-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
jntaras@
Τι εννοεις;Εννοω σιγα μην τον περνουσε λογω κυβικων μετα απο τετοια αυξανομενη διαφορα...
-
Τον ιδιο θορυβο τον εχω και εγω και το ιδιο πραγμα πιστευα και εγω αλλα τελικα δεν ειναι το τιμονι αλλα η αντιστρεπτικη ραβδος η' οι ελαστικοι συνδεσμοι της αντιστρεπτικης.Πηγαινε σε μια αλανα ,στριψε το τιμονι τερμα δεξια και κανε γυρους.Καθως θα κανεις γυρους στο σημειο που σου τριζει θα το ακους πιο εντονα.Προχθες ημουν στην αντιπροσωπια για αυτο το θεμα και μου ειπαν οτι ειναι αντιστρεπτικη και κανονισα να το δουνε σε λιγο καιρο που θα παω για αλλαγη λαδιων προαιρετικα στα 15000χλμ
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Τον ιδιο θορυβο τον εχω και εγω και το ιδιο πραγμα πιστευα και εγω αλλα τελικα δεν ειναι το τιμονι αλλα η αντιστρεπτικη ραβδος η' οι ελαστικοι συνδεσμοι της αντιστρεπτικης.Πηγαινε σε μια αλανα ,στριψε το τιμονι τερμα δεξια και κανε γυρους.Καθως θα κανεις γυρους στο σημειο που σου τριζει θα το ακους πιο εντονα.Προχθες ημουν στην αντιπροσωπια για αυτο το θεμα και μου ειπαν οτι ειναι αντιστρεπτικη και κανονισα να το δουνε σε λιγο καιρο που θα παω για αλλαγη λαδιων προαιρετικα στα 15000χλμΑκριβώς όπως το περιγραφεις αδερφέ το τεσταρα απ΄την αρχη και μόνος και με τον μηχανικο. Και απ΄οτι φαινεται έχουμε ακριβως το ίδιο πρόβλημα. Να σαι καλά που ξερω τι ακριβως να ψαξω.
-
jkar@ Ποτε σκεφτεσαι να το κοιταξεις στην αντιπροσωπια;Ειναι προβλημα απο το εγοστασιο παντως γιατι το ιδιο προβλημα το εχουν και οι μπραβιστες απο το αγγλικο fiat forum και ειδικα οταν βρεχει.Οταν το κοιταξουν στην αντιπροσωπια ενημερωσε να εχουμε και εμεις μια ιδεα.
-
Τώρα εγώ μάλλον πρέπει να είμαι ευτυχής που δεν αντιμετώπισα ακόμα παρόμοιο πρόβλημα?....
Εκείνο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος φίλος με Bravo 150 sport έχει προβεί σε αλλαγή αμορτισέρ με σκοπό να βελτιώσει τις κλίσεις του αμαξώματος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον. -
Δεν το εχουν ολα αυτο το προβλημα.Μαλλον καποια προβληματικη παρτιδα αντιστρεπτικης η' ελαστικων συνδεσμων παιζει.
-
Φίλε Κωνσταντινε σαφως και εισαι τυχερος αλλα δεν νομιζω να ναι τιποτα συγκλονιστικο.Τουλαχιστον με τα λεγομενα του μηχανικου. Αλλα ας βγαλει οτι ειναι να βγάλει να τελειώνουμε. dickdick ειμαι σε αναμονή απο την αντιπροσωπεία οτι γινει σε ενημερωνω. Αν παλι μαθεις κατι λογω του οτι πλησιαζει η αλλαγή σου, ενημέρωσε και συ.
-
Αυτο εννοειται.Παντως εχε το νου σου γιατι υπαρχει περιπτωση να σε καθυστερησουν πολυ
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Εκείνο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος φίλος με Bravo 150 sport έχει προβεί σε αλλαγή αμορτισέρ με σκοπό να βελτιώσει τις κλίσεις του αμαξώματος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον.Φίλε θέλεις και πιο σκληρά αμορτισέρ? έτσι που κοπανάει η ανάρτηση θα σου φύγει η μασέλα!!!
Mε τη νέα χρονιά λέω να γκρινιάξω λίγο (αφού σε προηγούμενο post έχω πει τα καλά):
- Ανάρτηση: θεωρώ πλέον ότι είναι ψιλοχάλια, εκτός από το πίσω μέρος (με τα γνωστά ελλατώματα του ημιάκαμπτου) και το μπροστινό δεν μου φαίνεται και πολύ σόι...ίσως φταίνε και οι 17αρες του 150sport, αλλά σε κάποιες ανωμαλίες (ιδίως εγκάρσιες) έχω την αίσθηση ότι το αμάξι απωγειώνεται!!! Θέλει πολύ δουλειά η ανάρτηση για να βελτιωθεί...
- Τιμόνι: για χαλαρή οδήγηση και οδήγηση μέσα στην πόλη είναι μια χαρά, όταν όμως οι ρυθμοί αρχίζουν να ανεβαίνουν είναι λίγο χάλια. Σε στροφιλίκια αλλά ιδίως σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα (Αττική με 120-140) εμένα με ψιλοτρόμαξε (δεν αισθανόμουν που ήταν οι τροχοί μου). Με το κουμπάκι sport βελτιώνεται κάπως η κατάσταση αλλά δεν στρώνει τελείως...(το αποτέλεσμα του sport είναι εντυπωσιακό στην απόκριση του γκαζιού και στο 'άρπαγμα' που αποκτάει ο κινητήρας).
- Blue&Me: Ξαφνικά δεν λειτουργεί το hands-free (δεν κάνει connect με το κινητό μου), έκανα pair και άλλο κινητό αλλά τα ίδια...εάν τελικά είναι βλάβη το θεωρώ λίγο απαράδεκτο...
άντε καλή χρονιά σε όλους!
-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
Φίλε θέλεις και πιο σκληρά αμορτισέρ? έτσι που κοπανάει η ανάρτηση θα σου φύγει η μασέλα!!!
Mε τη νέα χρονιά λέω να γκρινιάξω λίγο (αφού σε προηγούμενο post έχω πει τα καλά):
- Ανάρτηση: θεωρώ πλέον ότι είναι ψιλοχάλια, εκτός από το πίσω μέρος (με τα γνωστά ελλατώματα του ημιάκαμπτου) και το μπροστινό δεν μου φαίνεται και πολύ σόι...ίσως φταίνε και οι 17αρες του 150sport, αλλά σε κάποιες ανωμαλίες (ιδίως εγκάρσιες) έχω την αίσθηση ότι το αμάξι απωγειώνεται!!! Θέλει πολύ δουλειά η ανάρτηση για να βελτιωθεί...
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει με το αυτοκίνητο??? Το δικό μου είναι τώρα στα 35000 κοντά και έχει ξεκινήση να πεφτει η αποδοσή τους.
- Τιμόνι: για χαλαρή οδήγηση και οδήγηση μέσα στην πόλη είναι μια χαρά, όταν όμως οι ρυθμοί αρχίζουν να ανεβαίνουν είναι λίγο χάλια. Σε στροφιλίκια αλλά ιδίως σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα (Αττική με 120-140) εμένα με ψιλοτρόμαξε (δεν αισθανόμουν που ήταν οι τροχοί μου). Με το κουμπάκι sport βελτιώνεται κάπως η κατάσταση αλλά δεν στρώνει τελείως...(το αποτέλεσμα του sport είναι εντυπωσιακό στην απόκριση του γκαζιού και στο 'άρπαγμα' που αποκτάει ο κινητήρας).
Χωρίς να θέλω να μειώσω τις όποιες οδηγικές σου ικανότητες θέλω να σου αναφέρω το εξής. Δοκίμασε να πιάνεις πιο χαλαρα το τιμόνι και μην το σφίγγεις ωστε να αισθάνεσαι τις αντιδράσεις του. Είναι κάτι που στα πολλά χιλιόμετρα το κάνουν ασυναίσθητα ακόμα και οδηγοι αγώνων με μικρή εμπειρία, λόγο φόβου. Τις πρώτες μέρες μου έβγαινε και εμένα αυτό το πράγμα χωρίς το sport πατημένο, και με περισσότερα χιλιόμετρα απο αυτά που αναφέρεις στην περιφερειακή. Το αυτοκίνητο το έχω 'δοκιμάσει' με κάθε τρόπο (ακόμα και με βγαλμένη ασφάλεια ABS μέσα στα Μέγαρα), και μπορώ να πώ οτι έχει μακραν καλύτερη αισθηση και κράτημα απο ακριβότερα αυτοκίνητα.
Επισης σε λιγο καιρό θα αλλάξω ανάρτηση και μάλλον θα προχωρήσω σε KW Variant I, οπου πιστεύω οτι αξίζει τα λεφτά της και δεν έχει το 'κοπάνημα' που έχουν τα κλασσικά σετ αμορτισερ/ελατήρια χαμηλώματος. Αλλαγή θα κάνω και στα φρένα με αυτα του GP Abarth.
-
@ektoras
φίλε τσεκαρε και τις πιέσεις στα ελαστικά σου.. εγω αφου πήρα δικό μου ηλεκτρονικο κομπρεσερακι και τις ρύθμισα ακριβώς είδα τεράστια διαφορα στην ανεση!πάντως στην επόμενη αλλαγη ελαστικών θα φάνε σουτ και τα 050Α γιατί ετσι θεοσκληρα επηρεάζουν πολυ στον τομέα κοπανημα.. θα παω σε κανα πιο μαλακο και γλυκο ελαστικο και ας μην είναι 'απόλυτα σπορ'
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Επισης σε λιγο καιρό θα αλλάξω ανάρτηση και μάλλον θα προχωρήσω σε KW Variant I, οπου πιστεύω οτι αξίζει τα λεφτά της και δεν έχει το 'κοπάνημα' που έχουν τα κλασσικά σετ αμορτισερ/ελατήρια χαμηλώματος. Αλλαγή θα κάνω και στα φρένα με αυτα του GP Abarth.
και γω την σκέφτομαι την KW VARIANT I για προς καλοκαιράκι μερια.. αναμένουμε εντυπώσεις οπωσδήποτε!
γενικά δε φοβάσαι πως θα χαμηλώσει υπερβολικά? εγω στον 1 χρόνο εχω βρει αρκετές φορές κατω...
-
@MichalisCorsa
...όχι φίλε μου δεν έχω πρόβλημα, δεν είμαι καμιά οδηγάρα, ένας απλός καθημερινός (σχετικά καλός νομίζω) οδηγός. Μακάρι όλα να είναι έτσι όπως τα λές, πράγματι δεν έχω γράψει ακόμα χιλιόμετρα (μόνο 1000 χλμ.) οπότε μπορεί η ανάρτηση να στρώσει στη συνέχεια. Απλά είμαι συνηθισμένος και από Renault οπότε το στήσιμο μου έχει φανεί κάπως...Το τιμόνι όντως το ένοιωσα λίγο περίεργα στην περιφεριακή Υμητού, σε στροφές σχετικά κλειστές με 120 και ενώ ένοιωθα ότι το αμάξι κρατάει χαλαρά, είχα μια περιέργη αίσθηση ανασφάλειας λόγω του τιμονιού, ελπίζω να είναι θέμα συνήθειας.
Τα KW τα δοκιμάσανε και εδώ:
http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=85 -
Φρεσκο το bravo σου, βλέπω. Μεγιές και καλοτάξιδο. Αν το πιέζεις σε στροφές βάλε στα λάστιχα τις πιεσεις που αναφέρει το βιβλιαράκι για πλήρες φορτίο και για ταχύτητες άνω τον 160.
Επίσης δες και την ευθηγράμμιση. Έχει τύχει να ακούσω κατα καιρούς αυτοκίνητα καινούργια να είναι η ευθηγραμμισση 'κάπως' απο το εργοστάσιο.Κατι άλλο τώρα. Το πρόβλημα που αναφέρατε μερικοι με τους κραδασμους ενώ το τιμόνι είναι στριμμένο προς τα δεξια το έχω παρατηρήσει και εγώ, εδώ και μερικές εβδομάδες γι'αυτο θέλω να πάω να το κοιτάξω καθώς η εγγυηση μου τελειώνει τον Φεβρουάριο.
-
ektora@
δεν λεει ομως για το πως ηταν η οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου μετα την αλλαγη και την τοποθετηση της kw. -
[quote='ektoras'][quote='Kωνσταντίνος']
(Αττική με 120-140) εμένα με ψιλοτρόμαξε (δεν αισθανόμουν που ήταν οι τροχοί μου). Με το κουμπάκι sport βελτιώνεται κάπως η κατάσταση αλλά δεν στρώνει τελείως...(το αποτέλεσμα του sport είναι εντυπωσιακό στην απόκριση του γκαζιού και στο 'άρπαγμα' που αποκτάει ο κινητήρας).[/b]3. Blue&Me:Η εμπρος αναρτηση εμενα μου φαινεται μια χαρα!.....το αυτοκινητο ειναι καταπληκτικο σε ανοιχτες καμπες οπως αυτες της ΑΟ και με πολυ περισσοτερα χιλιομετρα (προσφατα την Κυριακη σε ΕΟ 200-210 σε καμπές στο ύψος της Μαλεσινας).
Το μονο μειονεκτημα που μπορω να σημειωσω ειναι οι κλισεις , γι αυτο ειπα και για αλλα αμορτισερ.
Το τιμονι μάλλον ειναι θέμα συνηθειας.
(θα ηθελα και τη στεφάνη του τιμονιού πιο γεμάτη!).
Εγω ειμαι ακομα.... -
δεν μομιζω οτι με 4 αμορτισερ θα αλλαξει κατι σημαντικο.
απο ενα σημειο και μετα ειναι και θεμα γεωμετριας . -
Ο χρήστης jkar έγραψε:
jkar εννοεις ενα θορυβο που ακουγεται σαν τριγμος απο το τιμονι;;;;Κατι σαν ''κρακα-κρουκα'';
Ναι οντως ετσι ακούγεται, ο θορυβος προερχεται απο μπροστα, τον ακους μεσα στην καμπίνα με ησυχια, και νοιωθεις ενα στιγμιαίο ανεπαίσθητο κόλλημα στο τιμόνι.Οτι καποιο δοντι της κρεμαγιερας το κανει αυτο μου πε ο μηχανικος.Τι να πω τωρα φιλε, θα δειξει. Πάντως μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κανενας απολύτως κινδυνος.
Εννοείται πως αυτό το πρόβλημα το έχω και γω, που σίγουρα έχω το χειρότερο bravo που έχει κατασκευαστεί ποτέ (με κάποια δόση υπερβολής). Το αντιμετωπίζω όταν ξεπαρκάρω, πρώτα όπισθεν και αριστερά το τιμόνι, μετά όταν θα βάλω πρώτη και το κόψω δεξιά, κάνει ένα δυνατό θόρυβο (σαν κάποιο πλαστικό να βρίσκει κάπου). Σχεδόν πάντα. Κάτι άσχετο τώρα, η ενδοτικότητα του λεβιέ ταχυτήτων πώς σας φαίνεται ώς τώρα; Αν βάλετε νεκρά και προσπαθήσετε να κουνίσετε τον λεβιέ μπρος πίσω, (χωρις φυσικά να βάλετε 3η/4η) κουνιέται;
-
Ρε Γιαννη δεν παιζεσαι φυσικα και κουνιεται.Σε ολα τα αυτοκινητα που εχω οδηγησει μεχρι τωρα κουνιοταν οπως και του δικου μας.Και για να σε προλαβω και του golf κουνιεται οδηγουσα ενα (αυτο με τα 140 αλογα πριν απο λιγο).
-
Ο χρήστης rayback έγραψε:
Κάτι άσχετο τώρα, η ενδοτικότητα του λεβιέ ταχυτήτων πώς σας φαίνεται ώς τώρα; Αν βάλετε νεκρά και προσπαθήσετε να κουνίσετε τον λεβιέ μπρος πίσω, (χωρις φυσικά να βάλετε 3η/4η) κουνιέται;Εκτος και δεν καταλαβα καλα δεν θα επρεπε να κουνιεται;Πως θα επιλεξεις σχεση;
-
Έχω την αίσθηση ότι ώρες - ώρες αντιμετωπίζουμε ένα βιομηχανικό προιόν ( βλέπε αυτοκίνητο ) ως κάτι το οποίο πρέπει να είναι τέλειο , αθάνατο κλπ κλπ.....Δεν γίνεται!!!
Θα τρίζει λίγο , θα καίει λίγο λάδι , κάτι θα σπάσει...πως να το κάνουμε?!
Ο ανταγωνισμός θα βγάλει κάτι πιο δυνατό , πιο όμορφο κλπ....και η ζωή προχωρά!
Fiat Bravο 2007