-
Ακομα μια ερωτηση λοιπον ετσι για να γινετε συζητηση
Μολις παρατηρησα οτι το bravo μου αν και sport 150hp δεν εχει λευκα οργανα αλλα μαυρη πλακα με λευκη γραμματοσειρα.οι βελονες ειναι καθετα τοποθετημενες οπως σε ολα τα sport.
Αν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει οτι το λευκο φοντο ειναι προβληματικο και γυαλιζει πολυ στον ηλιο και σε ενα ιταλικο site ειχα διαβασει οτι θα σταματησουν να το χρησιμοποιουν στο bravo.
Μπορει καποιος να μου επιβεβαιώσει αυτην την πληροφορια ή να παω στην αντιπροσωπεια και να τους κραξω? -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Ακομα μια ερωτηση λοιπον ετσι για να γινετε συζητηση
Μολις παρατηρησα οτι το bravo μου αν και sport 150hp δεν εχει λευκα οργανα αλλα μαυρη πλακα με λευκη γραμματοσειρα.οι βελονες ειναι καθετα τοποθετημενες οπως σε ολα τα sport.
Αν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει οτι το λευκο φοντο ειναι προβληματικο και γυαλιζει πολυ στον ηλιο και σε ενα ιταλικο site ειχα διαβασει οτι θα σταματησουν να το χρησιμοποιουν στο bravo.
Μπορει καποιος να μου επιβεβαιώσει αυτην την πληροφορια ή να παω στην αντιπροσωπεια και να τους κραξω?Για το αν το έχουν αλλάξει δεν ξέρω αλλά με έντονη ηλιοφάνεια όντως δεν βλέπεις. Όπως και στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών που για μένα έπρεπε να έχει άσπρη γραμματοσειρά
-
Επισης αν ξερει κανεις που μπορω να προμηθευτω λαδια SELENIA K Pure Energy(αυτα προτεινει η fiat)ας μου πει γιατι στην αντιπροσωπεια δεν βαζουν πια Selenia οι μαγκες οι δικοι μας
Βάζουν τα Shell και όχι τα Selenia γιατί τα Selenia κάνουν μόνο για τηγάνι. Τα έβαζα στο 147 και ήταν χάλια. Στην αλλαγή θα ψαχτώ να βάλω τα Αραλ που καλύπτουν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή 10W-40 ACEA C-3.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Επισης αν ξερει κανεις που μπορω να προμηθευτω λαδια SELENIA K Pure Energy(αυτα προτεινει η fiat)ας μου πει γιατι στην αντιπροσωπεια δεν βαζουν πια Selenia οι μαγκες οι δικοι μας
Βάζουν τα Shell και όχι τα Selenia γιατί τα Selenia κάνουν μόνο για τηγάνι. Τα έβαζα στο 147 και ήταν χάλια. Στην αλλαγή θα ψαχτώ να βάλω τα Αραλ που καλύπτουν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή 10W-40 ACEA C-3.
Μην τα μπερδευεις φιλε μου...5-40 θελει οχι 10-40 και οπως σωστα γραφεις ACEA C3.
Selenia βαζω εδω και 150,000χλμ στο πουντο μου και ειναι μια χαρα!!!
η ΣΠΙΚΑΡ μου ειπε οτι βαζει Fuchs λαδια αλλα αυτα σε 5-40 δεν καλυπτουν ACEA C3 -
Μην τα μπερδευεις φιλε μου...5-40 θελει οχι 10-40 και οπως σωστα γραφεις ACEA C3.
Selenia βαζω εδω και 150,000χλμ στο πουντο μου και ειναι μια χαρα!!!
η ΣΠΙΚΑΡ μου ειπε οτι βαζει Fuchs λαδια αλλα αυτα σε 5-40 δεν καλυπτουν ACEA C3Έχεις δίκιο 5W-40 είναι μπερδεύτηκα από κεκτημένη ταχύτητα (10W-40 έβαζα στο 147). Πάντως αν τα Fuchs που σου προτείνει η αντιπροσωπεία δεν καλύπτουν to ACEA C3 μην τα βάλεις. Πολύ καλά είναι και τα Motul 8100 X-Clean. Εμένα η αντιπροσωπεια μου λέει βάζει Shell γιατί τα Selenia έχουν μεγαλυτερη κατανάλωση λαδιού... Με το Alfa και τα Selenia πάντως είχα υπερβολική κατανάλωση
-
Πηρα τηλεφωνο την αντιπροσωπια για τα μαυρα οργανα του sport μου!
Δεν το θυμοντουσταν και θα μου απαντησουν λεει...
Με τα shell εσυ εισαι ικανοποιημενος?
Ποιος ακριβως τυπος ειναι?
Πως θα τα ζητησω? -
Επιβεβαιωση απο ιταλικο site για τα οργανα...
'mi spiace darti la brutta notizia!!
ma da adesso in poi tutte le sport avranno i fondini neri e non + bianchi!
non è un errore ma una scelta della FIAT !!!
non so il perchè ma adesso solo neri !!!'
Εν συντομια λεει οτι η φιατ επελεξε να βαζει μαυρο φοντο και στα οργανα του Sport!
Toυλαχιστον παραμενουν οι ομορφοι καθετα τοποθετημενοι δεικτες!
-
Καλώς σας βρήκα!!!
Ακριβώς αυτό αναρωτιόμουνα και εγώ, για τα ''σε μαύρο'' φόντο όργανα του δικού μου T-Jet 150HP;;;
Ευχαριστώ φίλε ftskamins για την διευκρίνηση!!!!
Όντως με πολύ ηλιοφάνεια έχει ένα μικρό προβληματάκι η οθόνη ενδείξεων
...και λίγο κακοτεχνία που ο υαλοκαθαριστήρας του συνοδηγού είναι λίγο πιο σηκωμένος (σα να μην είναι ακριβώς στη θέση του) από τον αντίστοιχο του οδηγού.
Αλλά γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!!!! (αν και ακόμη το ψιλοστρώνω )
Ανυπομονώ να περάσουν λίγο τα χλμ για να το νιώσω και σε μεγαλύτερες ταχύτητες -
χαιρομαι που βοηθησα
Λοιπον στο θεμα με τα λαδια τωρα....
βρηκα λαδια που καλυπτουν την προδιαγραφη ACEA C3 που λεει η φιατ αλλα δεν ξερω αν ειναι καλα.
Selenia K Pure Energy δεν βρηκα πουθενα
Τα λαδια ειναι τα Castrol Magnatec 5w-40 φουλ συνθετικα.
Ειναι τα μοναδικα που βρηκα να καλυπτουν την παραπανω προδιαγραφη.
Εχεις κανεις αποψη για τα λαδια της Castrol?
Ειμαι τελειως ασχετος γιατι μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα παντα SELENIA χρυσα στα πουντακια μου.
HEEEEELP !!!! -
Και τα Motul 8100 X-Clean καλύπτουν την προδιαγραφή ACEA C3.
Όσο για τους υαλοκαθαριστήρες ανεβαίνουν 2-3εκ. από τον αέρα μετά τα 200χλμ/ω.
Ένα ακόμη μείον είναι ένας αεροδυναμικός θόρυβος από το παράθυρο του οδηγού μετά τα 140. Ίσως να φταίει ο τεράστιος καθρέφτης ή κάποιο λάστιχο του παραθύρου που προεξέχει λίγα χιλιοστά παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Επίσης η εταζέρα πίσω ανασηκώνεται στις εγκάρσιες ανωμαλίες (ο ημιάκαμπτος άξονας κοπανάει λίγο) παρόλο που έχει πάνω 5 κιλά βάρος από τα οβάλ ηχεία μου. Θα μπορούσε δηλαδή η κλείδωση της εταζέρας να 'κλειδώνει' με άλλο κλιψάκι. Αλλά αυτα είναι λεπτομέρειες και ιδιοτροπίες που έχουν όλα τα ιταλικά με χαρακτήρα. -
Και κάτι ακόμη. Ξέρει κανείς αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να βγάλουμε off αυτόν τον διάλο που λέγεται ESP;
-
Και κάτι ακόμη. Ξέρει κανείς αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να βγάλουμε off αυτόν τον διάλο που λέγεται ESP;Kάνε μια δοκιμή με τις ασφάλειες. Αν βρεις την ασφάλεια που το ενεργοποιεί, πιθανόν ν'αρκεί απλώς να την αφαιρέσεις.
-
Όσο για τους υαλοκαθαριστήρες ανεβαίνουν 2-3εκ. από τον αέρα μετά τα 200χλμ/ω.
δοκιμασε να πηγαινεις με κάτω απο 200...
Επίσης η εταζέρα πίσω ανασηκώνεται στις εγκάρσιες ανωμαλίες (ο ημιάκαμπτος άξονας κοπανάει λίγο) παρόλο που έχει πάνω 5 κιλά βάρος από τα οβάλ ηχεία μου. Θα μπορούσε δηλαδή η κλείδωση της εταζέρας να 'κλειδώνει' με άλλο κλιψάκι. Αλλά αυτα είναι λεπτομέρειες και ιδιοτροπίες που έχουν όλα τα ιταλικά με χαρακτήρα.
Τωρα αυτο οντως με εκπλησσει γιατι σε οσα Fiat εχω δει ειναι απλως αδυνατο να γινει ετσι οπως σφηνωνει απο την θυρα αποσκευών η εταζερα Δεν το προσεξα στο Bravo to be honest πως ειναι σχεδιασμενο, αλλα... σε Bravo που ειχε καποια χιλιομετρακια πανω του και το πηγα απο κακοτραχαλους δρομους δεν ειδα κατι. Μηπως τα 5 κιλα των ηχειων σου παιζουν ρολο?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Επίσης η εταζέρα πίσω ανασηκώνεται στις εγκάρσιες ανωμαλίες (ο ημιάκαμπτος άξονας κοπανάει λίγο) παρόλο που έχει πάνω 5 κιλά βάρος από τα οβάλ ηχεία μου. Θα μπορούσε δηλαδή η κλείδωση της εταζέρας να 'κλειδώνει' με άλλο κλιψάκι. Αλλά αυτα είναι λεπτομέρειες και ιδιοτροπίες που έχουν όλα τα ιταλικά με χαρακτήρα.
Τωρα αυτο οντως με εκπλησσει γιατι σε οσα Fiat εχω δει ειναι απλως αδυνατο να γινει ετσι οπως σφηνωνει απο την θυρα αποσκευών η εταζερα Δεν το προσεξα στο Bravo to be honest πως ειναι σχεδιασμενο, αλλα... σε Bravo που ειχε καποια χιλιομετρακια πανω του και το πηγα απο κακοτραχαλους δρομους δεν ειδα κατι. Μηπως τα 5 κιλα των ηχειων σου παιζουν ρολο?
Μάλλον κάτι τέτοιο παίζει. Εδώ δεν υπάρχει στους δικούς μας κουβάδες.
-
καλησπέρα παιδιά
σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω fiat Bravo 120hp και θα ήθελα επειδή με ενδιαφέρουν και οι καταναλώσεις, από κάποιον ο οποίος να είναι κάτοχος ή να έχει οδηγήσει ένα αντίστοιχο να μου πει τελικά τι κατανάλωση θα έχει αυτό το αμάξι εάν πχ κάνεις ταξίδι στην εθνική οδό και τρέχεις με μια νορμάλ μέση ταχύτητα 140km/h ή σε άλλη περίπτωση εάν το οδηγείς μέσα σε πόλη, ή γενικά ποιά είναι η μέση κατανάλωση του για μικτές συνθήκες (δίχως να πατάς το πεντάλ χωρίς λόγο), γιατί από όσα έχω διαβάσει δεν έχω βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα για τον συγκεκριμένο τομέα...
είμαι κάτοχος μιας alfa 146 1.6TS η οποία έχει μετρημένη κατανάλωση γύρω στα 8,9lt/100km
με αυτό το bravo θα είμαι στα ίδια επίπεδα θα είμαι πιο πάνω ή πιο κάτω?
ευχαριστώ -
Ο χρήστης empak έγραψε:
καλησπέρα παιδιάσκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω fiat Bravo 120hp και θα ήθελα επειδή με ενδιαφέρουν και οι καταναλώσεις, από κάποιον ο οποίος να είναι κάτοχος ή να έχει οδηγήσει ένα αντίστοιχο να μου πει τελικά τι κατανάλωση θα έχει αυτό το αμάξι εάν πχ κάνεις ταξίδι στην εθνική οδό και τρέχεις με μια νορμάλ μέση ταχύτητα 140km/h ή σε άλλη περίπτωση εάν το οδηγείς μέσα σε πόλη, ή γενικά ποιά είναι η μέση κατανάλωση του για μικτές συνθήκες (δίχως να πατάς το πεντάλ χωρίς λόγο), γιατί από όσα έχω διαβάσει δεν έχω βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα για τον συγκεκριμένο τομέα...
είμαι κάτοχος μιας alfa 146 1.6TS η οποία έχει μετρημένη κατανάλωση γύρω στα 8,9lt/100km
με αυτό το bravo θα είμαι στα ίδια επίπεδα θα είμαι πιο πάνω ή πιο κάτω?
ευχαριστώΝορμάλ μέση ταχύτητα τα 140;
Φαντάζομαι, τα 8,9 τα βλέπεις σε ταξίδι σωστά; Γιατί πρέπει να είσαι ο πρώτος που γνωρίζω με αυτό το μοτέρ που δεν παραπονιέται για υψηλή κατανάλωση!Πάντως αν πηγαίνεις με τους ίδιους ρυθμούς που πας την 146 , το Bravo θα κάψει το ίδιο ή λιγότερο. Αν πας πιο γρήγορα (που θα πας, όπως σε κόβω... ), θα σου κάψει λίγο περισσότερο. Αν το ...ξεφτυλίσεις στο σκίσιμο, θα σου κάψει πολύ, όπως όλα τα τουρμπομοτέρια!
-
Συμφωνα με τις μετρησεις των κατοχων στο http://www.spritmonitor.de/en/ το 120αρι ειναι γυρω στα 8-10 λιτρα μεση καταναλωση. Αρκετα νορμαλ πιστευω...
-
τα 8,9lt που έγραψα για την 1,6TS είναι εντελώς πραγματικά και μετρημένα με συνεχή παρακολούθηση της κατανάλωσης για 2 χρόνια περίπου... βέβαια τα πιο πολλά από αυτά είναι σε ανοιχτό δρόμο καθώς κάνω πολλά αλλά κοντινά ταξίδια..
ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις, για μένα εάν καίει μέχρι 10lt/100km είναι οκ γενικά.. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Συμφωνα με τις μετρησεις των κατοχων στο http://www.spritmonitor.de/en/' target='_blank' target='_blank το 120αρι ειναι γυρω στα 8-10 λιτρα μεση καταναλωση. Αρκετα νορμαλ πιστευω...Έχω αρχίσει και τα παίρνω με τις μετρήσεις κατόχων στο spritmonitor. Ή είμαστε όλοι κουλοί, ή αυτοί οδηγούν μονίμως με 120-140 στην autobahn (και πουθενά αλλού). Μέση κατανάλωση 8 με 120άρι Bravo δεν κατάφερα να δω ούτε στο... γκρεμό. Το 10 είναι πιο ρεαλιστικό νούμερο κατά τη γνώμη μου. Εκτός αν το δουλεύει κανείς μόνο 1.500-3.000 σ.α.λ. Γίνεται λόγω ροπής και 6αριού, αλλά γμτ δε μπορώ να οδηγήσω έτσι με τίποτα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συμφωνα με τις μετρησεις των κατοχων στο http://www.spritmonitor.de/en/' target='_blank' target='_blank' target='_blank το 120αρι ειναι γυρω στα 8-10 λιτρα μεση καταναλωση. Αρκετα νορμαλ πιστευω...
Έχω αρχίσει και τα παίρνω με τις μετρήσεις κατόχων στο spritmonitor. Ή είμαστε όλοι κουλοί, ή αυτοί οδηγούν μονίμως με 120-140 στην autobahn (και πουθενά αλλού). Μέση κατανάλωση 8 με 120άρι Bravo δεν κατάφερα να δω ούτε στο... γκρεμό. Το 10 είναι πιο ρεαλιστικό νούμερο κατά τη γνώμη μου. Εκτός αν το δουλεύει κανείς μόνο 1.500-3.000 σ.α.λ. Γίνεται λόγω ροπής και 6αριού, αλλά γμτ δε μπορώ να οδηγήσω έτσι με τίποτα.
second thought, δεν εχεις και αδικο! Και γω το 10αρι πιστευω πως ειναι ποιο κοντα στην πραγματικοτητα... παρα κατι 8αρια! Εδω λιγο πανω απο 8 πρεπει να εχει το 1.2 Punto μου
Fiat Bravο 2007