-
Ο χρήστης eltonakos έγραψε:
eltonako
Αυτο το θορυβο που κανει η πισω αναρτηση μονο οταν βρεχει τον εχεις ψαξει;Μου το κανει και εμενα αλλα δεν εχουν βρει τι φταιει στην αντιπροσωπια.
Για να δουμε βασικα αν μιλαμε για τον ιδιο θορυβο κανει σαν να πατας μπουκαλι η΄ οπως κανει το λαστιχο οταν τριβεται πανω σε ενα μεταλο.Μμμμμμμμμ,ο θορυβος αυτος ειναι ενα ξερο και κλουβιο 'ντουπ'.Και εγω στο συνεργειο δεν εβγαλα ακρη.Παντως σημερα που επιασε ο νοτιας με την υγρασια,δεν τριζει τιποτα μεσα...
Γουστάρουμε 'τροπικά κλίματα' μάλλον!
Πάντως εγω με 35500χλμ σε 15 μήνες δεν έχω κανέναν τριγμό....επιβεβαιωμένα από τον dickdick!
-
Προφανως το δικο μου συναρμολογηθηκε Δευτερα η Παρασκευη...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
:ysterical:
Aπάντησε ο τριγμογιατρός!
Αρα το θέμα θεωρείται λήξαν!Κάθοδος στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου.
*Στοιχεία (στατιστικά) **ταξιδιού: ***
Απόσταση: 320 χιλιόμετρα
Xρόνος : 02:45 h
**Μέση κατανάλωση **: 10,4l/100km
MΩT:117km/hΓιατρέ , με 4300στρ/λεπτό - τη βελόνα καρφωμένη σταθερά στα 170χλμ από τη Λαμία έως το ύψος των 120 (ενωμένωνεργοστασίων) , είναι καλά ή θα πάρουμε τίποτα στο χέρι?
Ενα μικρό ανοιγματάκι μόνο με ένα Golfακι ΙΙΙ Gti ( στα 225 άντε γεια ).
Α! προστέθηκαν και άλλα διόδια στη διαδρομή...
Οι δρόμοι στην Αθήνα χειρότεροι απ οτι τους άφησα πριν 2 χρόνιαeltonakos....καλώς ήρθες.
Στατιστικά ταξιδιού ΣΚ
Απόσταση 540 km
Χρόνος 8:15 (το 1/3 της διάρκειας του ταξιδιού στο τιμόνι )
Μέση κατανάλωση 7,5l/100km
ΜΩΤ 64 ΚΜΠολύ ώρα στο ψαξιμο για παρκάρισμα, πολύ κίνηση στο δρόμο.
Το πιο ωραίο είναι ότι στο δρόμο έκλεισα 2-3 φορές το ηχοσύστημα γιατί άκουγα... τριξίματα (στη ενωση παρμπρίζ ταμπλώ σαν να ραγίζει το παρμπρίζ)...Με κόλλησε ο 2dick
Αφού του έριξα ένα μπινελικάκι από κοντά κατά την διάρκεια του καφέ δίπλα στην θάλασσα (την γλύτωσε λόγω ύπαρξης κυριών και ανηλίκων ) στην επιστροφή ως δια μαγείας τα πάντα έστρωσαν !!!
Γιατρέ μου δεν το νομίζω.Όλα μια χαρά.
eltonakos Καλωσόρισες κι από μένα
-
Κανονίστε τώρα να κυκλοφορήσει κανένας dickdickιός!
Sakaflias....08:15 ώρες ταξιδιού?...καλά που πήγες?
(δεν σε πέτυχα πουθενά στο δρόμο!). -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Κανονίστε τώρα να κυκλοφορήσει κανένας dickdickιός!Sakaflias....08:15 ώρες ταξιδιού?...καλά που πήγες?
(δεν σε πέτυχα πουθενά στο δρόμο!).Προς την αντίθετη κατευθυνση από κει που ήσουνα εσύ.
Στην Θεσσαλονίκη-Περαία-Κρήνη και πίσω
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
:ysterical:
Aπάντησε ο τριγμογιατρός!
Αρα το θέμα θεωρείται λήξαν!Κάθοδος στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου.
*Στοιχεία (στατιστικά) **ταξιδιού: ***
Απόσταση: 320 χιλιόμετρα
Xρόνος : 02:45 h
**Μέση κατανάλωση **: 10,4l/100km
MΩT:117km/hΓιατρέ , με 4300στρ/λεπτό - τη βελόνα καρφωμένη σταθερά στα 170χλμ από τη Λαμία έως το ύψος των 120 (ενωμένωνεργοστασίων) , είναι καλά ή θα πάρουμε τίποτα στο χέρι?
Ενα μικρό ανοιγματάκι μόνο με ένα Golfακι ΙΙΙ Gti ( στα 225 άντε γεια ).
Α! προστέθηκαν και άλλα διόδια στη διαδρομή...
Οι δρόμοι στην Αθήνα χειρότεροι απ οτι τους άφησα πριν 2 χρόνιαeltonakos....καλώς ήρθες.
Στατιστικά ταξιδιού ΣΚ
Απόσταση 540 km
Χρόνος 8:15 (το 1/3 της διάρκειας του ταξιδιού στο τιμόνι )
Μέση κατανάλωση 7,5l/100km
ΜΩΤ 64 ΚΜΠολύ ώρα στο ψαξιμο για παρκάρισμα, πολύ κίνηση στο δρόμο.
Το πιο ωραίο είναι ότι στο δρόμο έκλεισα 2-3 φορές το ηχοσύστημα γιατί άκουγα... τριξίματα (στη ενωση παρμπρίζ ταμπλώ σαν να ραγίζει το παρμπρίζ)...Με κόλλησε ο 2dick
Αφού του έριξα ένα μπινελικάκι από κοντά κατά την διάρκεια του καφέ δίπλα στην θάλασσα (την γλύτωσε λόγω ύπαρξης κυριών και ανηλίκων ) στην επιστροφή ως δια μαγείας τα πάντα έστρωσαν !!!
Γιατρέ μου δεν το νομίζω.Όλα μια χαρά.
eltonakos Καλωσόρισες κι από μένα
Eχοντας κανει διατριβη στα τριξιματα και καθε λογης γδουπους στα 11 μεχρι στιγμης αυτοκινητα που ειχα στην κατοχη μου,συμπεριλαμβανομενων και της γυναικας μου,εχω να πω πως μεχρι τωρα το Bravo μαλλον αξιοπρεπες ειναι.Βεβαια ετσι ηταν καποτε και το Punto HGT μεχρι τα 30.000χλμ και μετα ξαφνικα αρχισε να τριζει τοσο μακαβρια που ωρες-ωρες νομιζες οτι θα βγει ο μακαριτης απο μεσα...
-
-
Καλησπεριζω την παρεα.Ειμαι κατοχος ενος Bravo 120ps dynamic,εδω και 21 μηνες.Εχω διανυσει 31.000χλμ. και οι εντυπωσεις μου ειναι αναμικτες,σαφως παντως προς τη θετικη πλευρα.Το αυτοκινητο εχει ενα ηπιο προγραμμα της overload με εμφανη διαφορα απο το εργοστασιακο σε ολο το φασμα των στροφων.Ισως ενα πιο εντονο ξεσπασμα του τουρμπο,ειναι η μονη παρατηρηση ...Για πες μας περισσότερες εντυπώσεις απο το πρόγραμμα. Πολλοί το σκέφτονται αλλά δεν το αποφασίζουν.
Πως πάει απο κατανάλωση ? Έχεις αλλάξει άλλα παρελκόμενα ή μόνο το πρόγραμμα έβαλες? Σου πείραξε τις ρυθμίσεις κατευθείαν ή σου έβαλε εναλλακτικές επιλογές στο κουμπί του 'τιμονιού'?Πρέπει να πω ότι μια ρύθμιση με πιο ήπιο το στάνταρ πρόγραμμα για χαμηλότερη κατανάλωση και πιο άγριο το Sport δεν θα με ενοχλούσε καθόλου, αλλά απο την στιγμή που η Φιατ έχει όποτε θελήσει αναλυτική κατάσταση με τις αλλαγές που έχεις κάνει (για να μην πω για λίστα με τις φορές που έχεις πιάσει κόφτη για παράδειγμα), δεν το ψάχνω περισσότερο.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Καλησπεριζω την παρεα.Ειμαι κατοχος ενος Bravo 120ps dynamic,εδω και 21 μηνες.Εχω διανυσει 31.000χλμ. και οι εντυπωσεις μου ειναι αναμικτες,σαφως παντως προς τη θετικη πλευρα.Το αυτοκινητο εχει ενα ηπιο προγραμμα της overload με εμφανη διαφορα απο το εργοστασιακο σε ολο το φασμα των στροφων.Ισως ενα πιο εντονο ξεσπασμα του τουρμπο,ειναι η μονη παρατηρηση ...
Για πες μας περισσότερες εντυπώσεις απο το πρόγραμμα. Πολλοί το σκέφτονται αλλά δεν το αποφασίζουν.
Πως πάει απο κατανάλωση ? Έχεις αλλάξει άλλα παρελκόμενα ή μόνο το πρόγραμμα έβαλες? Σου πείραξε τις ρυθμίσεις κατευθείαν ή σου έβαλε εναλλακτικές επιλογές στο κουμπί του 'τιμονιού'?Πρέπει να πω ότι μια ρύθμιση με πιο ήπιο το στάνταρ πρόγραμμα για χαμηλότερη κατανάλωση και πιο άγριο το Sport δεν θα με ενοχλούσε καθόλου, αλλά απο την στιγμή που η Φιατ έχει όποτε θελήσει **αναλυτική κατάσταση **με τις αλλαγές που έχεις κάνει (για να μην πω για λίστα με τις φορές που έχεις πιάσει κόφτη για παράδειγμα), δεν το ψάχνω περισσότερο.
14 στροφές πάνω από το όριο για 8000ms.....
(συτό είπε ο rouf) -
Οι ρυθμισεις εγιναν κατευθειαν.Οταν τους ρωτησα αν εχουμε την επιλογη να χρησιμοποιω το κουμπι του 'City' για περισσοτερες επιλογες μου ειπαν οτι δεν γινεται.Επισης σε ερωτηση μου αν μπορουμε να βαρυνουμε λιγακι την αισθηση του τιμονιου,επισης μου ειπαν οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα.Τωρα σε οτι εχει να κανει με το προγραμμα.Την πρωτη φορα που πηγα,μου περασαν ενα αρκετα εως πολυ εντυπωσιακο προγραμμα σε σχεση με το μαμισιο.Μεγαλη διαφορα σε εκρηξη απο χαμηλα,σε σημειο που να μπαινει συνεχεια το esp αν δεν ησουν προσεκτικος και μαεστρος με το γκαζι.Επισης ψηλα ειχα μεγαλη διαφορα μετα τις 4500 οταν το μαμισιο απλα πεθαινει και κανει μονο θορυβο.Αυτο το προγραμμα με τη χρηση απλης αμολυβδης που επελεξα συνειδητα,απεδιδε συμφωνα με τις μετρησεις τους γυρω στα 142-145 αλογατα.Χωρις να κανω δυναμομετρηση και μονο με την τεραστια διαφορα αισθησης σε ολο το φασμα των στροφων ημουν μια χαρα.Στο κατω κατω με τοσο μεγαλη οδηγικη εμπειρια (κυριως με μικρα γρηγορα gti) εδω και 20 χρονια κατι μπορω να καταλαβαινω.Η καταναλωση δεν ειχε καμμια ιδιαιτερη επιβαρυνση.Αντε 0.2-0.3 λιτρακια και μονο οταν του επινα το αιμα.Μετα απο κανα μηνα ομως αρχισε να μου κανει μικροδισταγμους και κομπιασματα στα 'μισα' γκαζια,οταν περιπου παταγα 20-30 μοιρες.Αυτο για μενα ηταν εκνευριστικο,μιας και πια οδηγω πολυ πιο ηπια απο το παρελθον (οπου ημουν πραγματικος κανιβαλλος και πηγαινα μονιμα με την ταυτοτητα στο στομα μεχρι τα τελη της δεκαετιας του 90 που ειχα δυο παραλιγο θανατηφορα τροχαια...) και θελω να εκμεταλλευομαι την πλουσια ροπη χαμηλα κινουμενος με μια η και δυο ταχυτητες πανω και σαφως πιο οικονομικα.Τους το παω πισω,τους αναλυω τις παρατηρησεις μου και προσπαθουμε να βρουμε καποια πιο ηπια ρυθμιση που να εξαφανιζει αυτα τα συμπτωματα.Μου περνανε λοιπον ενα αλλο πιο ηρεμο προγραμμα και φευγω.Εδω πρεπει να σημειωσω πως απο τη στιγμη που σου φορτωσουν ενα προγραμμα,σιγουρευεσαι οτι ο εγκεφαλος το 'πηρε' μετα απο 24 ωριτσες περιπου.Μεχρι να παω σπιτι ολα ηταν οπως τα ηθελα,αντε να ειχα χασει λιγα αλογακια απο πριν προς ωφελος της ομοιογενειας.Την επομενη το πρωι ομως πηγαινοντας στο γραφειο μου το αυτοκινητο συμπεριφεροταν σα να ειχε μπει σε safe mode,λες και ηταν ατμοσφαιρικο!Ξανα στην overload και νεα προσπαθεια να φορτωθει κατι 'καταλληλοτερο' για τον πελατη 'ψειρα' οπως με αποκαλεσαν.Την τριτη φορα λοιπον το project στεφθηκε με επιτυχια.Εχω σαφως παραπανω δυναμη παντου,ειμαι αρκετα ομοιογενεης σε ολο τα φασμα των στροφων με ενα πιο εντονο lag οταν μπαινει το τουρμπο.Εδω και 6-7 μηνες κανενα προβλημα.Τωρα το εχω συνηθισει και μου φαινεται πολυ ηπιο.Τα παιδια της overload παντως ειναι πολυ προθυμα να σε εξυπηρετησουν και να ασχοληθουν με τις οποιες παρατηρησεις μπορει να εχεις.Ως συμπερασμα εχω να πω οτι κανενα προγραμμα δεν μπορει να υποκαταστησει την ομοιογενεια σε ολα τα επιπεδα του μαμισιου.Δεν ειναι μαλακας ο κατασκευαστης,κατι παραπανω ξερει.Και οσο μεγαλωνω τοσο το καταλαβαινω περισσοτερο.Το ζητουμενο ειναι να μπορεις να βελτιωνεις τις οδηγικες σου ικανοτητες τοσο ωστε να μπορεις να βρεις τα ορια του αυτοκινητου σου (σε συνθηκες ασφαλειας...) και οχι να προσπαθεις να καλυψεις τις οδηγικες σου ανεπαρκειες πουσαροντας το μοτερακι.Παντως εχω μετανοιωσει που δεν πηρα το 150αρι η την 155αρα MiTo για να γλυτωσω 2 χιλιαρικα...
-
Το κόστος του προγράμματος?
Δίνουν και κάποιο είδος εγγύησης ή απλά ο πελάτης κάνει το σταυρό του? -
470 ευρω.Περι εγγυησης,επι της ουσιας τριχες.Ομως οσο εχεις το προγραμμα επανω και δεν εισαι ευχαριστημενος για οποιονδηποτε λογο,μπορεις να πηγαινεις απο κει και να σου κανουν ρυθμισεις η να σου περασουν το μαμισιο παλι,χωρις χρεωση φυσικα.Αν θες επισης,μπορεις να πουλησεις το προγραμμα σου σε καποιον αλλο,να αναλαβουν αυτοι την εγκατασταση στον αλλο χωρις χρεωση η με κατι λιγα (50 ευρω?) αν θυμαμαι.Παντως αν προβεις σε ηπιο επαναπρογραμματισμο,δεν υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπισεις προβλημα.Τωρα αν θες απο εναν 1400αρι να βγαλεις μεχρι και ξυγκι,μαλλον το παιζεις κορωνα γραμματα...
-
Καλά ακούγονται όλα αυτά, γρήγορο, εύκολο, και σχετικά φτηνό (όσο παλαιότερα έδινες για αύξηση 2-3 αλόγατα)
...αλλά μέχρι στιγμής έχεις αλλάξει 4 φορές πρόγραμμα και πάντα με τον φόβο ότι αν κάτι δεν πάει καλά σε κάποιο σημείο των αλλαγών δεν σε καλύπτει πλέον η εγγύηση της αντιπροσωπίας για κινητήρα, τουρμπίνα, και παρελκόμενα.
Έχω δει τελευταία εκτύπωση του ψηφιακού χαφιέ και δεν του ξεφεύγει τίποτα!
-
Ληγει η εγγυηση σε 3 μηνες και μαλλον δεν θα επεκτεινω... Οπως ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ καποιος μεσα απο τα κεντρικα μου ειπε επι λεξη:'Aστο καλυτερα'.Δυο δικοι του ειχαν καποια θεματα μετα τη ληξη της εγγυησης,τρομπα βενζινης ο ενας αν θυμαμαι καλα και τα κεντρικα εκαναν τον κινεζο. Kαι επειδη οι εποχες ειναι δυσκολες,φοβαμαι οτι και οι αντιπροσωπιες θα ειναι αρκετα σφικτες σε τετοια θεματα.Και φαντασου οτι ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που πειραξα αυτοκινητο.Κολοκυθια πειραγμα δλδ,αλλα λεμε τωρα...
-
Ληγει η εγγυηση σε 3 μηνες και μαλλον δεν θα επεκτεινω... Οπως ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ καποιος μεσα απο τα κεντρικα μου ειπε επι λεξη:'Aστο καλυτερα'.Δυο δικοι του ειχαν καποια θεματα μετα τη ληξη της εγγυησης,τρομπα βενζινης ο ενας αν θυμαμαι καλα και τα κεντρικα εκαναν τον κινεζο. Kαι επειδη οι εποχες ειναι δυσκολες,φοβαμαι οτι και οι αντιπροσωπιες θα ειναι αρκετα σφικτες σε τετοια θεματα.Και φαντασου οτι ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που πειραξα αυτοκινητο.Κολοκυθια πειραγμα δλδ,αλλα λεμε τωρα...Δυναμομέτρηση πριν και **μετά **την εγκατάσταση του προγράμματος έγινε?
-
Δεν εχω κανει.Τοτε ηταν υπο μετακομιση και το δυναμομετρο ηταν μακρια απο το σπιτι μου.Τωρα που ειναι κοντα λεω να παω να κανω.Αυτη ειναι και η σωστη διαδικασια για να ξερεις απο πρωτο χερι και ρεαλιστικα τι δουλεια εγινε.
-
Δεν εχω κανει.Τοτε ηταν υπο μετακομιση και το δυναμομετρο ηταν μακρια απο το σπιτι μου.Τωρα που ειναι κοντα λεω να παω να κανω.Αυτη ειναι και η σωστη διαδικασια για να ξερεις απο πρωτο χερι και ρεαλιστικα τι δουλεια εγινε.Σωστά!
Γιατί πιθανά οι περισσότεροι να μένουν απλά με την 'αίσθηση' και η πραγματική αύξηση της ιπποδύναμης να μην είναι αυτή που διαφημίζουν οι βελτιωτές. -
Το καλό με αυτού του είδους τον προγραμματισμό είναι ότι κάνεις προγραμμα στις ανάγκες κ τα θέλω σου κ όχι κονσερβα. Και αν δεν ικανοποιηθείς το μονταρεις. Πάντως ο 120αρης έχει χαμηλό ταβάνι ιπποδύναμης (περι τα 150) λόγω μικρότερης τουρμπίνας (vl37) αλλά και πιο σφικτων εκκεντροφόρων σε σχέση με ενα 150αρι. Αυτα πρέπει να τα ξέρει όποιος κυνηγάει κ το παραμικρό άλογο. Όσο για το κουμπί City μπορεί να προγραμματιστεί όπως το κουμπί sport (κ η ρύθμιση για το τιμονι) απλα μαλλον δεν μπαίνει στον κόπο η συγκεκριμενη εταιρεια.
-
χωρις πλακα το city κουμπι ειναι απο τις πιο πρακτικες ανακαλυψεις
οποτε μπαινω σε φιατ , βαζω μπρος και πριν ανοιξω ραδιο παταω το city -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
χωρις πλακα το city κουμπι ειναι απο τις πιο πρακτικες ανακαλυψεις
οποτε μπαινω σε φιατ , βαζω μπρος και πριν ανοιξω ραδιο παταω το city...όλο σε 120αρια μπαίνεις ε?!
Fiat Bravο 2007