-
Ο χρήστης nikosbeverly έγραψε:
κοιτωντας εχθες τα υγρα του ψυγειου, ειδα οτι ειχαν φτασει στο minimum μεσα σε 6000 km περιπου. συμπληρωσα 500 ml paraflu με απεσταγμενο νερο.ειναι φυσιολογικο?
το εχει αντιμετωπισει κανεις απο εσας?Στον ξάδερφό μου με το 150άρι, παρατήρησε το ίδιο με εσένα και τελικά με το που άνοιξε το καπό, είδε ότι δάκρυζε από το κολλάρο της μηχανής και σιγά σιγά έχανε.
Αλλάχτηκε ο σφιχτήρας και όλα καλα. -
Φίλε stred μακάρι να πάνε όλα καλά με το πρόβλημα σου και μακάρι να ήτανε απλά ένα ''false alarm'' και να μείνει εκεί το θέμα....
Θέλω να γράψω και εγώ μια εμπειρία που έζησα χθες με το δικό μου ΜΠΡΑΒΟ.
Είχα ανέβει στα βουνά (Περτούλι) για βόλτα και για μάσα.
Περάσαμε ωραία και έτσι ήρθε η ώρα της επιστροφής...
Για περίπου 15+χλμ με κατηφορικό δρόμο γεμάτο από στροφές και οικογενειάρχες που πηγαίνανε με 20 αναγκάστηκα να έχω απλά τρίτη στο αυτοκίνητο, χωρίς να πατάω σχεδόν καθόλου γκάζι, απλά φρενάροντας εκεί που και όσο έπρεπε. Στα πρώτα 10 λεπτά της διαδρομής παρατήρησα ότι άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία του κινητήρα, πράμα το οποίο το θεώρησα φυσιολογικό , μιας και η εξωτερική θερμοκρασία ήτανε στους 0.
20 λεπτάκια όμως αργότερα παρατήρησα ότι η πτώση ήτανε σταθερή μέχρι που έφτασε ο δείκτης να είναι όπως όταν είναι εντελώς κρύος ο κινητήρας.ΚΑΘΕΤΑ
**Αυτό είναι κάτι ανησυχητικό;;;
Πρέπει να το κοιτάξω;;;
Ή μήπως είναι εντελώς φυσιολογικό;;;
**ΥΓ Το ίδιο ακριβώς μου έκανε και ένα Πούντο, κάτι κρύα ομιχλώδη βράδια, διασχίζοντας τον Δομοκό...
-
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Φίλε stred μακάρι να πάνε όλα καλά με το πρόβλημα σου και μακάρι να ήτανε απλά ένα ''false alarm'' και να μείνει εκεί το θέμα....Θέλω να γράψω και εγώ μια εμπειρία που έζησα χθες με το δικό μου ΜΠΡΑΒΟ.
Είχα ανέβει στα βουνά (Περτούλι) για βόλτα και για μάσα.
Περάσαμε ωραία και έτσι ήρθε η ώρα της επιστροφής...
Για περίπου 15+χλμ με κατηφορικό δρόμο γεμάτο από στροφές και οικογενειάρχες που πηγαίνανε με 20 αναγκάστηκα να έχω απλά τρίτη στο αυτοκίνητο, χωρίς να πατάω σχεδόν καθόλου γκάζι, απλά φρενάροντας εκεί που και όσο έπρεπε. Στα πρώτα 10 λεπτά της διαδρομής παρατήρησα ότι άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία του κινητήρα, πράμα το οποίο το θεώρησα φυσιολογικό , μιας και η εξωτερική θερμοκρασία ήτανε στους 0.
20 λεπτάκια όμως αργότερα παρατήρησα ότι η πτώση ήτανε σταθερή μέχρι που έφτασε ο δείκτης να είναι όπως όταν είναι εντελώς κρύος ο κινητήρας.ΚΑΘΕΤΑ
**Αυτό είναι κάτι ανησυχητικό;;;
Πρέπει να το κοιτάξω;;;
Ή μήπως είναι εντελώς φυσιολογικό;;;
**ΥΓ Το ίδιο ακριβώς μου έκανε και ένα Πούντο, κάτι κρύα ομιχλώδη βράδια, διασχίζοντας τον Δομοκό...
Δεν μου φαινεται φυσιολογικο ....δεν νομιζω να πεφτει η θερμοκρασια στα αυτοκινητα...στα καινουρια πρεπει να ειναι παντα σταθερη...κατι με το δεικτη παιζει..
-
Ο θερμοστάτης έχει πρόβλημα.
-
Για να πεφτει στο 0 μαλλον ηλεκτρικο το προβλημα(εκτος αν αδειασε ολα τα νερα και ο αισθητηρας διαβαζει το κενο,αλλα θα το ειχε καταλαβει).Ακομα και χωρις θερμοστατη δεν πεφτει στο 0 η θερμοκρασια.
-
Η πρώτη παύλα του δείκτη μπορεί να είναι και στους 40 βαθμούς, άρα δεν έφτασε 0 βαθμούς το ψυκτικό. Απλά έχει μείνει ανοιχτός ο θερμοστάτης και σε συνδυασμό χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας και κατηφόρας (όχι ζόρισμα κινητήρα δλδ) κατέβηκε η θερμοκρασία του κινητήρα. Έπρεπε να κλείσει ο θερμοστάτης και να μην κυκλοφορεί συνεχώς το παραφλού μεταξύ ψυγείου και κινητήρα, ώστε η θερμοκρασία να ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα.
Το καλοριφέρ έφερνε ζέστη ? -
Το καλοριφέρ έφερνε ζέστη ?
Ναι το καλοριφερ έφερνε κανονικότατα ζέστη.
Μόλις μίλησα με τον ''αρχιμάστορα'' του τοπικού service και μου είπε ότι είναι φυσιολογικότατο...
εξηγώντας μου ότι, ο συνδυασμός λειτουργία κινητήρα σε πολύ χαμηλές στροφές (ρελαντί) και χαμηλή θερμοκρασία δεν επέτρεπαν τα νερά του κινητήρα να ζεσταθούν επαρκώς.Εξάλλου και κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο μου ποστ μόλις τελείωσε η κατηφόρα και αναγκάστηκα να πατήσω το γκάζι, αμέσως η θερμοκρασία ανέβηκε στα κανονικά (για την εποχή ''Αρνιακός'' ) επίπεδα!!!!
-
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
ο συνδυασμός λειτουργία κινητήρα σε πολύ χαμηλές στροφές (ρελαντί) και χαμηλή θερμοκρασία δεν επέτρεπαν τα νερά του κινητήρα να ζεσταθούν επαρκώς.
μόλις τελείωσε η κατηφόρα και αναγκάστηκα να πατήσω το γκάζι, αμέσως η θερμοκρασία ανέβηκε στα κανονικάεπίπεδα!!!!
Πως ανεβηκε** αμεσως**, αφου συμφωνα με το μηχανικο λογω της χαμηλης θερμοκρασιας τα νερα δε ζεσταινονται επαρκως?
-
ευχαριστώ φίλε akilleas... οσο για την θερμοκρασία που λές μέχρι τώρα ποτέ δεν έχω παρατηρήσει να κατέβει η βελόνα.. και οχι μόνο στο bravo, γενικά.. αν το αμάξι πιάσει θερμοκρασία η εξωτερική θερμοκρασία πολύ λίγο το επηρεάζει.. πιθανόλογω και γω οτι δεν έκλεισε ο θερμοστάτης για κάποιο λόγο.
λοιπόν πήγα το αμάξι σήμερα, θα το ξεκινήσουν απο αυριο να το κοιτάξουν γιατί είχαν δουλειά.. όπως τα μίλησα με τον αρχιμηχανικό μου είπε πως θα το καθυστερήσουν γιατί αφου δε το κάνει συνέχεια είναι δύσκολα αυτά τα προβλήματα και πρέπει να ψαχτεί όλος ο κινητήρας.
παρεπιπτόντως μίλαγα σήμερα στην δουλειά με συνάδελφο που έχει πάρει ενα καινούργιο nissan quaskqai (πως στο καλό γράφεται???) και προχθές που έβρεχε και αυτουνού του έβγαλε μύνημα για ESP off το οποίο σταμάτησε μόλις στέγνωσε.. αλλά δε του'κανε τπτ προβλήματα η μηχανή (βέβαια δεν εχει turbo, 2λιτρο ατμοσφαιρικό γαρ).
τι στο καλό, όξινη βροχή πέφτει και διαλύει τ'αμαξια? -
Είναι πολλά τα ........ ηλεκρονικά ........ Αρη . (πάραφράζοντας το Μέγιστο)
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ο συνδυασμός λειτουργία κινητήρα σε πολύ χαμηλές στροφές (ρελαντί) και χαμηλή θερμοκρασία δεν επέτρεπαν τα νερά του κινητήρα να ζεσταθούν επαρκώς.
μόλις τελείωσε η κατηφόρα και αναγκάστηκα να πατήσω το γκάζι, αμέσως η θερμοκρασία ανέβηκε στα κανονικάεπίπεδα!!!!
Πως ανεβηκε** αμεσως**, αφου συμφωνα με το μηχανικο λογω της χαμηλης θερμοκρασιας τα νερα δε ζεσταινονται επαρκως?
Όταν λέω αμέσως, δεν εννοώ σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αλλά σε 3-4 λεπτάκια...ίσως και λίγο παραπάνω.
''ανησυχητικό θα είναι εάν δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασία σε νορμάλ διαδρομή... '' έτσι μου είπε ο
μάστορας, έτσι πιστεύω είναι και εγώ.Βέβαια, φίλα τα όλα για να έχεις τα μισα.... και έτσι θα το παρακολουθήσω για λίγο το θέμα
-
Το ίδιο μου έκανε και εμένα στο punto σε πολύλεπτες καταβάσεις. Έπεφτε η θερμοκρασία σχεδόν στο τέρμα του δείκτη. Μόλις έπιανα ίσιωμα και πάταγα γκάζι ο δείκτης ξανά ανέβαινε σιγά σιγά. Στο Bravo δε θυμάμαι να έχω κάνει τέτοια κατηφορική διαδρομή για να παρατηρήσω κάτι ανάλογο. Λογικό πάντως μου φαίνεται εάν ο κινητήρας παίζει στο ρελαντί και η μηχανή ψύχεται από πολύ κρύο αέρα να πέφτει η θερμοκρασία των υγρών.
-
Δεν χρειαζεται να παρακολουθησεις ΤΙΠΟΤΑ. Αυτο που κανει το αμαξι σου ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Εγω το φαινομενο με τις θερμοκρασιες το εχω καθε μερα. Κατεβαινω απο βουνο και οσο κατεβαινω και δεν δεχεται φορτιο ο κινητηρας η θερμοκρασια παραμενει σε χαμηλα επιπεδα. Με το που ξεκινησει η επιπεδη διαδρομη η ανηφορα... ερχεται στα ισα του ο δεικτης. Επισης, οταν ανοιγω το καλοριφερ... επισης πεφτει ο δεικτης. Ολα αυτα παντα με κρυο... και διαδρομη χωρις φορτιο κινητηρα.
Αυτα σε Punto...
Να σου κεντρισει το ενδιαφερον, οταν δεις υπο νορμαλ συνθηκες... ο δεικτης να μην φτανει στην θερμοκρασια λειτουργιας αλλα να μενει λιγο παρακατω. Εκει να υποψιαζεσαι...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Επισης, οταν ανοιγω το καλοριφερ... επισης πεφτει ο δεικτης. Ολα αυτα παντα με κρυο... και διαδρομη χωρις φορτιο κινητηραΑυτο το εχω παρατηρησει και εγω στο Bravo μου οταν το ζεσταινω, μολις ξεκιναω ολα οκ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν χρειαζεται να παρακολουθησεις ΤΙΠΟΤΑ. Αυτο που κανει το αμαξι σου ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Εγω το φαινομενο με τις θερμοκρασιες το εχω καθε μερα. Κατεβαινω απο βουνο και οσο κατεβαινω και δεν δεχεται φορτιο ο κινητηρας η θερμοκρασια παραμενει σε χαμηλα επιπεδα. Με το που ξεκινησει η επιπεδη διαδρομη η ανηφορα... ερχεται στα ισα του ο δεικτης. Επισης, οταν ανοιγω το καλοριφερ... επισης πεφτει ο δεικτης. Ολα αυτα παντα με κρυο... και διαδρομη χωρις φορτιο κινητηρα.Αυτα σε Punto...
Να σου κεντρισει το ενδιαφερον, οταν δεις υπο νορμαλ συνθηκες... ο δεικτης να μην φτανει στην θερμοκρασια λειτουργιας αλλα να μενει λιγο παρακατω. Εκει να υποψιαζεσαι...
Επιβεβαιώνω κι εγώ για τον δείκτη. Επίσης σε Punto. Έχω κάνει πολλές χιλιάδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα έτσι
-
Παιδια δεν ειναι φυσιολογικο αυτο...δεν λεω οτι μπορει να προκληθει προβλημα αλλα κατι παιζει με το δεικτη...μηπως τα νερα ξεφευγουν απο το θερμομετρο οταν υπαρχει κλιση και πεφτει επειδη δεν υπαρχει επαφη νερου-θερμομετρου?Δεν εξηγειται αλλιως...τα καινουρια αμαξια κρατουν ΠΑΝΤΑ σταθερη θερμοκρασια..
-
Αυξομειώσεις ούτε εγώ παρατηρώ στη θερμοκρασία! Με το που πιάσει τη θερμοκρασία λειτουργιας είτε σε κατήφορο είμαι με χαμηλό φορτίο είτε σε ανηφόρα είτε με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες θα παραμείνει σταθερή!
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Παιδια δεν ειναι φυσιολογικο αυτο...δεν λεω οτι μπορει να προκληθει προβλημα αλλα κατι παιζει με το δεικτη...μηπως τα νερα ξεφευγουν απο το θερμομετρο οταν υπαρχει κλιση και πεφτει επειδη δεν υπαρχει επαφη νερου-θερμομετρου?Δεν εξηγειται αλλιως...τα καινουρια αμαξια κρατουν ΠΑΝΤΑ σταθερη θερμοκρασια..Βρε λες να ενσωματωσαν τα λαμογια στον δεικτη θερμοκρασιας και κλισιομετρο?
Ακου που σου λενε...τοσα χρονια τωρα ποια κατι ξερουμε και μεις... Οταν εξω εχει 0C και ξεκινας χωρις φορτιο στον κινητηρα θα ηταν μεγαλο ψεμα να σου δειξει 90C
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Αυξομειώσεις ούτε εγώ παρατηρώ στη θερμοκρασία! Με το που πιάσει τη θερμοκρασία λειτουργιας είτε σε κατήφορο είμαι με χαμηλό φορτίο είτε σε ανηφόρα είτε με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες θα παραμείνει σταθερή!Εμεις αλλο λεμε... ξεκινας κρυος και χωρις φορτιο... Εεε απλα δεν θα ανεβει στους 90C. Not anytime soon.. Προσωπικα κατεβαινω καθε μερα απο Χορτιατη προς Θεσσαλονικη. Απο Χορτιατη εως Πανοραμα με την παγωνια που εχει ο δεικτς δειχνει χαμηλη θερμοκρασια... Στο Πανοραμα που αρχιζει ποιο νορμαλ κινηση με χαμηλες ταχυτητες προλαβαινει να ζεσταθει ο κινητηρας και πιανει 90C οπου και τους διατηρει μετα... σπανιως να κατεβει... και αν το κανει... θα ειναι το πολυ 10C κατω.
-
Μα το παληκάρι είπε ότι 'έπιασε' θερμοκρασία, στην κατηφόρα και με το κρύο που επικρατούσε κατέβηκε αρκετά κάτω ο δείκτης και όταν άρχισε να το ξαναπηγαίνει με φορτίο ανέβηκε! Και όλα αυτά από στον μάστορα ακούστηκαν φυσιολογικά!
Εγώ όταν ξεκινάω με '-' βαθμούς έξω, το μόνο που παρατηρώ είναι ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία τόσο γρήγορα, απόλυτα φυσιολογικό! Αλλά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ούτε μου ανεβάζει θερμοκρασία στο σκίσιμο, ούτε μου κατεβάζει όταν πάω χαλάρα! Πάντα εκεί στη μέση ο δείκτης (εσύ στο merc έχεις παρατηρήσει οτι δουλεύει σαν του punto?)
Fiat Bravο 2007