-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ωπ Βριλησσιωτικο Bravo 150, ενδιαφερον!
Θα σε πετυχωΤην πατησες μεγαλε, τοιχο-τοιχο...
-
Ωπ Βριλησσιωτικο Bravo 150, ενδιαφερον!
Θα σε πετυχωΌποτε με δεις κόρναρε! Δεν έχει αθηναϊκές πινακίδες
-
Δεν υπαρχουν και πολλα μπλε Bravo150, οποτε ευκολο spotting.
-
Δεν υπαρχουν και πολλα μπλε Bravo150, οποτε ευκολο spotting.Βγαινει το Bravo σε μπλε?
-
Το πιο ομορφο χρωμα και η τιμη παραπανω εξαιρετικη!
-
Παίδες,ξέρουμε κανένα εξουσιοδοτημένο στην Χαλκίδα;
-
Ο χρήστης anastasis_k13 έγραψε:
Παιδιά οταν λέμε βαλβολινες εννοούμε του σαςμαν;αυτές δεν αλλάζουν μαζί με τον συμπλεκτη;;;
Ειναι στο προγραμματισμένο σέρβις η αλλαγή τους;;Με αντικατάσταση συμπλέκτη, αλλάζουμε και βαλβολίνες. Όχι το ανάποδο.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Παιδιά οταν λέμε βαλβολινες εννοούμε του σαςμαν;αυτές δεν αλλάζουν μαζί με τον συμπλεκτη;;;
Ειναι στο προγραμματισμένο σέρβις η αλλαγή τους;;Με αντικατάσταση συμπλέκτη, αλλάζουμε και βαλβολίνες. Όχι το ανάποδο.
Ναι εννοέιται αυτό!!
Αλλη ερώτηση, έχει αλλάξει κανένας τα σινεμπλόκ με άλλα ποιο ενισχυμένα η γενικά με τπτ aftermarket?
Το νίωθω τωρα τελευταία λίγο χαλαρό σε κρατήματα,λακούβες και αίσθηση γενικότερα,
(δεν είναι αμορτισέρ,τα μέτρησα!!) -
Όσον αφορά το 'κοπάνημα' που ακούγεται απο τις αναρτήσεις, όταν το αμάξι κινείται στο βρεγμένο, έχω διαβάσει διάφορα αλλά δεν έχω καταλήξει τι πρέπει να κάνω. Μιας και το αυτοκίνητο είναι ακόμα στην εγγύηση,λέτε να το πάω να το δούν ή είναι σύνηθες φαινόμενο στά BRAVO και να αποδεχτώ αυτό τον ήχο κάνοντας υπομονή? Όποια πρόταση,καλοδεχούμενη....
-
Καλησπέρα,
μέλος του φόρουμ καιρό με αλλά αυτοκίνητα αλλά έτυχε να πάρω ένα tjet 150 πρόσφατα 2008 μοντέλο με αρκετα χιλιομετρα 70 χιλ και γκαζι που πρεπει να μπηκε τον τελευταιο χρονο.Κατ´αρχην αρκετά καλύτερο από οτι περίμενα. ΕΧοντας περάσει από τα χέρια μου μέχρι πριν λίγο καιρό 2 Golf tsi έχω να πω οτι σαν αίσθηση αυτοκινήτου κινητήρα το BRavo είναι καλύτερο. Καλύτερη απόκριση στο γκάζι και γραμικοτατη λειτουργία. ΤΟ γκάζι είναι της Landi REnzo και δουλεύει άψογα, δεν το καταλαβαίνεις καν ούτε σαν εναλλαγή ούτε σαν επίδοση. Μέσος όρος κατανάλωσης μέχρι στιγμής 7.8 λίτρα γκάζι σε διαδρομή 30/70 περίπου κίνηση/ανοιχτός δρόμος και με σύνεση στο πενταλ. ΜΟυ αρέσει η θέση οδήγησης αλλά και η αίσθηση οδήγησης. ΤΑΓΚολφακια σε είχαν αποκομμένοι από το θέμα οδήγησης. Σαν να τα οδηγούσε άλλος. ΣΕ θέμα ποιότητας φυσικά τα ΓΚολφακια αρκετά μπροστά σε κάθε επίπεδο. Τ BRavo δείχνει σα να έχουν τα υλικά του ημερομηνία λήξης που μάλιστα πλησιάζει γρήγορα. Απλά καμμιά επαφή με τα αντίστοιχα της VW.Αυτο το ταμπλό πήγα να το σκουπίσω με ένα μωρόμαντηλο και σαν να ξεβαφε.ΤΟ φοβήθηκα καθότι το μωρόμαντηλο έγινε μαύρο και σταμάτησα αν και μου φαίνεται οτι το θα μπωμα δεν το γλύτωσε και οι ύαλοκαθαριστηρεςο αν και καινούργιοι κάνουν λίγο θόρυβο. ΣΤα θετικά η φινέτσα, έστω και με ημερομηνία λήξης, το πάτημα του , η αισθηση των φρενων (στα ΓΚολφακια ηταν ενα θεμα που δεν με ειχε αφησει ευχαριστημενο και δεν εδειξε να βελτιωνεται) και η αίσθηση του οτι συμμετεχεις στην οδηγηση.Η θέση οδήγησης απλά τέλεια για τα δεδομένα μου. ΧΡειαζονταν ελαστικα και του έβαλα GOodyear efficient grip PErformance. Μια χαρά αν και ακόμα καινούργια. ΜΕ τις βροχές απλά άψογα και σε πρόσφυση και κατεθυντικοτητα. ΓΕνικα πολύ ευχαριστημένος . ΟΥτε τριγμούς ούτε περίεργοι θόρυβοι, μην το ματιά σω. ΟΥτε κοπανηματα απο ανάρτηση αν και όπως είπα τα έχει τα χιλιόμετρα του. Μια ευχάριστη έκπληξη καθότι και το πρώτο μου ιταλικό αυτοκίνητο.Καποια στιγμή θα χρειαστεί μπροστινά δίσκους τακακια αλλά με μια ματιά βρήκα BOsch που πρέπει να είναι και τα δικά του κόμπλε το σετ γύρω στα 140 ευρώ και μόνο θα χρειαστεί ένα καλό συνεργείο για τα περαστικά. Αυτά προς το παρόν.ΓΙα οτιδήποτε θα επανέλθω. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Καλησπέρα,
μέλος του φόρουμ καιρό με αλλά αυτοκίνητα αλλά έτυχε να πάρω ένα tjet 150 πρόσφατα ....Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να είναι.
Καλύτερα προμηθεύσου ένα πανί με μικροίνες για το ταμπλό και προσοχή σε επαφές με μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα. -
Καλοτάξιδος ο Μπράβος!
-
Ευχαριστω..
ναι, το ταμπλω δεν το ακουμπαω παλι. Με το ματι θα το καθαριζω. Γενικα παντως θελει αρκετη προσοχη ολο το σαλονι αλλα και οι επενδυσεις. Δεν εχουν φτειαχτει για να κρατανε αν και αντικειμενικα ειναι ομορφες και στυλατες.Αυτο με το ξεφλουδισμα του τιμονιου το εχω δει σε αρκετα Bravo αλλα και της Fiat γενικωτερα. Ειναι επιεικως απαραδεκτο, λες και εχουν κανει επιδερματωση με καποιο αλλο υλικο και οχι οτι ειναι απο δερμα η επενδυση. Σε αποζημιωνει ομως με την ολη αισθηση οδηγησης που σου προσφερει και με την αποκριση στο πενταλ του γκαζιου που εχει. Στα Γκολφακια εκανες αιτηση στο γκαζι πριν πατησεις (και να φανταστεις ειχαν και κομπρεσορα που δουλευει απο 0 στροφες), για χαριν εξοικονομησης καυσιμου/ρυπων οπως διατεινονται οι Γερμανοι, αλλα ετσι σε ξενερωνε οδηγικα οχι μονο σε γρηγορες διαδρομες αλλα κυριως σε καθημερινη χρηση.Το Bravo σε αυτον τον τομεα ειναι καλυτερο, κυριως με την αμεση αποκριση του γκαζιου που εχει και σημειωτεον δεν εχω την εκδοση Sport που πρεπει φυσιολογικα να εχει ακομα καλυτερη αποκριση,αλλα την Dynamic. -
...Άσχετο...
Απο την Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου κατάγεσαι??? -
Καλησπέρα,
μέλος του φόρουμ καιρό με αλλά αυτοκίνητα αλλά έτυχε να πάρω ένα tjet 150 πρόσφατα 2008 μοντέλο με αρκετα .Αγαπητε, το τελευταιο πράγμα που θα πεθανει στην ιταλικη φοράδα σου, ειναι τα πλαστικα... Σχεδόν το αποκλείω να σου εβγαζε μαυρίλες και να θάμπωνε.... εκτος.... εκτος και αν... ο προηγουμενος του εριχνε τιποτα περιεργα γυαλιστικα! Αν ηταν τιποτα μαλακα πλαστικα (τυπου vw) θα ειχε σαφως μεγαλυτερη πιθανοτητα πολυμερισμου/ξεφλουδισματος κλπ (αλλα και παλι υπερβολη για αμαξι 5ετιας)...
Αν κατι πρεπει να προσεχεις, ειναι η μαλακη ψευδοκαρμπον φασα μπροστα που απο γονατιες, τσαντες κλπ αφηνει ευκολα σημαδια...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
...
Άσχετο...
Απο την Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου κατάγεσαι???Απο Επισκοπη.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Καλησπέρα,
μέλος του φόρουμ καιρό με αλλά αυτοκίνητα αλλά έτυχε να πάρω ένα tjet 150 πρόσφατα 2008 μοντέλο με αρκετα .Αγαπητε, το τελευταιο πράγμα που θα πεθανει στην ιταλικη φοράδα σου, ειναι τα πλαστικα... Σχεδόν το αποκλείω να σου εβγαζε μαυρίλες και να θάμπωνε.... εκτος.... εκτος και αν... ο προηγουμενος του εριχνε τιποτα περιεργα γυαλιστικα! Αν ηταν τιποτα μαλακα πλαστικα (τυπου vw) θα ειχε σαφως μεγαλυτερη πιθανοτητα πολυμερισμου/ξεφλουδισματος κλπ (αλλα και παλι υπερβολη για αμαξι 5ετιας)...
Αν κατι πρεπει να προσεχεις, ειναι η μαλακη ψευδοκαρμπον φασα μπροστα που απο γονατιες, τσαντες κλπ αφηνει ευκολα σημαδια...
Απο αυτα που βλεπω αυτος που το ειχε πρεπει να το φροντιζε επαρκως γιατι ηταν αρκετα περιποιημενο και ακομα και εξωτερικα δεν ειχε σχεδον ουτε γρατζουνια (με την εργοστασιακη βαφη του). Τωρα αν του εβαλε αυτος η ο εμπορος τιποτα γυαλιστικο στο ταμπλω δεν ξερω αλλα ισως για να βγαζει μαυριλα. Το carbonlook κομματι του παραδοξως μου φαινεται πιο ανθεκτικο και δεν βλεπω καμμια αλλοιωση του.
Στα VW αυτο που ξεφλουζιζε ηταν οι χειρολαβες στην πορτα μαζι με τα πανελ γυρω απο τα χειριστηρια των ηλεκτρικων παραθυρων και αυτο γιατι θελανε να δωσουν μια καποια μαλακη υφη στα συγκεκριμενα πλαστικα χαριν πολυτελειας που ομως δεν τους βγηκε. Τιποτα αλλο δεν ξεφλουδιζει ουτε αλλοιωνεται οσο και να το πλενεις οσο και να το αφηνεις στον ηλιο παροτι οπως ειναι γνωστο τα μαλακα υλικα εχουν μεγαλυτερη ευαισθησια. Οπως φυσικα και ολα τα υπολοιπα στην καμπινα τους. Δεν χωραει συγκριση τουλαχιστον μεχρι τωρα μεταξυ αυτων της VW και της Fiat. Οι Γερμανοι επειδη εχουν μπει σε αγορες οπως η Αμερικη δεν μπορουν να κανουν εκπτωσεις στην ποιοτητα τους οταν ανταγωνιζονται αλλες μεγαλες μαρκες εκει αλλα και στην Ευρωπη.Γι'αυτο και ειναι τσιμπημενα στη τιμη τους σε σχεση με την Fiat. Κατα βαθος ομως αυτο που κοιτας σε ενα αυτοκινητο ειναι γενικα την αισθηση που σου δινει στην οδηγηση, οταν φυσικα ενδιαφερεσαι για την οδηγηση και οχι απλα για την μεταφορα σου απο ενα σημειο Α σε ενα σημειο Β, απο την θεση οδηγησης, το πατημα, τον ηχο, τα φρενα, την εμφανιση και δευτερευοντως στα υλικα της καμπινας. Καλο ειναι να συνυπαρχουν αλλα εκει το κοστος ανεβαινει. Προσωπικα συμβιβαζομαι ανεπιφυλακτα με την ποιοτητα υλικων του Bravo στο εσωτερικο του, γιατι με αποζημιωνουν με το παραπανω ολα τα υπολοιπα που προανεφερα και γιατι αν ειχα να διαλεξω μεταξυ των δυο αυτα παλι θα διαλεγα σαν απαραιτητα χαρακτηριστικα ενος αυτοκινητου που με ευχαριστει να οδηγω. Μην παρεξηγηθω, δεν λεω οτι η εσωτερικη ποιοτητα του ειναι ανεπαρκης, καθε αλλο μαλιστα ειναι ακρως ικανοποιητικη και αρκετα φορτωμενο εξοπλιστικα, εχει πλησιασει τα γερμανικα σε αποσταση αναπνοης και μαλιστα με στυλ, αυτο που λεω ειναι οτι σε συγκριση ποιοτητας με το αντιστοιχο Γκολφ υστερει και πιστευω δεν ειναι μονο δικη μου διαπιστωση. Ειπαμε δεν μπορεις να τα εχεις ολα και μαλιστα σε καλη τιμη.Για παραδειγμα
τα πλαινα εξωτερικα των μπροστινων θεσεων ειναι σχεδον φαγωμενα, λογω οχι και τοσο καλης ποιοτητας της ταπετσαριας, ενω στα Γκολφακια δεν ειχαν παθει τιποτα απολυτως μετα απο 4 χρονια που τα ειχα και με τα 2 παιδια μου να μπαινοβγαινουν.Τελος παντων βγαινω εκτος θεματος και καλυτερα να συγκεντρωθω μονο στο Bravo μιας και αυτο αποτελει πλεον τον οδηγικο μου συνεργατη.
Πηρα τελικα τα φρενα (δισκοι-τακακια Bosch). Καμμια προταση για συνεργειο, προτιμουμενο να κανει Φιατ, σε Αθηνα για να τα περασω? Στα Βορεια καπου, Ν.Ιωνια, Ν. Ηρακλειο, Χαλανδρι, Αγ. Παρασκευη? Εστω καπου τριγυρω αν και καθημερινα κατεβαινω και μεχρι Βουλα.
Λεω Fiat για να τσεκαρω και καποια αλλα πραγματακια που δεν ειχα τον χρονο πριν το αγορασω. -
Θα συμφωνήσω απόλυτα στο θέμα του ξεφλουδίσματος του τιμονιού. Είναι πολύ άσχημο για αυτοκίνητο ούτε 5ετίας να έχει ξεφλούδισμα βαρβάτο στο τιμόνι λες και έχει 200.000 χλμ και 10-15 χρόνια στην πλάτη του. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι οτι επισκευάζεται εύκολα και οικονομικά σχετικά. Πέρα απο αυτή την αστοχία, η γενικότερη ποιότητα των υλικών είναι παραπάνω από ικανοποιητική (μου αρέσει πολύ περισσότερο από astra gtc που είχα). 2 ερωτησούλες:
-
O λεβιές ταχυτήτων εκτός του οτι έχει και αυτός λίγη φθορά στο δέρμα, το καπάκι κουνιέται δεξιά - αριστερά σαν να έχει χαλαρώσει κάπως. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς?
-
Σβήνοντας τη μηχανή και γυρνώντας το κλειδί, αυτομάτως κλείνουν κατευθείαν ραδιόφωνα και όλα τα ηλεκτρικά χωρίς να σου έχει μια σκάλα επιλογής, γίνεται κάπως αυτό να αλλάξει? Είναι περίεργο μιας και δεν το έχω ξανασυναντήσει σε άλλο αυτοκίνητο.
-
-
Το φαινόμενο με τα φθαρμένα τιμόνια πρέπει να συναντάται σε οχήματα πριν το 2009 πάντως , καθώς κανένας με όχημα από το 2009 και μετά δεν έχει παραπονεθεί για αντίστοιχο πρόβλημα.
Υπάρχει βέβαια το πλαστικό στη βάση του χειρόφρενου που σπάει , πάντως με 82000 χλμ από τον Ιούλιο του '09 δεν παρατηρώ καμία άλλη φθορά στα υλικά του εσωτερικού. Το χαλάκι στα πόδια του οδηγού που έχει γίνει πλεόν λείο , δεν το συνυπολογίζω.@ themdro , δεν νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της λειτουργίας που αναφέρεις. Δεν είναι κακή πάντως , σβήνεις και κλείνουν τα πάντα.
-
Το ραδιόφωνο έχει στις ρυθμίσεις,επιλογή να μην σβήνει με το κλειδί παρά μόνο χειροκίνητα(on/off).
Fiat Bravο 2007