-
Είναι όπως τότε παλιά στο μεγάλο παζάρι που όταν είχες κερδίσει το βραβείο του κουτιού Α, σου έλεγε 'ας δούμε πρώτα την κουρτίνα Β, τι χάσατε...'
-
Επιβεβαιώθηκε.
Δικαιωμένος ο tsargy , 25l/100km δείχνει στα 200km/h και σε φάση επιτάχυνσης. -
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Επιβεβαιώθηκε.
Δικαιωμένος ο tsargy , 25l/100km δείχνει στα 200km/h και σε φάση επιτάχυνσης.Σε όσα Fiat ατμοσφαιρικά έχω δει, 25 λίτρα έγραφε στιγμιαία. Είχα μία αμφιβολία λόγω υπερπλήρωσης...Τελικά καταλήγουμε:
Όλα τα trip της Fiat δείχνουν στιγμιαία κατανάλωση 25 λίτρα όταν τα σανιδώνεις... -
-
Μετά από 200 χλμ συμβίωσης με το bravo, μπορώ να πω πως για τα χρήματα που διάθεσα, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο συνολικά μέχρι στιγμής. Καταρχάς πέρα από το οδηγικό κομμάτι, το blue&me είναι μεγάλη ευκολία όσον αφορά την ομιλία στο αυτοκίνητο, αλλά και τη μουσική. Το ecodrive πολύ ευχάριστη προσθήκη, βέβαια αυτό το eco index σε συνδυασμό με τα αστεράκια που σου δίνει για επιταχύνσεις/επιβραδύνσεις και τα λοιπά αμέσως να με κρίνουν για τον τρόπο οδήγησης
Επίσης το πορτ-παγκάζ για εμένα που έχω μωράκι και θέλω καρότσια και συμπράγκαλα είναι πάρα πολύ ευρύχωρο και πρακτικό για την κατηγορία του, μεγάλο σύν αυτό.
Μερικές παρατηρήσεις που έχω να κάνω:
-
Γυρίζοντας το τιμόνι τέρμα αριστερά όντας σταματημένο το αυτοκίνητο ακούγεται (κυρίως αν έχει υγρασία) ένας θόρυβος σαν σύρσιμο. Μίλησα με τον άνθρωπο που το πήρα και μου είπε οτι όταν το είχε αγοράσει, το είχε γρασάρει ο μηχανικός του και οτι απλα θέλει πάλι το ίδιο? Τι μπορεί να είναι?
-
Το μόνο μου παράπονο ακόμα, είναι η κατανάλωση. Παρόλο που στην πόλη οδηγώ υπερβολικά συντηρητικά, με αλλαγές γύρω στις 2.000 στροφές, δεν έχω καταφέρει να πέσω γύρω στο 8. Πάντου κάπου στο 9-10.5, ανάλογα τη διαδρομή. Δεν ξέρω και τι άλλο να κάνω από πλευράς εξοικονόμισης βενζίνης.
-
Το αυτοκίνητο πλησιάζει τα 58.000 χλμ. Βιάζομαι και αλλάζω ιμάντα οπωσδήποτε στα 60? Οπτικός έλεγχος συνίσταται?
Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Παιδια καλησπερα κι απο μενα........
Διαβαζω για ενα προβλημα σταημιαξονια...πως μπορω να το εντοπισω?
Αληθεια η καταναλωση ειναι τοοοοοσο μεγαλη που μου λενε μερικοι? Δεν ειμαι και τοσο...γλυκογκαζος πια...
ΝτινοςΣχετικά με το πρόβλημα στα ημιαξόνια , ρίξε μια ματιά σε παλαιότερες δημοσιεύσεις http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=10899&start=12255
Η κατανάλωση είναι ανάλογη με τη διάθεση του ποδιού (και της τσέπης) , 8,8l/100km για κίνηση 550Km εντός Αθήνας με μέση ωριαία ταχύτητα τα 30km/h και 330km Εθνικής και επαρχιακής οδού με κατανάλωση 9,5l/100km με μέση ωριαία ταχύτητα τα 108km/h.ευχαριστώ παιδιά ολους για τις απαντήσεις σας!
-
Ο χρήστης themdro έγραψε:
Μετά από 200 χλμ συμβίωσης με το bravo, μπορώ να πω πως για τα χρήματα που διάθεσα, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο συνολικά μέχρι στιγμής. Καταρχάς πέρα από το οδηγικό κομμάτι, το blue&me είναι μεγάλη ευκολία όσον αφορά την ομιλία στο αυτοκίνητο, αλλά και τη μουσική. Το ecodrive πολύ ευχάριστη προσθήκη, βέβαια αυτό το eco index σε συνδυασμό με τα αστεράκια που σου δίνει για επιταχύνσεις/επιβραδύνσεις και τα λοιπά αμέσως να με κρίνουν για τον τρόπο οδήγησηςΕπίσης το πορτ-παγκάζ για εμένα που έχω μωράκι και θέλω καρότσια και συμπράγκαλα είναι πάρα πολύ ευρύχωρο και πρακτικό για την κατηγορία του, μεγάλο σύν αυτό.
-
Γυρίζοντας το τιμόνι τέρμα αριστερά όντας σταματημένο το αυτοκίνητο ακούγεται (κυρίως αν έχει υγρασία) ένας θόρυβος σαν σύρσιμο. Μίλησα με τον άνθρωπο που το πήρα και μου είπε οτι όταν το είχε αγοράσει, το είχε γρασάρει ο μηχανικός του και οτι απλα θέλει πάλι το ίδιο? Τι μπορεί να είναι?
-
Το μόνο μου παράπονο ακόμα, είναι η κατανάλωση. Παρόλο που στην πόλη οδηγώ υπερβολικά συντηρητικά, με αλλαγές γύρω στις 2.000 στροφές, δεν έχω καταφέρει να πέσω γύρω στο 8. Πάντου κάπου στο 9-10.5, ανάλογα τη διαδρομή. Δεν ξέρω και τι άλλο να κάνω από πλευράς εξοικονόμισης βενζίνης.
-
Το αυτοκίνητο πλησιάζει τα 58.000 χλμ. Βιάζομαι και αλλάζω ιμάντα οπωσδήποτε στα 60? Οπτικός έλεγχος συνίσταται?
Ευχαριστώ προκαταβολικά
εγώ είμαι ένα βήμα πρίν αγοράσω ένα...στη διαπραγμάτευση των τιμών είμαστε.
Η κατανάλωση είναι ενα θέμα, αλλά αν μου λές μέσα στην πόλη κοντά στο 10, καλά είναι για αυτοκίνητο με turbo και 150 άλογα. Πρίν είχα Alfa Romeo GT και μια φορά είχα δεί μέση κατανάλωση 10.5 (κι αυτή γιατί είχα κάνει ταξίδια) και έκανα πάρτυ!!!
Κάπου πρέπει να συμβιβαστούμε τελικά...θέλουμε κάτι ξεχωριστό αλλά να καίει, ή κάτι που να καίει και να το βλέπουμε και να λέμε 'το πήρα από ανάγκη'?
Το Bravo πιστεύω ότι καλύπτει πολλές ανάγκες (πολύ σημαντικό αυτό που ειπες για τα καροτσάκια, γιατί κι εγώ σιγά σιγά ξεκινάω να...πληθύνω χαχα), αλλά από την άλλη είναι και πολύ όμορφο.
Μια άλλη επιλογή ειναι και το Golf το οποίο το βρίσκω σε παρόμοια λεφτά, από χώρους αποσκευών όμως δεν κερδίζει, ούτε απο ομορφιά. Ισως από αξιοπιστία, εκτός αν πάρεις το 170αρι (όπως λένε κάποιοι).Άραγε ο ιμάντας πόσο πάει;
-
-
Για την κατανάλωση κάνω λόγο, επειδή ακριβώς προσπαθώ να οδηγώ με τέτοιο τρόπο (πολύ συντηρητικές αλλαγές γύρω στις 2.000 στροφές) που θα περιμένα από ένα 1400αρι μοτέρ να είναι κάπως πιο οικονομικό. Όχι οτι έχω μεγάλο παράπονο ούτε αυταπάτες φυσικά, απλά επειδή βλέπω και από άλλους εδώ χαμηλές καταναλώσεις εντός πόλης, ήθελα να δώ αν κάνω κάτι διαφορετικά.
Όσον αφορά τη σύγκριση με το golf, ήμουν και εγω ανάμεσα σε αυτά τα 2 (το tsi 140 κοίταζα), αλλά με κέρδισε το Bravo λόγω σχεδιασμού, εξοπλισμού και φυσικά το γεγονός οτι έχω βαρεθεί να βλέπω golf παντού, ήθελα ένα λίγο πιο ιδιαίτερο αυτοκίνητο.
Σετ ιμάντα σε δικό μου άνθρωπο με εργατικά, μαζί με παραφλού και ίσως και κάτι άλλο που δεν το θυμάμαι πάει γύρω στα 180 ευρώ.
-
Όσον αφορά τη σύγκριση με το golf, ήμουν και εγω ανάμεσα σε αυτά τα 2 (το tsi 140 κοίταζα), αλλά με κέρδισε το Bravo λόγω σχεδιασμού, εξοπλισμού και φυσικά το γεγονός οτι** έχω βαρεθεί να βλέπω golf παντού**, ήθελα ένα λίγο πιο ιδιαίτερο αυτοκίνητο.
ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ...
-
-
-
-
Ευχαριστώ προκαταβολικά
- Αν και δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική η περιγραφή , αμα θέλει το γρασάρισμά του με την έλευση νέου ιδιοκτήτη , ε! να του το κάνεις!
- Παίζει ρόλο η απόσταση (μικρές αποστάσεις με κρύο κινητήρα), οι συνθήκες της κίνησης (μποτιλιάρισμα , πολλά σταμάτα-ξεκίνα κλπ), περίμενε να μαζευτούν και άλλα χιλιόμετρα.
- Οπτικός έλεγχος οπωσδήποτε στα 60000χλμ. Προσωπικά άλλαξα στα 70000χλμ μετά από έλεγχο που προηγήθηκε στα 60.
-
-
Το βιβλιαράκι του service που το κοίταξα λέει οπτικος έλεγχος στα 60 και σε κάθε επόμενο service μέχρι τα 120 όπου και αντικαθίσταται. Εχει και αστερίσκο όμως που λεει αλλαγή στα 4 χρόνια ανεξαρτήτως χλμ και νωρίτερα σε συνθήκες πολης(κίνηση,κτλ ωραία). Τον άλλαξα στα 5 χρόνια και 55κ χλμ και ήταν σε μέτρια κατάσταση , δεν είχε πολλές φθορές αλλα ήταν πολύ ξερος. 200-250 ευρώ μαζί με Τρομπα νερού θα σας παει. (Πρόσφατη έρευνα αγοράς)
-
για το θόρυβο στο τιμόνι κι εμένα όταν είναι κρύο το αυτοκίνητο και πάω να ξεπαρκάρω στο τέρμα αριστερά κάνει ένα μικρό 'κλάκ',είχα διαβάσει κάποια θέματα για κρεμαγιέρα από κάποιους κατόχους αλλά να πώ την αλήθεια δεν το έχω ψάξει,ίσως ζητήσω έναν τυπικό έλεγχο για να μην έχει κάποιο πρόβλημα
έχω το 120άρι,το αυτοκίνητο καίει όσο το πατάς,πάει και οικονομικά,σε ίδια διαδρομή (απόσταση/συνθήκες κίνησης) με ανοίγματα και αδιαφορία για την κατανάλωση είχα 8.5-9-9.5 και με χαλαρή οδήγηση και νορμάλ αλλαγές είδα 5.7
το ρημάδι το πλαστικό στην κολώνα του οδηγού μου έχει σπάσει τα νεύρα με το γράτς γρούτς,στην επόμενη αλλαγή λαδιών θα τους πώ να το κοιτάξουν
για ιμάντες και συναφή όποιος το ψάχνει μπορεί να δεί στις σελίδες 843-844 τι πλήρωσα στην αντιπροσωπεία για να έχει μια ιδέα
-
Ο χρήστης Swing49 έγραψε:
έχω το 120άρι,το αυτοκίνητο καίει όσο το πατάς,πάει και οικονομικά,σε ίδια διαδρομή (απόσταση/συνθήκες κίνησης) με ανοίγματα και αδιαφορία για την κατανάλωση είχα 8.5-9-9.5 και με χαλαρή οδήγηση και νορμάλ αλλαγές είδα 5.7
Μακρινό όνειρο για μένα αυτές οι καταναλώσεις, ίσως φταίει το γεγονός οτι καλύπτω καθημερινά μικρές αποστάσεις με κίνηση, σε συνδυασμό οτι το μαθαίνω ακόμα το αυτοκίνητο! Το 12-12.5 δηλαδή στιγμιαία και σε κίνηση το βλέπεις εύκολα. Που θα πάει, θα στρώσει!
Όσο για τον ιμάντα, ήδη κανόνισα για την αλλαγή, πάει στεγνώσαμε για αυτόν το μήνα
-
Μακρινό όνειρο για μένα αυτές οι καταναλώσεις, ίσως φταίει το γεγονός οτι καλύπτω καθημερινά μικρές αποστάσεις με κίνηση, σε συνδυασμό οτι το μαθαίνω ακόμα το αυτοκίνητο! Το 12-12.5 δηλαδή στιγμιαία και σε κίνηση το βλέπεις εύκολα. Που θα πάει, θα στρώσει!
σε μικρές αποστάσεις θα σου καίει μοιραία... Δεν υπαρχει τουρμπιγιον που να μην τσιμπά μέχρι να ζεσταθεί ο κινητηρας... και μέχρι να ζεσταθεί... εφτασες. Αν είχε κανα start stop θεωρώ πως θα έκανε ισως καποια διαφορά. Τέσπα, ολα έχουν ενα τιμημα... κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις.
-
Μόλις παρέλαβα το αυτοκίνητο από το service και ο απολογισμός ήταν ο εξης:
57.770 χλμ / 4 χρόνια και 10 μήνες από την 1η άδεια
Σετ χρονισμού (ήθελε όντως αλλαγή)
Αντλία νερού (είχε διαρροή)
Ιμάντας δυναμό (ήθελε αλλαγή)
Παραφλού
Αλλαγή βαλβολίνες (ήθελαν αλλαγή)
Αλλαγή λαδιών
Φίλτρο λαδιούΣυνολική τιμή με εργατικά: 255 ευρώ. Πιστεύω αναλογικά με αυτά που διάβασα από άλλους κατόχους οτι τα χρήματα είναι μια χαρά.
Πλέον έχω και βιβλίο service.
-
Παιδιά οταν λέμε βαλβολινες εννοούμε του σαςμαν;αυτές δεν αλλάζουν μαζί με τον συμπλεκτη;;;
Ειναι στο προγραμματισμένο σέρβις η αλλαγή τους;; -
Φίλε themdro πολυ καλή τιμή σου έκαναν. Που το πηγές;εγω για αυτά που είπες χωρίς λάδια πλήρωσα 300€!
-
Ένας μηχανικός σε αντιπροσωπεία που πήγαινα το Astra μου από το 2008, άνοιξε δικό του συνεργείο στο Γέρακα εδώ και μερικούς μήνες και μιας και είναι απόλυτης εμπιστοσύνης, το πηγαίνω εκεί πλέον. Αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες, ευχαρίστως μέσω πμ.
-
Ωπ Βριλησσιωτικο Bravo 150, ενδιαφερον!
Θα σε πετυχω
Fiat Bravο 2007