-
Ο χρήστης dimitris74 έγραψε:
το C5 δεν το κοιταει με τιποτα μιας και δεν ηταν το ποιο απροβληματιστο αυτοκινητο τουλαχιστον το προηγουμενο.Εχεις στοιχεία επ' αυτού...;
Το λέω γιατί είμαι υποψήφιος αγοραστής...του 2005! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Γιατί το Φόκους δεν κάνει για οικογένεια?
Του λείπουν οι χώροι...δεν νομίζω!Δε νομιζω να συγκρινεις τους χωρους αυτων των δυο; Δεν ειπα οτι δεν εχεις χωρους αλλα αν το θελει για 10 χρονια ακομα με κανα δυο κουτσουβελα και καροτσακια κτλ δε νομιζω να επαρκει. Παντως δες και Mondeo και MAzda 6. Για C5 δεν ξερω τιμες κτλ αλλα απο εξοπλισμο οντως εχει πολυ πραμα.
Υ.Γ.: Ελεος δηλαδη με τους FSI τους εχετε θαψει-ματιασει ολοι. Οχι και για πεταμα ρε παιδια!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Υ.Γ.: Ελεος δηλαδη με τους FSI τους εχετε θαψει-ματιασει ολοι. Οχι και για πεταμα ρε παιδια!
Αν εξαιρέσεις ότι οι fsi εφεραν :
υποχρεωτικη χρηση super αμολυβδης
μετρια-υψηλη καταναλωση
μηδενικες επιδοσεις.κατα τα άλλα ,οι fsi ειναι μια χαρα,και εχεις καθε λογο να προτιμησεις παλαιότερους κινητήρες.
-
Για C5 δεν ξερω τιμες κτλ αλλα απο εξοπλισμο οντως εχει πολυ πραμα.Στα 1800cc υπάρχουν 3 εκδόσεις:
1/ Εlegance 19.900 euro
2/ Prestige 21.250 euro
3/ VTR 22.100Και οι 3 είναι πολύ καλά εξοπλισμένες.
Περισσότερα εδώ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν εξαιρέσεις ότι οι fsi εφεραν :
υποχρεωτικη χρηση super αμολυβδης
μετρια-υψηλη καταναλωση
μηδενικες επιδοσεις.κατα τα άλλα ,οι fsi ειναι μια χαρα,και εχεις καθε λογο να προτιμησεις παλαιότερους κινητήρες.
Το οτι ειναι υποχρεωτικη η super αμολυβδη ειναι τοσο προβλημα; Καθε κινητηρας χρησιμοποιει το δικο του καυσιμο για να λειτουργησει. Δηλαδη μηπως περιμενεις να βαλεις στο αυτοκινητο σου κινητηρα απο αεροπλανο πχ και να βαζεις ακομα απλη αμόλυβδη; Οσο για την καταναλωση ολοι λενε για μειωμενη και οχι αυξημενη καταναλωση και εστω και λιγο αυξημενες επιδοσεις. Δεν ειπα οτι ειναι οι καλυτεροι κινητηρες που υπαρχουν αλλα ειναι τεχνολογικα καλυτεροι απο τους προηγουμενους του γκρουπ με προοπτικη να δημιουργηθουν επειτα ακομα πιο μεγαλες διαφορες στις παραπανω τιμες. Δεν πιστευω να περιμενε κανενας να πανε απο τον 1.4 75 αλογα σε 1.4 150+ αλογα απο τη μια μερα στην αλλη (και να χρησιμοποιουν και απλη αμολυβδη ). Βημα βημα γινονται οι αλλαγες.
Παντα φιλικα
-
...του εχω προτεινει και το Mondeo που βγαινει στα 22000 περιπου και εχει καλο χρηματοδοτικο... 50% προκαταβολη και 48 ατοκες γιατι τα αλλα σε σφαζουν απο τοκους...Μην είσαι τόσο σίγουρος για το 'άτοκο'. Αν πληρώσεις ντουκου κόβουν περί τα 2000. Το τσάμπα έχει πεθάνει, τα υπόλοιπα είναι κόλπα marketing
Επίσης για ρώτα και στην Skoda τί γίνεται στο μετρητοίς... (σου βγάζουν και 4500 νομίζω άτοκα για Ιανουάριο 2007)
...οσον αφορα τα ocavia, πηγα και το ειδα και εγω το 5 αλλα μου φαινεται πολυ μεγαλο και βαρυ για 1.6, εστω και με 115 αλογα.. μα καλα, τοσο στοκοι ειναι να μην βαλουν το σωστο μοτερ ακα 1.8Τ να τρελαθουν να πουλανε? απο θεμα επιδοσεως με 4 ατομα και αποσκευες πρεπει να αγκομαχα σε ανηφορες και κλιματισμο. τουλαχιστον ετσι φανταζομαι κρινοντας απο ενα 406 1.6 που εχει ο πατερας μου και τα βρισκει μπαστουνια.
Φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει αλλά όλα τα τεστ δίνουν τροχό από 120 και πάνω με 1200Kg. Το Mondeo είναι 125 με 1300 βέβαια παίζει και το πόσο γραμμικά τα βγάζει αλλά δεν πιστεύω να έχει μεγάλες διαφορές... Το 406 1.6 είχε πρόβλημα αλλά αν είναι ο 8βάλβιδος των 90 ίππων είναι λογικό...
-
Το οτι ειναι υποχρεωτικη η super αμολυβδη ειναι τοσο προβλημα; Καθε κινητηρας χρησιμοποιει το δικο του καυσιμο για να λειτουργησει. Δηλαδη μηπως περιμενεις να βαλεις στο αυτοκινητο σου κινητηρα απο αεροπλανο πχ και να βαζεις ακομα απλη αμόλυβδη; Οσο για την καταναλωση ολοι λενε για μειωμενη και οχι αυξημενη καταναλωση και εστω και λιγο αυξημενες επιδοσεις. Δεν ειπα οτι ειναι οι καλυτεροι κινητηρες που υπαρχουν αλλα ειναι τεχνολογικα καλυτεροι απο τους προηγουμενους του γκρουπ με προοπτικη να δημιουργηθουν επειτα ακομα πιο μεγαλες διαφορες στις παραπανω τιμες. Δεν πιστευω να περιμενε κανενας να πανε απο τον 1.4 75 αλογα σε 1.4 150+ αλογα απο τη μια μερα στην αλλη (και να χρησιμοποιουν και απλη αμολυβδη ). Βημα βημα γινονται οι αλλαγες.
Παντα φιλικα
Μιλας για κινητηρα απο αεροπλανο,οχι τοτε δεν θα εβαζα απλη αμολυβδη,με ενα κινητηρα αυτοκινητου χωρις επιδοσεις ομως, θα ηθελα να μπορω να βαζω
Εχω δυο φιλους με fsi,και διαμαρτυρονται συνεχως για την κατανάλωση κυριότερα.Ο ένας με το Α3 1.6 καίει λιγο παραπανω απο οσο καίω εγω με 1.8Τ και 200 αλογα,απαραδεκτο!
Δεν βλεπω πουθενα και σε κανενα σημειο που ειναι τεχνολογικα ανωτεροι απο τους παλιους,φοβαμαι οτι η ανωτεροτητα αυτη ειναι καθαρα κατασκεύασμα marketing.
Βημα-βημα,γινονται οι αλλαγες,στην προκειμενη περιπτωση εγινε βημα επιτόπιο,αν οχι βημα προς τα πισω. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το C5 δεν το κοιταει με τιποτα μιας και δεν ηταν το ποιο απροβληματιστο αυτοκινητο τουλαχιστον το προηγουμενο.
Εχεις στοιχεία επ' αυτού...;
Το λέω γιατί είμαι υποψήφιος αγοραστής...του 2005!Τα προβλήματα αφορούσαν τα πρώτα αυτοκίνητα και μόνο της προηγούμενης γενιάς.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
το C5 δεν το κοιταει με τιποτα μιας και δεν ηταν το ποιο απροβληματιστο αυτοκινητο τουλαχιστον το προηγουμενο.
Εχεις στοιχεία επ' αυτού...;
Το λέω γιατί είμαι υποψήφιος αγοραστής...του 2005!Τα προβλήματα αφορούσαν τα πρώτα αυτοκίνητα και μόνο της προηγούμενης γενιάς.
...είπα κ εγώ, ρε Θανάση ...όχι ότι πτοήθηκα!
-
φιλε slivi τα ατοκα τα ξερω οτι ειναι π...ς στην πεζω παντως αν παρεις την εκπτωση εχεις επιτοκιο 8.5% ενω παλια το δινανε ατοκα.
το 406 ειναι με τα 90 και προβλημα εχει μονο σε ανηφορες, σε ευθεια παει καλα, πορεια 180 ολη την ευθεια της θηβας...
για το C5 φιλε μου, ως κατοχος ZX montecarlo ενα εχω να πω. γαλλικο με χιλια αρκει να εχει μια 5ετια σαν μοντελο στην αγορα. δεν ειναι να κανεις εσυ beta testing με τοσα λεφτα. τα πρωτα παντως εινα παρα πολλα ηλεκτρικα προβληματα και με την πατατα το pluriel που πλημυριζανε τα φοβαμαι παλι. τουλαχιστον τα C4 απο οσο εχω ακουσει δεν εχουν παρουσιασει προς το παρον κατι παρολα τα ηλεκτρονικα που εχουν.. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχω δυο φιλους με fsi,και διαμαρτυρονται συνεχως για την κατανάλωση κυριότερα.Ο ένας με το Α3 1.6 καίει λιγο παραπανω απο οσο καίω εγω με 1.8Τ και 200 αλογα,απαραδεκτο!
Πασο και sorry δεν ηξερα οτι υπηρχαν τετοια γεγονοτα. Νομιζα πως ησουν ο κλασσικος αντι-vw . Παντως ισως οχι τωρα αλλα καποια στιγμη αργοτερα, επειτα απο αρκετη εξελιξη πιστευω πως θα δειξουν καλυτερα δειγματα. Τι αυτοκινητο εχεις;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ìéëáò ãéá êéíçôçñá áðï áåñïðëáíï,ï÷é ôïôå äåí èá åâáæá áðëç áìïëõâäç,ìå åíá êéíçôçñá áõôïêéíçôïõ ÷ùñéò åðéäïóåéò ïìùò, èá çèåëá íá ìðïñù íá âáæù
Å÷ù äõï öéëïõò ìå fsi,êáé äéáìáñôõñïíôáé óõíå÷ùò ãéá ôçí êáôáíÜëùóç êõñéüôåñá.Ï Ýíáò ìå ôï Á3 1.6 êáßåé ëéãï ðáñáðáíù áðï ïóï êáßù åãù ìå 1.8Ô êáé 200 áëïãá,áðáñáäåêôï!
Äåí âëåðù ðïõèåíá êáé óå êáíåíá óçìåéï ðïõ åéíáé ôå÷íïëïãéêá áíùôåñïé áðï ôïõò ðáëéïõò,öïâáìáé ïôé ç áíùôåñïôçôá áõôç åéíáé êáèáñá êáôáóêåýáóìá marketing.
Âçìá-âçìá,ãéíïíôáé ïé áëëáãåò,óôçí ðñïêåéìåíç ðåñéðôùóç åãéíå âçìá åðéôüðéï,áí ï÷é âçìá ðñïò ôá ðéóù.Ðïéïò Þñèå??
Ôþñá åðéåéêþò Þñèáí ôá ðÜíù êÜôù !
Åñþôçóç ðåñéÝñãïõ Ç ìéêñüôåñç êáôáíÜëùóç ðïõ áíáöÝñåéò åßíáé ãéá ðüëç ,åðáñ÷éáêü åèíéêÞ Þ êáé óõíäõáóìü ôïõò ? Ãéáôß ãéá åèíéêÞ åðáñ÷éáêü óôÝêåé êáèþò Ýíáò äõíáôüôåñïò êéíçôÞñáò äåí æïñßæåôáé ðïëý ãéá íá êéíçèåß ó÷åôéêÜ óâÝëôá êáé ôåëéêÜ åßíáé ðéï ïéêïíïìéêüò áðï Ýíá ðéï áäýíáìï ãéá ôï ßäéï âÜñïò áìáîþìáôïò .
Ôþñá áí åßíáé êáé ðüëç ......... -
για το C5 φιλε μου, ως κατοχος ZX montecarlo ενα εχω να πω. γαλλικο με χιλια αρκει να εχει μια 5ετια σαν μοντελο στην αγορα. δεν ειναι να κανεις εσυ beta testing με τοσα λεφτα. τα πρωτα παντως εινα παρα πολλα ηλεκτρικα προβληματα και με την πατατα το pluriel που πλημυριζανε τα φοβαμαι παλι. τουλαχιστον τα C4 απο οσο εχω ακουσει δεν εχουν παρουσιασει προς το παρον κατι παρολα τα ηλεκτρονικα που εχουν..Φίλε Δημήτρη το C5 έχει μια 5ετια στην πλάτη του, τώρα είναι το face lifting.
Παρουσιάστηκε το 2000.Εχω και εγώ Citroen (Saxo VTS 1,6) και επειδή πέρασα μια 6ετία απροβλημάτιστα μαζί του αν και του φέρθηκα μερικές φορές βάναυσα είναι ένας λόγος που ξανα-επιλέγω Citroen!
To C5 μόνο με την άνεση (hydractive III), τους χώρους, την πληρότητα εξοπλισμού σε τιμές απόλυτα προσιτές σε κάνει να το κοιτάξεις πολύ σοβαρά.
Σε 2 εβδομάδες το παραγγέλνω...*Κάνε το ένα test drive.Oταν θα ξαναμπεις σε οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο μετά θα σου φανεί Sportive...!!! ...μιλάμε η απόλυτη ΑΝΕΣΗ!
-
Εγώ στο ερώτημα του φίλου απαντώ Octavia 1 1,8T ασυζητητί!!!!!! Καλοί χώροι, τεράστιο πορτ-μπαγκάζ, αξιοπιστία και στρίψιμο Στα μείον η τσιμπημένη κατανάλωση του 1,8Τ. Να σημειώσω ότι κάνει περί τα 19.000 ευρώ...
Όσο για την αξία μεταπώλησης, μετά από 10 χρόνια οι διαφορές θα είναι τόσο μικρές που θα είναι αστείες...
Αν όχι αυτό, τότε Focus, καλύτερα το SW, όταν έρθει...
-
volvo S40 1.6... 20900
-
Ανάμεσα στα 3 που βλέπει ο φίλος μας, προτείνω Octavia1 1.8T, λόγω πολύ καλύτερων επιδόσεων από τα υπόλοιπα.
Η αξιοπιστία στο δικό μου πολύ καλή, με κανένα πρόβλημα στα 74.000χλμ.
Μέση κατανάλωση 9,6 λ/100χλμ για όλα αυτά τα χιλιόμετρα, με το 1/4-1/5 των χιλιομέτρων μέσα στην πόλη. Καταναλώσεις 8.0λ/100χλμ είναι εύκολα εφικτές σε ταξίδι.
Κόστος, 200 κάτι ευρώ για το 1ο σέρβις (30000χλμ) και 400 κάτι για το 2ο (60000χλμ), μαζί με τις αλλαγές λαδιών σε αυτά τα χιλιόμετρα μόνο.
Επίσης πίσω τακάκια 80Ε στα 59.000χλμ.Οι χώροι για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι απλώς επαρκείς, δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς για τον όγκο που 'δείχνει' το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Μιλας για κινητηρα απο αεροπλανο,οχι τοτε δεν θα εβαζα απλη αμολυβδη,με ενα κινητηρα αυτοκινητου χωρις επιδοσεις ομως, θα ηθελα να μπορω να βαζω
Δεν βλεπω πουθενα και σε κανενα σημειο που ειναι τεχνολογικα ανωτεροι απο τους παλιους,φοβαμαι οτι η ανωτεροτητα αυτη ειναι καθαρα κατασκεύασμα marketing.
Βημα-βημα,γινονται οι αλλαγες,στην προκειμενη περιπτωση εγινε βημα επιτόπιο,αν οχι βημα προς τα πισω.Ποιος ήρθε??
Τώρα επιεικώς ήρθαν τα πάνω κάτω !
Ερώτηση περιέργου Η μικρότερη κατανάλωση που αναφέρεις είναι για πόλη ,επαρχιακό εθνική ή και συνδυασμό τους ? Γιατί για εθνική επαρχιακό στέκει καθώς ένας δυνατότερος κινητήρας δεν ζορίζεται πολύ για να κινηθεί σχετικά σβέλτα και τελικά είναι πιο οικονομικός απο ένα πιο αδύναμο για το ίδιο βάρος αμαξώματος .
Τώρα αν είναι και πόλη .........Μικτος κύκλος με έμφαση στην πόλη.
-
Octavia 1.8T ΧΑΛΑΡΑ και με κλειστα ματια. Το Foxus ειναι αστερι αλλα χανει σε χωρους, κυριως.
-
ÊáôÜ ôç ãíþìç ìïõ ôï Focus åßíáé ôï êáëýôåñï áðü áõôÜ ôá 3 ðïõ Ý÷åé âÜëåé óôï ìÜôé , áëëÜ ãéáôß äåí êïéôÜæåé êáé ôï S 40 ðïõ åßíáé ìéá êáëÞ ðåñßðôùóç?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Octavia 1.8T ΧΑΛΑΡΑ και με κλειστα ματια. Το Foxus ειναι αστερι αλλα χανει σε χωρους, κυριως.χανω επισοδεια???
αναποφασιστος αγοραστης.... μια βοηθεια?