-
Πάντως, εγώ αυτό το πράγμα δεν θα το έτρωγα (απεχθάνομαι τα συκωτάκια, αλλά παραδόξως, τρελαίνομαι για μαγειρίτσα, ανευ συκωτιού όμως! ).
-
koutsan πότε θα μας κάνεις το τραπέζι??
-
Καλή ιδέα, θα έρθω κι εγώ να φτιάξω τις...σαλάτες!
-
Έρχεται σύντομα το τραπέζι
Αυτή την τρελή χορτοφαγική αδερφή με το Ypsilon να δω τι θα την ταίσω
Για τις σαλάτες να φέρεις σταγονόμετρo από το σπίτι, εδώ δεν έχω
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έρχεται σύντομα το τραπέζιΑυτή την τρελή χορτοφαγική αδερφή με το Ypsilon να δω τι θα την ταίσω
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλή ιδέα, θα έρθω κι εγώ να φτιάξω τις...σαλάτες!Εγώ θα φτιάξω τις μπίρες
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έρχεται σύντομα το τραπέζιΑυτή την τρελή χορτοφαγική αδερφή με το Ypsilon να δω τι θα την ταίσω
Σε μια τέτοια συνταγή πάντως, το σωστό είναι σκωταριά
Ή είμαστε άντρακλες ή δεν είμαστε -
Μιας και άνοιξε η κουβέντα για τις καταναλώσεις, έχω μια απορία. Φυσιολογικά σε κατηφορικό δρόμο με ταχύτητα στο κιβώτιο δεν θα έπρεπε να έχουμε μηδενική στιγμιαία κατανάλωση;
Στο δικό μου (120αρι) έχω καρφωμένο το 2lt/100...
Αντίστοιχα η μέγιστη στιγμιαία κατανάλωση ΠΟΤΕ δεν ξεπερνάει τα 25lt/100.Όσο για την μέση κατανάλωση, στα 6300 χιλιόμετρα μεικτού κύκλου έχω 8.5 και σε ταξίδι (πχ Αθήνα - Λευκάδα) με χαλαρή οδήγηση (μέχρι 140) είδα 7.4.
-
Aν έχεις πάνω από 1500 πρπ στροφές, θα πρέπει να έχεις μηδενική, ναι...
-
Μαλλον ετσι ειναι σε ολα τα Fiat γιατι και εμενα στο GPunto δειχνει ελαχιστη 2lt και μεγιστη 25lt ακομα και οταν πας με ταχυτητα σε κατηφορα.Φυσικα δεν καει τπτ οταν εισαι με ταχυτητα απλως δεν το δειχνει ο υπολογιστης.Εσενα ποσο σφαλμα εχει ο υπολογιστης?Εμενα το λιγοτερο +0.9lt/100 και το περισσοτερο +2.2lt/100
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν έχεις πάνω από 1500 πρπ στροφές, θα πρέπει να έχεις μηδενική, ναι...Ναι το κάνει πάντα και σε όλο το φάσμα των στροφών. Αυτό θεωρητικά δεν επηρεάζει την αξιοπιστία της μέσης κατανάλωσης;
-
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν εισαι σταματημενος ο υπολογιστης γραφει την μεγιστη καταναλωση...Τι περιεργα πραγματα
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν εισαι σταματημενος ο υπολογιστης γραφει την μεγιστη καταναλωση...Τι περιεργα πραγματαDivision by zero λέγεται
Μιας και η κατανάλωση είναι ο λόγος καυσίμου (που καίγεται) προς απόσταση (που διανύεται), όταν είσαι σταματημένος η απόσταση που διανύεις είναι μηδέν, άρα το κλάσμα απειρίζεται. Σε πιο... ψαγμένα trip computer, από μια ταχύτητα και κάτω (3-4 χαω) δείχνει κατανάλωση σε λίτρα ανά ώρα.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Μαλλον ετσι ειναι σε ολα τα Fiat γιατι και εμενα στο GPunto δειχνει ελαχιστη 2lt και μεγιστη 25lt ακομα και οταν πας με ταχυτητα σε κατηφορα.Φυσικα δεν καει τπτ οταν εισαι με ταχυτητα απλως δεν το δειχνει ο υπολογιστης.Εσενα ποσο σφαλμα εχει ο υπολογιστης?Εμενα το λιγοτερο +0.9lt/100 και το περισσοτερο +2.2lt/100Εννοείς το σφάλμα στη μέση κατανάλωση; Πως το υπολόγισες; Σύγκρινες τι σου δείχνει ο υπολογιστής με τι δείχνει το ρεζερβουαρ;
-
Το ίδιο ακριβώς κάνει και η 147 μου ,βάζεις 5η και σε μια κατηφόρα αφήνεις γκάζι ,η κατανάλωση πέφτει μέχρι στα 2lt/100km και μένει εκεί σταθερή ,άρα μάλλον μιλάμε για 'ιδιοτροπία' των αυτοκινήτων του gruppo
-
Ο χρήστης galeone έγραψε:
Μαλλον ετσι ειναι σε ολα τα Fiat γιατι και εμενα στο GPunto δειχνει ελαχιστη 2lt και μεγιστη 25lt ακομα και οταν πας με ταχυτητα σε κατηφορα.Φυσικα δεν καει τπτ οταν εισαι με ταχυτητα απλως δεν το δειχνει ο υπολογιστης.Εσενα ποσο σφαλμα εχει ο υπολογιστης?Εμενα το λιγοτερο +0.9lt/100 και το περισσοτερο +2.2lt/100
Εννοείς το σφάλμα στη μέση κατανάλωση; Πως το υπολόγισες; Σύγκρινες τι σου δείχνει ο υπολογιστής με τι δείχνει το ρεζερβουαρ;
Nαι.Δηλαδη παω το γεμιζω τερμα στο βενζιναδικο και συγχρονως μιδενιζω και τον υπολογιστη ταξιδιου.Μετα αφου κανω καποια χιλιομετρα παω και το ξαναγεμιζω και βλεπω ποσα λιτρα μπαινουν στο ρεζερβουαρ και υπολογιζω ποσα εκαψε πραγματικα.Βεβαια πρεπει να στο ξαναγεμισουν ακριβως στο ιδιο σημειο με την προηγουμενη φορα για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν εχεις κανει και εσυ σφαλμα.Αν δηλαδη ο υπολογιστης εγραφε 5.5 lt/100 και εγω εβγαλα 6.5 lt/100 τοτε εχει σφαλμα +1lt/100
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν εισαι σταματημενος ο υπολογιστης γραφει την μεγιστη καταναλωση...Τι περιεργα πραγματα
Division by zero λέγεται
Μιας και η κατανάλωση είναι ο λόγος καυσίμου (που καίγεται) προς απόσταση (που διανύεται), όταν είσαι σταματημένος η απόσταση που διανύεις είναι μηδέν, άρα το κλάσμα απειρίζεται. Σε πιο... ψαγμένα trip computer, από μια ταχύτητα και κάτω (3-4 χαω) δείχνει κατανάλωση σε λίτρα ανά ώρα.
Σωστα δεν το ειχα σκεφτει
-
Eπανερχομαι λοιπον με τις εντυπωσεις μου απο το αμαξι...
Τωρα πλεον εχω 2700χλμ και εχω αρχισει να το ανοιγω κανονικοτατα
Τα θετικα τα εχουμε πει πολλες φορες...κινητηρας τουρμπο που τον ακους(σφυριζει λεμε ) και δινει πανω απο τις 4000σαλ πολυ δυνατα,σταθεροτητα,φρενα(αληθεια λεω μου αρεσουν )και ποιοτητα ταμπλο που ειναι πολυ καλυτερη απο αυτο που ηλπιζα.
Δυστηχως ομως αν και με λιγα χιλιομετρα εχει αρχισει να ακουγεται τριγμος απο την πισω αναρτηση...Ενας εκνευριστικος τριγμος σαν να εχουν τριπωσει ποντικια εκει μεσα και σκουζουν
Ο συγκεκριμενος θορυβος ακουγετε μονο χωρις μουσικη και με λιγα χιλιομετρα(40χλμ/ωρα και κατω)
Θα πρεπει λετε να παω στην αντιπροσωπια η τζαμπα ο χρονος μου?
Απο την μια μου φαινετε λογικο...17αρα ζαντα+ελληνικοι δρομοι+σφιχτη αναρτηση=τριγμοι
αλλα ρε γαμωτο κιολας??
Επισης στις πολλες ζεστες κατι μαλλον διαστελεται και το παραθυρο του συνοδηγου μονο οταν το κατεβαζεις.Τα βραδια που εχει δροσια δεν ακουγετε τιποτα.
Η καταναλωση εχει σταθεροποιηθει στο 10,1λ/100χλμ αλλα ειναι καλα για τον τροπο που το οδηγω.Ελπιζω βεβαια να καλυτερευσει και αλλο με την παροδο των χιλιομετρων.
Μεσα στην καμπινα δεν τριζει τιποτα ευτυχως ομως κανει κατι περιεργο....Καθε φορα που το βαζω μπροστα με τον κλιματισμο κλειστο(εντελως κλειστο στο off)ακουγονται οι αεραγωγοι να αλλαζουν θεσεις για 5 περιπου δευτερολεπτα και μετα ακουγεται ενα τοκ-τοκ παλι μεσα απο τους αεραγωγους για 3 περιπου δευτερολεπτα.Αμα οταν το βαλω μπροστα εχω ανοιχτο τον ανεμιστηρα η το ac δεν ακουγεται τιποτα και ολα δουλευουν κατευθειαν.Η αποδοση του κλιματισμου ειναι τελεια παντως .
Τελος,εκανα ενα φιλικο ανοιγματακι με mini S μετα 175 αλογα απο 3ες και ενω με τριτη ακολουθουσα δυνατα με το που βαλαμε 4η αρχισε να εξαφανιζεται
Να ανησυχω η ειναι λογικο το αποτελεσμα?
Δεν με νοιαζει βεβαια ιδιαιτερος αλλα για να ξερω με ποια αμαξια στεκομαι διπλα
Μεχρι γκολφ με τα 140 αλογα φτανω? -
Λογικό αυτό με το Cooper S, είναι τρελή σβούρα το άτιμο
To Golf με τα 140 το έχεις Δεν ξέρω σε 0-100 τι ακριβώς γίνεται γιατί το Golf με 2α πιάνει 100 (κόφτης στις 7.200) ενώ το Bravo θέλει να μπει και 3η. Από κει και πάνω όμως άντε γεια... Είσαι λίγο, πολύ λίγο πιο αργός από το Golf 170.
Αυτό με τον τριγμό της ανάρτησης δες το σε μια αντιπροσωπεία, μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό που λύνεται εύκολα. Κρίμα να σε απασχολεί σε καινούριο αμάξι κάτι τέτοιο, σιγούρεψέ το. Στα υπόλοιπα με κλιματισμό κλπ δεν ξέρω να σου απαντήσω, ίσως να είναι φυσιολογικός ο ήχος από 'ελέγχους' που κάνει το αμάξι όταν ξεκινάει (;)
Καλοτάξιδος
Fiat Bravο 2007