-
όταν κατεβαίνεις μια κατηφόρα με η για παράδειγμα στο κιβώτιο η κατανάλωση είναι 0,0λ/100Κμ
οπότε δεν υπάρχει κάυση , δεν υπάρχει παραγωγή θερμότητας , υπάρχει μόνο ο ψυχρός (πολύ ψυχρός ) αέρας που χτυπάει το ψυγείο με 30-40 χλμ/ώρα με αποτέλεσμα να κατεβάζει την θερμοκρασία του ψυκτικού
Δεν το κατεβάζει αμέσως στο 0
και στο 30 να το κατεβάσει ο δείκτης θα μηδενίσει -
Ο χρήστης billy7 έγραψε:
όταν κατεβαίνεις μια κατηφόρα με η για παράδειγμα στο κιβώτιο η κατανάλωση είναι 0,0λ/100Κμ
οπότε δεν υπάρχει κάυσηΑν έχεις κανα tesla σίγουρα
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μα το παληκάρι είπε ότι 'έπιασε' θερμοκρασία, στην κατηφόρα και με το κρύο που επικρατούσε κατέβηκε αρκετά κάτω ο δείκτης και όταν άρχισε να το ξαναπηγαίνει με φορτίο ανέβηκε! Και όλα αυτά από στον μάστορα ακούστηκαν φυσιολογικά!Εγώ όταν ξεκινάω με '-' βαθμούς έξω, το μόνο που παρατηρώ είναι ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία τόσο γρήγορα, απόλυτα φυσιολογικό! Αλλά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ούτε μου ανεβάζει θερμοκρασία στο σκίσιμο, ούτε μου κατεβάζει όταν πάω χαλάρα! Πάντα εκεί στη μέση ο δείκτης (εσύ στο merc έχεις παρατηρήσει οτι δουλεύει σαν του punto?)
Σε ο,τι αμαξι οδηγω δεν εχω προσεξει κατι τετοιο...παντα ειναι σταθερη η θερμοκρασια...γι αυτο ειπα αν παιζει κατι με την κλιση και τον αισθητηρα της θερμοκρασιας τεσπα ...μην ανησυχειτε ειναι κατι απλο...δεν προκειται να προκυψει προβλημα.
-
Ωρέ μπας και είναι ιταλικό χούϊ αυτό?
-
Προσθέτω το λιθαράκι μου κι έρχομαι να προβληματίσω ίσως λίγο παραπάνω: στο παλαιότερο Duna η θερμοκρασία έπεφτε αρκετά, από τους 84 (που έκλεινε το βεντιλατέρ) γύρω στους 70 όταν οδηγούσα σε ανοιχτό δρόμο. Αντίθετα, σε συνθήκες κίνησης ήταν μόνιμα στην περιοχή 84-90 (κλείσιμο-άνοιγμα βεντιλατέρ). Στο νεότερο Tempra αυτό δε συμβαίνει, το αυτοκίνητο κρατάει θερμοκρασία πάντα μεταξύ 80 κι 90 βαθμών (είναι και ψηφιακό το κοντέρ και δεν μπορώ να υπολογίσω με ακρίβεια τους βαθμούς) ανεξαρτήτως συνθηκών κίνησης.
-
Λοιπόν σήμερα πήρα το αμάξι απο το συνεργείο..
η αρχική εκτίμηση μου ήταν σωστή πως είναι το ίδιο πρόβλημα που είχα βρέι στο νετ με το διακόπτακι των φρένων-αμπραγιαζ.. όπως μου εξήγησε ο τεχνικός υπάρχει σε ενα διακοπτάκι που δίνει σήμα για τα φρένα-αμπραγιαζ και αυτό δε δούλευε σωστά με συνέπεια να 'τρελλαίνει' το σύστημα και να κλείνει το turbo ή το ESP,ASR..
μάλιστα το έχουν ξανασυναντήσει το πρόβλημα αυτό καθώς μπαίνει το ίδιο σε αλφα ρομεο 159..τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και επέστρεψα με μεγάλη χαρά στο bravo μου..
ενα επιπλέον καλό είναι πως εξιχνιάστηκε και ενας θόρυβος που άκουγα απο την αριστερή ρόδα.. τελικά είχε μπεί μια βίδα στο λάστιχο και χτυπαγε στην περιστροφή!
μια επίσκεψη των 10€ στο βουλκανιζατέρ και λύθηκε και αυτό! μάλιστα ο λαστιχάς εκει αφου είδα πως δυσκολευόταν να βγάλει το potenza απο τη ζάντα τον ρώτησα σχετικά και απάντησε 'αυτό το λάστιχο είναι πιο σκληρό απο ξύλο!'..
πράγμα θετικό για μενα καθώς maragoni&michelin με είχα ταράξει στα 'βυζιά'!!Υ.Γ. για να λέμε και τα καλά στο συνεργείο της λ ήντουσαν ευγενέστατοι, πολυ εξυπηρετικοι και μου δώσαν και αμάξι αντικατάστασης..
-
Λεπόν, αν πιάνει θερμοκρασία λειτουργίας και σε κατηφόρα πέφτει τόσο μακριά, δεν κλείνει ο θερμοστάτης καλά. Σε όσους το κάνει τακτικά, τότε απλά έχει βγει off ο θερμοστάτης.
Τέλος.Από κει και πέρα, άλλη ωραία μούφα είναι το αμετάβλητο της θερμοκρασίας του μοτέρ. Φαινόμενο που ξεκίνησε από τα γερμανικά (για να είναι ήσυχος ο οδηγός και να μην αγχώνεται) και σιγά σιγά επεκτείνεται. Εννοείται ότι η θερμοκρασία του μοτέρ δεν παραμένει σταθερή.
-
Μα δεν αναφερθηκε αμεταβλητο θερμοκρασιας ...αμεταβλητο δεικτη...
-
Αυτό λέω, το αμετάβλητο θερμοκρασίας που ερμηνεύεται από την σταθερότητα των απόψεων του δείκτη.
-
Καλησπερα σε όλους!
Ανακάλυψα το φόρουμ πριν λίγες μέρες μέσα από διεξοδικό ψάξιμο στο
νετ για να καταλήξω στην αγορά του καινούριου μου αυτοκινήτου.
Και αυτό δεν θα είναι άλλο απ'το bravo sport 150.
Η απόφαση είναι οριστική κατά 99%, απλά απομένει και ένα test-drive
από δευτέρα για να πέσουν οι προκαταβολές!
Έχω μόνο έναν ενδοιασμό ακόμη... θα προτιμούσα λάστιχο 205, γιατί το 225 θα
μου στοιχίζει μια περιουσία στην αλλαγή και θα τρέμει και το φυλλοκάρδι μου με την
παραμικρή ψιχάλα στο δρόμο. Τι λύσεις λέτε να έχω?
Η μαμίσια 17άρα ζάντα λέτε να παίρνει λάστιχο 205/50 R17 ( αντί για 225/45 R17 )?
Ή μήπως λέω χαζομάρες ?Δεν είμαι και πολύ ψαγμένος με τα αυτοκίνητα είναι η
αλήθεια,απλά θέλω ένα αμάξι που να προσπερνάει γρήγορα και να ταξιδεύει άνετα.
Οι 120 ίπποι απορρίπτονται γιατί τραβάω τροχόσπιτο και σκάφος, οπότε... -
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Καλησπερα σε όλους!
Ανακάλυψα το φόρουμ πριν λίγες μέρες μέσα από διεξοδικό ψάξιμο στο
νετ για να καταλήξω στην αγορά του καινούριου μου αυτοκινήτου.
Και αυτό δεν θα είναι άλλο απ'το bravo sport 150.
Η απόφαση είναι οριστική κατά 99%, απλά απομένει και ένα test-drive
από δευτέρα για να πέσουν οι προκαταβολές!
Έχω μόνο έναν ενδοιασμό ακόμη... θα προτιμούσα λάστιχο 205, γιατί το 225 θα
μου στοιχίζει μια περιουσία στην αλλαγή και θα τρέμει και το φυλλοκάρδι μου με την
παραμικρή ψιχάλα στο δρόμο. Τι λύσεις λέτε να έχω?
Η μαμίσια 17άρα ζάντα λέτε να παίρνει λάστιχο 205/50 R17 ( αντί για 225/45 R17 )?
Ή μήπως λέω χαζομάρες ?Δεν είμαι και πολύ ψαγμένος με τα αυτοκίνητα είναι η
αλήθεια,απλά θέλω ένα αμάξι που να προσπερνάει γρήγορα και να ταξιδεύει άνετα.
Οι 120 ίπποι απορρίπτονται γιατί τραβάω τροχόσπιτο και σκάφος, οπότε...καλησπέρα, δε ξέρω αν η μαμίσια ζάντα παίρνει 205/50/17 αλλά απο θέμα τιμής στα ίδια λεφτά είσαι και με τις 2 διαστάσεις.. τουλάχιστον έτσι μου βγάζει στο http://www.elastika-online.gr/elastika.html
-
Δεν νομίζω ότι έχεις λόγο να απορρίψεις τους 120 ίππους...
Δεν θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά. -
Περί θερμοκρασιών ο λόγος από την πηγή http://www.alfa156.net
και αφορά όλα τα αυτοκίνητα του Gruppo αφού μοιράζονται ίδιους θερμοστάτες και αισθητήρες.The water temp rises too slowly, hitting 90c° only after 10Km (driving
about 90Km/h with 5c° outside), when temp reaches 90 it suddenly drops
to 75-80 and then rises a little but usually is always below 90c°.Reason:
Alfa uses a different way of showing the temperature compared
to i.e. Opel, Audi, VW. I guess Seat is VW so......
The difference is that in fact the temperature always goes up and
down because there is a thermostat (in all cars!!) that opens when
the cooling circuit reaches a certain temperature like 90dgr.
When the thermostat opens, a whole lot of relativaly 'cold' coolingdrops from 90 to 70-75dgr.
Alfa shows this immediately on the temperature indicator whereas many
other cars measure an AVERAGE temperature that goes up and down very
slowly and certainly will not show the peaks like the Alfa way.
I guess this is done because the 'normal' car driver will get in panic
and goes and see their dealer to check if nothing is wrong and Alfa is
of the opinion that Alfisti, as real, true car drivers, as enthousiastic
and knowledgeable car dirvers and can 'see through' this.So, forget about bothering the dealer, just enjoy your Alfa and keep
a regular eye on all engine fluids; don't forget the fuel tankThanks to Gert-Jan from Holland for this info!
-
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αυτό που αναφέρεις εσύ παρατηρείται σε όλα τα αμάξια που δεν έχουν αναίσθητο δείκτη θερμοκρασίας. Εφόσον όταν ανοίξει ο θερμοστάτης το νερό κυκλοφορεί σε μέρη που βρίσκονται σε θερμοκρασία χαλαρά 70-80 βαθμούς κάτω, λογικό είναι να πέφτει αυτή με το που ανοίξει αυτός.
Είναι ένδειξη προβληματικού θερμοστάτη όμως το να πέφτει η θερμοκρασία τόσο πολύ σε κατηφόρα ή σε περιπτώσεις σημαντικά μειωμένου φορτίου αφότου έχει φτάσει το μοτέρ σε θερμοκρασία λειτουργίας, αλλά και τα βασικά μέρη να έχουν υποστεί το heat soaking.
-
Πάντως δε με προβληματίζει τόσο το κόστος αντικατάστασης των ελαστικών όσο
το θέμα της υδρολίσθησης. Καλό και χρυσό το 225 στις στροφές, αλλά με τη βροχή τι κάνεις?
Έχω πέσει σε καταρακτώδη βροχή στην εθνική και το αμαξάκι μου με τα 175 πήγαινε κυριολεκτικά
''πλέοντας'' πάνω στις ατελείωτες λακούβες με νερό. Το μπράβο με τις λαστιχάρες αυτές μήπως
έπρεπε να έχει στάνταρ και καμιά εξωλέμβια για καλύτερο έλεγχο σε τέτοιες συνθήκες ?
Σκέφτομαι να ρωτήσω στην αντιπροσωπεία μήπως μπορούν να μου βάλουν στην έκδοση σπορ
τις 16άρες ζάντες με 205. Λέτε να γίνεται?
(η αλήθεια βέβαια είναι ότι τη δίχρωμη 17άρα την έχω ερωτευτεί ) -
ποσα λεφτα θα τα βρισκεις τα 205/50/16?η οποια διασταση βαζεις τεσπα...
τουλαχιστον στα 225/45/17 βρισκεις ελαστικα αρκετα καλα στα 6 με 7 κατοσταρικα..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό λέω, το αμετάβλητο θερμοκρασίας που ερμηνεύεται από την σταθερότητα των απόψεων του δείκτη.Και εάν βγει ο Θερμοστάτης off ο οδηγός του αξιόπιστου γερμανικού δε θα χαμπαριάσει?
Λες δλδ ότι είναι πειραγμένα να μη μεταβάλλεται ο δείκτης στις μικρές αυξομειώσεις θερμοκρασίας?
-
Για το δεύτερο σκέλος: Nαι, έτσι είναι προγραμματισμένα. Αν πχ βάλεις ένα obd reader και κάνεις log τον αισθητήρα Θ νερού, θα δεις ακριβώς τι εννοώ...
-
Στο δικό μου έτσι ακριβώς δουλεύει: Ξεκινά τέρμα κάτω, μόλις ζεσταθεί λίγο πηδάει στη μέση και δεν το κουνάει από εκεί για κανένα λόγο. Λογικά θα ανέβει στο τέρμα μόλις κάψω φλάντζα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για το δεύτερο σκέλος: Nαι, έτσι είναι προγραμματισμένα. Αν πχ βάλεις ένα obd reader και κάνεις log τον αισθητήρα Θ νερού, θα δεις ακριβώς τι εννοώ...Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω
Thanx ακόμη μια φορά για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
Fiat Bravο 2007