-
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ESP
Το διαγνωστικό της αντιπροσωπείας έδειξε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία βλάβη,αλλά στιγμιαία δυσλειτουργία του συστήματος.
Μετρήθηκε η μπαταρία που αν και είναι η πρώτη του (εργοστασιακής τοποθέτησης 4ος 2008) κρίθηκε επαρκής (67% απόδοση σε σχέση με καινούργια).
Τα σενάρια κατά τους ειδικούς δυο:
1.Δεν λειτούργησε για κάποιο λόγο ο αισθητήρας του εμπρός δεξιού τροχού.
2.Πιθανώς να οφείλεται στο ρουλεμάν του τροχού.
Πάντως δεν χρειάστηκε να γίνει καμία επέμβαση,και απλά θα περιμένω μήπως επανεμφανιστεί το πρόβλημα....
Και σήμερα πάντως όλα λειτουργούσν κανονικά!!! -
Επειδη η αντλια φρενων/abs ειναι μηχανικη η δυσλειτουργια της δεν φαινεται διαγνωστικα. Δεν λεω οτι κατι τετοιο ειναι αλλα συνηθως οταν χανεις την υδραυλικη υποβοηθηση των φρενων γινεται οτι σου εγινε εσενα. Μπορει να ηταν περιστασιακο και να οφειλεται σε περιστασιακη ηλεκτρονικη δυσλειτουργια αλλα το να χανεις την υδραυλικη υποβοηθηση με προβληματιζει γιατι και να βγει εκτος το esp δεν σημαινει οτι αυτοματα χανεις και την υποβοηθηση. Το αντιστροφο συνηθως συμβαινει.
-
Λογικά αν υπήρχε πρόβλημα στην αντλία των φρένων το πεντάλ θα εξακολουθούσε να είναι σκληρό,ή θα γινόταν σκληρό κατά διαστήματα άσχετα από τι ενδείξεις.
Εκτός από το ESP είχε βγει εκτός και το ABS (μαζί με τα asr, hill holder),και ίσως γι αυτό είχα σκληρή αίσθηση του πεντάλ,υποθέσεις κάνω...
Πάντως και τα υγρά φρένων ήταν σωστά (είχαν αλλαχτεί πριν ένα μήνα),και η στάθμη τους σταθερή. -
Θα εξακολουθουσε να ειναι σκληρο εφοσον και για οσο η δυσλειτουργια συνεχιζοταν. Εφοσον η δυσλειτουργια 'αυτοθεραπευτηκε' παυει να ειναι σκληρο. Οταν η υποβοηθηση εχει προβλημα ολα τα προειδοποιητικα λαμπακια αναβουν γιατι απλα χωρις υποβοηθηση δεν λειτουργει τιποτα σωστα απο το συστημα. Τα να εχεις ολα τα υγρα φρενων δεν σημαινει οτι λειτουργει και η υποβοηθηση σωστα. Μονο οταν εχεις διαρροη χανεις υγρα και χανοντας την υποβοηθηση δεν σημαινει αναγκαστικα οτι χανεις και υγρα. Για μενα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ξαναεμφανιστει και μαλλον πιο ευκολα σε συνθηκες κινησης οπου πολλα τα ξεκινα-φρεναρω και αναπτυσονται και θερμοκρασιες. Τωρα βεβαια μπορει να ειναι καμμια χαλαρη επαφη σε καποιο αισθητηρα, αλλα εκεινο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν χανεις μονο τη συγκεκριμενη λειτουργια δηλαδη esp, ειτε abs, ειτε hill holder, ειτε, ειτε, αλλα ολο το συστημα με κυριοτερο την υποβοηθηση. Βεβαια μπορει και να ειναι ο εγκεφαλος του συστηματος αλλα εκει δεν θα εδειχνε κατι στο διαγνωστικο? Και παλι σου λεω να ψαξεις γιατι βγαινει η υποβοηθηση εκτος κατι το οποιο δεν θα επρεπε να γινεται παρα μονο αν κατι σοβαρο συμβαινει. Δεν θελω να σε αγχωσω αλλα ψαξε το παλι, ρωτα και καποιον αλλο με περισσοτερη εμπειρια.
-
κάτι αντίστοιχο μου είχε κάνει κι εμένα ένα χρόνο αφότου το αγόρασα
δεν θυμάμαι ακριβώς τις ενδείξεις που έβγαλε ή αν πάτησα το φρένο και τι αίσθηση είχε για να κρίνω αν ήταν ακριβώς ίδια περίπτωση γιατί πάνε και 4 χρόνια από τότε
δεν ήταν εν κινήσει όμως,πάω ένα πρωί,το βάζω μπροστά και έβγαλε την ένδειξη με το failure,θυμάμαι σίγουρα για το hill holder,για esp κτλ δεν μπορώ να θυμηθώ
το έσβησα,το ξαναέβαλα μπροστά και λειτουργούσαν όλα κανονικά,από τότε δεν μου το ξαναέκανε ποτέ -
Πάντως εμάς που είναι και απ' τα σχετικά πρώτα, του 2007, ουδέποτε έχει βγάλει τέτοιο θέμα.
-
Μια χαρα αξιόπιστο σύστημα είναι η αυτοματη ανακύκλωση και δοκιμσασμένο αρκετα χρόνια τωρα
- πρακτικότατο
-
επειδή θυμόμουν ότι το είχα αναφέρει εδώ,έψαξα και βρήκα το αντίστοιχο πόστ που είχα κάνει
τελικά μου είχε κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα κατά το παρκάρισμα,έβγαλε σφάλμα σε όλα (esp,asr,hill holder) και το φρένο είχε σκληρύνει
το είχα σβήσει,το ξαναέβαλα μπροστά και επανήλθετώρα αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο πόστ παίζει να ήταν κάποια άλλη δυσλειτουργία και τα έκανα μίξη στο μυαλό μετά από τόσα χρόνια ή το έχει κάνει 2 φορές και δεν το θυμάμαι,γιατί έχω την εντύπωση οτι και από στάση πάλι κάτι κουλό είχε βγάλει μια φορά
σούμα: αυτό που αναφέρει ο Northjohn μου το έχει κάνει σίγουρα μια φορά σε φάση που πήγα να παρκάρω αλλά δεν μου το έχει ξανακάνει ποτέ ξανά (4 χρόνια)
-
Έχουν περάσει ήδη 6 ημέρες από το συμβάν που σας περιέγραψα και όλα λειτουργούν κανονικά,σε αστική κυρίως κυκλοφορία. Με προβληματίζει κυρίως η διάρκεια του φαινομένου,Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα κι άλλες αναφορές από ιδιοκτήτες Lancia & alfa romeo με τα ίδια συμπτώματα,επίσης ως στιγμιαία δυσλειτουργία.Κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει βλάβη.
Ελπίζω να μην επανεμφανιστεί το πρόβλημα αφού κατά τα άλλα θα χαρακτήριζα το bravo ως πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο σε σχέση κυρίως με τα γερμανικά που οδηγούσα για πάνω από μια δεκαετία.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας
Γιάννης - northjohn -
Καμμιά ιδέα για πατάκια? Έχει παρει κανείς τα original της fiat?
-
Τα πηρα πριν το καλοκαιρι απο την AUTO ONE στην Γλυφαδα. Νομιζω 20 η 25 ευρω εκαναν. Για τα λεφτα τους πολυ καλα και αν εχεις και το πιο καινουργιο μοντελο εχει και τις υποδοχες που στερεωνονται στο πατωμα.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Τα πηρα πριν το καλοκαιρι απο την AUTO ONE στην Γλυφαδα. Νομιζω 20 η 25 ευρω εκαναν. Για τα λεφτα τους πολυ καλα και αν εχεις και το πιο καινουργιο μοντελο εχει και τις υποδοχες που στερεωνονται στο πατωμα.20-25? για πλαστικά μιλάτε υποθέτω... Οι μοκέτες που είχα πάρει περισυ ήταν ποιο ακριβες... νομίζω πάνω απο 55€...
Πάντως ναι... έχουν το λουράκι που δένει στην τάπα και πλέον μένουν στην θέση τους. Μέχρι να σκιστεί το πατάκι σε κεινο το σημείο συγκράτησης δλδ. Δείχνουν ποιο ποιοτικά απο αυτα που κυκλοφορουν after market, αλλα ο χρονος θα δείξει.
-
Οχι, δεν μιλαω για πλαστικα. Μοκετες ειναι και εχουν και το λογοτυπο Bravo.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Οχι, δεν μιλαω για πλαστικα. Μοκετες ειναι και εχουν και το λογοτυπο Bravo.Κατι μου ακουγεται λαθος... Η εμένα χούφτωσαν ή δεν εχεις original πατάκια Θα ψαξω να βρω κανα επισημο κατάλογο γιατι η Fiat δεν τα πουλουσε σιγουρα για 20-25.
-
Έχει δίκιο ο corsair , η τιμή στην αντιπροσωπεία έπαιζε στα 50κάτι € , παρ όλα αυτά και τα 25€ του εμπορίου μια χαρά τιμή είναι.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Έχει δίκιο ο corsair , η τιμή στην αντιπροσωπεία έπαιζε στα 50κάτι € , παρ όλα αυτά και τα 25€ του εμπορίου μια χαρά τιμή είναι.είδα σε ποστ μου κανα χρόνο πίσω πως μάλλον τα πηρα καμια 70αρα με το ΦΠΑ μέσα. Γενικά με ενα γρηγορο search σε shop του εξωτερικου... τοσο συνεχιζουν τα πουλάνε τα μαμα. Πρεπει να βρω την αποδειξη...
Δεν ξέρω αν υπηρξε καμια πτώση τιμής πρόσφατα...
-
Φιλε μου δεν μιλαω για original πατακια made by Fiat. Ειναι πατακια για Φιατ Bravo που εμπορευεται η Φιατ εδω, αλλα αρκετα καλης ποιοτητας.
-
Έχει βάλει κανείς multimedia system στο bravo? Έχω βρει τα παρακάτω στο ebay και σκέφτομαι να πάρω να βάλω κάτι. Gps, tv, radio, dvd και άλλα. Το μόνο μου θέμα είναι πως θα περάσουν τελωνείο.
Link εδώ
http://www.ebay.com/bhp/fiat-bravo-gps -
Δεν γνωρίζω για τελωνείο ,αλλά το έχω βρει φθηνότερο με αποστολή και στην Ελλάδα:
http://www.alibaba.com/product-gs/499141744/CAR_Multimedia_RADIO_GPS_DVD_Headunit.html
Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το παρακάτω:
http://www.aliexpress.com/item/Digital-MP3-USB-SD-AUX-adapter-interface-CD-Changer-alternative-for-Fiat-8-Pin-Alfa-Lancia/569703324.html?tracelog=back_to_detail_a
Έχει τοποθετήσει κάποιος τον αντάπτορα; -
Ο χρήστης Northjohn έγραψε:
Δεν γνωρίζω για τελωνείο ,αλλά το έχω βρει φθηνότερο με αποστολή και στην Ελλάδα:
http://www.alibaba.com/product-gs/49914 ... dunit.html
Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το παρακάτω:
http://www.aliexpress.com/item/Digital- ... o_detail_a
Έχει τοποθετήσει κάποιος τον αντάπτορα;εχει ενα κακό... δεν θα σου λεει τιτλους τραγουδιων απο τα Mp3... κατα τα αλλα, υπαρχουν δεκάδες βιντεα με τον Yatour adaptor στο youtube... I think it works
@ Skoupas: Αν το αμάξι σου έχει Blu&Me θα ελεγα να μην ασχοληθείς καν με τέτοιες κινεζιές. Αν πάραυτα ασχοληθείς, έχουν καποιες κινεζιες Bravo specific με Android. Ισως ειναι καλύτερα με κάτι τετοιο. Αλλα οπως και να έχει, μαλλον θα πρεπει να επενδύσεις σε ενισχυτη για να οδηγεί τα ηχεία σου, γιατι αυτά ειναι λίγο τραγικα.
Fiat Bravο 2007