-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
αλλά σίγουρα ο αρχηγός του βουνού δεν είναι.Στην προσθιοκίνητη έκδοση δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε... Και το haldex έτσι κι αλλιώς είναι πιο πολύ για πολύ υψηλές ταχύτητες σε εθνικές οδούς παρά για βουνίσια στροφιλίκια.
-
Μα καλα γιατι θελεις τεστ ντραιβ; Δεν εχεις εμπιστοσυνη στη Σιτροεν; (και στην οποιαδηποτε Σιτροεν;)
Τι γινεται στο κοσμο; Εδω κανουν τεστ ντραιβ ακομα και στο πιο μικρο αυτοκινητο που υπαρχει προς πωληση. Απαραδεκτο να μην εχουν αυτοκινητα.
Πηγαινε ριξε τους 'γκαζια' να δεις για ποτε θα σου δωσουν το αμαξι.
Στο κατω κατω, οπως ηδη ειπωθηκε, υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες... -
Δεν θελω να το εκλαβετε σαν ειρωνια, αλλα αν πας να αγορασεις για παραδειγμα ενα Α3 3.2 πιστευεις οτι θα σου βρουν για test drive? Eιναι προφανως απαραδεκτο, καθως πρεπει να υπαρχουν ενδελεχη δοκιμαστικα οταν προκειται να 'επενδυσεις' τοσα λεφτα σε κατι (και οχι καν απλο test drive ενος μισαωρου αλλα με αναλυτικες εξετασεις διαφορων περιπτωσεων που θα συναντησεις με το τυχον αμαξι σου), αλλα δυστυχως στην Ελλαδα ζουμε, ακομα και οι ιδιες οι εταιρειες δεν νομιζω να ειναι προθυμες να δωσουν δοκιμαστικα αυτοκινητα σε ολες τις αντιπροσωπειες μιας τοσο μικρης χωρας για μεγαλες εκδοσεις.
ΥΓ. Το τελευταιο το υποθετω, αν καποιος αλλος γνωριζει καλυτερα παρακαλω να μας φωτισει
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Δεν θελω να το εκλαβετε σαν ειρωνια, αλλα αν πας να αγορασεις για παραδειγμα ενα Α3 3.2 πιστευεις οτι θα σου βρουν για test drive? Eιναι προφανως απαραδεκτο, καθως πρεπει να υπαρχουν ενδελεχη δοκιμαστικα οταν προκειται να 'επενδυσεις' τοσα λεφτα σε κατι (και οχι καν απλο test drive ενος μισαωρου αλλα με αναλυτικες εξετασεις διαφορων περιπτωσεων που θα συναντησεις με το τυχον αμαξι σου), αλλα δυστυχως στην Ελλαδα ζουμε, ακομα και οι ιδιες οι εταιρειες δεν νομιζω να ειναι προθυμες να δωσουν δοκιμαστικα αυτοκινητα σε ολες τις αντιπροσωπειες μιας τοσο μικρης χωρας για μεγαλες εκδοσεις.ΥΓ. Το τελευταιο το υποθετω, αν καποιος αλλος γνωριζει καλυτερα παρακαλω να μας φωτισει
Μεγαλα αστικα κεντρα οπως Αθηνα Θεσσαλονικη, ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να εχουν τετοια μοντελα (3.2). Παντως και στη πιο μικρη πολη και αντιπροσωπια, πρεπει να υπαρχει ενα διλιτρο τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
αλλά σίγουρα ο αρχηγός του βουνού δεν είναι.
Στην προσθιοκίνητη έκδοση δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε... Και το haldex έτσι κι αλλιώς είναι πιο πολύ για πολύ υψηλές ταχύτητες σε εθνικές οδούς παρά για βουνίσια στροφιλίκια.
Περί haldex...
Σίγουρα δεν αποτελεί την πιο 'καθαρόαιμη' λύση, αλλά δε φτιάχτηκε με τις ΕΟ κατά νου. Από τη σκετικά μικρή μου εμπειρία με Audi S3 (~1000 Km) θα έλεγα ότι σε υψηλές ταχύτητες σε ΕΟ ούτε που το καταλαβαίνεις ότι βρίσκεται εκεί (εξάλλου δε δίνει ροπή στους πίσω τροχούς αν δεν υπάρχει καθόλου ολίσθηση, αν και η Αudi λέει ότι ένα ~5% της δύναμης του κινητήρα περνάει και πίσω), απλά σου δίνει λίγη παραπάνω σιγουριά σε ολισθηρό οδόστρομα. Σε βουνίσια στροφιλίκια σε ρυθμούς 'απόλαυσης' δικαιολογεί απόλυτα την ύπαρξή του ΑΦΟΥ το μάθεις (διότι όταν τα ηλεκτρονικά του αποφασίζουν να δώσουν ροπή και πίσω, η 'σύμπλεξη' είναι πιο απότομη και η οδική συμπεριφορά αλλάζει πιο 'βίαια' απ' ότι με torsen κλπ - οπότε πρέπει να ξέρεις πως αντιδρά το αμάξι σε διάφορες καταστάσεις για να παίξεις.Το καινούριο πάντως λέγεται ότι έχει λίγο διαφορετικό προγραμματισμό, και 'κλειδώνει' από πριν όταν π.χ. είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις με τους τροχούς στην ευθεία, ώστε να μπορείς να πεταχτείς γρηγορότερα (αντί να περιμένει να σπινάρουν οι εμπρός τροχοί για να δώσει δύναμη και πίσω).
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Δεν θελω να το εκλαβετε σαν ειρωνια, αλλα αν πας να αγορασεις για παραδειγμα ενα Α3 3.2 πιστευεις οτι θα σου βρουν για test drive? Eιναι προφανως απαραδεκτο, καθως πρεπει να υπαρχουν ενδελεχη δοκιμαστικα οταν προκειται να 'επενδυσεις' τοσα λεφτα σε κατι (και οχι καν απλο test drive ενος μισαωρου αλλα με αναλυτικες εξετασεις διαφορων περιπτωσεων που θα συναντησεις με το τυχον αμαξι σου), αλλα δυστυχως στην Ελλαδα ζουμε, ακομα και οι ιδιες οι εταιρειες δεν νομιζω να ειναι προθυμες να δωσουν δοκιμαστικα αυτοκινητα σε ολες τις αντιπροσωπειες μιας τοσο μικρης χωρας για μεγαλες εκδοσεις.ΥΓ. Το τελευταιο το υποθετω, αν καποιος αλλος γνωριζει καλυτερα παρακαλω να μας φωτισει
Test drive μοντέλα υπάρχουν ακόμα και τα πολύ ακριβά. Αν δεν τα 'χει κάποιος συγκεκριμένος dealer μπορεί να κανονιστεί με την κεντρική αντιπροσωπεία να διαθέσει πχ το δημοσιογραφικό. Τώρα βέβαια είναι λίγο δύσκολο να πάει ο οποιοσδήποτε και να ζητήσει μία πχ 645 για test και να του τη δώσουν, ειδικά αν είναι 'άγνωστος''
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν θελω να το εκλαβετε σαν ειρωνια, αλλα αν πας να αγορασεις για παραδειγμα ενα Α3 3.2 πιστευεις οτι θα σου βρουν για test drive? Eιναι προφανως απαραδεκτο, καθως πρεπει να υπαρχουν ενδελεχη δοκιμαστικα οταν προκειται να 'επενδυσεις' τοσα λεφτα σε κατι (και οχι καν απλο test drive ενος μισαωρου αλλα με αναλυτικες εξετασεις διαφορων περιπτωσεων που θα συναντησεις με το τυχον αμαξι σου), αλλα δυστυχως στην Ελλαδα ζουμε, ακομα και οι ιδιες οι εταιρειες δεν νομιζω να ειναι προθυμες να δωσουν δοκιμαστικα αυτοκινητα σε ολες τις αντιπροσωπειες μιας τοσο μικρης χωρας για μεγαλες εκδοσεις.
ΥΓ. Το τελευταιο το υποθετω, αν καποιος αλλος γνωριζει καλυτερα παρακαλω να μας φωτισει
Μεγαλα αστικα κεντρα οπως Αθηνα Θεσσαλονικη, ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να εχουν τετοια μοντελα (3.2). Παντως και στη πιο μικρη πολη και αντιπροσωπια, πρεπει να υπαρχει ενα διλιτρο τουλαχιστον.
Διαφωνώ με τον Megane98hp, αλλά και με τον ethnikaras στο προκειμένο παράδειγμα...
Να ΕΧΕΙ δίλιτρο Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ πολη είναι αδύνατο οικονομικά, αλλά πρέπει να ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ για να το δοκιμάσει ο πελάτης!!! Να το φέρουν από τα κεντρικά και να το γυρίσουν πίσω! (Ακόμα καλύτερα να βάλουν τον ΠΕΛΑΤΗ να το γυρίσει!! )Επίσης το 3.2 σαφώς και δεν είναι δυνατόν να το έχουν (εκτός αν μιλάμε για Μερσεντές που δουλεύει αρκετά συχνά τέτοιους κυβισμούς), αλλά πρέπει να μπορεί να δείξει κάτι όσο το δυνατόν πιο κοντά.
Μάλιστα ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, το Σε4 το δίλιτρο είναι ΦΤΗΝΟ αμάξι για την κατηγορία και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να 'μην μπορούν' να του το βρούνε!!! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τώρα βέβαια είναι λίγο δύσκολο να πάει ο οποιοσδήποτε και να ζητήσει μία πχ 645 για test και να του τη δώσουν, ειδικά αν είναι 'άγνωστος''Ναι, η πρώτη αντίδραση θα είναι 'δεν έχουμε', αλλά αν καταλάβουν ότι πραγματικά έχει τα λεφτά, θα το φέρουν. Πχ ξέρω ότι υπάρχουν τρεις BMW 7 test drive στην Ελλάδα.
-
Κι εγώ πήγα στο Ηράκλειο τις προάλλες και ζήτησα να κάνω test drive μια τρίλιτρη C5... Προφανώς δεν την είχανε.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κι εγώ πήγα στο Ηράκλειο τις προάλλες και ζήτησα να κάνω test drive μια τρίλιτρη C5... Προφανώς δεν την είχανε.Παρακαλω, πως ειπατε;
Δηλαδη το Ηρακλειο ειναι μεγααααααλη πολη, ειναι οπως λεμε Αθηνα, Λονδινο, Αμβουργο κλπ... Μα να μην εχουνε εκει στο Ηρακλειο μια τριλιτρη C5 βρε παιδι μου...
Ασε, χθες πηγα στην αντιπροσωπεια τις Φερραρι εδω στο Ηρακλειο και ειχε πολυ ομορφα αυτοκινητα!!! -
Πλάκα κάνει Μάνο...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πλάκα κάνει Μάνο...Κι εγω πλακα κανω Μιχαλη, αλλα με δοση σαρκασμου.
-
Λοιπόν, σήμερα την οδήγησα. Τελικά βρέθηκε το δημοσιογραφικό διαθέσιμο και μπόρεσα να το οδηγήσω για μερικά χλμ ώστε να πάρω μια μυρωδιά από τον κινητήρα και πως τσουλάει στο δρόμο (όχι βέβαια πως 'στρίβει', αφού αυτό είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο σε ένα test drive από ιδιώτη. Για αυτό υπάρχουν άλλωστε τα ειδικά περιοδικά )
Εντυπώσεις; Κινητήρας με γεμάτο τράβηγμα από μεσαίες στροφές μέχρι ψηλά. Δεν έχει βέβαια τη δύναμη του Leon (που επίσης οδήγησα σήμερα, στον δρόμο προς Αγ. Μερκούρη) αλλά τραβάει καλά.
Εντύπωση μου έκαναν τα φρένα, τουλάχιστον η αίσθησή τους, αφού δεν μέτρησα αποστάσεις, και η ποιότητα κύλισης και η άνεση της ανάρτησης. Το αυτοκίνητο είχε μάλλον πρόβλημα στην πίσω ανάρτηση/ αμορτισερ (καθόλου περίεργο αφού είχε μπόλικα δημοσιογραφικά χιλιόμετρα στη πλάτη του), απ' όπου ακουγότανε ένας βαθύς αλλά αδύναμος γδούπος στις μικρές ανωμαλίες. Κατα τ' άλλα τίποτα.
Λίγο άβολη για μένα θέση οδήγησης, αλλά μάλλον εγώ δεν κατάφερα να την ρυθμίσω όπως ήθελα. Όταν την κατέβασα τελείως χαμηλά, έχω την αίσθηση ότι δεν ερχόταν η πλάτη όσο όρθια ήθελα.
Ποιότητα εσωτερικού πολύ καλή και στιβαρή.
Με το τιμόνι δεν ασχολήθηκα καθόλου, αλλά μάλλον το παρακάνανε βάζοντας τόσα πράγματα στο κέντρο. Πάντως μου φάνηκε κάπως ελαφρύ, αλλά άμεσο.Τώρα ήρθε και η ώρα της απόφασης!
Τα πράγματα έχουν ως εξής (όπως τουλάχιστον μου εξήγησε πολύ αναλυτικά ο υπεύθυνος).
Χρόνος αναμονής περί τους τρείς μήνες και normal προκαταβολή (γύρω στα 500
-
Aντε με το καλό .....να πάρεις την C4.
-
Αν είναι η γνωστή μαύρη έχει μπεί και στην πίστα των Σερρών!
Με το καλό η.... C4 και από μένα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν είναι η γνωστή μαύρη έχει μπεί και στην πίστα των Σερρών!
Με το καλό η.... C4 και από μέναΝαι, αυτή είναι, που επίσης -απ' ότι φαίνεται- γύρισε από Σέρρες με τέρμα γκάζι όλη την ώρα!
-
Γιάννη σε σύγκριση με το Leon πως σου φάνηκε?
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Το αυτοκίνητο είχε μάλλον πρόβλημα στην πίσω ανάρτηση/ αμορτισερ (καθόλου περίεργο αφού είχε μπόλικα δημοσιογραφικά χιλιόμετρα στη πλάτη του), απ' όπου ακουγότανε ένας βαθύς αλλά αδύναμος γδούπος στις μικρές ανωμαλίες.Μήπως ήταν απλά ο ημιάκαμπτος πίσω; Δεν έχω οδηγήσει τη C4, αλλά κρίνοντας από το 307, με το οποίο μοιράζονται το πλαίσιο, ο ημιάκαμπτος δεν είναι τελείως αθόρυβος.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Το αυτοκίνητο είχε μάλλον πρόβλημα στην πίσω ανάρτηση/ αμορτισερ (καθόλου περίεργο αφού είχε μπόλικα δημοσιογραφικά χιλιόμετρα στη πλάτη του), απ' όπου ακουγότανε ένας βαθύς αλλά αδύναμος γδούπος στις μικρές ανωμαλίες.
Μήπως ήταν απλά ο ημιάκαμπτος πίσω; Δεν έχω οδηγήσει τη C4, αλλά κρίνοντας από το 307, με το οποίο μοιράζονται το πλαίσιο, ο ημιάκαμπτος δεν είναι τελείως αθόρυβος.
Μάλλον όχι. Ακουγόταν σαν να υπάρχει τζόγος και να κτυπάει.
-
Μάλλον θα πέρασε απ'τα χέρια του Πατέλου...
Απόπειρα αγοράς C4 2.0 VTS: Τα νεύρα μου!