-
Φίλος που εδώ και χρόνια κινείται με μηχανή στην πόλη τονίζει την αξία μηχανών τύπου vespa που προστατεύουν τα παπούτσια και το παντελόνι του κουστουμιού από τη σκόνη και τα νερά. Ενώ παλιά ήταν πιο μηχανόβιος πλέον μόνο σκούτερ, ακριβώς για τέτοιους έχουν βγει μεγάλα σκούτερ ακόμα και 800 κυβικών (κατάλαβα ότι αυτός είναι ο επόμενος στόχος του).
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Αν δεν ντρεπόμουνα να πηγαίνω κουστουμαρισμένος με το παπί στη δουλειά θα είχα λύσει το πρόβλημα μουΞερω κατοχο jaguar και διευθυντη μεγαλης κατασκευαστικης που δεν εχουν καμια ντροπη,αντιθετως πινουν νερο στο ονομα του σκουτερ που τους σωζει οχι λεφτα αλλα χρονο απο την ζωη τους.
-
*Ο χρήστης *chemic ** έγραψε:
Αν δεν ντρεπόμουνα να πηγαίνω κουστουμαρισμένος με το παπί στη δουλειά θα είχα λύσει το πρόβλημα μουΔέν χρειάζεται να ντρέπεσαι καθόλου ο καλύτερος συνδιασμός είναι κουστούμι και κράνος.
-
(Ευχαριστώ για τις ευχές )
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Καλοριζικη, καλοταξιδη και μακρυα απο κινδυνους, μπελαδες Κεϊσυ και Βαγκνερ...Χεχε! Μπα, δεν πάω σαν κάτι άλλους αλήτες στο δρόμο... Ο γείτονας Kacey θα ενέκρινε! Επίσης, πάντα κράνος και μπουφανάκι.
Εχω ακριβώς την αντίθετη άποψη!
Η μηχανή είναι επικίνδυνη, ΑΚΡΙΒΩΣ όταν την χρησιμοποιείς για commuting αντί για αναψυχή. Γιατί δεν θα είσαι κάθε μέρα πρωινιάτικα σε τέλεια διαύγεια, γιατί όταν θα γυρίζεις από τη δουλεια μπορεί να είσαι κουρασμένος, γιατί κινείσαι σε πόλη, επομένως οι πιθανότητες να γίνει η στραβή είναι αυξημένες , γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων με μηχανή γίνονται εντός πόλης (και παρόλο που είναι λιγότερες από τ' αυτοκίνητα, έχουν σημαντικό μερίδιο σε σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους...).Εγώ το βλέπω ως εξής:
- Στη διάρκεια της ημέρας δεν υπάρχουν (συγκριτικά με νύχτα) μεθυσμένοι και αλήτες-κοντράκηδες, άρα φεύγει ένας μεγάλος κίνδυνος.
- Τα αυτοκίνητα πάνε σχετικά αργά από κοιμήσιδες οδηγούς, οπότε με εφόδιο την προσοχή (η οποία είναι πάντοτε στο 100% ούτως ή άλλως) μπορείς να τους 'παρακάμψεις' γρήγορα
- Η κίνηση είναι αυξημένη, άρα τα πλεονεκτήματα της μηχανής φαίνονται πολύ περισσότερο
- Ακόμα και να μην είναι κανείς σε τέλεια διαύγεια ένα πρωί, εφ όσον γουστάρει τη φάση με τη μηχανή, αυτό ενεργοποιεί και ξυπνάει! (Αυτό που ανέφερα ότι φτάνω με περισσότερη ενέργεια στη δουλειά). Κάτι αντίστοιχο μού συμβαίνει και στο γυρισμό. Βέβαια αυτό είναι ίσως κάτι πολύ πιο προσωπικό στον καθένα, και εξαρτάται από τη σχέση που έχει με τη μηχανή.
-
Προσωπικά μου αρέσουν οι μηχανές, όμως ποτέ δε θα έπαιρνα μηχανή για μέσα στην πόλη.
Ακόμα και σε μικροτρακαρίσματα-μικροεπαφές που με ένα αμάξι ίσως να μην άφηνε καν σημάδι, όταν είσαι πάνω στη μηχανή, είσαι εκτεθημένος.
Αν σε χτυπήσει κάποιος που έσφαξε ένα στοπ, αν οδηγείς αμάξι στην χειρότερη θα σου αχρηστέψει το αμάξι, αλλά εσύ θα πας σπίτι σου και η ζωή σου δε θα αλλάξει.
Αν οδηγείς μηχανή...γάμησέ τα. Μόνο να σε ακουμπήσει και φεύγεις από κει με σπασμένο πόδι.
Το ότι μπορεί να σου πληρώσει κάποια λεφτά κτλ δεν είναι τίποτα αν χρειαστεί να μείνεις καθηλωμένος σε κρεβάτι ή σε καροτσάκι για όλη σου τη ζωή.Γι'αυτό κι αν έπαιρνα ποτέ μηχανή θα πήγαινα μόνο βόλτες και εκδρομές.
ΥΓ:Είμαι ψιλο-χέστης ως προς τη σωματική μου ακεραιότητα.Και μόνο στην σκέψη ότι είμαι εκτεθημένος και ο καθένας μπορεί να με χτυπήσει για πλάκα (που σε περίπτωση ενός αυτοκινήτου θα ήταν ένα βάψιμο προφυλακτήρα), αγχώνομαι πάρα πολύ.
ΥΓ2:Επίσης άμα πιάσει βροχή αναπάντεχη, φτάνεις παπί στο σπίτι ή στη δουλειά (ακόμα χειρότερα δηλαδή).Για να μην αναφερθώ στην περίπτωση που πας βόλτα για καφέ-ποτό...Σου χαλάει την έξοδο ρε γαμώτο, -
Μια πραγματική απορία... αν πας βόλτα για ποτό/καφέ με τη μηχανή το κράνος τι το κάνεις;
-
το κλειδώνεις με την αλυσίδα. Αν είναι πολύ καλό το παίρνεις μαζί σου.
αλλιως το βάζεις στη θήκη του σκούτερ ή στην μπαγκαζιέρα -
ή σε θήκη κάτω από τη σέλα ή σε θήκη στο πλάι της μηχανής (αυτές που είναι σα βαλίτσες) ή το παίρνεις μαζί σου και το ακουμπάς στη δίπλα καρέκλα.
-
Αν έχεις σκούτερ αυτά συνήθως έχουν χώρο κάτω από τη σέλα. Αλλιώς πετάς πίσω μια βαλιτσούλα και το βάζεις εκεί. Στη χειρότερη το κουβαλάς μαζί σου. Το έχω κάνει αρκετές φορές ακόμα και σε καλό εστιατόριο.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Το έχω κάνει αρκετές φορές ακόμα και σε καλό εστιατόριο.Πραγματικά έχω απορία σε αυτό:
ο παρκαδόρος σου είπε 'δώσε τα κλειδιά να στην παρκάρω' (όπως κάνουν και με τα αμάξια) ή τη βάζεις-παρκάρεις εσύ στις θέσεις για μηχανή, οπότε γλιτώνεις και το 'tip' ( ) ? -
Σε 2 μέρη πήγα που είχε παρκαδόρο και το άφησα στις θέσεις που είχε για μηχανή και δεν έδωσα φράγκο. Τσίπικα την βγάλαμε πάλι. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Και από κει γλιτώνουμε
-
Πριν από λίγο με πήρε ο πατέρας μου από Κρήτη...Είδε V-power racing στα Χανιά 1.680€/lt ...
Ο Χριστός και η Παναγία!!!
Η πιο φτηνή 100στάρα που έχει δει έχει 1.480€/lt και είναι κάτι άκυρο (dracoil ή κάτι τέτοιο).Όσο σκέφτομαι ότι θα κατέβω Κρήτη φέτος το καλοκαίρι για κανα μήνα και θα κάνω κάθε μέρα τουλάχιστον 60-70km...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
23/4/2008
ελαχιστη τιμη αμολυβδης: 0,986
μεγιστη: 1,30
μεσος ορος; 1,141ελαχιστη τιμη σουπερ αμολυβδης: 1,095
μεγιστη: 1,580
μεσος ορος: 1,306ελαχιστη τιμη πετρελαιου: 1,049
μεγιστη: 1,413
μεσος ορος: 1,240update τιμων:
2/5/2008
για ολη την Ελλαδαελαχιστη τιμη αμολυβδης: 0,987
μεγιστη: 1,320
μεσος ορος; 1,171ελαχιστη τιμη σουπερ αμολυβδης: 1,095
μεγιστη: 1,580
μεσος ορος: 1,324ελαχιστη τιμη πετρελαιου: 1,045
μεγιστη: 1,412
μεσος ορος: 1,26423/5/2008
για ολη την Ελλαδαελαχιστη τιμη αμολυβδης: 1,065
μεγιστη: 1,399
μεσος ορος; 1,228ελαχιστη τιμη σουπερ αμολυβδης: 1,165
μεγιστη: 1,640
μεσος ορος: 1,387ελαχιστη τιμη πετρελαιου: 1,105
μεγιστη: 1,516
μεσος ορος: 1,36513/6/2008
για ολη την Ελλαδαελαχιστη τιμη αμολυβδης: 1,080
μεγιστη: 1,449
μεσος ορος; 1,256ελαχιστη τιμη σουπερ αμολυβδης: 1,165
μεγιστη: 1,640
μεσος ορος: 1,410ελαχιστη τιμη πετρελαιου: 1,019
μεγιστη: 1,590
μεσος ορος: 1,383 -
Το βενζινάδικο BP της γειτονιάς μου έχει σήμερα την 100άρα 1.506 και την 95άρα 1.379
Κι όμως βάζει ένα σωρό κόσμος εκεί πέρα. Τη λογική τους δεν την καταλαβαίνω. -
εμπιστεύονται τη ΒΡ μέχρι την τελευταία της σταγόνα
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και όσον αφορά την ασφάλεια και την έκθεση σε κινδύνους... Είναι σίγουρα θέμα υπό συζήτηση και πρέπει κάποιος να το λάβει σοβαρά υπόψη. Αλλά εάν κάποιος θέλει μηχανή αποκλειστικά για commuting [και όχι για βραδυνές εξόδους, ταξίδια σε επαρχιακούς κ.λπ. κ.λπ.], οι κίνδυνοι τολμώ να πω ότι μειώνονται στο ελάχιστο..
Εχω ακριβώς την αντίθετη άποψη!
Η μηχανή είναι επικίνδυνη, ΑΚΡΙΒΩΣ όταν την χρησιμοποιείς για commuting αντί για αναψυχή. Γιατί δεν θα είσαι κάθε μέρα πρωινιάτικα σε τέλεια διαύγεια, γιατί όταν θα γυρίζεις από τη δουλεια μπορεί να είσαι κουρασμένος, γιατί κινείσαι σε πόλη, επομένως οι πιθανότητες να γίνει η στραβή είναι αυξημένες , γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων με μηχανή γίνονται εντός πόλης (και παρόλο που είναι λιγότερες από τ' αυτοκίνητα, έχουν σημαντικό μερίδιο σε σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους...).Τώρα σου έκανα την καρδιά περιβόλι , αλλά τέσπα, καλορίζικη εύχομαι! Κι εγώ είμαι διαρκώς υπό σκέψη να...ξανακυλήσω στο...βούρκο των μηχανόβιων!
+1
Το τελευταίο 6μηνο ένας φίλος κατέληξε στο νοσοκομείο και ως τώρα έχει κάνει 2 χειρουργεία, ενώ ένας συνάδελφος έφαγε σούπα στα καλά καθούμενα μετά από ψιλόβροχο (αυτός τη γλίτωσε, μια πεζή γριά όμως έφαγε κι αυτή σούπα εξαιτίας της σούπας του ).
Ειδικά μέσα στην πόλη, όπου τα ψιλοτρακαρισματάκια είναι μέσα στο πρόγραμμα, με μηχανή είσαι πολύ ευάλωτος, όσο και να προσέχεις. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εμπιστεύονται τη ΒΡ μέχρι την τελευταία της σταγόνα'Μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός τους' αφού θα τους το 'πιουν' όλο οι κερδοσκόποι...
-
-
Έπεσε το τέλος ταξινόμησης στα πετρελαιοκίνητα κατά 25%!!!!
http://www.autotriti.gr/news/pages/68856.asp -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Έπεσε το τέλος ταξινόμησης στα πετρελαιοκίνητα κατά 25%!!!!
http://www.autotriti.gr/news/pages/68856.asp' target='_blankΠου το βρηκες αυτο;
Ειναι καινουριο; Το ειχαν βγαλει την Πρωταπριλια
Βενζίνη ώρα μηδέν!