-
Εγω παντος που εχω ρωτησει αριστερα και δεξια στην δουλεια μου (εμπορευομαι λαδια συνεχια και απο ολες σχεδον τις μαρκες), μου εχουν πει ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ για τα SELENIA. Ειναι ουσιαστικα μια φιρμα που αγορασε η ΦΙΑΤ για να βαζει λαδακι στα οχηματα της και να βγαζει φραγκα γιατι ολες οι αντιπροσωπιες ειναι αναγκασμενες να βαλουν απο αυτο. Προτιμηστε οτιδηποτε αλλο επωνυμο λαδι για τα μοτερ σας, και πρωτη αλαγη το λιγοτερο στα 5.000 για να φυγουν τα γρεζια.
-
-
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
Εγω παντος που εχω ρωτησει αριστερα και δεξια στην δουλεια μου (εμπορευομαι λαδια συνεχια και απο ολες σχεδον τις μαρκες), μου εχουν πει ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ για τα SELENIA. Ειναι ουσιαστικα μια φιρμα που αγορασε η ΦΙΑΤ για να βαζει λαδακι στα οχηματα της και να βγαζει φραγκα γιατι ολες οι αντιπροσωπιες ειναι αναγκασμενες να βαλουν απο αυτο. Προτιμηστε οτιδηποτε αλλο επωνυμο λαδι για τα μοτερ σας, και πρωτη αλαγη το λιγοτερο στα 5.000 για να φυγουν τα γρεζια.Αν σου πω ότι έχω ακούσει κατα καιρούς και το αντίθετο.... 'Τα καλύτερα πετρέλαια της Λιβύης.... κλπ κλπ'
Για πες λοιπόν τι ακούς σαν καλές επιλογές για το Bravo. ..... όχι για μένα..... για τους φουκαριάρηδες τους κατόχους που όλο πληρώνουν....
Άλλαξα πρόσφατα στην Άλφα και για 200cc αναγκάστηκα να πάρω ολόκληρο 2 λιτρο... (>20€ νομίζω), 4,2λίτρα με το φίλτρο...... .
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ο Κωνσταντινος ειχε το 16ν.
Και εγω ρε συ το 8ν ειχα ,αγορασμενο καινουριο στις 6/12/01 ,και εβλεπα καμια φορα και 170χαω.Οχι ομως και με πολυ ζορι τα 130χαω .Αυτα τα ειχε ανετα (μη σου πω ανετα και τα 150).Απο εκει και πανω ζοριζοτανε λιγο.Βρε δεν ειναι το θεμα οτι ζοριζεται. Τα 150-160 τα πιανει χαλαρα και (με το ζορι) παει 175-180.
Το θεμα ειναι πως νιωθει ο οδηγος κινουμενος με αυτες τις ταχυτητες.
Προσωπικα νιωθω ανασφαλειαΑκριβώς αυτό. Πήγαινε, το ξέρω. Το κουτσά - στραβά ήταν για πάνω από τα 150, αν νομίζετε πως έλεγα για πόση δύναμη είχε να τρέξει. Αυτό που εννοούσα είναι ότι απλά δε θα μαζευόταν μετά με τίποτα πάνω από τα 140, ότι και να σου τύχαινε είχες εξασφαλίσει πρώτη θέση ταχεία για τόπο χλοερό! Ντάξει, τίμιο το πουντάκι, αλλά μην τρελαθούμε και τελείως...
-
Εγω παντος που εχω ρωτησει αριστερα και δεξια στην δουλεια μου (εμπορευομαι λαδια συνεχια και απο ολες σχεδον τις μαρκες), μου εχουν πει ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ για τα SELENIA. Ειναι ουσιαστικα μια φιρμα που αγορασε η ΦΙΑΤ για να βαζει λαδακι στα οχηματα της και να βγαζει φραγκα γιατι ολες οι αντιπροσωπιες ειναι αναγκασμενες να βαλουν απο αυτο. Προτιμηστε οτιδηποτε αλλο επωνυμο λαδι για τα μοτερ σας, και πρωτη αλαγη το λιγοτερο στα 5.000 για να φυγουν τα γρεζια.Κλασσική κινδυνολογία- αφού την αγόρασε η fiat είναι για πέταμα...
Αναρωτιέμαι πως διάολο το τσεκάρανε αυτό και βγάλαν συμπεράσματα. Ανάθεμα και αν ξέρουν και πολλά πράγματα για την τεχνολογία των λιπαντικών - είναι ΧΗΜΕΙΑ και μάλλον απαιτεί αρκετά εξειδικευμένες γνώσεις. Όταν σου λέει ο πάνω στο κουτί 'προδιαγραφές ACEA C3' θα έχουν κάνει μαργιολιές - τηγανόλαδο θα έχουν βάλει οι κερατάδες οι Ιταλοί... -
Στα πολλά χιλιόμετρα , όποιο αυτοκίνητο και αν έχει κανείς -όπου το 'πολλά' είναι σε αντιστοιχία με τη δύναμη του κάθε οχήματος- δύσκολα μαζεύεται.
Θυμάμαι πάντως ακόμα ένα φρενάρισμα πίσω από ένα προπορευόμενο Punto , στο ύψος της εισόδου στην ΕΟ εκεί για Κιφισιά (που είναι ο πύργος με τα Smart) με καμιά 130-135χλμ/ώρα.....
Λογομαχούσα με την δική μου (την παντρεύτηκα αργότερα) και με το που γυρίζω το κεφάλι βλέπω το προπορευόμενο σε απόσταση ενός 1,5m να φρενάρει.Καπνοί-ουρλιαχτά (από γυναίκα και λάστιχα)-κιβώτιο που ούρλιαξε και αυτό με τη σειρά του.....όταν σταμάτησε η κίνηση στο κενό που με χώριζε από τον προφυλακτήρα του προπορευόμενου χωρούσε τρίχα!!! -
Εγω απ'οτι ξερω τα selenia ειναι πολυ καλα λαδια.Παλιοι μηχανικοι αυτοκινητων λενε πως τα fiat δουλευουν καλυτερα με selenia παρα με οποιοδηποτε αλλο λαδι.Απλως αναρωτιεμαι αν υπαρχει και κατι αλλο.
-
Αν τα SELENIA ειναι τοσο καλα λαδια, τοτε γιατι τα φορανε ΜΟΝΟ τα φιατ και δεν μπορεις να τα βρεις πουθενα αλλου (συνεργια κτλ)??? Ο μαστορας μου που δουλευε 10+ χρονια στην αντιπροσωπια και τελικα εφυγε γιατι δεν γουσταρε την κοροϊδια, μου εχει πει τα ιδια για τα σελενια. Κατι θα ξερει...
-
Αν τα SELENIA ειναι τοσο καλα λαδια, τοτε γιατι τα φορανε ΜΟΝΟ τα φιατ και δεν μπορεις να τα βρεις πουθενα αλλου (συνεργια κτλ)??? Ο μαστορας μου που δουλευε 10+ χρονια στην αντιπροσωπια και τελικα εφυγε γιατι δεν γουσταρε την κοροϊδια, μου εχει πει τα ιδια για τα σελενια. Κατι θα ξερει...Μια απάντηση θα ήταν ότι τα Selenia είναι της Fiat και για λόγους ανταγωνισμού δεν τα βάζει κανείς άλλος σαν πρώτης τοποθέτησης. Απο εκεί και πέρα βάζει ότι θέλεις και έχει τις αντίστοιχες προδιαγραφές....
Μήπως και τα αντίστοιχα (και πανάκριβα !!!!) abarth θα ήταν μια λύση?Για πες όμως τι εναλλακτικά θα δοκιμάσεις?
ΥΓ
Τι σου απάντησαν απο την έκθεση..... βλέπω μια καθυστέρηση..... -
'όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος , τα φέρνει η ώρα'παροιμία του θυμόσοφου Ελληνικού λαού.
Τα είδα όλα 2 φορές (μια μάλλον δεν έφτανε) κατά την απογευματινή διαδρομή για τη δουλειά , δηλαδή μέσα σε 15km
α.Ηλίθιος προσπαθεί να στρίψει αριστερά από κεντρικό δρόμο , και για να το καταφέρει , έχει σταθεί ακριβώς στη μέση του δρόμου , με το αυτοκίνητό του να καλύπτει το 1/3 της λωρίδας στην οποία κινούμαι (με κατεύθυνση προς αυτόν)
β.Αριστερή 'γλυκιά' στροφούλα όπου συνήθως μπαίνω με 90-100 , αποφάσισε να ελέγξει αν είναι αξιόπιστο το esp. Στην έξοδο της στροφής νοιώθω τη μούρη να φεύγει δεξιά , διορθώνω μια , διορθώνω δυο...ουφ...ξανά στον 'ισιο' δρόμο.Ευτυχώς ο ελιγμός ολοκληρώθηκε μέσα στο εκμεταλλεύσιμο πλάτος της δικής μου λωρίδας. Στο τέλος του δεύτερου ελιγμού που έριξα μια ματιά στο καντράν δεν είδα κάποια φωτεινή ένδειξη να αναβοσβήνει...
Πληροφοριακά , από το πρωί στο συγκεκριμένο δρόμο γίνονταν εργασίες επίστρωσης νέου ασφαλτοτάπητα (με τα γνωστά ελληνικά παρατράγουδα-ευτράπελα και αποτελέσματα).
Ελπίζω η επιστροφή να είναι πιο απλή!
(γμτ..σαν να μην έφταναν αυτά φθάνοντας στη δουλειά βρήκα και το ένα από τα δυο γατιά μας νεκρό στη μέση του δρόμου... ...13 έχει σήμερα? , να πως δημιουργούνται οι προλήψεις). -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
'όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος , τα φέρνει η ώρα'παροιμία του θυμόσοφου Ελληνικού λαού.
Τα είδα όλα 2 φορές (μια μάλλον δεν έφτανε) κατά την απογευματινή διαδρομή για τη δουλειά , δηλαδή μέσα σε 15km
α.Ηλίθιος προσπαθεί να στρίψει αριστερά από κεντρικό δρόμο , και για να το καταφέρει , έχει σταθεί ακριβώς στη μέση του δρόμου , με το αυτοκίνητό του να καλύπτει το 1/3 της λωρίδας στην οποία κινούμαι (με κατεύθυνση προς αυτόν)
β.Αριστερή 'γλυκιά' στροφούλα όπου συνήθως μπαίνω με 90-100 , αποφάσισε να ελέγξει αν είναι αξιόπιστο το esp. Στην έξοδο της στροφής νοιώθω τη μούρη να φεύγει δεξιά , διορθώνω μια , διορθώνω δυο...ουφ...ξανά στον 'ισιο' δρόμο.Ευτυχώς ο ελιγμός ολοκληρώθηκε μέσα στο εκμεταλλεύσιμο πλάτος της δικής μου λωρίδας. Στο τέλος του δεύτερου ελιγμού που έριξα μια ματιά στο καντράν δεν είδα κάποια φωτεινή ένδειξη να αναβοσβήνει...
Πληροφοριακά , από το πρωί στο συγκεκριμένο δρόμο γίνονταν εργασίες επίστρωσης νέου ασφαλτοτάπητα (με τα γνωστά ελληνικά παρατράγουδα-ευτράπελα και αποτελέσματα).
Ελπίζω η επιστροφή να είναι πιο απλή!
(γμτ..σαν να μην έφταναν αυτά φθάνοντας στη δουλειά βρήκα και το ένα από τα δυο γατιά μας νεκρό στη μέση του δρόμου... ...13 έχει σήμερα? , να πως δημιουργούνται οι προλήψεις).Αρχισε η εκδικηση του δρομου! Ολο το χειμωνα τον βιαζες και να τα αποτελεσματα!
Σοβαρα τωρα:
Απ'οτι φαινεται Κωστα μαλλον πρεπει να αρχισουμε να προσεχουμε περισσοτερο τωρα λογω της σκονης που εχει μαζεψει ο δρομος.Και εδω οι δρομοι ειναι σαν να εχουν γλιτσα.Τις προαλλες στην ανηφορα στο δρομο για την εξοδο της Τουμπας στον περιφερειακο δεν μπορουσα να ξεκινησω οταν αναψε πρασινο.
Και εγω ρε γαμωτο μου ελεγα οτι το καλοκαιρι θα ζεσταινονται πιο ευκολα τα λαστιχα αλλα αμα ειναι να γλυστρανε απο τη σκονη αστο.......................................... -
Kανένα νέο από το μέτωπο του 'καταληλότερου λαδιού' ?.....
-
Kανένα νέο από το μέτωπο του 'καταληλότερου λαδιού' ?.....Μπα ,μαπα το καρπουζι.Θα δουμε.Μπορει να κανω και μαλακια στο τροπο που τα μετραω.
-
Ακόμα να χτυπήσει το τηλέφωνο των δυο φίλων που περιμένουν το κάλεσμα της Monica?
-
Πηρα τηλ την αντιπροσωπια και μου ειπαν οτι η Μονικα ξεκινησε το ταξιδι της την Πεμπτη απο Αθηνα και ερχεται! Υποθετω οτι αφου κανουν μερικα delivery στον δρομο, μεσα στην εβδομαδα θα ειναι εδω. Ελπιζω να μην παρει πολλες μερες να βγουν αδειες κτλ γιατι δεν θα το αντεξω!!!
Ασε που καθε πρωι για να παω στην δουλεια περναω μπροστα απο την αντιπροσωπια. Φαντασου να την εχουν παρακαρισμενη και να μην μπορω να την παρω λογο χαρτιων???
-
Ακόμα να χτυπήσει το τηλέφωνο των δυο φίλων που περιμένουν το κάλεσμα της Monica?
Ανάβεις φωτιές πρωί πρωί ???
Θα συγκρατηθώ όμως..... είμαι και απο τις 5 στο γραφείο και οι αντοχές μου είναι ήδη μειωμένες....
Μα αν είναι δυνατόν.... απο την Παρασκευή στην Αθήνα, και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες..... 1 εβδομάδα..... που να αρχίσουν και τίποτα απεργίες........ ούτε τηλέφωνο για να μου ζητήσουν τα απαραίτητα χαρτιά...... ησυχία......
Πρέπει να του βρω και όνομα. Το Μόνικα δεν μου κάνει...... πολυφορεμένο!
-
Προς **velissarios **: Bellaσου κάνει?...
Για χτύπα κανένα τηλέφωνο με αυστηρό ύφος!!!
Προς blashyrkh: (εγώ την πήρα χωρίς πινακίδες και την έβγαζα βόλτα στο...χωριό να πάρει οξυγόνο!)
Για χτύπα κανένα τηλέφωνο με αυστηρό ύφος!!! -
Προς **velissarios **: Bellaσου κάνει?...
Για χτύπα κανένα τηλέφωνο με αυστηρό ύφος!!!
Προς blashyrkh: (εγώ την πήρα χωρίς πινακίδες και την έβγαζα βόλτα στο...χωριό να πάρει οξυγόνο!)
Για χτύπα κανένα τηλέφωνο με αυστηρό ύφος!!!Δεν μου βγαίνει το θηλυκό για το Bravo .......
ίσως άμα το οδηγήσω να του προσδώσω πιο εύκολα γυναικεία χαρακτηριστικά.....
Πές μας για τα λάδια Αντώνη, η γνώμη κάποιου που ξέρει είναι πάντα ευπρόσδεκτη....
Για αστείο έγραψα χτες για τα λάδια της Abarth, αλλά τελικά ακριβώς ίδια δεν είναι τα μοτέρ ? Τα ίδια χαρακτηριστικά δεν πρέπει να ζητάει η Fiat και για τα δύο ή στην Abarth είναι και θέμα εικόνας ???
-
Έλα τώρα που δεν σας βγαίνει το θυληκό όνομα....όταν θα το ξεσ...ζετε θα είναι καλά ε????!!!
Και επειδή ξέρω σας τρέχουν τα σάλια.....
-
Fiat Bravο 2007