-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυριο φευγω..το ιδιο βιολι και σημερα..Ελα μην φοβασαι, δεν ειναι τπτ ο σεισμος. Εχει και τον χαβαλε του. Κοιτα αν σου εμπνεει εμπιστοσυνη το σπιτι που μενεις και γενικα το κτηριο θελει μονο ψυχραιμια. ψυχολογικοι λογοι καθαρα
-
Ψυχολογικο ειναι το θεμα ρε συ αλλα οταν δε σταματαει ολη τη νυχτα ,οταν γαβγιζουν ολα τα σκυλια και οταν το επικεντρο ειναι μεσα στη πατρα (αροη) εφοσον εχει ρηγμα η πατρα (αγιας τριαδας- εγλυκαδας), ε δε μου φτιαχνει και τη μερα..
-
Πριν δύο χρόνια,εδώ,είχε γίνει ένας χαμηλών ρίχτερ σεισμός.Εκείνη τη ώρα εγώ κατέβαινα μια κατηφόρα,νόμιζα πως είχαν βάλει βόμβα σε κανα σπίτι.
-
Για χαρά παιδιά Είμαι το νεότερο μέλος στο φόρουμ, και σας χαιρετώ.
Πήρα το όνομά μου από τον σεισμόΈχω να κάνω και μία πρόταση?
Γιατί δεν βιδώνουμε τις κατασκευές στο έδαφος με μία βίδα και ένα ούπα?
Άνοιξα καινούριο θέμα πάνω σε αυτή την πρόταση. -
Εδώ δε θα μπορούσαν να γραφτούν δηλαδή?
Κουνηθήκαμε σήμερα στην Κεφαλονιά. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
-
όταν κοιμάμαι τι σεισμός γίνεται τι πόλεμος δεν καταλαβαίνω χριστό
Θυμάμαι ποιο μικρός οταν είχε γινει ο σεισμός του 99 το βράδυ είχαμε κοιμηθεί σε ένα τότε τούμπανο fiat μιραφιόρι
-
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
όταν κοιμάμαι τι σεισμός γίνεται τι πόλεμος δεν καταλαβαίνω χριστόΘυμάμαι ποιο μικρός οταν είχε γινει ο σεισμός του 99 το βράδυ είχαμε κοιμηθεί σε ένα τότε τούμπανο fiat μιραφιόρι
Αν μου το βρεις και είναι σε καλή κατάσταση, υπόσχομαι οτι θα κοιμάμαι ΚΑΘΕ βράδυ μέσα σε αυτό!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Θυμάμαι ποιο μικρός οταν είχε γινει ο σεισμός του 99 το βράδυ είχαμε κοιμηθεί σε ένα τότε τούμπανο fiat μιραφιόρι
Αν μου το βρεις και είναι σε καλή κατάσταση, υπόσχομαι οτι θα κοιμάμαι ΚΑΘΕ βράδυ μέσα σε αυτό!
Η τύχη του αγνοείται
Τότε που ο πατέρας μου ασχολιοταν με πειράγματα,του είχε βάλει ζάντες εξατμίσεις καινούργια μηχανή και απο 1300cc που ήταν είχε πάει 2000cc,θυμάμαι στην εθνική το κοντέρ πέρναγε τα 230
Μετά άρχισαν τα προβλήματα,εσπασε 3 σασμάν,και κάτι άλλο μέσα στην μηχανή και το έδωσε νομίζω για ανταλλακτικά
-
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Η τύχη του αγνοείται
Τότε που ο πατέρας μου ασχολιοταν με πειράγματα,του είχε βάλει ζάντες εξατμίσεις καινούργια μηχανή και απο 1300cc που ήταν είχε πάει 2000cc,θυμάμαι στην εθνική το κοντέρ πέρναγε τα 230
Μετά άρχισαν τα προβλήματα,εσπασε 3 σασμάν,και κάτι άλλο μέσα στην μηχανή και το έδωσε νομίζω για ανταλλακτικά
ιταλικό τι περίμενες
(δεν είναι καλύτερα να ενσωματωθεί το Ηφαιστειακή τέφρα σ'αυτό το θέμα? )
-
Μας κούνησε πριν λίγο ...κανά 4άρι ρίχτερ υπολογίζω
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Μας κούνησε πριν λίγο ...κανά 4άρι ρίχτερ υπολογίζωΤον καταλαβα κι εγω στη πατρα αλλα ειπα να μη το γραψω..δεν ηταν εντονος εδω..επρεπε να εισαι καθιστος για να νιωσεις τη 'ζαλαδα'..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μας κούνησε πριν λίγο ...κανά 4άρι ρίχτερ υπολογίζω
Τον καταλαβα κι εγω στη πατρα αλλα ειπα να μη το γραψω..δεν ηταν εντονος εδω..επρεπε να εισαι καθιστος για να νιωσεις τη 'ζαλαδα'..
Είχε βουή στην αρχή, μετά έδωσε λίγο γκάζι . Κάπου εδώ γύρω θα ήταν.
-
4,2 R με επίκεντρο τον Πύργο, 1 χλμ εστιακό βάθος.
-
Αν είναι κάτω από 5,5 δεν ασχολούμαστε.
-
4,4 κοντά στην Αρναία Χαλκιδικής.
-
σεισμούλης
προς Σποράδες τον κόβω.edit
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear ... ?id=186120
σχετικά κοντά έπεσα μπορώ να πω. -
τοσο κοντα στην αθηνα και δεν τον ενιωσα? περιεργα πραγματα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
σεισμούλης
προς Σποράδες τον κόβω.edit
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear ... ?id=186120
σχετικά κοντά έπεσα μπορώ να πω.Απίστευτο
Χθες καθώς πίναμε το ποτάκι μας στο Σμαράγδι στη παραλιακή και εκεί που καθόμουν...ένιωσα ένα κούνημα και λέω...ρε μλκες...ποιός κουνάει το τραπέζι...τελικά ήταν σεισμός
-
-
http://www.nooz.gr/world/katastasi-ekta ... raistserts
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Κράιστσερτς, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, μετά το σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε σημαντικές ζημιές και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να τραυματιστούν σοβαρά.
«Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη. Θα το κάνει λίγο πιο εύκολο για εμάς να βγάλουμε τους ανθρώπους από τα κτίρια αν χρειαστεί και να κλείσουμε τους δρόμους», δήλωσε ο δήμαρχος Μπομπ Πάρκερ.
Ακόμη, δήλωσε ότι του «προκαλεί φρίκη το εύρος των ζημιών», που είναι πολύ πιο σημαντικές απ΄ό,τι φαινόταν αρχικά.
Μόνο δύο άνθρωποι, δύο άνδρες περίπου πενήντα ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της πολιτικής άμυνας. Ο ένας τραυματίστηκε από την πτώση μιας καμινάδας και ο άλλος από σπασμένο τζάμι.
Οι σεισμολόγοι υποβάθμισαν το μέγεθος του σεισμού, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 40 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, αφού αρχικά είχαν εκτιμήσει ότι είχε μέγεθος 7,4 βαθμών. Είπαν ότι παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που πλήττει ένα πληθυσμιακό κέντρο σε μία από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.
Ο σεισμός ισοπέδωσε κτίρια, κατέστρεψε δρόμους και προκάλεσε διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού και νερού.
Οπως επισημάνθηκε, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές γιατί το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα. Αναθεώρησαν μία προηγούμενη εκτίμηση για εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων.
Καταγράφηκαν 10 ισχυροί μετασεισμοί από 3,9 έως 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπειτα από τον αρχικό σεισμό που σημειώθηκε στις 4:35 του Σαββάτου τοπική ώρα.
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?