-
χμμ καμιά 600άρα όλα μαζί,+ οτι θα του πάρουν το δίπλωμα.
Αφού γράφουν εκεί,τι τρέχετε?
-
Όταν λες θα του πάρουν το δίπλωμα, για πόσο καιρό;
-
χμμ δεν είμαι σίγουρος,τρίμηνο ή εξάμηνο.
ενός γνωστού μου του το πήραν για 3 χρόνια πάντως,πιάστηκε 2 φορές πάνω από το όριο(αλκοόλ) ,έξω από το σπίτι του....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μας είδες με τα σανίδια μας να αφήνουμε βαθειές γραμμές, εγώ κάνω και στάσεις γιατί κουράζομαι.Θα χιονίσει Τρίτη Τετάρτη 2-3 πόντους στη κορυφή και το Σάββατο θα έχει λιακάδα. Θα βάλω τα καλοκαιρινά λάστιχα και θα τα σκίσω στις στροφές. Εξαιρετικά.
Την άλλη βδομάδα ακόμα ένα Πάσχα στα χιόνια.
Λεωνίδα εγώ θα είμαι αύριο,θα φύγω κατά τις 6 το πρωί από την πόλη.
Αν θες να πάμε μαζί πάρε τηλέφωνο.Τα λέμε
-
Δημήτρη μόλις γυρίσαμε, τώρα είδα τη δημοσίευσή σου - δεν πειράζει όμως αφού βρεθήκαμε επάνω. Είδες το κλαμπ με τις παλιόγριες εν δράσει - αυτά όχι όταν έχει καινούριες γυναίκες, μερικές χαζές μικρές ψήνονται. Φοβερή μέρα με ήλιο, ζέστη και 30 πόντους φρέσκο χιόνι που έπεσε χθες - βέβαια είδες μαλάκωσε μετά τις 12. Χρειάζεσαι αλλαγή στυλ στο snowboard.
Έπρεπε να περιμένεις, στο κατέβασμα έγινε κόλαση - με πέρασαν και με άφησαν πίσω το μίνι και μετά ένα RS (όχι πολύ τους έβλεπα) αλλά τα φρένα κάπνιζαν και το αμάξι μου βρωμούσε από τα χιονολάστιχα που πρέπει να άφησαν αρκετή γόμα στην άσφαλτο. Τα δύο άλλα που πήγαιναν πιο γρήγορα βρωμούσαν περισσότερο.
Ένας με citroen (της παρέας) δεν έφαγε μαζί μας γιατί του έβαλαν πετρέλαιο αντί βενζίνη στη Κερασιά και αντί μπιφτέκια ρουφούσε πετρέλαια. Ενδιαφερθήκαμε γι αυτόν όμως μετά το φαγητό, μας πρόλαβε στον καφέ αφού του άδειασαν το ρεζερβουάρ και το ξαναγέμισαν (όχι με πετρέλαιο αυτή τη φορά).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δημήτρη μόλις γυρίσαμε, τώρα είδα τη δημοσίευσή σου - δεν πειράζει όμως αφού βρεθήκαμε επάνω. Είδες το κλαμπ με τις παλιόγριες εν δράσει - αυτά όχι όταν έχει καινούριες γυναίκες, μερικές χαζές μικρές ψήνονται. Φοβερή μέρα με ήλιο, ζέστη και 30 πόντους φρέσκο χιόνι που έπεσε χθες - βέβαια είδες μαλάκωσε μετά τις 12. Χρειάζεσαι αλλαγή στυλ στο snowboard.Έπρεπε να περιμένεις, στο κατέβασμα έγινε κόλαση - με πέρασαν και με άφησαν πίσω το μίνι και μετά ένα RS (όχι πολύ τους έβλεπα) αλλά τα φρένα κάπνιζαν και το αμάξι μου βρωμούσε από τα χιονολάστιχα που πρέπει να άφησαν αρκετή γόμα στην άσφαλτο. Τα δύο άλλα που πήγαιναν πιο γρήγορα βρωμούσαν περισσότερο.
Ένας με citroen (της παρέας) δεν έφαγε μαζί μας γιατί του έβαλαν πετρέλαιο αντί βενζίνη στη Κερασιά και αντί μπιφτέκια ρουφούσε πετρέλαια. Ενδιαφερθήκαμε γι αυτόν όμως μετά το φαγητό, μας πρόλαβε στον καφέ αφού του άδειασαν το ρεζερβουάρ και το ξαναγέμισαν (όχι με πετρέλαιο αυτή τη φορά).
Χαρηκα και γω για την γνωριμία Λεο,
ωραία περάσαμε.Από εδώ και πέρα Καλο Καλοκαίρι (για μένα τουλάχιστον),
παντως μου δίνετε κουράγιο,ελπιζω και γω στην ηλικία σας να τσουλάω ακόμη.Μου έβαλες ιδές για το σανίδι,ίσως χτυπήσω και γω ενα αγωνιστικό του χρόνου.
Εγώ στην κατάβαση ήμουν μόνος,το αμάξι δυστυχώς γλιστρούσε πολύ.....
Χάλασε και το μπλοκε στο αυτοκίνητο,οπότε πρέπει να μπει στην Τογιότα για έλεγχο.Σόρρυ που έφυγα νωρίς,αλλά υποχρεώσεις βλέπεις.
Αύριο φεύγω για Ορος,τα λέμε σε καμιά 10 μερούλες! -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Μου έβαλες ιδές για το σανίδι,ίσως χτυπήσω και γω ενα αγωνιστικό του χρόνου.Αν θέλεις να κατεβαίνεις γρήγορα είναι μονόδρομος, πολύ καλύτερος έλεγχος σε μεγάλες ταχύτητες. Εάν έτρεχες θα έβλεπες ξαφνικά ένα coiler 1,96 να σε προσπερνάει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Σε πιο δύσκολες πίστες που οι διαφορές είναι μεγαλύτερες σε λίγο δεν θα το έβλεπες. Αυτά γίνονται στο βουνό, περιμένουν κανένα γρήγορο να τον περάσουν - που να δεις τι γίνεται στο σερφ. Εγώ δεν κάνω σερφ αλλά ακούω ιστορίες, πηγαίνουν με 2-3 σερφ και πολλά πανιά, αρμενίζουν και περιμένουν κανένα γρήγορο να επιτεθούν.
Άφησε στα φρένα το σταμάτημα και στο κινητήρα/κιβώτιο την επιτάχυνση. Μη φρενάρεις με κινητήρα και θα πηγαίνεις πολύ καλύτερα.
Αν περίμενες θα έσκαζες στα γέλια με τις ιστορίες στο φαγητό, πόλεμος. Ο άλλος έχασε σχάρα (μαγνητική) από το αμάξι και δεν το κατάλαβε γιατί πήγαινε σχετικά γρήγορα και μόλις οι πίσω που ήταν λίγο μακριά του έπαιξαν φώτα για τη σχάρα, νόμισε ότι ήταν εχθροί - πάτησε τέρμα, άρχισε να παίρνει τις στροφές με τις πάντες και εξαφανίστηκε.
-
Κύριοι, θα ήθελα να ρωτήσω για δύο στροφές στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ό δρόμος που οδηγεί από την διαστάυρωση Γρ. Λαμπράκη και 17ης Νοεμβρίου προς τον Περιφερειακό και κατόπιν πέρνουμε την κατέυθυνση προς Αθήνα, που λέει η πινακίδα. Εκεί έχει μια ποοοολύ δεξιά στροφή, ιδιαίτερα απότομη όπου πάνω από 40 δνε μπορώ να πάω μια και που αισθάνομαι το αμάξι να είναι στα όρια να γλυστρίσει(Clio 1.4). Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό οφείλεται στην κουλαμάρα μου ή το στήσιμο του αυτοκινήτου.
Η δεύτερη στροφή, επίσης δεξιά είναι στην Αν Παπανδρέου στην Νεάπολη, στο φανάρι όπου αριστερά είναι το τέρμα του 25 και δεξιά βγαίνεις Περιφερειακό προς Χαλικιδική. Επίσης απότομη, νομίζω, αλλά πιο φαρδιά, ώστε άμα σου φύγει να έχεις λίγο χώρο να επανέρθεις(αν μπορέσεις) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μου έβαλες ιδές για το σανίδι,ίσως χτυπήσω και γω ενα αγωνιστικό του χρόνου.
Αν θέλεις να κατεβαίνεις γρήγορα είναι μονόδρομος, πολύ καλύτερος έλεγχος σε μεγάλες ταχύτητες. Εάν έτρεχες θα έβλεπες ξαφνικά ένα coiler 1,96 να σε προσπερνάει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Σε πιο δύσκολες πίστες που οι διαφορές είναι μεγαλύτερες σε λίγο δεν θα το έβλεπες. Αυτά γίνονται στο βουνό, περιμένουν κανένα γρήγορο να τον περάσουν - που να δεις τι γίνεται στο σερφ. Εγώ δεν κάνω σερφ αλλά ακούω ιστορίες, πηγαίνουν με 2-3 σερφ και πολλά πανιά, αρμενίζουν και περιμένουν κανένα γρήγορο να επιτεθούν.
Άφησε στα φρένα το σταμάτημα και στο κινητήρα/κιβώτιο την επιτάχυνση. Μη φρενάρεις με κινητήρα και θα πηγαίνεις πολύ καλύτερα.
Αν περίμενες θα έσκαζες στα γέλια με τις ιστορίες στο φαγητό, πόλεμος. Ο άλλος έχασε σχάρα (μαγνητική) από το αμάξι και δεν το κατάλαβε γιατί πήγαινε σχετικά γρήγορα και μόλις οι πίσω που ήταν λίγο μακριά του έπαιξαν φώτα για τη σχάρα, **νόμισε ότι ήταν εχθροί **- πάτησε τέρμα, άρχισε να παίρνει τις στροφές με τις πάντες και εξαφανίστηκε.
lol
φοβερή ατάκατώρα το είδα το μύνημά σου Λεωνίδα.
Είστε ωραίοι....
τουλάχιστον, βλέποντάς σας έχω ελπίδες και γω για τον εαυτό μου ότι θα κάνω ακόμη σανίδα στα 40.....lol
-
Είστε ωραίοι....
τουλάχιστον, βλέποντάς σας έχω ελπίδες και γω για τον εαυτό μου ότι θα κάνω ακόμη σανίδα στα 40.....lol
Ποιά 40, εγώ είμαι 44 και ελπίζω για extreme carving μέχρι τα 60 - αλλιώς πάει χαμένη η επένδυση σε εξοπλισμό και σανίδια.
Έρχεται το καινούριο στολίδι στο σαλόνι μου (έχω άλλα 3 εξαιρετικά) 188 Coiler Pure Race, να ο τύπος που θα το φτιάξει για να πάρεις μια ιδέα:
http://styleisfree.com/TheAnniversaryMed.wmv
Φ Ο Β Ε Ρ Ο ΓΕΛΙΟ και ΜΙΣΟΣ από τις γυναίκες. -
lol
φοβερή ατάκα :ysterical:49 χρονών άνθρωπος (με το παιδί δεμένο στο πίσω κάθισμα) μόλις βλέπει να του παίζουν από μακριά πίσω τα φώτα, το πρώτο που σκέφτεται είναι: ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, ετοιμάζονται για επίθεση - δεν πρέπει να με προλάβουν - ΤΕΡΜΑ το γκάζι. Που να πάει το μυαλό του ότι του έκαναν σήμα για τη μαγνητική σχάρα που έπεσε επειδή έτρεχε πολύ με τέρμα Linkin Park. Όταν έφθασε επάνω και βγήκε από το αμάξι, κοίταξε πίσω δεν τους είδε 'τους γ@μ*σα', μετά έψαχνε τη σχάρα. Σοβαρός και μυαλωμένος.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κύριοι, θα ήθελα να ρωτήσω για δύο στροφές στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ό δρόμος που οδηγεί από την διαστάυρωση Γρ. Λαμπράκη και 17ης Νοεμβρίου προς τον Περιφερειακό και κατόπιν πέρνουμε την κατέυθυνση προς Αθήνα, που λέει η πινακίδα. Εκεί έχει μια ποοοολύ δεξιά στροφή, ιδιαίτερα απότομη όπου πάνω από 40 δνε μπορώ να πάω μια και που αισθάνομαι το αμάξι να είναι στα όρια να γλυστρίσει(Clio 1.4).H 50αρα είναι πολύ εύκολη εκεί πέρα. Γλιστράει απίστευτα στο κέντρο του οδοστρώματος, καλύτερα να βάζεις πολύ κλειστά τη μούρη του αυτοκινήτου (αν είναι Clio II 1.4, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, την 'σκοτώνω' καθημερινά τη στροφή). Αν εξοικιωθείς τόσο με την στροφή, μπορείς να την πάρεις και με μορφή out-in-out οπότε να τελειώσεις τη στροφή με γλίστρημα στην εξωτερική πλευρά. Το apex δύσκολα το πιάνεις πάντως με out-in-out, γιατί η στροφή έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και διαφορετικούς συντελεστές τριβής από πλάτος σε πλάτος. Με 4κούνα δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα πάντως...
Τη συγκεκριμένη στροφή τώρα θυμήθηκα ότι την βγάζω με 50+ και με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της οικογένειας. Περισσότερα στο 'η στροφή μου άδεια'...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
lol
φοβερή ατάκα49 χρονών άνθρωπος (με το παιδί δεμένο στο πίσω κάθισμα) μόλις βλέπει να του παίζουν από μακριά πίσω τα φώτα, το πρώτο που σκέφτεται είναι: ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, ετοιμάζονται για επίθεση - δεν πρέπει να με προλάβουν - ΤΕΡΜΑ το γκάζι. Που να πάει το μυαλό του ότι του έκαναν σήμα για τη μαγνητική σχάρα που έπεσε επειδή έτρεχε πολύ με τέρμα Linkin Park. Όταν έφθασε επάνω και βγήκε από το αμάξι, κοίταξε πίσω δεν τους είδε 'τους γ@μ*σα', μετά έψαχνε τη σχάρα. Σοβαρός και μυαλωμένος.
Είστε απίστευτοι...lol
btw,θα κατεβείτε Αθήνα για το Ακρόπολις?
-
Η περιοχή δυτικά των Γρεβενών παραμένει πρακτικά ανεξερεύνητη.
Προχτές πήγα στο Γεφύρι του Αζίζ Αγά μισή ώρα απο τα Γρεβενά και εντυπωσιάστηκα.
Ακολουθείτε τη διαδρομή Γρεβενά Μαυραναίοι Σταυρός Παρόρειο. Μετά τη διασταύρωση του Παρορείου σε περίπου 1,5 χλμ βρίσκετε πινακίδα για το γεφύρι την οποία ακολουθείτε και μετά απο 4 χλμ ασφάλτινα συναντάτε το ψηλότερο πέτρινο γεφύρι της Μακεδονίας. Το γεφύρι του Αζίζ Αγά είναι τρίτοξο και η μεσαία μεγάλη καμάρα του σηκώνεται 15 μέτρα πάνω απο τα νερά του Βενέτικου ποταμού, κάνοντας το γεφύρι τρομερά εντυπωσιακό. Αξίζει βέβαια να ανεβείτε επάνω και να νοιώσετε λίγο απο τον ίλιγγο που ένοιωθαν οι παλιοί αγωγιάτες πού περνούσαν απο το γεφύρι πηγαίνοντας απο την Ήπειρο στην Μακεδονία και αντίστροφα .
Επειδή όταν φυσούσε δυνατός αέρας η κατάσταση στην κορυφή του γεφυριού ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη , ένα μικρό κουδουνάκι ήταν κρεμασμένο κάτω απο την καμάρα τα χτυπήματα του οποίου όταν φυσούσε προειδοποιούσαν τους αγωγιάτες να προσέξουν πολύ ή να μην περάσουν καθόλου.
Το γεφύρι το έχτισε γύρω στα 1727 ο Αζίζ Αγάς , ο οποίος βρήκε γι αυτή τη δουλειά τον καλύτερο μάστορα γεφυροποιό , αλλά παρόλα αυτά το γεφύρι γκρεμιζόταν μόλις οι εργάτες έβγαζαν τα υποστυλώματα της καμάρας αφού το ύψος ήταν πολύ μεγάλο. Στην τρίτη προσπάθεια ο Αγάς πληροφόρησε τον πρωτομάστορα ότι αν ξαναπέσει το γεφύρι θα πέσει και το κεφάλι του
Το γεφύρι ευτυχώς άντεξε και ο ευχαριστημένος Αγάς έψαχνε να χρυσοπληρώσει τον πρωτομάστορα στα όρη και στα άγρια βουνά όπου είχε καταφύγει για να κρατήσει το κεφάλι του σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να κρατήσει το γεφύρι.
Κρίμα που δεν έχω σκάνερ ούτε ψηφιακή για να 'περάσω' τις φωτογραφίες
Τα ηπειρώτικα γεφύρια χρησιμοποιούνταν περίπου μέχρι το 1900.
Μετά ήρθε το τραίνο. -
Απο δώ το είχα απο κει το είχα , πάλι δουλεύω Αυγουστιάτικα του σκοτωμού.
Έρχεται Σ/Κ και είμαι σκασμένος μέχρι κεί που δεν πάει.
Ψάχνω για παρέα ,σιγά μην εύρισκα τέτοιες μέρες.
Σκέφτομαι για Χαλκιδική και ποιός τρώει το λούκι του πήγαιν έλα?
Και δεν παίρνω τα βουνά? Να μου λυθεί και η απορία τόσων χρόνων αν μπορώ να βγώ απο Γρεβενά Κόνιτσα μέσα απο τα βουνά Πίνδος και Γκαμήλα κατά πως λένε οι χάρτες. Γιατί εδώ που τα λέμε καμμιά φορά άλλα λένε οι χάρτες κι άλλα διαπιστώνεις.
Ε ρε απορίες που έχει ο κόσμος!
Δροσιά και στροφιλίκια εξασφαλισμένα οπότε αναχωρώ
Μέχρι την διασταύρωση Βέρροιας άφθονη κίνηση , μέχρι Βέρροια λιγώτερη και μετά.......... ε μετά μόνος στο δρόμο!
Ε ρε γλέντια , το Ούνο να δουλεύει αέρα , πιάνω Γρεβενά σε μιά και κάτι και αρχίζουν τα ανηφόρια, πρώτη επιβεβλημένη στάση για προσκύνημα στο πέτρινο γεφύρι του Ζιάκα της εθνικής οδού των προγόνων μας.
Αρχικός στόχος το Σπήλαιο και το φαράγγι ,γνωστό στους επιδιδόμενους σε ράφτιγκ,
Λίγο πριν φτάσω Σπήλαιο ο δρόμος σκαμμένος σε έναν κάθετο βράχο απροσδιορίστου (μεγάλου) ύψους και τα επιφωνήματα δίνουν και παίρνουν.
Στάση στην καφέ-ψησταριά 'Σπήλαιον' πάνω στην όμορφη πλατεία και το μενού τηγανιά χοιρινη,τραγανές πατάτες και εξαιρετική φέτα με λαδορίγανη (10 ευρόπουλα) και κάθοδος για φαράγγι Πορτίτσες , χωματόδρομος αλλά χωρίς πρόβλημα , αφού περνάει το Ούνο, ξαφνικά συνειδητοποιώ τι βλέπω και το θέαμα είναι εξαιρετικό.
Το θαυμάσιο φαράγγι του βενέτικου και στην είσοδό του το πέτρινο γεφύρι , με τις κάθετες πύλες του φαραγγιού να υψώνονται καμμιά διακοσαριά μέτρα και να απέχουν μεταξύ τους τόσο λίγο σαν να έχουν κοπεί με μαχαίρι.
Είναι μια παρέα κατασκηνωμένη εκει και ένας απ' αυτούς έχει αράξει μέσα στο φαράγγι σε μια πολυθρόνα ενώ ένας άλλος κόβει βόλτες στο ποτάμι φορώντας σπορτέξ!
Δρόμο για το Περιβόλι λίγο πιο κάτω μια πηγή που αναβλύζει μέσα απο ένα δέντρο , συνεχίζω λίγο προς την Βωβούσα , στρίβω και λίγο προς τον Εθνικό Δρυμό ,μόνο 9 χλμ απέχει , έχω ξεφύγει τελείως , Πού πα ρε με το Ούνο στον Εθνικό Δρυμό 9 η ώρα το βράδυ;
Επιστροφή στο Περιβόλι να δούμε τι θα κάνουμε για ύπνο , παίζει και διανυκτέρευση σε υπνόσακο εντός αυτοκινήτου και όχι εκτός .
Είχε κάτι ενοικιαζόμενα πάνω στην πλατεία ,πως με κόβει ότι εκεί το βράδυ θα έχει κλαρίνα και δεν θα ξέρω κατά που να κάνω. Δεν έχω τίποτα με τα κλαρίνα, μια χαρά όργανα είναι, αλλά και να παίζουν όλη νύχτα μέσ στο κεφάλι σου..... Τελικά σταμάτησαν να παίζουν με το χάραμα του ήλιου!!!
Πήγα να δώ για δωμάτιο στο 'VALIA CALDA HOTEL', με το που φτάνω εκεί πανικός, κόσμος να πάει νάρχεται, μέσα κι έξω γιγαντοοθόνες ,όπισθεν ολοταχώς ,και βρίσκω πεντακάθαρο δωμάτιο στην 'Έλλη'.μακριά απο τη βαβούρα . Άμα ενδιαφέρεστε σας στέλνω και τηλέφωνο.
Για φαγητό στο 'Φάγκο Βϊντο' αλλά το κεμπάπ πολύ ξεροψημένο και στεγνό , οι πατάτες κρύες , η μπύρα χλιαρή και ο λογαριασμός 20 ευρόπουλα , οπότε άλλη φορά γιόκ 'Φάγκο Βίντο'
Το όνομα της ταβέρνας προέρχεται απο τον αυχένα απο τον οποίο περνάει ο δρόμος για την Βωβούσα , απο δώ πέρναγε η Βασιλική Στράτα που φτιάχτηκε απο τον αυτοκράτορα Τραιανό και συνέδεε τα Γρεβενά με τα Γιάννενα , δρόμος που χρησιμοποιούνταν μέχρι περίπου το 1800.
Κουβερτούλα και μπλουζάκι για τον ύπνο, 1500 μέτρα υψόμετρο είναι αυτά , ούτε που σκεφτομαι τον καύσωνα της Θεσσαλονίκης.
Το πρωί έφοδος για την επίλυση της απορίας που λέγαμε πιο πάνω περνάω απο Σμίξη , γεμάτη ξενοδοχεία μέ βαρύγδουπα ονόματα όπως 'GRAND PINDOS HOTEL' αλλά και ωραίους ξενώνες ψησταριές, ανεβαίνω στο χιονοδρομικό ούτε ψυχή με κάτι φοβερά σαλέ και απίστευτη δροσιά , εκεί είναι να ξεκαλοκαιριάζεις
Κατηφόρα για το Δίστρατο 14 χλμ μιλάμε ο θρίαμβος της φουρκέτας άσφαλτος και με το που φτάνεις Δίστρατο ξανά ανήφορος , τα χωριά διαδέχονται το ένα το άλλο οι δρόμοι δηλαδή ο δρόμος που περνάει μέσα απο αυτά ίσα ίσα χωράει ένα αυτοκίνητο , τι θα γίνει άμα διασταυρωθείς μέ άλλο , αλλά αυτό μάλλον σπάνια γίνεται , συναντάς ένα αυτοκίνητο κάθε μισή ώρα τα χλμ περνούν ,οι στροφές απανωτές , εδώ είναι το βασίλειο της κλειστής στροφής , κάποια στιγμή εμφανίζεται και η Κόνιτσα δεν βάζω βενζίνη, λέω θα βάλω πιο κάτω απο κεί ως τον Πεντάλοφο είναι το βασίλειο της ανοιχτής στροφής , που βρέθηκαν τόσοι Ιταλοί ,περισσότεροι και απο τις νταλίκες και σταματημένοι μπουλούκια μπουλούκια στις άκρες , όπως ακριβώς οι Τούρκοι μετανάστες.
Τα χλμ περνούν βενζινάδικο δεν φαίνεται, ο δείκτης κατεβαίνει ανησυχητικά και ξάφνου στο Επταχώρι βενζινάδικο ,αλλά κλειστό με πινακίδα
'επιστρέφω στις τρείς ή ώρα'!! Η ώρα είναι δύο, φεύγω και ότι γίνει, φτάνω με την ψυχή στο στόμα στον Πεντάλοφο, ευτυχώς εδώ το βενζινάδικο δουλεύει και όπως κυτάω απο πάνω το χωριό μένω έκπληκτος
Είναι πανέμορφο , κατεβαίνω για βόλτα ποδαράτη και ξεμούδιασμα , το θέαμα εξαιρετικό , όλα τα σπίτια απο πέτρα ,βέβαια σε εγκατάλειψη ,κάποια καλά διατηρημενα , κούκλα !!
Ξαναβγαίνω στο δρόμο οι Ιταλοί και οι νταλίκες δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση , ματιά στο χάρτη και κόβω δεξιά για Δίφυλλο και Δασσύλιο, ξανά μόνος, η άσφαλτος ζαγρέ το Ούνο στον κόφτη και φτάνω έτσι μέχρι Γρεβενά και απο κει τα γνωστά -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τα σουλατσαρω απο τοτε που εβγαλα διπλωμα κ με μοτοΚανα χρόνο δηλαδή....
-
kostakis έχω κι εγώ στο πρόγραμμα να κάνω τη διαδρομή που λες εδώ και χρόνια αλλά δεν έχω αξιωθεί να φτάσω πέρα από το Δίστρατο. Αύριο με βλέπω να την κάνω για Γρεβενά αλλά δε νομίζω να καταφέρω στις 2-3 μέρες που θα καθίσω να θυσιάσω τις πίτες και τα κεμπάπια για αναζήτηση μοναδικών τοπίων. Μάλλον θα ακούσω το Νάσο και θα το αφήσω για το χειμώνα.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
kostakis έχω κι εγώ στο πρόγραμμα να κάνω τη διαδρομή που λες εδώ και χρόνια αλλά δεν έχω αξιωθεί να φτάσω πέρα από το Δίστρατο. Αύριο με βλέπω να την κάνω για Γρεβενά αλλά δε νομίζω να καταφέρω στις 2-3 μέρες που θα καθίσω να θυσιάσω τις πίτες και τα κεμπάπια για αναζήτηση μοναδικών τοπίων. Μάλλον θα ακούσω το Νάσο και θα το αφήσω για το χειμώνα.Μεταξύ δύο κεμπάπ σηκώνει και μια βόλτα.
Τρώς το ένα και μέχρι να το χωνέψεις και ναρθει η ώρα για το άλλο ρίχνεις τις στροφές σου και με τι ALFA παρακαλώ? -
Μια και δεν υπάρχει γνήσια χρονομηχανή ας βολευτούμε με μια ιμιτασιόν.
Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ,Τσιμισκή 29 στον 2ο όροφο μέχρι και αύριο υπάρχει έκθεση φωτογραφίας για αυτοκίνητα απο το 1946 μέχρι το 1965, θα σας ταξιδέψει για τα καλά στα μεταπολεμικά χρόνια.
Απο την ζούγκλα της Τσιμισκή του 07 στην περίοδο ΄46-65 με μια απλή κίνηση!΄Σήμερα 18.00-21.00 αύριο Σάββατο 10.00-18.00
Μια άλλη χρονομηχανή που σε πάει πίσω στον πρώτο αίώνα της τουρκοκρατίας είναι το Μπεζεστένι ,Εγνατίας και Βενιζέλου , όπου είναι φανερή η επίδραση των Βυζαντινών.
Και εκεί έχει μια έκθεση φωτογραφίας που δεν μ' άρεσε τόσο αλλά είναι μια ευκαιρία για ανέβασμα πάνω απο τα μαγαζιά και κάτω απο τους έξι τρούλλους της σκεπαστής αγοράς, ώρες καταστημάτων μέχρι 3 Ιουνίου.
Kαι μια που πήρα φόρα, ξέρετε τις Ιncantadas?
Είναι οι Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης, τα αντίστοιχα Ελγίνεια μάρμαρα της πόλης μας, θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε και Μιλέρια!
Το 1864 ο αρχαιολόγος Μίλερ τα κουβάλησε στο Παρίσι όπου κοσμούν το μουσείο του Λούβρου.
Aναπαριστούν τον Διόνυσο, την Αριάδνη, τη Νίκη, τη Λήδα, ...
Η αρχική τους θέση αρχίζει από την Εγνατία στη περιοχή της Αριστοτέλους και καταλήγει στην Αρχαία αγορά, 2ος αιών μ.χ.
Για εκτενέστερη περιγραφή στο βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ ' Θεσσαλονίκη , η πόλη των φαντασμάτων' -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Η παρέα αποφασίζει για Πρωτομαγιά στον Λαχανά στο αγρόκτημα Κυδωνιες, έκτασης 200 στρ. περίπου, με διάφορες δραστηριότητες όπως ιππασία, πέιντ μπόλ, φλάιν φοξ, αναρρίχηση, αραλίκι κλπ.
Όλα καλά και ωραία, πάμε για καφέ
με άριστα το 10 όλοι οι καφέδες κατατάσσονται στο 2 με 3.
Πάμε για φαγητό, οι σαλάτες ωραίες, ορεκτικά περιποιημένα, πατάτες σωστές, τα κρέατα όμως......... Με άριστα το 10 έχουμε και λέμε
χοιρινό κότσι 9
κατσικάκι φούρνου 8
κεμπάπ 2 (άψητο)
κοκορέτσι 1
μπιφτέκι γεμιστό 0
Τσάμπα η χοληστερίνη.
Είναι να απορείς, τοσα χρόνια, τόσες συζητήσεις για φαγητά και ποιότητα,αλλά αποτέλεσμα μηδέν.εκει δουλευει ο κολλητος μου,ειναι υπευθηνος του φλαινγκ φοξ,ωραιο μερος-εγκαταστασεις αλλα το φαι(και οι τιμες) καπου τα χαλαει οπως λες και συ,παντως αξιζει με τα 1000
Βορειοελλαδίτικα στροφιλίκια+ιστορία+φαγητό+Τεχνες