-
Ετσι κι αλλιως δεν εχει νοημα να το πας πανω απο 5500rpm γιατι απο εκει και περα πεφτει κατακορυφα η αποδοση του.Πραγματικα αυτος ο κινητηρας πρεπει να εχει πολυ μικρη τουρμπινα , φτανει σχεδον τα 26 kg ροπης στις 3000rpm αλλα μετα πεφτει αποτομα μαλλον λογω μικρης τουρμινας.
http://www.rototestinstitute.org/popup/ ... artsID=784 -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Προφανως εχεις δικιο για την τουρπινα.
Λοιπον χτες δεν κρατηθηκα και το ανοιξα το αμαξι(οχι κοφτες αλλα πηγα δυνατα).Ειχε καποια κινηση και αναγκαστηκα να πατησω αρκετες φορες φρενα.
Ενα θα πω... Πιανουν ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
160-100,160-80,οτι φρεναρισμα και να εκανα το αυτοκινητο παρεμενε απολυτα σταθερο και δεν με τρομαξε ποτε!
Απο γκαζια με παραξενεψε λιγο...αισθανοσουν να φευγεις με δυναμη και τα υπολοιπα αυτοκινητα μενανε αμεσως πισω αλλα οταν κοιταγα τα km/h δεν ηταν και πολλα...βεβαια στις 5000 σαλ εκανα αλλαγη οποτε ειχε να δωσει και αλλα χιλιομετρα καθε ταχυτητα(κοφτες στις 6500σαλ).
Παντως ειτε μονος ειμαι ειτε με 2 ή 3 ατομα μεσα δεν καταλαβαινω διαφορα.Ο 1400αρης της fiat εχει δυναμη ΤΕΛΟΣΤα φρένα του είναι άγκυρες χωρίς να κουράζονται ιδιαίτερα. Υπολείπονται σε αίσθηση (σε σχέση με το 147 που είχα) και όταν ζεσταίνονται το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο. Όσο για τη δύναμη ειναι άλλο πράγμα... Επιπέδου 2λιτρου ατμοσφαιρικού και 2,2 με το Sport πατημένο. Πάντως δεν έχει νόημα να το πας πάνω από τις 5500. Διαφορά με 2 ή 3 άτομα δεν βλέπεις αλλά την καταλαβαίνεις όταν βάζεις A/C. Μέχρι τις 2700 είναι ψόφιο το μοτέρ με αρκετό lag μετά τρως μια κλωτσιά από το τούρμπο που φουσκώνει και μετά γειά σας..
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Προφανως εχεις δικιο για την τουρπινα.
Λοιπον χτες δεν κρατηθηκα και το ανοιξα το αμαξι(οχι κοφτες αλλα πηγα δυνατα).Συγκρατήσου, πρέπει να το «στρώσεις» πρώτα!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εγώ σας μεταφέρω τι είδα με τα μάτια μου. Από εκεί και μετά πιστέψτε ότι θέλετε. Δε θα σκάσω κιόλας.
**Υ.Γ. Τα παράθυρα που έπεφταν και τα λοιπά που αναφέρονται έχουν να κάνουν με κακές επιλογές στους προμηθευτές και όχι με το πόσο καλά είναι φτιαγμένο ένα αυτοκίνητο. **τρελό doublespeak. Aλλά σύμφωνα με την άποψη ορισμένων, το πόσο καλά είναι φτιαγμένο είναι άμεση συνάρτηση της επιλογής προμηθευτών.
Όσον αφορά τα τριξίματα του μπράβο, κορσαίρ αν θυμάσαι για το ίδιο αμάξι που οδήγησες σου είχα πει για κάτι τριξιματάκια στο ταμπλό. Αλλά αυτό ήταν ένα δοκίμιο και μόνο, σε ένα άλλο που μπήκα τις προάλλες στο νησί δεν έτριζε τπτ, και είχε πολλά περισσότερα χλμ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όσον αφορά τα τριξίματα του μπράβο, κορσαίρ αν θυμάσαι για το ίδιο αμάξι που οδήγησες σου είχα πει για κάτι τριξιματάκια στο ταμπλό. Αλλά αυτό ήταν ένα δοκίμιο και μόνο, σε ένα άλλο που μπήκα τις προάλλες στο νησί δεν έτριζε τπτ, και είχε πολλά περισσότερα χλμ.
ε δεν το πιστευω... πηγες στην μεση του πουθενα και παλι βρισκεις αμαξια να κανεις τεστ ντραιβ... ΕΛΕΟΣ!
-
1,4 ατμόσφαιρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
1,4 ατμόσφαιρα.Δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο απο νοικιαρικο... μονο αυτοι θα το επαιρναν ατμοσφαιρα.... Δεν ρωτω για επιδοσεις, πρεπει να ειναι λιγο χειροτερο απο ταφο.
-
Μπα, ιδιόκτητο είναι, το θέμα είναι πώς κατάφερε και έκανε τόσα χιλιόμετρα αυτός χωρίς να ρίξει κάτω κανένα συρματόπλεγμα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν τάφος γιατί δεν έχει και πολλές ευθείες.
-
Συγκρατήσου, πρέπει να το «στρώσεις» πρώτα!
Eυκολο να το λες...δυσκολο να το κανεις Οταν ακους την τουρμπινα η λογικη παει περιπατο!
Παντως μεχρι και 6000σαλ η 3η και η 4η δινουν πολυ δυνατα και δεν αισθανομαι να ψοφανε. -
Μια βοηθεια συνανθρωποι...
Φοραω τα ελαστικα 225/45/17 και το manual λεει πιεση 2,9 bar που ανακαλυψα οτι σημαινει 42 psi!
Παιρνω την φιατ και το παιζω κινεζος....
Ποση πιεση πρεπει να βαζω καλε κυριε μηχανικε????
32 μπροστα 30πισω μου λεει.
οκ παω σε βενζιναδικο και με κρυα λαστιχα ελεγχω για πρωτη φορα.33psi σε ολα μου ειχανε βαλει
το κανα και γω 35psi(κατι ενδιαμεσο δλδ).
Η ερωτηση μου παραμενει ομως...Τι πιεση να βαζω στα ελαστικα μου?
Επισης αν ξερει κανεις που μπορω να προμηθευτω λαδια SELENIA K Pure Energy(αυτα προτεινει η fiat)ας μου πει γιατι στην αντιπροσωπεια δεν βαζουν πια Selenia οι μαγκες οι δικοι μας -
Ξεκίνα με όσα λέει το ταμπελάκι στο αμάξι, και μετά πειραματίζεσαι γύρω από εκεί. Τα 32/30 λίγα μου φαίνονται για 45αρι προφίλ κιόλας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξεκίνα με όσα λέει το ταμπελάκι στο αμάξι, και μετά πειραματίζεσαι γύρω από εκεί. Τα 32/30 λίγα μου φαίνονται για 45αρι προφίλ κιόλας.Μα φυσικά!
Και τι ζόρι τραβάς δλδ με τα 42 psi άμα τα γράφει το μανιουαλ; -
Thank you dear mod
Θα ακολουθησω την συμβουλη σου.Τι ζορι τραβαω.....Ελα ντε??!!
Απλα μου φαινονται πολλα τα 42psi. -
Δεν είναι πολλά. Το δικό μου με 65αρι προφίλ θέλει 2,5 γύρω γύρω, και 2,9 πίσω με φορτίο.
-
Μολις ξανακοιταξα το manual και δεν θελει 2,9 αλλα 2,6 bar στα λαστιχα μου.
Το 2,9 ειναι για 225/40/18
ποσα psi ειναι τα 2,6 bar? -
Πρπ 38.
-
Ευχαριστω πολυ για την αμεση βοηθεια σου.
-
Με πρόλαβες! 1 bar = 14.5 psi
-
Το δικό μου manual για τις 17άρες ζάντες λέει 2,3 bar μπροστά-πίσω. Αν κάνεις τη μετατροπή βγαίνει 33 psi άρα σωστά σου είχανε βάλει...2,6 bar γράφει για τις 18άρες ή για τις 17άρες με full φορτίο.Δες μήπως κάνεις λάθος...
-
Ο χρήστης zio10 έγραψε:
Το δικό μου manual για τις 17άρες ζάντες λέει 2,3 bar μπροστά-πίσω. Αν κάνεις τη μετατροπή βγαίνει 33 psi άρα σωστά σου είχανε βάλει...2,6 bar γράφει για τις 18άρες ή για τις 17άρες με full φορτίο.Δες μήπως κάνεις λάθος...Το εχω προσεξει αυτο που λες ομως απο κατω με μικρα γραμματα λεει οτι αν πηγαινεις με ταχυτητες 160km/h και πανω να βαζετε πιεση για full φορτιο
160km/h δεν ειναι δυσκολο να τα πιασεις με 150 αλογα
Fiat Bravο 2007