ένα ακόμα παράγοντα υπόψη μας.Στην Ασία, η ζήτηση καυσίμου όλο και αυξάνει και γι'αυτό και αυξάνει και η τιμή της βενζίνης, αφού τα διυλιστήρια παράγουν καθημερινά στάνταρ ποσότητα.Πολύ-πολύ χοντρικά:
Οσο αυξάνει η ζήτηση, με δεδομένη προσφορά, η τιμή θα αυξάνει.Και η μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή είναι από την Ασία. (οπότε απλά βάζοντας λιγότερη βενζίνη κάθε φορά που πας στο βενζινάδικο δεν κερδίζεις τίποτα και κάνεις και τη ζωή σου δύσκολη).
Αυτό είναι το πρόβλημα της ελεύθερης αγοράς κύριοι είτε μας αρέσει είτε όχι.
Μόνη λύση στον ορίζοντα είναι τα Μ.Μ.Μ. αλλά προς το παρόν παρατηρώ ότι ο Έλληνας δεν μπαίνει στα λεωφορεία με τίποτα, παρα μόνο αν δεν το αντέχει οικονομικά να πάρει ταξί.
Άκουσα μάλιστα χθες μπροστά μου να λέει μία κυρία σε μία άλλη:
-πάμε με το λεωφορείο?Είναι μακρυά για να περπατήσουμε
-σιγά μην μπω στο λεωφορείο.Τι είμαι?Αλβανός ή κούρδος?
(δυστυχώς χτύπησε το κινητό μου και δεν άκουσα την υπόλοιπη συζήτηση )
Όσο υπάρχει αυτή η αντίληψη... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ο βενζινάς βάζει βενζίνη στις δεξαμενές τους για τουλάχιστον 15 μέρες (υπολογίζοντας τι ποσότητες του 'φεύγουν' καθημερινά).Με τίποτα.
Αυτό ίσως γίνεται σε πρατήρια της απομονωμένης επαρχίας, αλλά σε κεντρικά πρατήρια όχι. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Με τίποτα.
Αυτό ίσως γίνεται σε πρατήρια της** απομονωμένης επαρχίας**, αλλά σε κεντρικά πρατήρια όχι.Η πάτρα είναι απομονωμένη επαρχία?Δεν το ήξερα?
Πέραν της πλάκας, αυτό μου είπε άτομο που έχει το βενζινάδικο BP πάνω σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Πάτρας (Παλιά εθνική οδής Κορίνθου-Πατρών)
Δεν ξέρω αν είπε ψέματα, αλλά δε βλέπω και λόγο να μου πει κιόλας.
Γι'αυτό και το ανέφερα. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχω υπολογίσει οτι εως τώρα , μετά από 10 χρόνια και 220.000 χλμ , το matiz μου έχει στοιχίσει 45,000e , μαζί με την αγορά του. Είναι υπερβολικά πολλά τα λεφτά, δε συμφέρει πλέον να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Καλύτερα ένα σχετικά ακριβό και να μη το κινείς πολύ.Αυτά τα χιλιόμετρα τα 'χάρηκες' ή ήταν ανούσια, μέσα στη κίνηση κλπ; Αυτό έχει σημασία. Έχω εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη: τα (μη συλλεκτικά) αυτοκίνητα φτιάχνονται για να τα χρησιμοποιούμε. Είναι καλύτερα να έχεις ένα 'λιγότερο' αμάξι που όμως το έχεις 'στίψει' στη διάρκεια ζωής του, έχεις ταξιδέψει παντού κλπ και όταν έρθει η ώρα του, του λες 'σ'ευχαριστώ, πάμε γι άλλα τώρα', παρά ένα ακριβό αυτοκίνητο που απλώς κάθεσαι και το βλέπεις παρκαρισμένο...
Βενζίνη ώρα μηδέν!