-
Για το Sport δεν είμαι σίγουρος αν αλλάζει στον κόφτη μόνο του. Νομίζω όχι. Αλλά αυτόματες δεν είναι, είναι ημί-αυτόματες!
-
οχι γιαννης,γιαννακης..κ το dsg αν εξαιρεσεις οτι προστατευει τον κινητηρα στον κοφτη κ αλλαζει ταχυτητα,τοτε κ αυτο δεν ειναι αυτοματο,αλλα ημι-αυτοματο(στην αναλογη λειτουργια)..
οπως κ να εχει,μην τρελαινεσαι,μιας κ η εταιρια περναει την τεχνολογια της φ1 απο τους αγωνες στο δρομο κ μιας κ εδω κ πολλα χρονια τα κιβωτια ειναι αυτοματα,ειναι φυσικο κ θελητο επακολουθο να ειναι αυτοματες(η ημι-αυτοματες για να μην αισθανεσαι συμπλεγματα.. )..κ επισης σιγουρα το κιβωτιο της φερραρι εχει κ πληρως αυτοματο mode ..
τεσπα,εχω την εντυπωση οτι ειμαστε εκτος θεματος..
ειδες τι κανει το βαγκ?συνδεει την καθημερινοτητα με την φ1.. -
Απλά καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το κιβώτιο F1 είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο που αντί για ανθρώπινο χέρι, χρησιμοποιεί υδραυλικους μηχανισμούς για να αλλάξουν οι σχέσεις. Δεν έχει καμία σχέση με τα κανονικά αυτόματα δηλαδή ενώ έχει επίσης συμπλέκτη και όχι μετατροπέα ροπής όπως έχουν τα αυτόματα. Για αυτό και η ίδια η Ferrari το ονομάζει Semi-Automatic. Ο κύριος σκοπός του δε είναι η ακαριαία εναλλαγή των σχέσεων και ο απόλυτος έλεγχος και όχι η ευκολία όπως είναι σε ένα κλασικο αυτόματο. Για αυτό και δεν είναι τόσο καλό στις χαμηλές ταχύτες και αργές αλλαγές όσο τα αυτόματα, καθώς είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο για υψηλές επιδόσεις. Η εντελώς αυτόματη λειτουργία είναι καθαρά συμπληρωματική.
SV2: Με μετατροπέα θα ήταν πιο αργές και πιο βαριές... θα ήταν Mercedes και όχι Ferrari. Αν και η Mercedes στην κορυφαία SLS έβαλε διπλού συμπλέκτη...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
SV2: Με μετατροπέα θα ήταν πιο αργές και πιο βαριές... θα ήταν Mercedes και όχι Ferrari.
Μιά χαρά θα ήταν...και αν έκανε 0-100 σε 4.5'' αντί σε 3.6'' τι θα γινότανε ?
Δεν θα ήταν Ferrari. Μια Ferrari πρέπει να είναι εξωφρενικά γρήγορη, ακριβή και σπορ. Διαφορετικό αυτοκίνητο σαν να θέλεις αγαπητέ μου μάλλον.
-
sv2 μη το παρεξηγησεις αλλα αρχιζεις κ με παραξενευεις..'τι θα γινοταν αν ηταν πιο αργη μια φερραρι?'',''μακαρι να βγαλει η φερραρι suv''..μα η φιλοσοφια της φερραρι δεν ειναι παντα να εχει οτι καλυτερο-ταχυτερο-ποιοτικα κ τεχνολογικα αρτιοτερο σε αμιγως σπορ κατασκευες?
ελπιζω να μη παρεξηγησεις αυτο που θα σου πω,αλλα μηπως αντι για φερραρι να αγοραζες μια μπεντλεη?κρινοντας αποκλειστικα με βαση τα ανωτερω λεγομενα σου,ταιριαζει περισσοτερο στη φιλοσοφια σου..μη το παρεις σαν προσβολη,δεν σε γνωριζω προσωπικα,απλως εκφερω μια αποψη προερχομενη απο τα συμφραζομενα.. -
Mπραβο στη Skoda που εβγαλε ενα suv τοσο καλο ωστε να συγκρινεται με Ferrari Bentley Mercedes και λοιπους γαλαζοαιματους
-
Ε ψιτ, κύριοι, εδώ μιλάμε για SKODA YETI δεν μιλάμε για Ferrari. Είμαι σίγουρος ότι αν πάω στο thread των Ferrari πάλι δε θα μάθω τίποτα για το SKODA YETI. Οπότε συνέλθετε παρακαλώ,.
-
Βελούδινο παιχνίδι Yeti
'Ένα βελούδινο παιχνίδι Yeti μπορεί να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς σας επιβάτες στα πίσω καθίσματα. Είναι φτιαγμένο από υλικά υψηλής ποιότητας και θα χαρίσει στα παιδιά πολλή διασκέδαση'.Απο τα γνήσια αξεσουάρ της Skoda για το ΥΕΤΙ !!!
http://www.skoda.gr/models/skoda_yeti/intro/accessories.php -
-
Σήμερα το είδα!
Πρώτη εντύπωση ... καλή! Όμορφο αμάξωμα και κάπως διακριτικό. Εσωτερικά φαίνεται ποιοτικό, ενώ είναι πολύ καλό και άνετο σε χώρους.
Στην Ελλάδα θα έρχονται με σιδερένια ρεζέρβα μειώνοντας λιγο την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αλλά και πάλι είναι αρκετά μεγάλος ενώ τα πίσω καθίσματα μετακινούνται, μαζευονται έως και βγαίνουν.
Η τιμές στο 1,8 4χ4 είναι για τις 3 εκδόσεις 24.000€, 25.500€ και 27.200€ ενώ προστίθενται άλλα 560€ το μεταλλικό χρώμα (εκτός απο το λευκό που είναι ακρυλικό) και 555€ (πινακίδες, τέλη κλπ). Για αρχή υπάρχει μια έκπτωση 800€ στα πρώτα -που είναι αρκετά- κομμάτια που έχουν έρθει.
Στα 2κίνητα το 1,2 ξεκινά τον Δεκέμβριο ένω απο τον Ιανουάριο έρχεται και το 1,2 με το DSG.
Στη μεσαία έκδοση λείπουν τα χειριστήρια απο το τιμόνι, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες και cruise control (που μπαίνουν extra ... και με 3μηνη αναμονή παράδοσης (κοινώς παραγγελία)).
Χρηματοδοτικό η Skoda έχει απο 0 προκαταβολή και έως 72 δόσεις με 5,5%.
Αυτά για αρχή! -
Σου επιβεβαίωσαν πως παρουσιάζεται στις 24/10, μετα test-drive, ε ...σόρρυ βαϊων και κλάδων κλπ. ;
Εντιτ: το είχα δει και 'γω την προηγούμενη βδομάδα. Με 'χάλασε' κάπως το θέμα της κανονικής ρεζέρβας, σε σχέση με το χώρο αποσκευών και τα 'καρα'-ασφάλτινα PremiumContact 2, αλλά από την άλλη, παρατήρησες την απόσταση θόλου-τροχού ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
... αλλά από την άλλη, παρατήρησες την απόσταση θόλου-τροχού ;ΤΕΡΑΣΤΙΑ η απόσταση!!! Όλο σχεδόν το αμορτισέρ και το ελατήριο ... έξω είναι!
Το εκθεσιακό είχε λάστιχα της Goodyear αλλά αυτό θα παίζει ανα παρτίδα!Σου επιβεβαίωσαν πως παρουσιάζεται στις 24/10, μετα test-drive, ε ...σόρρυ βαϊων και κλάδων κλπ.
Έλα ντε!!! Σε άλλη αντιπροσωπία πήγα! Σ' αυτή που τηλεφώνησαν ... μάλλον ραντεβού και για να το δω ήθελαν!
Στη συγκεκριμένη που πήγα περιμένουν σε λίγες μέρες το 1,2 Tsi για να έχουν διαθέσιμο για Test drive.... Με 'χάλασε' κάπως το θέμα της κανονικής ρεζέρβας, σε σχέση με το χώρο αποσκευών
To πρόσεξα και μου το τόνισε και ο υπευθυνος εκεί. Δημιουργεί σκαλοπάτι με το πάτωμα κάτω απο τα πίσω καθίσματα ... αλλά υπήρχαν παραπονα (μέχρι και απο αντιπροσώπους) για την μη ύπαρξη της.
Ας έβαζαν μια μικρότερη έστω (13'' ή 14''άρα) αλλά σίγουρα για το 4κίνητο ... είναι κάτι που το θεωρώ απαραίτητο ή ας έδιναν την δυνατότητα να βγαίνει και να χαμηλώνει το πάτωμα! ... Σαν να μην ήξεραν πως να την βολέψουν! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σήμερα το είδα!
Πρώτη εντύπωση ... καλή! Όμορφο αμάξωμα και κάπως διακριτικό.Να συμπληρώσω ότι στα μάτια μου και στις διαστάσεις του περισσότερο μοιάζει με crossover (Qashqai, Soul κλπ), παρά με Suv (Τiguan, Tucson/Sportage, Kuga κλπ).
-
Εμένα πάλι μου φέρνει αυθόρμητα στο μυαλό το πρώτο Freelander (χωρίς να το λέω υποτιμητικά ...)
-
Επειδή το είδα από κοντά και επίσης διάβασα ένα 4χ4 τεστ θεωρώ πως η Skoda έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με το Yeti. Αντί να προχωρήσει σε ένα νεανικό, μικρό και ικανό 4x4 προχώρησε σε ένα μέτριο σχέδιο, με ιδιαίτερα χαμηλή απόσταση από το έδαφος και αστείες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής. Αντί λοιπόν να έχουμε ένα Terios killer έχουμε μια μετριότητα. Κρίμα γιατί πραγματικά περίμενα πως και πως το Yeti.
-
Σίγουρα ακόμα και σε 'στυλ' φαίνεται σαν πιο soft εκδοχή του Terios με περισσότερο τονισμένες τις άσφαλτινες ικανότητες που εκεί το Terios μάλλον υστερεί. Γι'αυτό αναφέρω και παραπάνω ότι στοχευει άμεσα σε Qashqai -και σίγουρα στα μικρότερα και φτηνότερα SX4/Sedici- και όχι στα 4κίνητα SUV (από τα φτηνότερα Terios έως τα 2λιτρα Xtrail Rav4 κλπ).
Τα 18 εκατοστά απόσταση και οι γωνίες 19 και 27 μοίρες μπροστά-πίσω του Yeti δεν είναι κακές για κάποιον δεν θα πάει για 4χ4 Trial! -
Σίγουρα στην άσφαλτο θα είναι αρκετά καλό αλλά ούτε οι γωνίες, ούτε η απόσταση από το έδαφος ευνοεί για κάτι παραπάνω από απλούς χωματόδρομους. Για εμένα είναι μια χαμένη ευκαιρία να καλυψει το κενό μεταξύ Terios και QQ κτλ. Ίσως μια off road εκδοση με πιο κοφτό προφυλακτήρα (στυλ Tiquan) να έδινε την λύση. Ειλικρινά το περίμενα πως και πως και τελικά απογοητεύτηκα.
-
Λοιπον παιδια στο τεστ του DRIVE, που ειναι πραγματικα (κατα τη γνωμη μου) ενα απο τα ποιο καλα 4χ4 τεστ που εχω δει σε περιοδικο (και απο περιοδικα εξωτερικου ακομα) γιατι καθε μηνα τεσταρουνε αλλο SUV με τα ΙΔΙΑ ακριβως μετρησημα τεστ, οποτε εχεις κατι σαν 'ελεγχο' για το καθε SUV να το συγκρινεις, το Yeti πηρε βαθμο 53/80 που μην γελιομαστε ειναι στα ιδια πανω-κατω ορια με Patriot/Compass, Outlander, Tiguan, x-Trail...
Βλεπε post εδω: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=38473&start=15
Οποτε, δεν ξερω...για τους περισοτερους που ψαχνουν SUV ειναι plenty!
Τωρα αμα ψαχνει καποιος το espresso του Defender το Yeti ουτε frapuτσινος δεν ειναι...
ΥΣ
Δεv δουλευω ουτε για το DRIVE ουτε για τη SKODA -
Το ίδιο test διαβάσαμε και το θέμα τους ύψους και του μπροστινού προφυλακτήρα αναφέρεται ξεκάθαρα. Μάλιστα είναι ακριβώς η ίδια αίσθηση που αποκομίζεις αν το δεις από κοντά. Μάλλον με υπερυψωμένο βανάκι μοιάζει παρά με SUV. Τέσπα. Πάμε για άλλα...
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Το ίδιο test διαβάσαμε και το θέμα τους ύψους και του μπροστινού προφυλακτήρα αναφέρεται ξεκάθαρα. Μάλιστα είναι ακριβώς η ίδια αίσθηση που αποκομίζεις αν το δεις από κοντά. Μάλλον με υπερυψωμένο βανάκι μοιάζει παρά με SUV. Τέσπα. Πάμε για άλλα...Δεν είναι για εκτός δρόμου ρε παιδιά το Yeti! Για χωματόδρομο, χιόνι άντε και να το βάλεις πιο κοντά στην παραλία.
Η απογοήτευση για εμένα είναι οι αρκετά τσιμπημένες τιμές του...
SKODA YETI