-
Βρε παιδιά, πού κυκλοφοράτε Αθήνα κι έχετε τέτοιες μονοψήφιες καταναλώσεις;
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Βρε παιδιά, πού κυκλοφοράτε Αθήνα κι έχετε τέτοιες μονοψήφιες καταναλώσεις;Τι περίμενες... Αφου δεν τα πάνε....
-
Εντός πόλης πράγματι. Δεν τα πατάμε. Εκτός, πάλι...
-
Εντος πολης, 8,9 με 9,2 με σχετικα ελαφρυ ποδι.
-
έχω διαβάσει κατά καιρούς από διάφορους κατόχους για θέματα με τη στάθμη του παραφλού και παρακολουθούσα συχνά και το δικό μου,τελευταία έβλεπα να έχει μια μικρή σταδιακή μείωση αλλά μέσα στα όρια που δεν χρειαζόταν συμπλήρωση,την προηγούμενη εβδομάδα όμως που είχα καιρό να το ελέγξω παρατήρησα να έχει πέσει η στάθμη πάρα πολύ κάτω από το ΜΙΝ,το πήγα σήμερα στο service και διαπιστώθηκε διαρροή από ένα μεταλλικό σωληνάκι σε κάποιο σημείο στον κινητήρα,επισκευάστηκε με κάποια τοπική κόλληση και απ' ότι με διαβεβαίωσαν δεν είναι προσωρινή λύση και δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον(το ελπίζω )
στον πίσω υαλοκαθαριστήρα τελικά άλλαξα λαστιχάκι και είναι κομπλέ,αν αρχίσει τα κουλά και τα φτύσει γρήγορα θα πάρω τον bosch να βγάλει άλλα 4-5 χρόνια όπως ο προηγούμενος
-
καλησπέρα και απο εμένα,εδώ και 1 μήνα είμαι κάτοχος fiat bravo sport του 08.
οι πρώτες μου εντυπώσεις ύστερα απο 2000 χλμ είναι θετικές.το αμάξι στην εθνική μου φαίνεται
οτι πετάει (αν και μετά τα 140 ακούγετε ο κινητήρας)δεν μπορώ να το κρατήσω σταθερά σε μεγάλη ταχήτητα,το πάω απο 90-110 σταθερά και μετά τέρμα . κατανάλωση γύρω στο 6,5 με air condition σε αυτή την σταθερή ταχύτητα.
το έχω πατήσει μέχρι 205 στο κοντέρ του στις 5000 στροφές και κάτι ψιλά ίσως(χωρίς το sport).
δεν μπορώ να καταλάβω αν πάει και άλλο με το κουμπί sport.εσείς με το sport βγάζετε παραπάνω?μέσα στην πόλη το πάω χαλαρά και είμαι ικανοποιημένος με την κατανάλωση.τα φρένα του είναι δυνατά.
μπορώ να βάλω πρόγραμμα μόνο στο sport να βγάζει πιο πολλά άλογα?το μόνο αρνητικό που έχει το δικό μου είναι οτι όταν κάνω όπισθεν και πατάω φρένο ακούγετε ένα βουητό διάβασα εδώ http://opelclub.gr/index.php?topic=4125.5;wap2 αλλά ακόμα δεν δοκίμασα τίποτα,όταν το πήρα νομίζω δεν έκανε θόρυβο.
πρέπει να του κάνω και service τώρα γιατί έχει 60κ χλμ
φίλτρα λάδια selenia ή castrol? μπουζιά ? τι άλλο πρέπει να αλλάξω? γιατί μου είπαν στην αντιπροσωπεία οτι μετά τα 5 χρόνια θέλουν αλλαγή όλο το paraflu και όλο το υγρό για τα φρένα?γενικά με το αμάξι είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευχαριστώ όλους εσάς που γράφετε τις απόψεις σας και τα προβλήματα έτσι ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να ξέρει για τι αμάξι πρόκειται.επίσης ευχαριστώ και τον χρήστη Κωνσταντίνος για τις πληροφορίες του.
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο!
Έχει και αλλο χωρίς να ενεργοποιήσεις το Sport , αλλά θα σε στενοχωρήσει όταν ρίξεις ματιά στη στιγμιαία κατανάλωση
Στην αγορά υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορείς να επιλέξεις αν θα πέσουν πάνω στο απλό ή στο Sport ή και στα δυο , αλλά (προσωπικά) προτείνω να το αποφύγεις.
Λάδια βάζω Selenia , αν και μπορείς να δοκιμάσεις άλλη εταιρία με την προυπόθεση να καλύπτουν τις προδιαγραφές.Μπουζί ιριδίου και ρίξε και μια ματιά ελέγχου στους ιμάντες.Αυτό για το paraflu και τα υγρά φρένων θα μας τα πει ο Sakaflias μολις δει τη δημοσίευση. -
Καλησπεριζω ολους τους φιλους εδω στο φορουμ
εχω ενα Fiat Bravo T-jet το 120αρι με 54500 χλμ αγορασμενο περισυ μεταχειρισμενο.Το αμαξι ειναι του Απριλιου 2008 οποτε εχει κλεισει 5ετια πλεον και σκεφτομαι απο βδομαδα να του κανω ενα γενικο service μιας και περισυ το καλοκαιρι που το πηρα του ειχα αλλαξει μονο λαδια.Θα ηθελα να μου πειτε τι θα πρεπει να κοιταξω σε αυτο το service. Βασικα ανεξαρτητου καταστασης σκεφτομαι να αλλαξω τον ιμαντα χρονισμου,τα υγρα φρενων μιας και στο εγχειρηδιο λεει αλλαγη υγρων ανα 2 χρονια και τα μπουζι γιατι ηδη εχω 55.000 χλμ και νομιζω οτι τα αλλαξε εκει στα 30.000 χλμ. Εχετε κατι στο νου που πρεπει να εχω υποψιν μου.
ΥΓ. Αν και κλιματιστικο εχει ικανοποιητικη αποδοση δεν βγαινει και πολυ κρυος αερας απο τους αεραγωγους μηπως θα ηταν καλο να συμπληρωσω φρεον λογω 5ετιας του αυτοκινητου? -
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Καλησπεριζω ολους τους φιλους εδω στο φορουμ
εχω ενα Fiat Bravo T-jet το 120αρι με 54500 χλμ αγορασμενο περισυ μεταχειρισμενο.Το αμαξι ειναι του Απριλιου 2008 οποτε εχει κλεισει 5ετια πλεον και σκεφτομαι απο βδομαδα να του κανω ενα γενικο service μιας και περισυ το καλοκαιρι που το πηρα του ειχα αλλαξει μονο λαδια.Θα ηθελα να μου πειτε τι θα πρεπει να κοιταξω σε αυτο το service. Βασικα ανεξαρτητου καταστασης σκεφτομαι να αλλαξω τον ιμαντα χρονισμου,τα υγρα φρενων μιας και στο εγχειρηδιο λεει αλλαγη υγρων ανα 2 χρονια και τα μπουζι γιατι ηδη εχω 55.000 χλμ και νομιζω οτι τα αλλαξε εκει στα 30.000 χλμ. Εχετε κατι στο νου που πρεπει να εχω υποψιν μου.
ΥΓ. Αν και κλιματιστικο εχει ικανοποιητικη αποδοση δεν βγαινει και πολυ κρυος αερας απο τους αεραγωγους μηπως θα ηταν καλο να συμπληρωσω φρεον λογω 5ετιας του αυτοκινητου?Το ίδιο αυτοκίνητο έχω και εγώ, bravo t-jet 120 04/08 . Έκανα το service των 60 και άλλαξα : λάδια,φίλτρα λαδιου & αέρος,προληπτικά ιμάντα κεντροφόρου (άντεχε ακόμα) & τρόμπα νερού (ολοκαίνουρια!!! ), ιμάντα δυναμό (έτοιμος να κοπεί) , μπουζί , υγρά φρένων (καμία αλλαγή στα φρένα αρα είχαν ζωή ακόμα ) και τέλος βαλβολίνες γιατι το σασμάν έκανε κάτι σκαλώματα.
Σχετικά με το κλιματιστικό το ίδιο έιχα παρατηρήσει και εγώ, μειωμένη απόδοση.Το πήγα σε συνεργέιο για συντήρηση του aircondition και του είπα να μου αλλάξει φρέον και φίλτρο καμπίνας.Με πήρε τηλ ο μάστορας μετα και μου ειπέ οτι έβγαλε 2 βαθμούς το κλιματιστικό στην μετρηση οποτέ δεν χρειαζεται φρεον.απόρησα αλλα όταν είδα το φίλτρο καμπίνας με έπιασε η ψυχή μου!!!ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ (εννοείται δεν είχε αλλαχτεί ποτε) δεν θέλω να ξερω που το πήγαινε ο προηγούμενος.Και όντως το κλιματιστικό τωρα αποδίδει πολύ καλύτερα.Δεν είμαι και μηχανικός αλλα φαντάζομαι το παλίο φίλτρο εμπόδιζε την κυκλοφορία του αέρα.Εν κατακλέιδι ξεκίνα απο φίλτρο καμπίνας και μετά πας για φρέον!Ελπιζω να βοήθησα
Thanks
-
Κοιτάχτε προληπτικά και τα ημιαξόνια... Το σαζμάν έκανε και σε εμάς σκαλωματάκια, τα οποία μετά την αλλαγή των ημιαξονίων μειώθηκαν θεαματικά. Οπότε φαντάζομαι ότι ίσως είναι μια ένδειξη για τα ημιαξόνια. Πληροφοριακά, τουλάχιστον στα πρώτα μοντέλα - το δικό μας είναι του '07 - έχαναν γράσο απ' τη φούσκα και στέγνωναν τα ρουλεμάν.
-
Πηγα σημερα στην Fiat και ρωτησα για τα τζαμια και μου ειπε οτι στο bravo δεν ανεβαινουν αυτοματα με το κλειδωμα του αυτοκινητου...σε εσας που το αναφερατε πως γινεται αυτο??? εχει κανει κατι εξτρα?
Αν αφησω ενεργοποιημενο συνεχεια το sport λετε να ειναι οκ? (ας πουμε οτι δεν με ενδιαφερει η καταναλωση).
-
Όχι, δεν έχει κανένα θέμα με το Sport πάντα ενεργοποιημένο.
Για τα παράθυρα όχι, δεν κάναμε κάτι έξτρα... Σε ποια Φίατ στο 'παν;
-
Στην Spicar Βουλιαγμενης...πολυ περιεργο παντως η ουσια ειναι οτι τα παραθυρα δεν κλεινουν σε εμενα
-
Παράξενο..
-
Panos 33 μαλλον σου ειπαν λαλακιες στην σελιδα 15 του manual το λεει καθαρα παρατεταμενη πιεση πανω απο 2 δευτερολεπτα στο αντιστοιχο πληκτρο ανεβαινουν ή κατεβαινουν τα παραθυρα και αυτο προφανως γινεται σε ολες τις εκδοσεις παντως να αναφερω και κατι που μου ετυχε χτες δοκιμασα και εγω να δω αν λειτουργει αυτο στο συστημα και ανεβοκατεβαινε μονο το δεξιο παραθυρο μπροστα πισω εχω με την μανιβελα τελικα ειχε χασει η αριστερη πορτα την αυτοματη λειτουργια των παραθυρων που το κρατας λιγο παραπανω πατημενο και ανεβαινει μεχρι τερμα εννοω.Κοιτα μηπως εχουν χασει τα παραθυρα σου αυτη την λειτουργια αν ναι ανεβασε και κατεβασε και τα 2 παραθυρα απλα κρατα το κουμπι πατημενο μεχρι να ανοιξει ή κλεισει τερμα.
-
Αυτοί εκεί στη Spicar Βουλιαγμένης ή πρέπει να ηταν πολύ βαριεστημένοι ή δεν πρέπει να είχαν δεί ποτέ τους Bravo
-
Ευχαριστω ezzypelias...τελικα κατι βρηκα, τοσο καιρο δοκιμαζα με τo εφεδρικο σετ κλειδιων (γιατι το πρωτο ειναι αρκετα μεγαλο και δεν θελω να το κουβαλαω μαζι μου), δοκιμασα τωρα με τα πρωτα κλειδια και δουλεψε, αν και μου εκανε κατι τρελα αλλα τουλαχιστον ξερω οτι δουλευει...πραγματικα οτι να ναι η spicar, αυριο που θα παω να παρω ενα ανταλακτικο θα τους ενημερωσω να ξερουν!
Αλλη μια ερωτηση οταν το παταω παρατεταμενα κλεινουν κανονικα τα παραθυρα αλλα πρεπει να το εχω συνεχεια πατημενο μεχρι να κλεισουν, δεν ειναι οτι μετα τα 2 δευτερολεπτα και να αφησεις το κουμπι θα κλεισουν, ετσι ειναι και σε εσας???
Και για να αναφερω το προβλημα με την καταναλωση που ειχα γραψει 1-2 βδομαδες πριν, τελικα ηταν η βενζινη...μαλλον ηταν νοθευμενη και γι'αυτο δεν ξεκολαγε κατω απο 12 λ/χλμ...σημερα που ξαναεβαλα με την μια 8,2 μια χαρα.
Μου εχει μια μεγαλη γρατζουνια απο οταν το αγορασα (μεταχειρισμενο) βρηκα ενα προιον στυλο που λεει το περνας και εξαφανιζεται, θα το δοκιμασω αυριο και θα σας πω εντυπωσεις παντως το βιντεο που εχουν ειναι εντυπωσιακο http://www.youtube.com/watch?v=td8rKsZaIh8
-
Ο χρήστης Panos33 έγραψε:
Αλλη μια ερωτηση οταν το παταω παρατεταμενα κλεινουν κανονικα τα παραθυρα αλλα πρεπει να το εχω συνεχεια πατημενο μεχρι να κλεισουν, δεν ειναι οτι μετα τα 2 δευτερολεπτα και να αφησεις το κουμπι θα κλεισουν, ετσι ειναι και σε εσας???Έτσι είναι, πρέπει να το κρατάς πατημένο για να ανέβει.
-
Σχετικα με τις αντιπροσωπειες και γιατι τελικα δεν πρεπει να πηγαινουμε με κλειστα ματια εκει. Πριν 1 μηνα, πριν τις διακοπες μου δηλαδη, πηγα το Bravo μου στην AUTOONE στην Γλυφαδα για ενα τσεκ και με πηραν και μου ειπαν οτι τα πισω φρενα ειναι λιωμενα, δεν την βγαζουν και θελουν αμεση αλλαγη τακακια και δισκοι. Κοστος με κατι εκπτωσεις κλπ 300 ευρω. Μαλιστα μου ειπε οτι το εχει ανεβασμενο και οτι βιαζοταν να του δωσω το οκ να αρχισει γιατι περιμεναν και αλλα αυτοκινητα. Φυσικα ειπα οχι γιατι κυριως μου φανηκε μεγαλο το ποσο και οχι γιατι δεν τους εμπιστευθηκα. Λοιπον μεσω ιντερνετ βρηκα δισκους/τακακια Bosch κομπλε με παραδοση 115 ευρω και πηγα χτες το πρωι στην TOP TECHNICIAN στην Ανω Κυψελη και μου τα περασαν. Το θεμα ειναι οτι οταν βγαλαμε τα παλια τακακια ηταν σαν καινουργια, ανετα για 20-30 χιλ χλμ, το ιδιο και οι δισκοι, ειχαν μια πατουρα μικρη βεβαια αλλα τιποτα το ανησυχητικο και φυσικα κανενα προβλημα για αρκετα ακομα χιλιομετρα. Αφου ομως ειχα παρει τα καινουργια τα εβαλα ετσι κι'αλλιως. Θα ηθελα να ξερω ομως με τι διεστρεμμενη λογικη λειτουργουν στην προκειμενη αντιπροσωπεια και μετα παραπονιουνται οταν δεν εχουν δουλεια. Πως να εχουν με 60 ευρω την εργατωρα (+ΦΠΑ) πανακριβα ανταλλακτικα και κυριως μαιμου διαγνωσεις για να τα οικονομησουν? Θα ηθελα πραγματι να τους παρω τηλεφωνο και να τους πω τα καθεκαστα αλλα λεω να μην συγχυστω περισσοτερο καλοκαιριατικα. Θελει προσοχη οταν σου παιρνουν μετρα σε αντιπροσωπεια και ειδικα οταν δεν εισαι παρων Ποτε να μην τους λες να προχωρησουν σε κατι αν δεν εισαι εκει να το δεις, εκτος και αν ειναι της απολυτου εμπιστοσυνης σου.
-
Παιδια πηγα σημερα το αμαξι για σερβις μιλαω για το Fiat Bravo 120 PS T-jet αλλα ο μηχανικος την ωρα που απουσιαζε μου εβαλε αυτο το λαδι το SELENIA GOLD 10W40 ενω ηθελα το 5W40 να βαλω βασικα με διαβεβαιωσε οτι και αυτος που εχει το Punto Tjet αυτο βαζει χωρις προβλημα λετε να εχω κανενα θεμα με αυτο?
Fiat Bravο 2007