-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Κωσταντινε, αν μπορείς βάλε ένα βαθμό στη guilietta με βάση το 5 το bravo σου και άριστα το 10 στα παρακάτω:
εμφάνιση έξω 5
σαλόνι 6
τιμόνι (αίσθηση - απόκριση)9
γκάζι6
ταχύτητες8
άνεση ταξιδιού7
αποτελεσματικότητα ανάρτησης.8Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τη μέθοδο βαθμολόγησης (το Bravo θεωρείται ως σημείο αναφοράς και οι βαθμός του είναι το 5?...ενω την Giulieta πρέπει να της δώσω από 5 έως 10?)
Αν αυτό εννοείς , σημειώνω βαθμούς.
Σημείωση : ότι μπόρεσα δηλαδή να καταλάβω κατά τη διάρκεια του test drive. -
Χωρις να εχω οδηγησει το Alfa ακομη θεωρω οτι ειναι ενα κλικ καλυτερο απο το Bravo σε ολους τους τομεις. Για αυτο εξαλλου ειναι κ μερικα χιλιαρικα ακριβοτερο.. Αμεσοι ανταγωνιστες του ειναι το Α3, BMW 1, Volvo C30 και Golf δηλαδη τα premium αυτης της κατηγοριας οπως κ premium ειναι η τιμη τους. Απλα η εμπορικη της πορεια σε αυτους τους δυσκολους ελληνικους καιρους ειναι προδιαγεγραμμενη.. Το Bravo δεν ειναι το καλυτερο της κατηγοριας σιγουρα αλλα ειναι ενα απο τα καλυτερα value for money.
-
το θεμα ομως ειναι να μην τα λεμε premium λογω της τιμης αλλα λογω της ποιοτητας τους...
γιατι το α3 πχ στα 1.4 με 25.000 δεν νομιζω να εχει να προσφερει κατι περισσοτερο απ οτι το golf...
Η ουσια ειναι αν τα 5.000-6.000 που ειναι η διαφορα bravo - giulietta φαινονται στην πραγματικοτητα...
Ο Κωνσταντινος ειπε οτι τα δικαιολογει οποτε μιλαμε για ενα πολυ καλο αυτοκινητο -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τη μέθοδο βαθμολόγησης (το Bravo θεωρείται ως σημείο αναφοράς και οι βαθμός του είναι το 5?...ενω την Giulieta πρέπει να της δώσω από 5 έως 10?)
Αν αυτό εννοείς , σημειώνω βαθμούς.Ακριβώς αυτο εννοουσα. Μπορώ να πω πως είναι εντυπωσιακή η βαθμολογία που της έβαλες, σε πλήρη συμφωνία με τα τεστ που δημοσιεύονται. Για την τιμή της νομίζω πως έχουμε ένα νικητή!
Τώρα θυμήθηκα αυτά που έλεγα πριν από καιρό για το bravo, πως μεγάλα μειονεκτήματά του είναι το τιμονι και η πίσω αναρτηση. Και κάποιος φίλος εδώ διαφωνουσε - αν θυμάμαι καλά εσύ ήσουν Κωνσταντινε. Βλέπεις τώρα πόσο μεγάλο βαθμό έβαλες ακριβώς σε αυτά τα σημεία στην ιουλιετουλα.
Αν ψωνιζα τώρα και δεν είχα το bravo θα τα έβαζα τα παραπάνω, προφανώς μιλάμε για αμάξι που δύσκολα θα βρεις λόγο να θες να το αλλάξεις!
-
Όντως είναι καλή η Giulietta...
Πήγα στην αντιπροσωπεία μία μέρα πριν την επίσημη παρουσίαση της και είχα την ευκαιρία να την περιεργαστώ.Το εσωτερικό μου άρεσε αρκετά και δε μου θυμίζει καθόλου το Bravo.
Πολύ ωραία και τα κουμπάκια που έχει και το 'κολπάκι' με τους δείκτες να τερματίζουν και να επιστρέφουν.Απο χώρους μου φάνηκε πιο άνετη απο το δικό μας.
Δε ξετρελάθηκα με την εξωτερική εμαφάνιση όμως.
Το μόνο που ζηλεύω είναι η πίσω ανάρτηση.
Πιστεύω το μεγαλύτερο μειονέκτημα στο Bravo είναι η ανάρτηση αλλά χάριν οικονομίας προτίμησαν τη φθηνή λύση.Υ.Γ. Για να δούμε και την διαφορά τιμής:
Η Alfa με τον εξοπλισμό που έχω εγώ στο Bravo βγαίνει 26.730 Ευρώ και το δικό μου κόστισε 19.900 Ευρώ.
Σχεδόν 7 χιλιάρικα διαφορά και η επίσης έβαλα την έκδοση της Alfa με τα 120 άλογα. Άρα μείον 30 άλογα.... -
Ακριβώς αυτο εννοουσα. Μπορώ να πω πως είναι εντυπωσιακή η βαθμολογία που της έβαλες, σε πλήρη συμφωνία με τα τεστ που δημοσιεύονται. Για την τιμή της νομίζω πως έχουμε ένα νικητή!
Τώρα θυμήθηκα αυτά που έλεγα πριν από καιρό για το bravo, πως μεγάλα μειονεκτήματά του είναι το τιμονι και η πίσω αναρτηση. Και κάποιος φίλος εδώ διαφωνουσε - αν θυμάμαι καλά εσύ ήσουν Κωνσταντινε. Βλέπεις τώρα πόσο μεγάλο βαθμό έβαλες ακριβώς σε αυτά τα σημεία στην ιουλιετουλα.
Αν ψωνιζα τώρα και δεν είχα το bravo θα τα έβαζα τα παραπάνω, προφανώς μιλάμε για αμάξι που δύσκολα θα βρεις λόγο να θες να το αλλάξεις!Ακριβως εδω καραδοκεί ο κίνδυνος απαξίωσης ενός μοντέλου που βρίσκεται στην αγορά ηδη 3 χρόνια!
Το ότι δεν είναι 'βαρύ' και 'πληροφοριακό' το τιμόνι του Bravo και ο ημιάκαμπτος στην πίσω ανάρτηση 'κοπανάει' και επιτρέπει μετατοπίσεις του πίσω μέρους του αμαξώματος στις εγκάρσιες ανωμαλίες του οδοστρώματος ,
α: ποτέ δεν το απέκρυψα ότι είναι μειονεκτήματα
β: οι διαφορές δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό 'premium' , νομίζω οτι ουτε η ιδια η AR θεωρούσε τα προιόντα της ως τέτοια.
Ας σταθμίσουμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά αυτά στοιχεία και να δούμε αν αντιστοιχούν σε χρηματική διαφορά της τάξεως των +7000,00€
Διακόπτες 'αεροπορικού' τύπου και εφέ με τους δείκτες του ταχυμέτρου και του στροφόμετρου....ok -δεν λέω- ωραίο 'εφέ'! (καποια άλλα μοντέλα Ιαπωνικά εχουν εξίου εφετζίδικα καντράν).
Στα ίδια 2653mm του μεταξονίου πόσα θάυματα δε να κάνεις (εκτός και αν βάλεις τους επιβάτες να κάθονται σε πιο όρθια θέση , κάτι που δεν διαπίστωσα).
Στο θέμα της εμφάνισης έδωσα μια ισοπαλία...τίποτα νέο και συνταρακτικό , εκτός από τα led και τα φωτα ημέρας .
Το 'γκάζι' το βαθμολόγισα με 6 , σκεπτόμενος ότι μια διαφορά ονομαστική αλλά και υπαρκτή 20 αλόγων και 2μονάδων Nm (25,5 έναντι 23.5) στις ίδιες περίπου στροφές περιστροφής του κινητήρα δεν είναι και η τραγικά μεγάλη διαφορά (δεν την είδα εξ αλλου και μην πείς οτι ηταν άστρωτο αυτοκίνητο -πόσο διαφορά να έχει στρωμένο?-).
Οι 'ταχύτητες' πήραν το 8 όχι για την κλιμάκωση του κιβωτίου , αλλά για την 'ευχρηστία' του λεβιέ και τις μικρές διαδρομές που αντίστοιχα στο Bravo τις θεωρω μεγάλες.
Η 'ανεση ταξιδιού' είναι καλύτερη τόσο λόγω της ανάρτησης όσο και της καλύτερης ηχομόνωσης στην Giulieta.
Ναι , η ανάρτηση της Giulieta είναι καλύτερηΕπιφυλάσομαι όμως αν αυτό θα με βοηθήσει να πάω πιο γρήγορα σε μια απο τις αγαπημένες μου διαδρομές.
Τέλος πάντων συζήτηση να γίνεται.
Για εμένα η AR (η Fiat δηλαδή) παίζει το παιγνίδι της VW , συμπαρασυρόμενη στο κυνήγι της έννοιας 'premium' ,εμπλουτίζοντας κάποια μοντέλα της με κάποια νέα στοιχεία.
Τελικά ο στόχος - αντίπαλος για την Giulieta είναι το Α3 (και σε ποια έκδοση αυτό?) ή το Golf (και αντίστοιχα αυτό σε ποια έκδοση?)?...
Kαι εδω γεννούνται διάφορα ερωτήματα , όπως:
H 147 ήταν premium....?
Το Bravo ανήκει σε άλλη κατηγορία από την Giulieta και το Golf?
Tα τρία προαναφερθέντα αυτοκίνητα ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τα Leon , Astra και Megane?
Συμπερασματικά Golf και A3 ανήκουν στην ιδια κατηγορία?
Αν ο στόχος είναι και η σειρά 1 της BMW , το Golf ανήκει κι αυτό στην ίδια κατηγορία με το μοντέλο της BMW?
Κακά τα ψέματα.....παντού υπάρχει ένας μύθος.
Για εμένα ο μύθος της AR πρέπει να έχει συστατικά από Alfasud , από Veloce , από Spider...κλπ.
Αν η Giulieta καταφέρει να εμπλουτίσει τον μύθο...μακάρι ...οι 'φήμες' όμως και οι συγκυρίες άλλα δείχνουν .
Μπάχαλο.
Όχι, δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω 7000,00€ επιπλέον για να πάρω ένα (δυο και τρία) κλικ παραπάνω , καλύτερο αυτοκίνητο και 'πριμιοσύνη'. -
δεν ειναι σωστή η προσέγγιση σου
μιλάς για ένα φρέσκο μοντέλο
με χαιτεκ κινητηρα...
'σωστή τυπολογία αναρτησης'
πρεμιουμ κατασκευαστή (όσο πρεμιουμ είναι η αρ)
που κινείται στο μπάτζετ της 147...η τιμη της είναι λογικότατη , άσχετα αν εμένα και εσένα θα μας βόλευε να ειναι φθηνότερη
-
Το Bravo ανήκει σε άλλη κατηγορία από την Giulieta και το Golf?
Tα τρία προαναφερθέντα αυτοκίνητα ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τα Leon , Astra και Megane?
Συμπερασματικά Golf και A3 ανήκουν στην ιδια κατηγορία?
Αν ο στόχος είναι και η σειρά 1 της BMW , το Golf ανήκει κι αυτό στην ίδια κατηγορία με το μοντέλο της BMW?
Κακά τα ψέματα.....παντού υπάρχει ένας μύθος.
Για εμένα ο μύθος της AR πρέπει να έχει συστατικά από Alfasud , από Veloce , από Spider...κλπ.
Αν η Giulieta καταφέρει να εμπλουτίσει τον μύθο...μακάρι ...οι 'φήμες' όμως και οι συγκυρίες άλλα δείχνουν .
Μπάχαλο.
Όχι, δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω 7000,00€ επιπλέον για να πάρω ένα (δυο και τρία) κλικ παραπάνω , καλύτερο αυτοκίνητο και 'πριμιοσύνη'.Παρομοιοι ειναι και οι δικοι μου προβληματισμοι Κωνσταντινε...
Και απ ολα τα παραπανω μοντελα το μονο μοντελο που πραγματικα ξεχωριζει και ακολουθει το δογμα οτι πληρωνεις παιρνεις ειναι η bmw (και το α3 οταν ηταν νεο).
Κατα τ αλλα νομιζω οτι απλα κανοντας ενα αυτοκινητο ακριβοτερο απο τ αλλα του βαζουνε και ταμπελα premium και αυτη ειναι η απορια μου τοσες μερες αν οντως η giulietta αξιζει τα τοσα παραπανω λεφτα και χωρις να αμφισβητω την αξια της..Μαλλον εχουν δημιουργηθει δυο κατηγοριες μεσαιων αυτες των ακριβων και των λιγοτερο ακριβων γιατι γενικα εχει χαθει και η μπαλα στην τιμολογηση της εν λογω κατηγοριας που προκυπτουν μοντελα πιο ακριβα και απο πιο αξιολογα μεσαια μοντελα...Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι ο ερχομος της giulietta εχει ταραξει αρκετα τα νερα και δυστυχως αναφερεται σε αλλο κοινο απο μας που πχ εσυ πηρες το bravo που εγω κοιταω προς megane. Τιμολογιακα και μονο ειναι ξεκαθαρη η διαφορα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
με χαιτεκ κινητηρα...
που κινείται στο μπάτζετ της 147...η τιμη της είναι λογικότατη , άσχετα αν εμένα και εσένα θα μας βόλευε να ειναι φθηνότερη
Μία παρατήρηση:
Όταν λες χαιτεκ κινητήρα φαντάζομαι εννοείς τον multiair με τα 170 ο οποίος κοστίζει και +2.000Ε παραπάνω από τον γνωστό 120άρι...
Άρα μετά η τιμή δεν είναι 7.000+ σε συγκριση με το Bravo αλλά πολύ παραπάνω... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
με χαιτεκ κινητηρα...
Φίλε red....τα περί προσέγγισης είναι συζητίσημο...
είναι όντως νέο μοντέλο,
ο κινητήρας είναι 10% ισχυρότερος σε ισχύ και ροπή από τον tjet , και απ ότι λένε τα τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ καλύτερος σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.
Τα περί premium ας το αφήσουμε στην άκρη.
Εκτός και αν η Fiat αποφασίσει να καταργήσει από την γκάμα της το Bravo .....στην αντίθετη περίπτωση το νέο Bravo (κάπου το 2012) θα έχει όπως φημολογείται το ίδιο πάτωμα , θα έχει φρέσκια σχεδίαση , θα έχει ίδιους κινητήρες (οικονομία κλίμακος κλπ) ή θα καταργηθεί ο 140αρης Mair? ....θα συνεχίσει να έχει ημιάκαμπτο? ....η θα κοστίζει 6000,00€ επιπλέον απ ότι το σημερινό μοντέλο?
Η Giulieta θα είναι ηδη 2-3 χρόνια στην αγορά.
Κατ εμένα , ταπεινή μου γνώμη η AR έπρεπε να τολμήσει ( ή να ψαχτεί ) περισσότερο στους τομείς :
Σχεδίαση αμαξώματος (με μια πιο σπορ προσέγγιση).
Χωροταξία εσωτερικού και υλικά.
Ισχυρότερο κινητήρα και εξάλειψη 120αρας έκδοσης.
Ας τιμολογούνταν από 27000,00€ η πιο βασική έκδοση αυτού του υποθετικού μοντέλου.
Απορία....μια BMW 118i βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων τι την κάνει premium και απαιτεί μέση τιμή 30000,00€? ...η προπέλα? -
Ο χρήστης canonis έγραψε:
με χαιτεκ κινητηρα...
Μία παρατήρηση:
Όταν λες χαιτεκ κινητήρα φαντάζομαι εννοείς τον multiair με τα 170 ο οποίος κοστίζει και +2.000Ε παραπάνω από τον γνωστό 120άρι...
Άρα μετά η τιμή δεν είναι 7.000+ σε συγκριση με το Bravo αλλά πολύ παραπάνω...μα έτσι και αλλιώς δεν συγκρίνεται η τιμή...
ο αγοραστής της τζουλιέτας θα κοιτάξει επίσης α3 και σειρά 1 και όχι μπράβο/μεγκαν/λεον...
αλλο αγοραστικό κοινο το μπράβο , άλλο η τζουλιέτα...το αν αξίζει είναι σχετικό... προσωπικά πιστεύω οτι κανένα 4τροχό δεν αξίζει τα λεφτά του...
-
Και μόλις παρατήρησα κάτι ακόμα που πραγματικά μου είναι ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ!!!
Αν μπορεί κάποιος ας μου το εξηγήσει...Βλέπωντας τις τιμές από την Giulietta τσέκαρα και το Premium Pack από τον προαιρετικό εξοπλισμό το οποίο κοστίζει 1200 Ευρώ για τις εκδόσεις με 120 και 170 άλογα.
ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πακέτο με ότι περιέχει αυτό στην γρήγορη έκδοση Quadrifoglio κοστίζει 1440 Ευρώ!
Προς τι αυτή η διαφορά αφού μιλάμε για τον ίδιο εξοπλισμό για το ίδιο αυτοκίνητο?
-
Τώρα που το παρατηρώ καλύτερα δεν συμβαίνει μόνο για αυτό το πακέτο αλλά όλα είναι πιο ακριβά στην γρήγορη έκδοση.
Μέχρι και το μεταλλικό το χρώμα κοστίζει 110 Ευρώ επιπλέον!!!
Θα μας τρελάνουν......
-
αυτα παιζει να ναι απο τους φορους πολυτελειας.
Παντως ο Alba θυμαμαι που χε πει καποτε οτι η giuletta δεν θα ναι ισαξια μ ενα golf (τουλαχιστον αυτο καταλαβα) και εμεις εδω λεμε οτι θα κοντραριστει bmw και α3...
anyway, ανθρωποι να δωσουν λεφτα για αυτοκινητα υπαρχουν απ οτι βλεπουμε στους δρομους οποτε πολλοι θα τη προτιμησουν
-
Απορία....μια BMW 118i βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων τι την κάνει premium και απαιτεί μέση τιμή 30000,00€? ...η προπέλα?Μεγάλη ερώτηση... Πάντως δεν είναι μόνο η προπέλα.
-
με χαιτεκ κινητηρα...
Φίλε red....τα περί προσέγγισης είναι συζητίσημο...
είναι όντως νέο μοντέλο,
ο κινητήρας είναι 10% ισχυρότερος σε ισχύ και ροπή από τον tjet , και απ ότι λένε τα τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ καλύτερος σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.
Τα περί premium ας το αφήσουμε στην άκρη.
Εκτός και αν η Fiat αποφασίσει να καταργήσει από την γκάμα της το Bravo .....στην αντίθετη περίπτωση το νέο Bravo (κάπου το 2012) θα έχει όπως φημολογείται το ίδιο πάτωμα , θα έχει φρέσκια σχεδίαση , θα έχει ίδιους κινητήρες (οικονομία κλίμακος κλπ) ή θα καταργηθεί ο 140αρης Mair? ....θα συνεχίσει να έχει ημιάκαμπτο? ....η θα κοστίζει 6000,00€ επιπλέον απ ότι το σημερινό μοντέλο?
Η Giulieta θα είναι ηδη 2-3 χρόνια στην αγορά.
Κατ εμένα , ταπεινή μου γνώμη η AR έπρεπε να τολμήσει ( ή να ψαχτεί ) περισσότερο στους τομείς :
Σχεδίαση αμαξώματος (με μια πιο σπορ προσέγγιση).
Χωροταξία εσωτερικού και υλικά.
Ισχυρότερο κινητήρα και εξάλειψη 120αρας έκδοσης.
Ας τιμολογούνταν από 27000,00€ η πιο βασική έκδοση αυτού του υποθετικού μοντέλου.
Απορία....μια BMW 118i βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων τι την κάνει premium και απαιτεί μέση τιμή 30000,00€? ...η προπέλα?για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου δεν έχω δει την τζουλιέτα ακομα live...
αρα περι υλικών χώρων κλπ δεν μπορώ να έχω άποψη...
έπειτα οι τιμές στην ελλάδα είναι λίγο περίεργες... υπάρχουν φόροι που σπρώχνουν τις τιμές στο θεό...
μια χαρά είναι η 120αρα...
η αρ ήθελε μια οικονομική βαση για να προσεγγίσει εταιρίες leasing
έτσι έχει η κατάσταση στην αγορά...
υπάρχουν τα μεσαία και υπάρχουν και τα πρεμιουμ μεσαία για οποιον θέλει και διαθέτει το κάτι παραπάνω...
εξάλου ποτέ δεν ήταν φθηνές οι αρ... -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Απορία....μια BMW 118i βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων τι την κάνει premium και απαιτεί μέση τιμή 30000,00€? ...η προπέλα?
Μεγάλη ερώτηση... Πάντως δεν είναι μόνο η προπέλα.
Aναρτήσεις με διπλούς συνδέσμους αλουμινίου εμπρός και πενταπλούς συνδέσμους πίσω.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά - Επιδόσεις - Διαστάσεις BMW118i 3d
Κυβισμός (κ. εκ.) 1.995
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 143/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 190/4.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,1
60-100 χλμ/ώρα (δλ.) 10,1 (13,5 με 5η)
80-120 χλμ/ώρα (δλ.) 13,2 (19,5 με 6η)
Τελ. Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 210
Mέση κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ.) 5,9
Διαστάσεις ΜxΠxY (χλστ.)
Μεταξόνιο (χλστ.)
Βάρος (κιλά) 1.357
Χώρος αποσκευών (λίτρα VDA) 330Tα παραπάνω τα παραθέτω μόνο ως ...πειστήρια.
Προσοχή , δεν υποστηρίζω ότι το Bravo είναι 'το μέγιστο επίτευγμα' της αυτοκίνησης -μακρυά από εμένα αυτές οι διαπιστώσεις - , απλά τονίζω ότι ως καταναλωτές ίσως είναι φρόνιμο να γίνουμε πιο 'υποψιασμένοι'. -
Την γερμανοποιηση της Alfa Romeo την ζουμε απο το 2001 με την ελευση της 147. Απο εκει και επειτα καθε μοντελο της ειναι πιο ποιοτικο και λιγοτερο cuore sportivo. Αυτα επιβαλλει η ταση της αγορας.. Οσο για το τι και ποιο ειναι premium ας μην κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε.. Στην Ελλαδα ζουμε και ξερουμε οτι ενα αυτοκινητο δεν ειναι μονο μεσο μετακινησης αλλα και ενα status symbol, ενα μεσο για την κοινωνικη καταξιωση (γεμισε ο τοπος αχρηστα SUV πολυτελειας και υπερτιμημενα γερμανικα,βλεπε BMW). Η τιμολογηση και τα ποιοτικα προιοντα της AR τη βαλανε στο παιχνιδι με την BMW, Mercedes, Audi. Το αν αξιζει τα παραπανω χρηματα της δεν το ξερω αυτο που ξερω ειναι οτι το Gruppo εβγαλε 3 αξιολογα μοντελα στην ιδια κατηγορια (Bravo, Delta, Giullieta) με διαφορετικο προσανατολισμο και διαφορετικο αγοραστικο κοινο.
-
Οι προπελένιες είναι σούπερ υπερτιμημενα αμάξια, όσο και καλά και αν είναι - κάτι που δεν το αμφισβητώ. Όσοι ασχολούνται καιρό και σοβαρά λένε πως τα φτηνά μοντέλα της χρηματοδοτούν το r&d για τα ακριβά της, πχ Μ εκδόσεις που είναι σχεδόν supercars στο ένα κλάσμα της τιμής. Δε μπορώ να βλέπω όμως τα εντελώς εισαγωγικά μοντέλα τους - 1.16, 3.16 κοκ. Όσο και καλό να είναι το περιτύλιγμα η καρδιά του είναι ψόφια, ντροπή για τη BMW που τα βγάζει κατ´εμε.
Όπως και νά´χει, η προπελα και μόνο φτάνει για να ζητήσει 30.000 με το καλημέρα. Το θέμα είναι ότι πλέον η AR ΔΕ μπορεί να ζητήσει αυτά τα λεφτά, εκτός από κάτι πορωμενους φίλους της. Ούτε καν την Audi χτυπάει σε πρεμιουμοσυνη. Άρα, τι έκανε με την ιουλιεττα; Αυτό που έπρεπε: μια εναλλακτική του golf, ολοκληρωμένη, σύγχρονη και γερμανοποιημενη. Το θέμα δεν ήταν νομίζω να βγει η νέα 147, αλλά ένα αμάξι που θα χωθει ανάμεσα στο golf και το Α3, με μια ιταλική πινελιά στο σχέδιο και τη συμπεριφορά και αυτό είναι όλο. Γι'αυτο και έφτιαξαν αυτό το ανεμπνευστο -για μένα- σχέδιο (δεδομένου ότι ήδη υπάρχει το bravo και σε σύγκριση με υπέροχα σχέδια όπως η 159, η spider κοκ), που είναι όμως όμορφο και ΚΥΡΙΩΣ αποδεκτό ως μετριοπαθες από τον απλό οικογενειάρχη (ναι, σε αυτόν απευθύνεται, έστω και αν έχει λίγες ανυσηχιες παραπάνω). Άρα, μην ψάχνετε για πολλά πολλά, μια χαρά είναι και σαν προϊόν και σαν τιμή η guilietta και πιστεύω θα τα παει καλά, επιτέλους για την AR.Τώρα, αν κάνει κανά 7χιλιαρο στη σούμα παραπάνω απο το bravo, θα το αντεξω καλύτερα που δεν την πήρα!
-
...............
Το θέμα είναι ότι πλέον η AR ΔΕ μπορεί να ζητήσει αυτά τα λεφτά, εκτός από κάτι πορωμενους φίλους της. Ούτε καν την Audi χτυπάει σε πρεμιουμοσυνη. Άρα, τι έκανε με την ιουλιεττα; Αυτό που έπρεπε: μια εναλλακτική του golf, ολοκληρωμένη, σύγχρονη και γερμανοποιημενη. Το θέμα δεν ήταν νομίζω να βγει η νέα 147, αλλά ένα αμάξι που θα χωθει ανάμεσα στο golf και το Α3, με μια ιταλική πινελιά στο σχέδιο και τη συμπεριφορά και αυτό είναι όλο.......και ΚΥΡΙΩΣ αποδεκτό ως μετριοπαθες από τον απλό οικογενειάρχη (ναι, σε αυτόν απευθύνεται, έστω και αν έχει λίγες ανυσηχιες παραπάνω).Τώρα, αν κάνει κανά 7χιλιαρο στη σούμα παραπάνω απο το bravo, θα το αντεξω καλύτερα που δεν την πήρα!
Φοβάμαι οτι ο μέσος (Ελληνας) οικογενειάρχης ψάχνει χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας σε ένα αμάξωμα με 'αναγνωρισιμότητα' κύρους (βλέπε BMW , Mercedes , Audi κλπ κλπ) γι αυτό και οι αδύναμες εκδόσεις αυτών πουλάνε στην αγορά της χώρας μας.
Αντε να δούμε πως θα τα πάει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Κάτι μου λέει όμως οτι πάλι μόνο στον κύκλο των 'Ιταλόφιλων' θα πουλήσει , παρά την φιλότιμη προσπάθεια της Ούμα Θέρμαν (ξανθιά).
Aυτή όμως.... νομίζω έκανε όλα τα παραπάνω, πολύ καλύτερα από τις απαιτήσεις του ανήσυχου οικογενειάρχη.
Youtube Video
Fiat Bravο 2007