-
Σιγα ρε σεις...προσπαθούμε να πουλήσουμε τίποτα!
Ο πωλητής μου είπε ότι έχει radar στο ύψος του Πλαταμώνα και στα Αμπελάκια. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ο πωλητής μου είπε ότι έχει radar στο ύψος του Πλαταμώνα και στα Αμπελάκια.Πουλησες ;
Εσυ και ο Giorgos ξεπουλατε αυτη την εποχη!
Τα αφεντικα τρελεθηκαν!Εχει αλλα δεν λειτουργουν!Ολα τσαμπα σε λεω!
-
Λοιπόν, θα στα πω χοντρικά γιατί δεν τα θυμάμαι όλα. Ξεκινάω για μετά τα Τέμπη:
- Ραψάνη - συχνό
- Βγαίνοντας προς Βόρεια και μπαίνοντας στο νέο κομμάτι του δρόμου (αυτό που γίνεται πάλι η παλιά Ε.Ο. μετά από λίγο), θα συναντήσεις μπλόκο στο 1ο parking δεξιά (αλλά και στο αντίθετο ρεύμα όταν γυρνάς) - συχνά και τα δύο
- Νέους Πόρους στη διασταύρωση, αλλά συνήθως αυτό είναι στην κάθοδο - συχνό
- Μέσα στον Αγ. Παντελεήμονα δεξιά που έχει χώρο για να σε σταματήσουν - σχετικά σπάνιο
- Διόδια Λεπτοκαρυάς - σπάνιο
- Πλάκα Λιτοχώρου στις εξόδους της Ε.Ο. - σπάνιο
- Στη μεγάλη ευθεία πριν την Κατερίνη (προσοχή στα parking) - σπάνια
- 2-3 σημεία στην ευθεία μετά το τούνελ Κατερίνης - σπάνια
- Μετά την έξοδο για Μακρύγιαλο - σπάνιο
- Στην έξοδο για Κλειδί - σπάνιο
- Στη γέφυρα πριν τα διόδια Μαλγάρων - SOS πολύ συχνό και σε σταματάνε στα διόδια
Κάμερες θα βρεις (αν και δε δουλεύουν) στην έξοδο για Σίνδο, στην έξοδο για Καλοχώρι και λίγο νωρίτερα στην έξοδο για Χαλάστρα (νότια) και στο ρεύμα προς Αθήνα (νότια) στο νέο κομμάτι της Ε.Ο. πριν τα Τέμπη. Τις κάμερες των Τεμπών τις εξαιρώ.
Ελπίζω να κάλυψα τα περισσότερα. Έχω μισό χρόνο να ανέβω προς τα πάνω και αρχίζω να τα ξεχνάω. Γενικά, αν κινείσαι μέχρι 140 δεν έχεις πρόβλημα. Από εκεί και πάνω... ο θεός και η ψυχή τους.
Αυτή είναι η πληροφόρηση που είχα από το μέλος του φόρουμ pipinos1976
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Ο πωλητής μου είπε ότι έχει radar στο ύψος του Πλαταμώνα και στα Αμπελάκια.Πουλησες ;
Εσυ και ο Giorgos ξεπουλατε αυτη την εποχη!
Τα αφεντικα τρελεθηκαν!Εχει αλλα δεν λειτουργουν!Ολα τσαμπα σε λεω!
Kανόνισε....οι κλήσεις αργούν κάνα δίμηνο να φτάσουν στον παραβάτη .....
-
Λοιπόν, θα στα πω χοντρικά γιατί δεν τα θυμάμαι όλα. Ξεκινάω για μετά τα Τέμπη:- Ραψάνη - συχνό
- Βγαίνοντας προς Βόρεια και μπαίνοντας στο νέο κομμάτι του δρόμου (αυτό που γίνεται πάλι η παλιά Ε.Ο. μετά από λίγο), θα συναντήσεις μπλόκο στο 1ο parking δεξιά (αλλά και στο αντίθετο ρεύμα όταν γυρνάς) - συχνά και τα δύο
- Νέους Πόρους στη διασταύρωση, αλλά συνήθως αυτό είναι στην κάθοδο - συχνό
- Μέσα στον Αγ. Παντελεήμονα δεξιά που έχει χώρο για να σε σταματήσουν - σχετικά σπάνιο
- Διόδια Λεπτοκαρυάς - σπάνιο
- Πλάκα Λιτοχώρου στις εξόδους της Ε.Ο. - σπάνιο
- Στη μεγάλη ευθεία πριν την Κατερίνη (προσοχή στα parking) - σπάνια
- 2-3 σημεία στην ευθεία μετά το τούνελ Κατερίνης - σπάνια
- Μετά την έξοδο για Μακρύγιαλο - σπάνιο
- Στην έξοδο για Κλειδί - σπάνιο
- Στη γέφυρα πριν τα διόδια Μαλγάρων - SOS πολύ συχνό και σε σταματάνε στα διόδια
Κάμερες θα βρεις (αν και δε δουλεύουν) στην έξοδο για Σίνδο, στην έξοδο για Καλοχώρι και λίγο νωρίτερα στην έξοδο για Χαλάστρα (νότια) και στο ρεύμα προς Αθήνα (νότια) στο νέο κομμάτι της Ε.Ο. πριν τα Τέμπη. Τις κάμερες των Τεμπών τις εξαιρώ.
Ελπίζω να κάλυψα τα περισσότερα. Έχω μισό χρόνο να ανέβω προς τα πάνω και αρχίζω να τα ξεχνάω. Γενικά, αν κινείσαι μέχρι 140 δεν έχεις πρόβλημα. Από εκεί και πάνω... ο θεός και η ψυχή τους.
Αυτή είναι η πληροφόρηση που είχα από το μέλος του φόρουμ pipinos1976
Εκτος απο το 4 και το 11 ολα τα αλλα ειναι παρα πολυ σπανια (και αυτο το δρομο ,λογω του αισθηματος,το ξερω απ'εξω).
Παντως οπως το θετεις με 140χαω δεν εχεις προβλημα. -
140.........
-
140.........Αντε και λιγο παραπανω..................................αφηνω!
-
Πλάκα - πλάκα αυτή η κατάσταση με τα μπλόκα και τα ραντάρ και τις κάμερες μου δημιουργεί διάφορους προβληματισμούς.
πχ.με 150 ονομαστικά αλογάκια γιατί να πηγαίνω όπως με τα 80? (πρόσφατα λόγω Punto) , γιατί να ριψοκινδυνεύω σε επαρχιακούς δρόμους για να δω τη ροπή , την τελική , την επιτάχυνση κλπ , γιατί να μην μπορώ να διαθέσω χρόνο και χρήμα να μπω σε μια πίστα.....
Φιλοσοφικές (αμπελοφιλοσοφικές ανυσηχίες ) εν μέσω κρίσης.... -
Μου κάνει εντύπωση που με τη βενζίνη να κοντευει 2 ευρώ εσείς προβληματιζεστε που δε μπορειτε να τρεξετε πάνω από τα 140! Εγω πάντως δεν έχω καμία διάθεση να λυσω το οικονομικό προβλημα της Ελλάδας μέσω του ΕΦΚ των καυσίμων και συνήθως πάω μέχρι 120-130, 140 max για κανά ταξίδι. Τα 150 ατια τα φχαριστιεμαι σπο τη ροπή τους , κουτσά στραβά 130 πήγαινα και με το πουντο, σιγά μην πάω με 200 τώρα για να δικαιολογήσω την αγορά του bravo
-
Να τα πρώτα συμπτώματα της κρίσης!!!...άτιμο ΔΝΤ κατακυριεύεις τη θέληση των (Βravo)λαών!
Άβυσσος πάντως η ψυχή του ανθρώπου...συνεχίζω ακόμα να του τα χώνω καθημερινά. -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που με τη βενζίνη να κοντευει 2 ευρώ εσείς προβληματιζεστε που δε μπορειτε να τρεξετε πάνω από τα 140! Εγω πάντως δεν έχω καμία διάθεση να λυσω το οικονομικό προβλημα της Ελλάδας μέσω του ΕΦΚ των καυσίμων και συνήθως πάω μέχρι 120-130, 140 max για κανά ταξίδι. Τα 150 ατια τα φχαριστιεμαι σπο τη ροπή τους , κουτσά στραβά 130 πήγαινα και με το πουντο, σιγά μην πάω με 200 τώρα για να δικαιολογήσω την αγορά του bravoΡε συ cosygatos εξαρταται απο το τι θελει απο τη καθημερινοτητα του ο καθενας.Εσυ μπορει να θελεις καθε μερα να πηγαινεις για καφε και εχεις κοψει απο τις βολτες με το αυτοκινητο η΄οδηγεις συντηρητικα για να εξοικονομισεις χρηματα για τους καφεδες (παραδειγμα ειναι ε) ενω εγω ας πουμε το αντιθετο.Εκανα 8 χρονια υπομονη προκειμενου να καταφερω να αγορασω το Bravακι ΧΩΡΙΣ ΔΟΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΩΘΩ και τωρα θελω να το χαρω.Βαλε και το διαβασμα της δικιας μου που μου αφηνει πολυ ελευθερο χρονο και καταλαβαινεις οτι αφου δεν ξοδευω καπου αλλου ας χαρω τουλαχιστον το αυτοκινητακι μου.
Χωρις παρεξηγηση απλα σου φερνω ενα παραδειγμα!
-
Κουτσά - στραβά με το Punto 130?? ...(τι έκδοση ηταν?)...άνετα έβλεπα 185άρια κοντερίσια.
Το θέμα της ταχύτητας πιστεύω παέι πακέτο με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.Το Bravo για παράδειγμα σε προκαλεί να το πιέσεις , να το στρίψεις (ασχέτως τι λένε κάποιοι ότι δεν είναι στριφτερό) , να το 'τελικιάσεις' , να βάλεις την οικογένεια (για όσους έχουν) και να φθάσεις γρήγορα και ευχάριστα στον προορισμό σου.
Τώρα βέβαια το ΔΝΤ και οι κυβερνώντες τον τόπο τούτο (ελέω λαού βεβαίως) έχουν διαφορετική άποψη.....
(βλέπω να πέφτει και καμιά φορολογία στα turb-ισμένα μας....).
ΥΓ...πάω να συνεχίσω το κούρεμα του γκαζόν. -
Κουτσά - στραβά με το Punto 130?? ...(τι έκδοση ηταν?)...άνετα έβλεπα 185άρια κοντερίσια.
Το θέμα της ταχύτητας πιστεύω παέι πακέτο με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.Το Bravo για παράδειγμα σε προκαλεί να το πιέσεις , να το στρίψεις (ασχέτως τι λένε κάποιοι ότι δεν είναι στριφτερό) , να το 'τελικιάσεις' , να βάλεις την οικογένεια (για όσους έχουν) και να φθάσεις γρήγορα και ευχάριστα στον προορισμό σου.
Τώρα βέβαια το ΔΝΤ και οι κυβερνώντες τον τόπο τούτο (ελέω λαού βεβαίως) έχουν διαφορετική άποψη.....
ΥΓ...πάω να συνεχίσω το κούρεμα του γκαζόν.Μπρος γρηγορα!
Δε μου λες ,μηπως πλενεις πιατα,σκουπιζεις,ξεσκονιζεις,απολυμαινεις;
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
ΥΓ...πάω να συνεχίσω το κούρεμα του γκαζόν.Μπρος γρηγορα!
Δε μου λες ,μηπως πλενεις πιατα,σκουπιζεις,ξεσκονιζεις,απολυμαινεις;
Μαγειρεύω μόνο!
(σπάνια πλένω και πιάτα) -
Πάλι καλά που ήταν μικρό το γδάρσιμο!
Σε σκούρο τμήμα της ζάντας έγινε ή στο ανοικτόχρωμο?Στο ανοιχτόχρωμο... τι να κάνουμε, μη χειρότερα!
Ερώτηση, η οποία μάλλον έχει ξανατεθεί: Πρώτη αλλαγή λαδιών? Πλησιάζω τα 4000 και έλεγα να αλλάξω στα 5000, αλλά τα τσιγκουνεύομαι και σκέφτομαι να περάσει και το καλοκαίρι και να τα αλλάξω στο πρώτο service (στο χρόνο, δηλ. Δεκέμβριο). Τι λέτε?
-
ektoras....προτείνω να πας αύριο για αλλαγή λαδιών!
Να φύγουν τα πρώτα , να 'καθαρίσει' το σύστημα. -
Λες ε... με έχει πιάσει η τσιγκουνιά, αλλά για το καλό της Mονικας θα το κάνω! Aπλά έλεγα να περάσει και το καλοκαίρι να απογίνουν με τις θερμοκρασίες και να τα αλλάξω μετά, αλλά έχεις δίκιο είναι too much!
-
Πιστεύω πως στο θέμα 'σωστή συντήρηση' του αυτοκινήτου δεν χωράνε φαινόμενα τσιγγουνιάς (όσο και αν είναι δύσκολες οι εποχές).Όσο πιο τακτική είναι , τόσο πιο δύσκολο θα είναι να εμφανισθούν προβλήματα μακροπρόθεσμα , τα οποία θα στείλουν κατά διαόλου την ευκαιριακή 'τσιγγουνιά'....
Εγώ για παράδειγμα δεν ψήνομαι με μεθόδους και συστήματα καθαρισμού , αναβαθμίσεις προγραμματισμού κλπ . αλλά τα service και τους τακτικούς ελέγχους δεν τα παραμελώ ποτέ.
(μια φορά το έκανα στο Punto και χρειάσθηκε αλλαγή φλάντζας και πλάνισμα καπακιού... ). -
Έχεις δίκιο... και εγώ αυτής της λογικής είμαι, λάδια, φίλτρα, μπουζί άλλαζα πάντα κάθε 10000 χλμ. ανελειπώς σε ότι αυτοκίνητο είχα.
-
@dickdick: το ξέρω πως ο καθένας όπου γουστάρει τα χώνει και δικαιωμα του. Απλά, κατ´εμε έχει καταντήσει γελοίο να πρέπει να ξοδευω γύρω στα 25000χλμX(8λιτ/100χλμ)X1,5Ε/λιτ =** 3000 ευρώ το χρόνο** για βενζίνη! Δεν σκοπεύω να τους δώσω πολλά παραπάνω...
Κουτσά - στραβά με το Punto 130?? ...(τι έκδοση ηταν?)...άνετα έβλεπα 185άρια κοντερίσια.185αρια; Το gt είχες; Με μοντέλο 1200cc 8v 65ps 2002 πάνω από τα 140 έλεγα θα απογειωθεί! Και δεν ήταν και κακοσυντηρημενο.
Fiat Bravο 2007