-
delete
-
Βασικά η ενέργεια που εκλύθηκε από τον σεισμό της Ιαπωνίας είναι περίπου 33.000 φορές μεγαλύτερη από το δικό μας σεισμό του 1999. Αυτό δεν σημαίνει όμως κάτι για τις ζημίες, όπου εκεί παίζουν άλλα πράγματα όπως τύπος σεισμού, εστιακό βάθος, διάρκεια, απόσταση επίκεντρου από μια εξεταζόμενη πληγείσα περιοχή, είδος ζημιών κ.α.
-
οπως εγραψε ενας στο twitter σημερα:
- Οι Ιαπωνες λιγο μετα το σεισμο πηγαν στις δουλειες τους
- Ξερω Ελληνες που ακομη και σημερα δεν πηγαν στη δουλεια τους στην Αθηνα λογω του χιονιου!
-
http://edition.cnn.com/video/flashLive/ ... am=stream1
μολις αρχισε το τσουναμι στην καλιφορνια -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν θέλω να εκτρέψω την κουβέντα (και δεν πρόκειται να απαντήσω αν προκληθώ απ' τις 'προοδευτικές δυνάμεις' του φόρουμ ), απλά να τονίσω ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι εξαιρετικά ομοιογενής, με πολύ μικρό ποσοστό μεταναστών κτλ.
Σήμερα όλοι μιλούν για το σεισμό. Έχω ακούσει δεκάδες ανθρώπους και απόψεις. Αυτό είναι μακράν το πιο άκυρο σχόλιο της μέρας.
Αυτή τη στιγμή στη ΝΕΤ ο Τσελέντης για μίιιιιιιιιιια ακόμη φορά αναφέρεται στο ΒΑΝ και στο οτι οι Ιάπωνες έχουν εγκαταστήσει συστοιχίες ΒΑΝ... Μια φορά να γίνει σεισμός και να μη βγει στο γυαλί...
-
μα δεν λεει κατι που δεν εχει γινει..
νομιζω οτι τωρα η ηπα και η ιαπωνια ειναι οι μονες χωρες που στηριζουν αυτο το προγραμμα
(δεν ειδες το μεσημερι στο mega οπου ρωτησαν εαν θα επηρεασει την παρνηθα αυτος ο σεισμος! ) -
delete
-
Δε βλέπω μέγκα! Προτιμώ να βλέπω ειδήσεις, όχι απόψεις...
Κατά τ άλλα όλοι βγαίνουν στην τηλεόραση με σκοπό τη δημοσιότητα, αλλά και για να τονίσουν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους...Θλιβερό. Φυσικά ακούσαμε και σοβαρούς ανθρώπους.
Όσον αφορά το ΒΑΝ, ειλικρινά δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα επαρκώς, ώστε να έχω πλήρη άποψη. Το οτι δεν έχει υιοθετηθεί από άλλες χώρες λογικά κάτι σημαίνει, αλλά δεν το κρίνω. Τον ίδιο τον Τσελέντη κρίνω, που χει γίνει πια πιο γραφικός κι απ το Νταλάρα.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν θέλω να εκτρέψω την κουβέντα (και δεν πρόκειται να απαντήσω αν προκληθώ απ' τις 'προοδευτικές δυνάμεις' του φόρουμ ), απλά να τονίσω ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι εξαιρετικά ομοιογενής, με πολύ μικρό ποσοστό μεταναστών κτλ.
Σήμερα όλοι μιλούν για το σεισμό. Έχω ακούσει δεκάδες ανθρώπους και απόψεις. Αυτό είναι μακράν το πιο άκυρο σχόλιο της μέρας.
Σκέψου λίγο πριν σχολιάσεις.
Έγινε αναφορά στην ιαπωνική κοινωνία, στην δομή της κτλ. και σχολίασα.
Τώρα αν πιστεύεις ότι δεν έχει να κάνει η ομοιογένεια μιας κοινωνίας στο πως μπορείς να την εκπαιδεύσεις, προετοιμάσεις κτλ για μια έκτατη κατάσταση σαν κι' αυτή, δικαίωμά σου.
Το αν σκέφτομαι ή όχι εσύ δεν μπορείς να το γνωρίζεις.
Φυσικά και είναι δικαίωμά μου και δικό μου και όλων να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει. Αν επιθυμείς να ανάγεις τη συμπεριφορά και την ετοιμότητα των Ιαπώνων στην καθαρότητα της φυλής τους κι όχι στο γεγονός οτι κάθε μέρα βιώνουν από έναν σεισμό, είναι δικό σου δικαίωμα. Φυσικά οι Ιάπωνες δεν είναι η μοναδική 'καθαρή' κοινωνία, είναι όμως μια κοινωνία με εξαιρετικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.Το οτι είναι ομοιογενής η κοινωνία της Ιαπωνίας, από πού προκύπτει;
-
delete
-
Οι Ιάπωνες μαθαίνουν για τους σεισμούς, κάνουν ασκήσεις και προετοιμάζονται από το νηπιαγωγείο.
Στη Σουηδία, που δεν έχουν σεισμούς αλλά είναι οργανωμένη κοινωνία, μαθαίνουν πως να επιβιώνουν στους πάγους από το νηπιαγωγείο.
Ας μη μιλήσουμε καλύτερα για τα ελληνικά νηπιαγωγεία.... -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
http://edition.cnn.com/video/flashLive/live.html?stream=stream1
μολις αρχισε το τσουναμι στην καλιφορνιαTsunami my ass...!
-
Καλα το ποιο ακυρο που διαβασα σημερα και αυτο μου το στειλαν
http://www.liako.gr/news/home/31595-jap ... quake.html -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
http://edition.cnn.com/video/flashLive/live.html?stream=stream1
μολις αρχισε το τσουναμι στην καλιφορνιαTsunami my ass...!
ε αμα το ειδες καμια ωρα μετα λογικο αλλα στο δευτερο stream ακομη δινει
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Καλα το ποιο ακυρο που διαβασα σημερα και αυτο μου το στειλαν
http://www.liako.gr/news/home/31595-jap ... quake.htmlτο ακυρο ειναι το καλυτερο που μπορεις να πεις..
-
Bασικά η χώρα μας δεν διεκδικεί και τίποτα βραβεία στην προετοιμασία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αλλά πλέον δεν είμαστε και εντελώς ξεβράκωτοι. Και αντισεισμική νομοθεσία υπάρχει εδώ και χρόνια, και ο ΟΑΣΠ που καταβάλλει κάποιες προσπάθειες, και έτοιμα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κ.α.
Και στο φινάλε ούτε το σεισμικό δυναμικό της Ιαπωνίας έχουμε, ούτε κτίρια 70 και 80 ορόφων με 5.000 εργαζόμενους και 40 ανελκυστήρες για να έχουμε και αντίστοιχα πλάνα εκκένωσης, ούτε τσουνάμι. Ένα τσουνάμι έγινε στα μέρη μας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, και από τότε τίποτα, η Μεσόγειος είναι πολύ μικρή για να φτουρήσει κάτι τέτοιο.
Παρεμπιμπτόντως στα δημοτικά σχολεία υπάρχει εδώ και χρόνια εγκύκλιος με οδηγίες αντιμετώπισης των σεισμών και σχεδίου εκκένωσης του κτιρίου σε τέτοια περίπτωση και γίνονται και μια φορά ετησίως οι σχετικές δοκιμές, μάλιστα τα τελευταία χρόνια ανάλογες εγκύκλιοι πάνε και σε νηπιαγωγεία. Κάτι είναι κι αυτό για αρχή.Λιακό , αλλά τα σχόλια από τους πάσχοντες από μεσσιανισμό αποκάτω είναι όλος ο γέλωτας.
-
εγω δεν ξερω βλεπω τα αμερικανακια στο cnn να ερχεται το κυμα και αυτοι πανε να βγουν απο το λιμανι! ρε δεν παμε καλα..
-
αναποδογυρισε και βαρκες... εγω δεν περιμενα να κανει τιποτα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Bασικά η χώρα μας δεν διεκδικεί και τίποτα βραβεία στην προετοιμασία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αλλά πλέον δεν είμαστε και εντελώς ξεβράκωτοι. Και αντισεισμική νομοθεσία υπάρχει εδώ και χρόνια, και ο ΟΑΣΠ που καταβάλλει κάποιες προσπάθειες, και έτοιμα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κ.α.
Και στο φινάλε ούτε το σεισμικό δυναμικό της Ιαπωνίας έχουμε, ούτε κτίρια 70 και 80 ορόφων με 5.000 εργαζόμενους και 40 ανελκυστήρες για να έχουμε και αντίστοιχα πλάνα εκκένωσης, ούτε τσουνάμι. Ένα τσουνάμι έγινε στα μέρη μας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, και από τότε τίποτα, η Μεσόγειος είναι πολύ μικρή για να φτουρήσει κάτι τέτοιο.
Παρεμπιμπτόντως στα δημοτικά σχολεία υπάρχει εδώ και χρόνια εγκύκλιος με οδηγίες αντιμετώπισης των σεισμών και σχεδίου εκκένωσης του κτιρίου σε τέτοια περίπτωση και γίνονται και μια φορά ετησίως οι σχετικές δοκιμές, μάλιστα τα τελευταία χρόνια ανάλογες εγκύκλιοι πάνε και σε νηπιαγωγεία. Κάτι είναι κι αυτό για αρχή.Λιακό , αλλά τα σχόλια από τους πάσχοντες από μεσσιανισμό αποκάτω είναι όλος ο γέλωτας.
-Η εκπαίδευση/εξοικείωση του μαθητικού πληθυσμού έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. -απλά δεν γίνεται, συνήθως, όπως πρέπει.
-Αντισεισμική 'νομοθεσία' υπάρχει -απλά συχνά-πυκνά δεν εφαρμόζεται.
-Μεγαλύτερο ήταν το τσουνάμι του σεισμού της Αμοργού.
-Πράγματι, η δραστηριοποίηση μιας ζώνης μήκους αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων (τόσο απαιτείται για έναν 9αρη σεισμό) δεν υπάρχει σαν πιθανότητα στη Μεσόγειο -όσο τουλάχιστον θα υπάρχει Μεσόγειος όπως την ξέρουμε.(....και επιτέλους, ας βγει να πει κάποιος ότι εδώ και πολλά-πολλά-πολλά χρόνια δε μετράμε -τέτοιους τουλάχιστον σεισμούς- σε ΡΙΧΤΕΡ!!! )
-
οι αλλοι σερφαρουν στην καλιφορνια
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?