-
το ότι έχει καδένα είναι πολύ θετικό και αυτό κάνει και ποιο οικονομικό το 'μεγάλο¨ σέρβις!
η καδένα συντήρηση-αλλαγή, κάθε πόσα χιλιόμετρα θέλει ??όσο για την αίσθηση του τιμονιού, τελικά είναι το μεγάλο μείον του...!!! αλλά όπως έιπαμε, τα πάντα είναι θέμα συνήθειας.
πάντως αρκετά ελαφρύ για τα δεδομένα της κατηγορίας αλλά επειδή κανένας δεν είναι τέλειος, αναγκαστικά προσαρμόζεσαι!! το θέμα είναι όταν δεν θέλεις να συμβιβαστείς, τότε τι γίνεται??
ειλικρινά είναι το μεγαλύτερο μείον του και με προβληματιζει το θέμα!!
όσο για τις ταχύτητες δεν μπορώ να πω κάτι το αρνητικό!!το γκάζι και το 'πάτημα' του αυτοκινήτου είναι αυτά που με ξετρέλαναν !!
-
Νομίζω παιδιά ότι το Bravo δεν έχει καδένα...
-
και επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.....!!! για μένα λέω!
περιμένω να μας πει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα -
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Νομίζω παιδιά ότι το Bravo δεν έχει καδένα...Τέλη Ιουνιου το Autobild ανέγραφε πως οι tjet φέρουν καδένα... Αν έχει λαθος το Autobild, τότε έχω λάθος και γω!
-
http://www.ixauto.gr/uplds/File/FIAT/Te ... _BRAVO.XLS' target='_blank -
Ιμάντα έχει....
και το TCE της Ρενώ πάλι ιμάντα έχει. Μόνο στο νέο με τα 130 άλογα θα έχει καδένα.
Όπως καδένα έχουν κι οι TSi. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
http://www.ixauto.gr/uplds/File/FIAT/Technical_Specifications_BRAVO.XLS' target='_blank' target='_blank -Ιμάντα έχει....
και το TCE της Ρενώ πάλι ιμάντα έχει. Μόνο στο νέο με τα 130 άλογα θα έχει καδένα.
Όπως καδένα έχουν κι οι TSi.Damn... σωστός! Και εγω εψαχνα τοση ωρα... οντως ιμαντά έχει τελικά! Με πούλησε το Autobild
-
ιμάντας λοιπόν....!! τα θετικά και τα αρνητικά δεν τα γνωρίζω σε σύγκριση με την καδένα, και ούτε είναι η κατάλληλη ενότητα για να τα μάθω
απλά πιστεύω ότι το να έχει καδένα είναι καλύτερα γιατί δεν θέλει σχεδόν καθόλου συντήρηση, άσχετα αν είναι λίγο παραπάνω θορυβώδες στην λειτουργία της (το μόνο θετικό και αρνητικό που γνωρίζω).σήμερα - αύριο πάω στην φίατ για να δώ σε τι τιμή μου ΄'σκοτώνουν' το φάβοριτ, λέτε επειδή το πλυνα και δείχνει ομορφότερο(??) (όπως όλα τα φρεσκοπλυμένα) να πιάσει και περισσότερα???
το αποκλείω πάντως!!πάντως θα ζητήσω να το ξανακάνω test-drive για να δώ ξανά τι αίσθηση θα μου αφήσει το τιμόνι, μήπως αλλάξω γνώμη!
άσε που είμαι σίγουρος ότι θα με συνεπάρει το γκαζί του, που σε συνδιασμό με την οδηγική του συμπεριφορά θα με κάνει να ξεχάσω...!!πρέπει να δω τι αίσθηση θα μου αφήσει το τιμόνι, θα το γράψω τιμωρία 100 φορές, για να μην το ξεχάσω!! άτιμο τούρμπο!Υ.Γ. το θέτικο πάντως είναι ότι πάμε καλά και απο άποψη αξιοπιστίας, δεν διάβασα κάτι το ιδιαίτερο που να έχει απασχολήσει κάποιον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σε ότι αφορά τα μηχανικά(=βλάβες) του μέρη πλήν κάτι ελάχιστα που αφορούν παράθυρα και μικροτριγμούς.(= οι οποίοι, μικροτριγμοί, κάποια στιγμή εμφανίζονται έτσι και αλλιως) τα οποία δεν με ενδιαφέρουν τόσο όσο τα μηχανολογικά-ηλεκτρονικά(=κυρίως πια σήμερα, με προσωπική πείρα και πολλά νεύρα , απο έναν αισθητήρα της fabia ) προβλήματα.
έχει και ένα ενδιαφέρον άρθρο το autobild.gr με δοκιμή μακράς διαρκείας
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=1744 -
Οντως ενδιαφερων αρθρο...
Εγω ημουν αναμεσα σε αυτα τα 2 ομως το εσωτερικο του Λεον η τιμη του και τα κυβικα του με απετρεψαν απο την αγορα του.
Ειμαι και Φιατακιας εδω που τα λεμε... -
εγω γενικά είμαι ιταλόφιλος σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα, γιατί ξέρουν να προκαλούν οι ιταλοί σε ότι αφορά στο design αλλά και στα μηχανολογικά.
πάντως σε σύγκριση με το leon είναι πολύ πιο όμορφο το bravo και εξωτερικά αλλά φυσικά και εσωτερικά, όλα αυτά πάντα είναι υποκειμενικά.
πάντως απο το test μακράς διαρκείας που τα είχε το περιοδικό και όπως γράφουν και στο άρθρο, σε ότι αφορά το τιμόνι, 'πάει' με την γενική φιλοσοφία του αυτοκινήτου!!
έχω φάει κόλλημα με το τιμόνι!! -
Εγώ μια χαρά το βρίσκω πάντως το τιμόνι του...ελαφρύ κ εύκολο για μέσα στην πόλη που χρειάζεται, βαραίνει αρκετά με το sport για καμιά βολτίτσα...πάντως σαν σύνολο το αμάξι δεν έχει και πολλά αρνητικά, για μένα δεν του λείπει τπτ δλδ Μάλλον είμαστε λίγο κολλημένοι όσοι το πήραμε κ το βρίσκουμε τέλειο!!
-
Βοηθαει και το γεγονος οτι δεν μας βγαζει και προβληματα!
Και μιας που το ανεφερα.........
Σημερα μετα την χτεσινη νεροποντη παρατηρησα οτι ο αισθητηρας της οπισθεν αντι να κανει το κλασσικο και καθαρο ΜΠΙΠ,ΜΠΙΠ κανει σαν να εχει νερο ΜΠΙΓΓΓΠ,ΜΠΙΓΓΓΠ.
Ελπιζω σημερα που εχει ηλιο να στρωσει!!!
Τελικα ειμαι κολλημενος...οτι και να μου κανει το αμαξι εγω το βρισκω υπεροχο!!:D -
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, λίγο πιο 'στιβαρά' πλαστικά στο εσωτερικό (ιδιαίτερα στις πόρτες) δεν θα με χαλούσαν.... όπως και οι λαβές για το κλείσιμο της πόρτας εσωτερικά, μπρος πίσω, είναι λίγο 'κάπως'
Αλλά αυτό είναι και το πλεονέκτημα που τόσα χρόνια κέρδισε με το σπαθί της η FIAT:
Να της τα συγχωρούμε κάτι τέτοια εύκολα...Τυλίξτε μου ένα σε άσπρο παρακαλώ!
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Βοηθαει και το γεγονος οτι δεν μας βγαζει και προβληματα!
Και μιας που το ανεφερα.........
Σημερα μετα την χτεσινη νεροποντη παρατηρησα οτι ο αισθητηρας της οπισθεν αντι να κανει το κλασσικο και καθαρο ΜΠΙΠ,ΜΠΙΠ κανει σαν να εχει νερο ΜΠΙΓΓΓΠ,ΜΠΙΓΓΓΠ.
Ελπιζω σημερα που εχει ηλιο να στρωσει!!!
Τελικα ειμαι κολλημενος...οτι και να μου κανει το αμαξι εγω το βρισκω υπεροχο!!:DΕξωτερικα εχει το ηχειο;
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
έχει και ένα ενδιαφέρον άρθρο το autobild.gr με δοκιμή μακράς διαρκείας
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=1744' target='_blankΈρριξα μια ματία στο άρθο και κόλησα στη κατανάλωση , σε όλα τα τεστ των 4τ του Bravo 150 αναφέρεται ώς μειονέκτημα η υψηλή κατανάλωση, ενώ για το Leon 1.8 Tsi αναφέρεται η κατανάλωση ώς λογική (σύμφωνα με τους ιδικτήτες δεν είναι πάντως ), στο συγκριτικό πως βγαίνει το Bravo να έχει χαμηλότερη κατανάλωση Αν το Bravo καίει πολύ, το άλλο τι καίει, τον αγλέουρα.. Τελικά μετα απο αυτο το άρθρο το συμπάθησα πιο πολύ το bravo 150
-
δεν ξερω που ειναι το ηχειο αλλα οπως ακριβως υπολογιζα μετα απο μερικες ωρες στον ηλιο ολα ειναι μια χαρα.Κανονικος ο ηχος,κανονικα ολα.
Οπως ειχα πει και σε παλιοτερα ποστ εχει εξαφανιστει εντελως το τριξιμο απο τα παραθυρα και την αναρτηση και ολα βαινουν καλως!
Απολυτα ικανοποιημενος απο το αμαξι.
Ισως λιγο πιο πολυ δυναμη μοναχα αλλα το ψαχνω για προγραμματακι... -
Που αισθάνεσαι ότι θέλεις δύναμη? Τελική, επιταχύνσεις, εκκίνηση?
-
χθές πήγα στην φίατ,
το φάβοριτ μου το παίρνουν για 2.000€ !! τα θέμα είναι ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής θα ισχύει μέχρι...30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να ξέρουν αμα θα συνεχιστεί ή όχι!
μακάρι να το συνεχίσουν.... !!
πάντως έχω φάει γερό 'κόλλημα' με το αυτοκίνητο!!ήμουν στο παραένα να το κλέισω χθες, αλλά επειδή με ενημέρωσε ο λογιστής μου για ένα... χαράτσι που πρέπει να πληρώσω στην εφορία το οποίο με 'έκοψε' τα φτερά, κάπως έτσι τελοιώνει το...όνειρο!! !
η προκαταβολή που ήθελα να δώσω σύν κάποιες δόσεις θα μου τα φάει το ΤΑΜΕΙΟ!! αντε βρε, καλοτάξιο!!
και επειδή με βλέπω να ισορροπώ οικονομικά απο το νέο έτος, με γειά μου!!
πάντως θα συνεχίσω να αισιοδοξώ ότι θα το πάρω...μέσα στο 2009!!πάντως γνώμη μου είναι να μην πειράξεις το μοτέρ καθόλου, γενικά είμαι κατα των βελτιώσεων!! κανένας δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ίδιο τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με το μοτέρ!
άσε που αυτές οι κινήσεις κρύβουν και ένα ρίσκο!
και αφού ξεπεράστηκαν και οι μικροτριγμοί, αυτό είναι ευχάριστο νέο!Υ.Γ. η τιμή του σέρβις που μου έδωσαν στην εδω αντιπροσωπεία είναι 200€ ανα 30.000χλμ και η οποία κυμαίνεται ανάλογα με το τι αλλάζεις κάθε φορά.
π.χ. το μεγάλο σέρβις, το οποίο γίνεται στις 80.000χλμ με αλλαγή ιμάντα, κοστίζει, μαζι με το σέρβις, 450€!
μου πρότειναν αλλάγη λαδιών μάζι με το σέρβις κάθε 30.000χλμ ή δύο χρόνια!
λογικό κόστος συντήρησης! -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
δεν ξερω που ειναι το ηχειο αλλα οπως ακριβως υπολογιζα μετα απο μερικες ωρες στον ηλιο ολα ειναι μια χαρα.Κανονικος ο ηχος,κανονικα ολα.
Οπως ειχα πει και σε παλιοτερα ποστ εχει εξαφανιστει εντελως το τριξιμο απο τα παραθυρα και την αναρτηση και ολα βαινουν καλως!
Απολυτα ικανοποιημενος απο το αμαξι.
Ισως λιγο πιο πολυ δυναμη μοναχα αλλα το ψαχνω για προγραμματακι...Πολύ πιθανό να έχω τους ίδιους ακριβώς τριγμούς. Ο πρώτος ακούγεται στην κολώνα του οδηγού και ο δεύτερος όταν έχεις κατεβασμένο το παράθυρο του οδηγού μέχρι πάνω από τη μέση. Το αμάξι έχει κάνει 8500 χιλιόμετρα...
-
Φίλε πάνος-Fabia δεν παίζει σε κανένα αυτοκίνητο αλλαγή λαδιών στα 30000χλμ ή 2 χρονια. Μετά τον χρόνο χάνει το ιξώδες του. Λάδια κάθε 10-15(το πολυ).
Φίλε ftskamins: Έλα που σε χάλασε η αίσθηση κιβωτίου. Τέλεια είναι. Το φανταζόσουν ότι ένα Fiat θα είχε ποτέ τέτοιο εξαιρετικό κιβώτιο? Για το τιμόνι θα το δεχθώ πως έιναι αδιάφορο (όχι ασαφές ή αργο) αλλά συνηθίζεται (για εμένα ήταν πιο δύσκολο αφού είχα συνηθίσει στις 147 το τέλειο)
Γενικά το μόνο που με χαλάει κάπως στο αμάξι είναι μερικά πλαστικά του πχ οι 2 κεντρικοί αεραγωγοί πάνω από το ράδιο συντονίζουν στις 2500rpm περίπου και κάνουν έναν εκνευριστικό τριγμό. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι στο ρελαντί έχει αρκετούς κραδασμούς. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος??
-
Νικόλα καλά όλα αυτά. Αλλά γιατί να αναφέρουν τα 30000χλμ; Γιατί να ρισκάρουν μελλοντικά μηχανολογικά προβλήματα με κόστος στο image της εταιρίας;
Μήπως η τεχνολογία έχει φτάσει σε σημείο να δικαιολογεί την αλλαγή λαδιών στα 30000χλμ κι εμείς να μην τη δεχόμαστε για ψυχολογικούς λόγους, γιατί έτσι έχουμε μάθει από παλιά;
Δεν είμαι μηχανικός και φυσικά ο καθένας κάνει όπως καταλαβαίνει, ωστόσο αν ο κατασκευαστής μου λέει κάντο έτσι, ε τότε για να μην το κάνω θα πρέπει να ακούσω μια μηχανολογικά τεκμηριωμένη άποψη πάνω στον συγκεκριμένο κινητήρα και στα λάδια που χρησιμοποιεί.
Φιλικά Σταύρος.
Fiat Bravο 2007