-
Θα θελα να ξερα τί κάνουν αυτοί που έκαναν το σκ@τό τους παξιμάδι ή χρωστάνε δανειάκι τρελό και αγόρασαν θηριώδη suv με τρελές καταναλώσεις .
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Θα θελα να ξερα τί κάνουν αυτοί που έκαναν το σκ@τό τους παξιμάδι ή χρωστάνε δανειάκι τρελό και αγόρασαν θηριώδη suv με τρελές καταναλώσεις .Τα έχουν παρκαρισμένα στο σπίτι και τα βγάζουν 'βόλτα' το Σάββατο το βράδυ στην οικογενειακή έξοδο. Την υπόλοιπη εβδομάδα κυκλοφορούν με το παλιό Punto-Corsa-κτλ
-
Ε εντάξει ρε φιλαράκι εσύ το παράκανες . Είπαμε τον τρελό να χέσει και ξεκωλώθηκε :ysterical:μη του βάζεις ιδέες...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τέτοια λέτε όλοι εδώ μέσα και μετά άντε εγώ να πάρω 3λιτρο.
Πάρτο και θα υλοποιήσεις το σκηνικό του άβατάρ σου
τι 2λιτρο τι τρίλιτρο... τι 12 λιτρα τι 14.....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τέτοια λέτε όλοι εδώ μέσα και μετά άντε εγώ να πάρω 3λιτρο.
Πάρτο και θα υλοποιήσεις το σκηνικό του άβατάρ σου
Βλέπω μπροστά!
τι 2λιτρο τι τρίλιτρο... τι 12 λιτρα τι 14.....
Δεν έχεις κι άδικο..
-
Θα θελα να ξερα τί κάνουν αυτοί που έκαναν το σκ@τό τους παξιμάδι ή χρωστάνε δανειάκι τρελό και αγόρασαν θηριώδη suv με τρελές καταναλώσεις .Ότι έκαναν πάντα αυτοί που έπαιρναν αυτοκίνητο τα λειτουργικά έξοδα του οποίου ξεπερνούν τις δυνατότητές του:
Βόλτα μια φορά την εβδομάδα (και τις υπόλοιπες με το χρέπι), 10 € βενζίνη ίσα ίσα να πάνε και να έρθουν και τέτοια χαριτωμένα...
Έχω αρχίσει να νοιώθω δικαιωμένος που πήρα το 1.3 αντί για το sport τελικά (έστω και έπειτα από έξωθεν πιέσεις)
-
Είτε το πήρε κανείς κάνοντας το σκ@τό παξιμάδι, είτε αφήνοντας κάποια οικονομικά περιθώρια η κατάσταση τσούζει πολύ. Πιάνω τον εαυτό μου να αναρρωτιέται τι τα ήθελα τα άλογα και τη ροπή όταν αφ'ενός στην κωλοπόλη που ζούμε αναγκάζεσαι να πας το ίδιο γρήγορα με το διπλανό smart, αφ'ετέρου μία φορά στις τόσες που βυθίζεις γενναία το γκάζι και χαίρεσαι που έπιασες τα 120 για πλάκα μετά παρατηρείς τον δείκτη της βενζίνης να κατεβαίνει απότομα και σηκώνεις το πόδι μπας και φτάσει για καμιά διαδρομή ακόμα το καύσιμο πριν ξαναβάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. Και να πεις ότι τα βγάζαμε χωρίς κόπο τα λεφτά πάει στα κομμάτια, αλλά εμείς τα δουλεύουμε και μας τα τρώνε τα λαμόγια με την πιο τραγική αισχροκέρδια.
-
εγώ πάντως το βλέπω αλλιώς. καλύτερα που αυξάνονται τα καύσιμα, να σκέφτεται ο άλλος να πάει μέχρι το περίπτερο με το ρημάδι, μπας και περπατήσει λίγο να φτιάξει τη ποιότητα ζωής του και μπας και ξεμπλοκάρουν λίγο οι δρόμοι μπας και φτιαχτεί η ποιότητα ζωής όλων μας. και ναι καλύτερα να έχω το fun car των 3 λίτρων για 5-10 φορές το μήνα και να μπορώ να το χαρώ σε δρόμους άνετους απο κίνηση, παρά να το βγάζω καθ/να και γλύφω το δρόμο.
το μόνο που με ενοχλεί στην όλη φάση είναι οτι τα εξτρά χρ/τα πηγαίνουν στη τσέπη των κατευθυντήριων δυνάμεων της οικονομίας και των παρατρεχάμενών τους.
-
Εγώ πάλι δεν είμαι σε θέση να το σκεφτώ έτσι.
Είμαι φοιτητής και παράτησα τη σχολή (στην οποία επίσης μας #$@μησαν τώρα που έβαλαν όριο φοίτησης γιατί δεν θα προλάβω να τελειώσω αν ξαναπιάσω δουλειά) εντελώς για ένα χρόνο προκειμένου να βγάλω στην άκρη κάποια χρήματα για να συντηρώ το αμάξι μέχρι να τελειώσω και να πιάσω δουλειά. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε με βοήθεια από τους γονείς μου φυσικά με την προϋπόθεση να το συντηρώ εγώ και να μην τους επιβαρύνω άλλο οικονομικά επί αυτού του θέματος. Δεν το έχω ούτε για το περίπτερο ούτε καν για το super market αλλά για τις αναγκαίες μου μετακινήσεις που με μέσα συγκοινωνίας μου έτρωγαν με την ανοργανωσιά, την ασυνέπεια και τη μπίχλα τους ατέλειωτες ώρες από τη ζωή μου επί 3 χρόνια ενώ οι ταρίφες μου είχαν σπάσει τα νεύρα με τη βλαχουριά και το θράσσος που τους διακατέχει κατά 90%.
Και τα χρήματα που είχα βάλει στην άκρη μειώνονται με διπλάσιο ρυθμό από ότι είχα υπολογίσει, ενώ οι γνωστές κλίκες αισχροκερδούν εις βάρος μας... -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ πάλι δεν είμαι σε θέση να το σκεφτώ έτσι.
Είμαι φοιτητής και παράτησα τη σχολή (στην οποία επίσης μας #$@μησαν τώρα που έβαλαν όριο φοίτησης γιατί δεν θα προλάβω να τελειώσω αν ξαναπιάσω δουλειά) εντελώς για ένα χρόνο προκειμένου να βγάλω στην άκρη κάποια χρήματα για να συντηρώ το αμάξι μέχρι να τελειώσω και να πιάσω δουλειά. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε με βοήθεια από τους γονείς μου φυσικά με την προϋπόθεση να το συντηρώ εγώ και να μην τους επιβαρύνω άλλο οικονομικά επί αυτού του θέματος. Δεν το έχω ούτε για το περίπτερο ούτε καν για το super market αλλά για τις αναγκαίες μου μετακινήσεις που με μέσα συγκοινωνίας μου έτρωγαν με την ανοργανωσιά, την ασυνέπεια και τη μπίχλα τους ατέλειωτες ώρες από τη ζωή μου επί 3 χρόνια ενώ οι ταρίφες μου είχαν σπάσει τα νεύρα με τη βλαχουριά και το θράσσος που τους διακατέχει κατά 90%.
Και τα χρήματα που είχα βάλει στην άκρη μειώνονται με διπλάσιο ρυθμό από ότι είχα υπολογίσει, ενώ οι γνωστές κλίκες αισχροκερδούν εις βάρος μας...πάρε ένα παπάκι να έχεις κατανάλωση 2,5-3 λίτρα\100χλμ και μια χαρά. Εγώ δε το πίστευα (125αρι παπί). Αν δεν ντρεπόμουνα να πηγαίνω κουστουμαρισμένος με το παπί στη δουλειά θα είχα λύσει το πρόβλημα μου
-
Πάντως στο νέο νόμο προβλέπεται 'διακοπή σπουδών' ή κάτι τέτοιο ώστε να διακόπτεις προγραμματισμένα (για δουλειά ή ό,τι άλλο) χωρίς να τρέχει ο χρόνος του ορίου φοίτησης.
Ψάξτο και δε νομίζω να έχεις τέτοιο πρόβλημα. -
Μπα, θα προτιμήσω να παρκάρω το αμάξι για ένα διάστημα αν χρειαστεί από το να διακόψω πάλι τις σπουδές για να δουλέψω. Δεν θέλω να φτάσω 26 και να μην έχω ακόμα κάποια (όσο το δυνατόν) σταθερή δουλειά. Όσο για την πρότασή σου chemic αν κοιτάξεις το forum της μοτοσικλέτας θα δεις ότι το έχω βάλει ήδη μπροστά για φτηνή μεταχειρισμένη μηχανή με μικρή κατανάλωση.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
πάρε ένα παπάκι να έχεις κατανάλωση 2,5-3 λίτρα\100χλμ και μια χαρά. Εγώ δε το πίστευα (125αρι παπί). Αν δεν ντρεπόμουνα να πηγαίνω κουστουμαρισμένος με το παπί στη δουλειά θα είχα λύσει το πρόβλημα μουΚαι γω κοστουμαρισμένος πάω γιατί δεν παίρνεις ένα σκούτερ? Έτσι έκανα και βάζω 10 ευρώ την εβδομάδα άντε τωρα να βάζω 12.
-
Εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου, έχω μηχανή.
Η ποιότητα ζωής σε προσωπικό επίπεδο τολμώ να πω ότι έχει βελτιωθεί.
Φτάνω στη δουλειά την ίδια ώρα κάθε φορά ανεξαρτήτως μποτιλιαρίσματος, χωρίς νεύρα, με περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος. Η διαδρομή έχει γίνει πιο ευχάριστη.
Επίσης πήγα Κρήτη με μικρό κόστος, με απόλυτη ελευθερία κινήσεων και έκανα και ωραίο ταξιδάκι στας εξοχάς.
Τέλος, ανακάλυψα τον 'μηχανόβιο' μέσα μου, αντάλλαξα κουβέντες με άλλους μηχανόβιους στο πλοίο,
Η μείωση στο κόστος της βενζίνης και τα λίγα τέλη και ασφάλειες (μηχανή μικρού κυβισμού γαρ) είναι μικρής σημασίας μπροστά στην αλλαγή στην ψυχολογία μου, την οποία διαπιστώνω άμεσα.
Συνιστώ σε όποιον υποψιάζεται ότι έχει κάποιο τέτοιο 'μικρόβιο' μέσα του, να το ψάξει.
Και όσον αφορά την ασφάλεια και την έκθεση σε κινδύνους... Είναι σίγουρα θέμα υπό συζήτηση και πρέπει κάποιος να το λάβει σοβαρά υπόψη. Αλλά εάν κάποιος θέλει μηχανή αποκλειστικά για commuting [και όχι για βραδυνές εξόδους, ταξίδια σε επαρχιακούς κ.λπ. κ.λπ.], οι κίνδυνοι τολμώ να πω ότι μειώνονται στο ελάχιστο.
Υ.Γ. Το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί έξω από το σπίτι. Ελπίζω να μην έχει πεθάνει η μπαταρία...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Υ.Γ. Το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί έξω από το σπίτι. Ελπίζω να μην έχει πεθάνει η μπαταρία...Καλοτάξιδη να είναι φίλε μου και καλά χιλιόμετρα να έχεις!
Να βάζεις το αυτοκίνητο μπρος ανά 3 μέρες και να το κάνεις μια μικρή βόλτα που και που να κινούνται τα μηχανικά μέρη και να φορτίζεται η μπαταρία του.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου, έχω μηχανή.Η ποιότητα ζωής σε προσωπικό επίπεδο τολμώ να πω ότι έχει βελτιωθεί.
Φτάνω στη δουλειά την ίδια ώρα κάθε φορά ανεξαρτήτως μποτιλιαρίσματος, χωρίς νεύρα, με περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος. Η διαδρομή έχει γίνει πιο ευχάριστη.
Επίσης πήγα Κρήτη με μικρό κόστος, με απόλυτη ελευθερία κινήσεων και έκανα και ωραίο ταξιδάκι στας εξοχάς.
Τέλος, ανακάλυψα τον 'μηχανόβιο' μέσα μου, αντάλλαξα κουβέντες με άλλους μηχανόβιους στο πλοίο,
Η μείωση στο κόστος της βενζίνης και τα λίγα τέλη και ασφάλειες (μηχανή μικρού κυβισμού γαρ) είναι μικρής σημασίας μπροστά στην αλλαγή στην ψυχολογία μου, την οποία διαπιστώνω άμεσα.
Συνιστώ σε όποιον υποψιάζεται ότι έχει κάποιο τέτοιο 'μικρόβιο' μέσα του, να το ψάξει.
Και όσον αφορά την ασφάλεια και την έκθεση σε κινδύνους... Είναι σίγουρα θέμα υπό συζήτηση και πρέπει κάποιος να το λάβει σοβαρά υπόψη. Αλλά εάν κάποιος θέλει μηχανή αποκλειστικά για commuting [και όχι για βραδυνές εξόδους, ταξίδια σε επαρχιακούς κ.λπ. κ.λπ.], οι κίνδυνοι τολμώ να πω ότι μειώνονται στο ελάχιστο.
Υ.Γ. Το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί έξω από το σπίτι. Ελπίζω να μην έχει πεθάνει η μπαταρία...
Μηχανούλα
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου, έχω μηχανή.Η ποιότητα ζωής σε προσωπικό επίπεδο τολμώ να πω ότι έχει βελτιωθεί.
Καλοριζικη, καλοταξιδη και μακρυα απο κινδυνους, μπελαδες Κεϊσυ και Βαγκνερ...
-
Εγω ενα HORNET 600αρη θελω....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγω ενα HORNET 600αρη θελω....Μετά θα μείνει ο Kacey...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Και όσον αφορά την ασφάλεια και την έκθεση σε κινδύνους... Είναι σίγουρα θέμα υπό συζήτηση και πρέπει κάποιος να το λάβει σοβαρά υπόψη. Αλλά εάν κάποιος θέλει μηχανή αποκλειστικά για commuting [και όχι για βραδυνές εξόδους, ταξίδια σε επαρχιακούς κ.λπ. κ.λπ.], οι κίνδυνοι τολμώ να πω ότι μειώνονται στο ελάχιστο..
Εχω ακριβώς την αντίθετη άποψη!
Η μηχανή είναι επικίνδυνη, ΑΚΡΙΒΩΣ όταν την χρησιμοποιείς για commuting αντί για αναψυχή. Γιατί δεν θα είσαι κάθε μέρα πρωινιάτικα σε τέλεια διαύγεια, γιατί όταν θα γυρίζεις από τη δουλεια μπορεί να είσαι κουρασμένος, γιατί κινείσαι σε πόλη, επομένως οι πιθανότητες να γίνει η στραβή είναι αυξημένες , γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων με μηχανή γίνονται εντός πόλης (και παρόλο που είναι λιγότερες από τ' αυτοκίνητα, έχουν σημαντικό μερίδιο σε σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους...).Τώρα σου έκανα την καρδιά περιβόλι , αλλά τέσπα, καλορίζικη εύχομαι! Κι εγώ είμαι διαρκώς υπό σκέψη να...ξανακυλήσω στο...βούρκο των μηχανόβιων!
Βενζίνη ώρα μηδέν!