-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Δηλαδή το ESP δουλεύει μόνο στο 'στραμπούληγμα' (>45 μοίρες).
Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω στις ίδιες συνθήκες !!Να καθίσεις στα αυγά σου!
Σωστή η σημείωση
-
μετά απο πάρα πολύ καιρό, και χωρίς να σταματήσω να παρακολουθώ την ενδιαφέρουσα ενότητα του bravo, αναφέρω ότι....
το fiat bravo με τα 150ps, σε χρώμα red maranello, με το οποίο κλείνω αισίως τα 2 χρόνια μαζί του και είμαι στα 39.000 χλμ
πλησιάζει στο τέλος της, η εργοστασιακή εγγύηση και είμαι σε δίλημα στο να την ανανεώσω με κόστος 530 ευρώ για τρία χρόνια. έκανε κανείς την κίνηση να κάνει επέκταση εγγύησης?? ΄κακώς που όταν το αγόρασα δεν ζήτησα να μου την κάνουν δώρο.
παράλληλα τα ελαστικά του continental sp3, θα χρειαστούν και αυτά αλλαγή σε κάποια χιλιόμετρα, με κόστος στα 550 ευρώ περίπου. εσεις στα πόσα χιλιόμετρα έχετε αλλάξει τα ελαστικά σας.πάντως δεν έχω μετανοιώσει στιγμή για την επιλογή μου, φοβερό αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο, δημιουργημένο για μεγάλα ταξίδια σε εθνικούς οδούς αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους δεν τα παέι καθόλου άσχημα, πατάει με σιγουριά και πάει αέρα!!
κινητήρας διαμάντι, άφθονο γκάζι και διπρόσωπος κινητήρας, όταν πατάω το κουμπάκι sport, πραγματικά αλλάζει χαρακτήρα το αυτοκίνητο.
το κακό μ΄ αυτό είναι ότι σε προδιαθέτει να το πατήσεις και η οικονομία, επειδή είναι αναλογική με το πάτημα του δεξιού γκαζιού, πηγαίνει 'περίπατο'. 10,5lt είμαι συνήθως σε ταξίδι, αλλά κινούμαι σχεδόν μόνιμα με 160+ χλμ/ωρα.απο προβλήματα, αυτά τα δύο χρόνια, μου έβγαλε τα εξής :
- 'μπρατσάκι ζυγαριάς', ένα εξάρτημα της ανάρτησης
- κλειδαριά οδηγού, έκανε 'ανατριχιαστικό-πολύ δυνατό' θόρυβο όταν κλείδωνε
- κλειδί αυτοκινήτου, έτσι απλά, ούτε κλείδωνε, όυτε ξεκλείδωνε με τον τηλεχειρισμό
- μπαταρία, στα 30.000 χλμ περίπου
- κάηκε ο μηχανισμός του πίσω υαλοκαθαριστήρα, σήμερα, ένα μισυ μήνα πρίν να λήξει η εγγύηση
όλα τα παραπάνω φυσικά καλύφθηκαν μεσα στα πλαίσια της εγγύησης
απο τριγμούς, δεν θα παραπονεθώ, μια χαρά ποιοτικό είναι το αυτοκίνητο. απλά είναι πολύ σφιχτό για τους κωλόδρομους που έχουμε και κάτι θόρυβοι που ακούγονται είναι εξαιτίας των δρόμων.
αυτά. να μην σας κουράσω άλλους
μπράβο σε Κωνσταντίνο (και φυσικά στα υπόλοιπα παιδιά), την 'ψυχή', που ανεβάζει φωτό και βιντεο απο ωραίες διαδρομές, μακάρι να τα καταφέρω να βρεθώ μαζί σας παρέα στα βουνά. μια μονοήμερη μαζί σας θα είναι αγχολυτική!
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
μετά απο πάρα πολύ καιρό, και χωρίς να σταματήσω να παρακολουθώ την ενδιαφέρουσα ενότητα του bravo, αναφέρω ότι....
Μετα απο πααααααααααααααααρα πολυ καιρο θες να πεις
το fiat bravo με τα 150ps, σε χρώμα red maranello, με το οποίο κλείνω αισίως τα 2 χρόνια μαζί του και είμαι στα 39.000 χλμπλησιάζει στο τέλος της, η εργοστασιακή εγγύηση και είμαι σε δίλημα στο να την ανανεώσω με κόστος 530 ευρώ για τρία χρόνια. έκανε κανείς την κίνηση να κάνει επέκταση εγγύησης?? ΄κακώς που όταν το αγόρασα δεν ζήτησα να μου την κάνουν δώρο.
παράλληλα τα ελαστικά του continental sp3, θα χρειαστούν και αυτά αλλαγή σε κάποια χιλιόμετρα, με κόστος στα 550 ευρώ περίπου. εσεις στα πόσα χιλιόμετρα έχετε αλλάξει τα ελαστικά σας.Εγω τα bridgestone στις 35000 χλμ δεν τα εχω αλλαξει ακομα.Πες μας εντυπωσεις απο τα continental.Και μην ξεχασεις να μας πεις και για το τροπο που οδηγεις προκειμενου να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.πάντως δεν έχω μετανοιώσει στιγμή για την επιλογή μου, φοβερό αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο, δημιουργημένο για μεγάλα ταξίδια σε εθνικούς οδούς αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους δεν τα παέι καθόλου άσχημα, πατάει με σιγουριά και πάει αέρα!!
κινητήρας διαμάντι, άφθονο γκάζι και διπρόσωπος κινητήρας, όταν πατάω το κουμπάκι sport, πραγματικά αλλάζει χαρακτήρα το αυτοκίνητο.
το κακό μ΄ αυτό είναι ότι σε προδιαθέτει να το πατήσεις και η οικονομία, επειδή είναι αναλογική με το πάτημα του δεξιού γκαζιού, πηγαίνει 'περίπατο'. 10,5lt είμαι συνήθως σε ταξίδι, αλλά κινούμαι σχεδόν μόνιμα με 160+ χλμ/ωρα.
Μονο τοσα ρε Πανο;Πλακα μας κανεις;Εγω εχω για πλακα 11.6-13,8 με λιγο Θεσσαλονικη και ανοιγμα ερχομενος προς τη πολη σου (απο Κατερινη δεν εισαι;Ετσι θυμαμαι :oops: ).
απο προβλήματα, αυτά τα δύο χρόνια, μου έβγαλε τα εξής :- 'μπρατσάκι ζυγαριάς', ένα εξάρτημα της ανάρτησης Πως καταλαβες οτι ηθελε αλλαγη;
- κλειδαριά οδηγού, έκανε 'ανατριχιαστικό-πολύ δυνατό' θόρυβο όταν κλείδωνεΤι θορυβο δηλαδη;
- κλειδί αυτοκινήτου, έτσι απλά, ούτε κλείδωνε, όυτε ξεκλείδωνε με τον τηλεχειρισμό
- μπαταρία, στα 30.000 χλμ περίπου
- κάηκε ο μηχανισμός του πίσω υαλοκαθαριστήρα, σήμερα, ένα μισυ μήνα πρίν να λήξει η εγγύηση
όλα τα παραπάνω φυσικά καλύφθηκαν μεσα στα πλαίσια της εγγύησης
απο τριγμούς, δεν θα παραπονεθώ, μια χαρά ποιοτικό είναι το αυτοκίνητο. απλά είναι πολύ σφιχτό για τους κωλόδρομους που έχουμε και κάτι θόρυβοι που ακούγονται είναι εξαιτίας των δρόμων.
αυτά. να μην σας κουράσω άλλους
μπράβο σε Κωνσταντίνο (και φυσικά στα υπόλοιπα παιδιά), την 'ψυχή', που ανεβάζει φωτό και βιντεο απο ωραίες διαδρομές, μακάρι να τα καταφέρω να βρεθώ μαζί σας παρέα στα βουνά. μια μονοήμερη μαζί σας θα είναι αγχολυτική!
-
**Πάνος **, φίλε πολλά χρόνια θα ζήσεις!
Εχθές χάζευα τις παλιές σελίδες του τοπικού και έβλεπα τις δημοσιεύσεις σου!Με την επέκταση της εγγύησης , θα πρέπει να δούμε τα 'ψιλά γράμματα' , τι περιλαμβάνει και τι αφήνει απ έξω.
Εγω θα το σκεφτώ το καλοκαίρι που θα πλησιάζει ο χρόνος και θα έχω συμπληρώσει τις 50000km.Από λάστιχα θα προτιμήσεις πάλι τα ίδια? Είσαι ικανοποιημένος δηλαδή , πες καμιά γνώμη γιατί βρισκόμαστε σε δίλλημα.
Aπό προβλήματα , εγω αντιμετώπισα μόνο ένα θέμα με το ηχοσύστημα (άνοιγε μόνο του) το οποίο και αντικαταστάθηκε στα πλαίσια της εγγύησης.
Για τα υπόλοιπα , μαζί σου!
Θα χαρούμε να κάνουμε μια ορεινή βόλτα!
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
.....
Μονο τοσα ρε Πανο;Πλακα μας κανεις;Εγω εχω για πλακα 11.6-13,8 με λιγο Θεσσαλονικη και ανοιγμα ερχομενος προς τη πολη σου (απο Κατερινη δεν εισαι;Ετσι θυμαμαι :oops: ).Εσύ είπαμε , έχεις βαρύ δεξί...........ιδι!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
.....
Μονο τοσα ρε Πανο;Πλακα μας κανεις;Εγω εχω για πλακα 11.6-13,8 με λιγο Θεσσαλονικη και ανοιγμα ερχομενος προς τη πολη σου (απο Κατερινη δεν εισαι;Ετσι θυμαμαι :oops: ).Εσύ είπαμε , έχεις βαρύ δεξί...........ιδι!
-
.....
Εσκασα στα γελια!!!!!!
Με ρωταγε η Μαρια τι επαθα! -
.....
Εσκασα στα γελια!!!!!!
Με ρωταγε η Μαρια τι επαθα!Και για να ξέρεις αγαπητέ , εμείς με τη σωστή και φυσιολογική κατατομή αλλά και κατανομή βαρών.....8,1l/100km με μέση ωριαία 48km/h
(σπίτι-δουλειά είναι αυτό , μην φανταστείς τίποτα ανοίγματα)
-
Εγω κανω και ανοιγματα!
-
'πυροβολάτε' πιο γρήγορα και απο την σκιά σας....
πρώτον θα σας απαντήσω για τα ελαστικά
σίγουρα θα βάλω τα ίδια, continental sc3, πολύ καλό ελαστικό, όσο ζεσταίνεται γίνεται καλύτερο, το πρωί θέλει λίγη προσοχή, όχι υπερβολές ,κατά τα λοιπά όσο ταξιδεύω, και μιλάμε για ταξίδι πάνω απο 200χλμ νόμίζεις ότι ο θόρυβος κύλισης μειώνεται και φυσικά το λάστιχο βεντουζάρει όλο και καλύτερα.
το κακό είναι ότι στις στροφοδιαδρομές που πήγαινα είτε για να γράψω χιλιόμετρα, είτε για όταν είχε κλείσει η εθνική παλιότερα και πήγαινα (ναι dickdick, απο κατερίνη είμαι) λάρισσα, τα λάστιχα όταν σταματούσα, η επιφάνεια τους ήταν σα να τα 'βουρτσιζα', αλλά πήγαινα 'αέρα'. εκεί τα καταπόνησα περίσσότερο απ΄ όσο έπρεπε.dickdick, όσο για την κατανάλωση, αυτή που αναφέρεις, δηλ 11,6 με 13,8 την έχω όταν κινούμαι μεταξύ 170χλμ και τελικής, το κοντέρ μου δείχνει 220χλμ (σε κατηφόρα έχω φτάσει μεχρι 230χλμ), είμαστε και οι δύο να λάβουμε μέρος σε διαγωνισμό οικονομίας και να μας δουλεύει ο Κων/νος!
όσο για την αλλαγή που έγινε στο 'μπρατσακι ζυγαριάς', την κατάλαβα γιατί είχε παρουσιαστεί ένας έξτρα θόρυβος απο το μπροστά αριστερά μέρος, στυλ γκαπ-γκουπ, όταν περνούσα σαμαράκι ή λακούβα ή ακόμα πριν απο την αλλαγή σε στροφοδιαδρομή, απλά και ο μηχ/κος ξαφνιάστηκε όταν του το ανέφερα μιας και έιναι ιδιαίτερος θόρυβος.΄
για την αλλαγή της κλειδαριάς απο την μεριά του οδηγού, τον θόρυβο τον άκουγε μέχρι και κουφός!! σαν να είχε ξεχαρβαλωθεί η κλειδαριά, ανατριχιαστικός θόρυβος.
Κων/νε όσο για την επέκταση της εγγύησης, και σχετικά με το τι καλύπτει, επειδή έκανα μια κουβέντα με τον μηχ/κο, μου είπε ότι καλύπτει σχεδόν τα ακριβά και βασικά ανταλλακτικά δηλ. μηχανή, τουρμπίνα, εγκέφαλος και άλλα.
δεν καλύπτει γρύλους παραθύρων, τον μηχανισμό των υαλοκαθαριστήρων, κλειδί, μπαταρία.
θέλει ψάξιμο και σκέψη, εμένα με προβληματίζει και πρέπει να αποφασίσω μέσα σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα ένα μήνα πριν να κλείσει δύο χρόνια το αυτοκίνητο, δηλ σε...τρείς μέρες! τότε πρέπει να γίνει η αίτηση για να ζητήσω την επέκταση.
είδωμεν....παίδες χάρηκα που τα ξαναείπαμε... και απο τώρα και πέρα θα τα λέμε πιο συχνά....
-
Tελικά , τι λάστιχα να βάλουμε ρε γμτ....
-
Tελικά , τι λάστιχα να βάλουμε ρε γμτ....Θα δειξει.Παντως απ' οτι καταλαβαινω στα 30000-35000 χλμ αυτο το αυτοκινητο θελει λαστιχα.Ανεξαρτητως μαρκας.
-
Tελικά , τι λάστιχα να βάλουμε ρε γμτ....
Θα δειξει.Παντως απ' οτι καταλαβαινω στα 30000-35000 χλμ αυτο το αυτοκινητο θελει λαστιχα.Ανεξαρτητως μαρκας.
Δεν ξέρω αν θέλει λάστιχα , μήπως θέλει αλλαγή ... οδηγού
Έβλεπα την αναφορά του Βολβοδία στο τοπικό περί κατανάλωσης και διαπίστωσα οτι καίμε κατιτις επιπλέον
Μήπως να το οδηγούμε ως 1.4 και οχι ως 2.0Λέω εγω τώρα.....
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
Κων/νε όσο για την επέκταση της εγγύησης, και σχετικά με το τι καλύπτει, επειδή έκανα μια κουβέντα με τον μηχ/κο, μου είπε ότι καλύπτει σχεδόν τα ακριβά και βασικά ανταλλακτικά δηλ. μηχανή, τουρμπίνα, εγκέφαλος και άλλα.
δεν καλύπτει γρύλους παραθύρων, τον μηχανισμό των υαλοκαθαριστήρων, κλειδί, μπαταρία.Η επέκταση εγγύησης είναι για 3 επιπλέον χρόνια ή 100000 km και περιλαμβάνει και 3 χρόνια οδική βοήθεια.
Επιπλέον από το βιβλιαράκι της αρχικής εγγύησης αναφέρει ότι:
Οι επεμβάσεις επισκευής βλαβών η ζημιων που με οποιοδήποτε τροπο οφειλονται σε φυσιολογικη φθορα, οπως για παράδειγμα η αντικατάσταση η ο εφοδιασμος του λαδιου και αλλων υγρων, η αντικατασταση των παρακατω εξαρτηματων : αμορτισερ, μπουζι αναφλεξης, προθερμαντηρες,ιμαντες υπηρεσιων/μεταδοσης κινησης, δισκοι και τακακια φρενων,φιλτρα,συμπλεκτης, σιαγωνες πισω φρενων,μπεκ μακτρα υαλοκαθαριστηρων παρμπριζ και πισω τζαμιου, ταμπουρα πισω φρενων, τελικο τμμα εξατμισης ,μπαταρια, συνολο σωληνα εξατμισης, ελαστικα και ζαντες, τζαμια και οπτικα συνολα,επενδυσεις και υφασματα,λαμπτηρες ,ασφαλειες, τριξιματα και κραδασμοι(dickdick ακους?) αξεσουαρ, εξοπλισμοι και προσθετα στοιχεια που δεν εχουν μονταριστει απο τον κατασκευαστη. -
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
δεν καλύπτει γρύλους παραθύρων, τον μηχανισμό των υαλοκαθαριστήρων, κλειδί, μπαταρία.Η επέκταση εγγύησης είναι για 3 επιπλέον χρόνια ή 100000 km και περιλαμβάνει και 3 χρόνια οδική βοήθεια.
Επιπλέον από το βιβλιαράκι της αρχικής εγγύησης αναφέρει ότι δεν περιλαμβάνει,καλά δεν λέω?:
Οι επεμβάσεις επισκευής βλαβών η ζημιων που με οποιοδήποτε τροπο οφειλονται σε φυσιολογικη φθορα, οπως για παράδειγμα η αντικατάσταση η ο εφοδιασμος του λαδιου και αλλων υγρων, η αντικατασταση των παρακατω εξαρτηματων : αμορτισερ, μπουζι αναφλεξης, προθερμαντηρες,ιμαντες υπηρεσιων/μεταδοσης κινησης, δισκοι και τακακια φρενων,φιλτρα,συμπλεκτης, σιαγωνες πισω φρενων,μπεκ μακτρα υαλοκαθαριστηρων παρμπριζ και πισω τζαμιου, ταμπουρα πισω φρενων, τελικο τμμα εξατμισης ,μπαταρια, συνολο σωληνα εξατμισης, ελαστικα και ζαντες, τζαμια και οπτικα συνολα,επενδυσεις και υφασματα,λαμπτηρες ,ασφαλειες, τριξιματα και κραδασμοι(dickdick ακους?) αξεσουαρ, εξοπλισμοι και προσθετα στοιχεια που δεν εχουν μονταριστει απο τον κατασκευαστη.Καλημέρα.
-
Ναι αυτά ΔΕΝ περιλαμβάνονται στα καλυπτόμενα υλικά.
Καλημέρα κι από μένα
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Επιπλέον από το βιβλιαράκι της αρχικής εγγύησης αναφέρει ότι:
Οι επεμβάσεις επισκευής βλαβών η ζημιων που με οποιοδήποτε τροπο οφειλονται σε φυσιολογικη φθορα, οπως για παράδειγμα η αντικατάσταση η ο εφοδιασμος του λαδιου και αλλων υγρων, η αντικατασταση των παρακατω εξαρτηματων : αμορτισερ, μπουζι αναφλεξης, προθερμαντηρες,ιμαντες υπηρεσιων/μεταδοσης κινησης, δισκοι και τακακια φρενων,φιλτρα,συμπλεκτης, σιαγωνες πισω φρενων,μπεκ μακτρα υαλοκαθαριστηρων παρμπριζ και πισω τζαμιου, ταμπουρα πισω φρενων, τελικο τμμα εξατμισης ,μπαταρια, συνολο σωληνα εξατμισης, ελαστικα και ζαντες, τζαμια και οπτικα συνολα,επενδυσεις και υφασματα,λαμπτηρες ,ασφαλειες, τριξιματα και κραδασμοι(dickdick ακους?) αξεσουαρ, εξοπλισμοι και προσθετα στοιχεια που δεν εχουν μονταριστει απο τον κατασκευαστη.Εγώ την έκανα την επέκταση απο την πρώτη στιγμή. Αυτά που δεν περιλαμβάνει είναι πολύ λογικά. Τα περισσότερα είναι αναλώσιμα μέχρι τα 100.000χλμ που καλύπτει η εγγύηση.
μέραααα
-
Κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσω και εγω σε επέκταση εγγύησης (πόσα χρόνια είπαμε είναι?) μιας και σκοπεύω να το κρατήσω για καμιά 400αριά χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα
-
καλημέρα και από μένα.
το αυτοκίνητο το έχω ένα χρόνο περίπου(sport 150bhp) και έχω κάνει 8000 χλμ (μόνο ταξίδια, για εντός έδρας μετακινήσεις ας είναι καλά το panda).
περιτό να πω ότι είμαι ευτυχισμένος με την επιλογή μου.
φοράω και εγώ continental. σε μία περίπτωση που το πίεσα (Αθήνα Συγγρού - Καστοριά 4h 30m από Δομοκό - Καλαμπάκα Γρεβενά με ψιλόβροχο σε κάποια κομάτια) συμπεριφέρθηκαν άψογα.
ο χρόνος θα δείξει τι ψάρια πιάνουν. -
Ο χρήστης lazarosl έγραψε:
καλημέρα και από μένα.
το αυτοκίνητο το έχω ένα χρόνο περίπου(sport 150bhp) και έχω κάνει 8000 χλμ (μόνο ταξίδια, για εντός έδρας μετακινήσεις ας είναι καλά το panda).
περιτό να πω ότι είμαι ευτυχισμένος με την επιλογή μου.
φοράω και εγώ continental. σε μία περίπτωση που το πίεσα (Αθήνα Συγγρού - Καστοριά 4h 30m από Δομοκό - Καλαμπάκα Γρεβενά με ψιλόβροχο σε κάποια κομάτια) συμπεριφέρθηκαν άψογα.
ο χρόνος θα δείξει τι ψάρια πιάνουν.Καλώς ήρθες lazarosl
Αν και δεν τα ταλαιπωρείς (λόγω χρήσης) μετά τα 28-30000 χλμ απ ότι ακούγεται θα αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.
Καλές διαδρομές!
Fiat Bravο 2007