-
Ο χρήστης dolfinpg έγραψε:
Λοιπόν...
Υ.Γ.3 Άμα δεν βγάζω τη ταχύτητα σε μακρά παραμονή στο φανάρι φθείρω το cvt; Επίσης πειράζει οι αλλαγές στα προγράμματα απο D σε S ή 7speed mode να γίνονται κατα την κίνηση;Το κιβώτιο πρέπει όταν είσαι σταματημένος στο φανάρι να το βάζεις στο Ν γιατί υπερθερμένεται. Τις αλλαγές σε D S και manual μπορείς να τις κάνεις εν κινήσει ακόμα και την ώρα που γκαζώνεις γιατί άλλωστε η αλλαγή δεν γίνεται μηχανικά αλλά ηλεκτρονικά από τον εγκέφαλο του κιβωτίου. Πρόσεξε ότι το κιβώτιο το προβλέπει αυτό και γι'αυτό τον λόγο δεν υπάρχει 'κλείδωμα' του μοχλού ανάμεσα στις θέσεις N D S. Είναι έξυπνο...
-
Ο χρήστης apo_geo έγραψε:
Λοιπόν...
Υ.Γ.3 Άμα δεν βγάζω τη ταχύτητα σε μακρά παραμονή στο φανάρι φθείρω το cvt; Επίσης πειράζει οι αλλαγές στα προγράμματα απο D σε S ή 7speed mode να γίνονται κατα την κίνηση;Το κιβώτιο πρέπει όταν είσαι σταματημένος στο φανάρι να το βάζεις στο Ν γιατί υπερθερμένεται. Τις αλλαγές σε D S και manual μπορείς να τις κάνεις εν κινήσει ακόμα και την ώρα που γκαζώνεις γιατί άλλωστε η αλλαγή δεν γίνεται μηχανικά αλλά ηλεκτρονικά από τον εγκέφαλο του κιβωτίου. Πρόσεξε ότι το κιβώτιο το προβλέπει αυτό και γι'αυτό τον λόγο δεν υπάρχει 'κλείδωμα' του μοχλού ανάμεσα στις θέσεις N D S. Είναι έξυπνο...
υπερθεμένεται? δε νομίζω.... Από που το καταλαβαίνεις;
-
Ο χρήστης apo_geo έγραψε:
Λοιπόν...
Πάντως στο κλασικό αυτόματο, το να βάζεις Ν σε φανάρι είναι κακή πρακτική μια και φθείρεις το κιβώτιο. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύσει σε ένα CVT.
Φιλικά,
Σπύρος
-
Χμμμ, τώρα μπερδεύτηκα. Μέχρι τώρα πάντως είναι μόνιμα με ταχύτητα D και δεν φαίνεται να δυσανασχετεί καθόλου. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν οτι δεν παθαίνει τίποτα ότι και να βάλω αλλά δεν τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Στο κάτω κάτω το λογικό είναι να είναι μόνιμα στο D γιατί άν είναι να αλλάζω στο φανάρι τότε πιο το νόημα στις αυτόματες... Ασφαλώς δεν λέω να περιμένω κάτι για 15-30 λεπτά...!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Λοιπόν...
υπερθεμένεται? δε νομίζω.... Από που το καταλαβαίνεις;
Είναι απλό. Το λέει στις οδηγίες χρήσης...
-
ναμαι και εγω, χαιρετε χαιρετε,
Λοιπον, ειμαι κατοχος ενος clio 1600cc, αυτοματο, του 99 και νιωθω οτι εινα καιρος οτι πρεπει να το αλλαξω, (μεγαλωνουν τα δυο παιδια) και ο πισω χωρος στενευει...
Εχω παει σε 3 καταστηματα για το Jazz τα εχω δει ολα και μου εχει μεινει μονο μια απορια (την οποια θα την λυσω με το test drive αλλα θα ηθελα και αλλες γνωμες):
Με το κλιο ταξιδευω με 150-160 και εχει ακομα δυναμη για επιταχυνση και προσπεραση, ποιες ειναι οι παρομοιες ταχυτητες στο Jazz?
Με το Jazz ειμαι διατεθιμενος να ριξω τη μεση ταχυτητα στα 140, εχει επιπλεον δυναμη το γκαζι?
Οι ταχυτητες αυτες με αυτοκινητο το οποιο εχει 2 μεγαλους, δ παιδια, σκυλο, βαλιτσες.
Ευχαριστω πολυ
(Μαλλον θα προτιμησω τον τεμπελη απο τον συναγερμο)
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
ναμαι και εγω, χαιρετε χαιρετε,Λοιπον, ειμαι κατοχος ενος clio 1600cc, αυτοματο, του 99 και νιωθω οτι εινα καιρος οτι πρεπει να το αλλαξω, (μεγαλωνουν τα δυο παιδια) και ο πισω χωρος στενευει...
Εχω παει σε 3 καταστηματα για το Jazz τα εχω δει ολα και μου εχει μεινει μονο μια απορια (την οποια θα την λυσω με το test drive αλλα θα ηθελα και αλλες γνωμες):
Με το κλιο ταξιδευω με 150-160 και εχει ακομα δυναμη για επιταχυνση και προσπεραση, ποιες ειναι οι παρομοιες ταχυτητες στο Jazz?
Με το Jazz ειμαι διατεθιμενος να ριξω τη μεση ταχυτητα στα 140, εχει επιπλεον δυναμη το γκαζι?
Οι ταχυτητες αυτες με αυτοκινητο το οποιο εχει 2 μεγαλους, δ παιδια, σκυλο, βαλιτσες.
Ευχαριστω πολυ
(Μαλλον θα προτιμησω τον τεμπελη απο τον συναγερμο)
θεωρώ ότι πρεπει να μεινεις σε αυτά τα χιλμ. Εγω παω μεχρι 160 όντως, αλλα με τον μικρό μέσα επειδή το αμάξι είναι πιο ψηλό από το αστρα αισθάνομαι πιο σιγουρος στα 140. Μια αλλη παράμετρος με αυτά τα αμαξια είναι ότι με 100 καινε πολυ λιγότερο από τα 160 (σημείωση ότι έχω αυτόματο). Δύναμη έχει όπως το πάρεις. Οδηγησε το.
Αμα φύγω για Βορεια Ελλαδα την παρασκευη ακολουθησε με.... χι χι -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θεωρώ ότι πρεπει να μεινεις σε αυτά τα χιλμ. Εγω παω μεχρι 160 όντως, αλλα με τον μικρό μέσα επειδή το αμάξι είναι πιο ψηλό από το αστρα αισθάνομαι πιο σιγουρος στα 140. Μια αλλη παράμετρος με αυτά τα αμαξια είναι ότι με 100 καινε πολυ λιγότερο από τα 160 (σημείωση ότι έχω αυτόματο). Δύναμη έχει όπως το πάρεις. Οδηγησε το.
Αμα φύγω για Βορεια Ελλαδα την παρασκευη ακολουθησε με.... χι χιχεχε , εγω θα φυγω 4-5 το πρωι για πηλιο σαββατο πρωι μπας και παω πιο ανετα, εχω παει πολλες φορες αλλα το τριημερο της 28ης Οκτ. τα ειδα ολα.
Καταναλωση τρελλη, το clio πανω απο 130-140 μεταμορφωνεται σε hummer. Θα μου λειψει το κομπιουτερακι του κλιο, απσοτασεις, καταναλωσεις κλπ
-
κατανάλωση έχει και το jazz
τελικά το αγορασες? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τελικά το αγορασες?Πρωτα θα ηθελα να κανω 'τεστ ντραιβ', αλλα αυτοματο εχω βρει μονο στο καταστημα στην Αλεξανδρας, εχω ρωτησει στο καταστημα της Καβαλας 71 να μου πουν ποια εταιρεια το εχει αγορασει για να το νοικιαζει για να νοικιασουμε 2 για σ/κ για δοκιμη μαζι με τον κουμπαρο μου που θελει να το αγορασει και αυτος.
Εκεινος θελει να παρει το μηχανοκινητο αλλα απ'οτι εχω διαβασει το αυτοματο ειναι καλυτερο, σωστα;
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
τελικά το αγορασες?Πρωτα θα ηθελα να κανω 'τεστ ντραιβ', αλλα αυτοματο εχω βρει μονο στο καταστημα στην Αλεξανδρας, εχω ρωτησει στο καταστημα της Καβαλας 71 να μου πουν ποια εταιρεια το εχει αγορασει για να το νοικιαζει για να νοικιασουμε 2 για σ/κ για δοκιμη μαζι με τον κουμπαρο μου που θελει να το αγορασει και αυτος.
Εκεινος θελει να παρει το μηχανοκινητο αλλα απ'οτι εχω διαβασει το αυτοματο ειναι καλυτερο, σωστα;
το εχω δει αυτό στην αλεξαντρας.
Το αυτόματα αμα το οδηγήσεις δε θα παρεις άλλο αμαξι. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το εχω δει αυτό στην αλεξαντρας.
Το αυτόματα αμα το οδηγήσεις δε θα παρεις άλλο αμαξι.Ειμαι μεγαλος φαν των αυτοματων, μηχανοκινητο εχω οδηγησει μονο οταν μαθαινα, οταν εψαχνα για το clio 4 μηνες και πετυχα το αυτοματο το πηρα το ιδιο απογευμα...
Ακομα ενα θεμα, οταν ταξιδευω εκτος Αθηνων που δεν πιανει το ραδιο, βαζω την ειδικη κασετα στο ρ/κ και συνδεω το ipod για να ακουω την μουσικη που μου αρεσει (6 ωρες Βολος - Αθηνα με πολυ κινηση + κλασικη μουσικη=αφιξη σωας τας φρενας). στο jazz που εχει το cd πωσ μπορω να το κανω αυτο? μπορουν να βγαλουν κανενα βισματακι για εξωτερικη πηγη?
(ειμαι πολυ χαρουμενος που ειμαι σε αυτο το φορουμ, ναστε καλα)
-
δεν εχω ιδεα, αλλα αυτό που ρωτάς μόνο σε μαγαζί με ηχεια κλπ....
-
Άν είσαι μεγάλος fun των αυτόματων σίγουρα θα το λατρέψεις. Εγώ παρόλο που είμαι άμαθος σε αυτά έχω πάθει πλάκα με την ομαλότητα της κίνησης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και την αμμεσότητα αντίδρασής του όταν αυτό χρειαστεί για επιτάχυνση. Περιττό βέβαια να πώ οτι έχω αλλάξει γνώμη σε πολλούς περι αυτόματων κιβωτίων.
Όσο για την σύνδεση του mp3 player στο cd player του είναι μια πονεμένη ιστορία... Εγώ δεν έχω βρεί τρόπο να το καταφέρω και μην ακολουθήσεις τις συμβουλές καλοθελητών να βάλεις fm transmitter και να ακούς απο το ραδιόφωνο γιατί απλά δεν δουλεύει (δεν υπάρχει σταθερή, κενή συχνότητα ΠΟΥΘΕΝΑ). Ότι άλλο θέλεις πές μου γιατί τα έχω πολύ πρόσφατα... -
Dolfinpg εχεις δικιο γαι το ραδιο, βρηκα αυτα για την συνδεση ipod σε car stereo
http://www.vtec.net/forums/one-message? ... _id=382181
To dension ακουγεται πολυ ολοκληρωμενη λυση, εχει στην ελλαδα, και μπορεις να το βαλεις σε αλλο αυτοκινητο μετα γιατι μπορουν να το επαναπρογραμματισουν, ομως Ευρω 170
-
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ipod, έχω iriver οπότε δεν το έχω ψάξει σε εξειδικευμένα προιόντα για ipod. Μία λύση που μου είπαν και την έγραφε και το pcmagazine και ψάχνομαι τώρα είναι παρέμβαση με μια συσκευούλα στη κεραία και απομόνωση των άλλων συχνοτήτων μόλις θέλεις να ακούσεις απο το δικό σου αλλά δεν ξέρω το κατα πόσο είναι εφικτό και πρακτικό πάνω απο όλα...
-
Ο χρήστης dolfinpg έγραψε:
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ipod, έχω iriver οπότε δεν το έχω ψάξει σε εξειδικευμένα προιόντα για ipod. Μία λύση που μου είπαν και την έγραφε και το pcmagazine και ψάχνομαι τώρα είναι παρέμβαση με μια συσκευούλα στη κεραία και απομόνωση των άλλων συχνοτήτων μόλις θέλεις να ακούσεις απο το δικό σου αλλά δεν ξέρω το κατα πόσο είναι εφικτό και πρακτικό πάνω απο όλα...Για iriver...
απο http://www.misticriver.net/showthread.php?t=18100
Q. WHAT IS THE BEST WAY TO CONNECT MY IRIVER TO MY CAR STEREO?
FAQ authored by Febs.
There are several methods that you can use to connect your iRiver to your car’s stereo system, depending on what your car’s audio system allows: (1) connection through a front panel auxiliary input, (2) connection through an auxiliary input designed for a CD changer, (3) connection through a cassette deck using a cassette adapter, and (4) through the FM radio using an FM transmitter. It is also possible that at some point in the relatively near future, Bluetooth technology will allow wireless connections between a player and a Bluetooth-enabled car stereo.
- Front panel auxiliary input
What is it? As digital audio players increase in popularity, car audio manufacturers are beginning to include auxiliary inputs on the front panel of their stereos. For example, many car stereo head units by Aiwa and JVC now have this feature. If your car stereo has such a front-panel input, this is the easiest and best-sounding way to hook up your iRiver player to you car’s stereo. Refer to your car stereo's owners manual for information on how to connect via a front-panel auxilliary input.
Advantages. If your car stereo has a front panel input, this method is inexpensive and easy. Connecting through an auxiliary input sounds better than connecting through a cassette adapter, and significantly better than using an FM transmitter.
Disadvantages. People who are obsessive with hiding wires in their cars may not like having the cable dangling from the head unit on the dashboard. Otherwise, there are few disadvantages.
What cable do I use? Use a 3.5mm male to 3.5mm male (1/8” male to 1/8” male) stereo cable to connect your player to the car stereo. Note that the H1xx and H3xx series of players come bundled with a 3.5mm to 3.5mm (1/8” to 1/8”) cable. If your player did not include such a cable, you can get them at most electronics stores, including Radio Shack and Maplin.
- Auxiliary inputs designed for CD changers
What is it? Many OEM (original equipment from the manufacturer) car stereos, as well as some aftermarket car stereos, have a pin connector for a cd changer. Several companies, including Precision Interface Electronics (PIE) and Blitzsafe, make make adapters that convert the pin connector to two RCA inputs. You can then connect the RCA inputs to the line-out or headphone output of your player using a 3.5mm (1/8”) stereo to RCA (phono) stereo audio cable, which is available at any electronics store, including Radio Shack and Maplin.
The Crutchfield site sells auxiliary input adapters for a number of brands of car stereo. The Crutchfield site has additional information on how auxiliary adapters work and how they are installed. Although Crutchfield's discussion of auxiliary input adapters is geared towards another brand of digital audio player, most of the information there is applicable to your iRiver as well.
Source: Information provided by Spike in this thread, as well as information provided by Riffraff.
- Cassette adapters
What is it? A cassette adapter is a cassette tape housing with a lead coming off the end of it and a 3.5mm (1/8') plug which fits into the line-out or headphone output of your iRiver player. The adapter is designed to play through the cassette deck of your car. These adapters are available from most electronics stores for under $25 USD.
Advantages. Cassette adapters are relatively inexpensive, easy to use, and sound better than FM transmitters.
Disadvantages. Some car stereos have difficulty with the cassette adapter. When they sense that there is no signal on the adapter, their autoreverse mechanism kicks in and tries to switch to 'side B' of the cassette, which cuts off the signal from the player. Also, depending on how your stereo loads a cassette, the wire from the cassette adapter can sometimes make loading and unloading of the adapter awkward. Finally, people who are obsessive with hiding wires in their cars may not like having the cable dangling from the head unit on the dashboard.
- FM transmitters
An FM transmitter is a device that plugs into the headphone jack or line-out of your iRiver player and broadcasts the output to the FM radio in your car stereo. The is generally a split of opinion on the sound quality of FM transmitters. Some Mistic River members have had good results from FM transmitters, while others have found the sound quality to be unacceptable.
FM transmitters work by broadcasting the signal from your iRiver player to an empty FM frequency. The signal from broadcast FM stations is much more powerful than the relatively weak signal from an FM transmitter. In cities where there are a large number of FM stations, the relatively low signal from the FM transmitter can be essentially 'drowned out' by the signal from commercial radio stations. (Think of what happens when you listen to an FM radio station on a long drive. As you start to get out of range of a station and its signal fades, you get interference from other stations that are broadcasting on the same frequency or nearby frequencies. The same effect often happens when using an FM transmitter in an area where there are many FM stations.) Thus, in order to use an FM transmitter effectively, you need to use it on a frequency where there is no signal from a commercial radio station. Entry-level FM transmitters allow you to pick from a limited number of FM frequencies. More expensive models allow you to select any frequency that your car stereo is able to receive.
Some FM transmitters run on batteries, while others plug into the car's lighter plug or power socket. FM transmitters can eat batteries fairly quickly, so look for a model that gets its power from the car rather than from batteries.
FM transmitters are available at almost any electronics store that sells car audio, such as Crutchfield or Best Buy. Different models of FM transmitters are discussed frequently on Mistic River. (An example can by found in this thread.) Do a search for 'FM transmitter' if you would like to learn about Mistic River members' experiences with specific models of FM transmitters.
Advantages. FM transmitters can be used in any car that has an FM radio. They can be a good option if your car has no line-in or cassette player, or if you are travelling and will be using rental cars.
Disadvantages. FM transmitters do not sound as good as connections via a line-in or a cassette adapter. FM transmitters may receive interference from broadcast radio stations, particularly in areas where there a large number of broadcast FM stations. Battery-operated models can eat batteries quickly, especially if you forget to turn the transmitter off when you are out of the car. FM transmitters are not legal in all countries.
- Bluetooth
Bluetooth is a relatively new technology that allows wireless communications between electronic devices like mobile phones, PDAs, and computers. For example, some car manufacturers are beginning to make 'Bluetooth-enabled' cars. These applications, to date, have been geared primarily towards mobile phones. A Bluetooth-enabled car, for example, contains a hand-free system that allows a driver to connect a mobile phone to a hands-free system in the car, without using any wires. It is possible that in the future, you will be able to buy a Bluetooth adapter that transmits wirelessly from your iRiver player to a Bluetooth-enabled car stereo.
For information on Bluetooth technologies, visit Bluetooth.org.
-
Ευχαριστώ για το link αλλά το έχω ψάξει πολύ και τα ξέρω αυτά... Η πράξη είναι το θέμα... Άν θες κάτι άλλο σχεικά με αυτό ή άν βρώ κάτι θα σου στείλω PM γιατί είμαστε off topic
-
εντος τοπικ ειμαστε...
Ακουσα για μία νέα συσκευή που εκπέμπει στη συχνότητα του ραδιοφώνου και έτσι παιζει το mp3ιώφονο απο το ραδιόφωνο.... . Κουφο?
-
http://www.mp3-central.com/modules.php? ... B00019068G
καλά κατάλαβα?
HONDA JAZZ