-
Δεν ξερω αν εχουμε θιξει παρομοιο θεμα, αν ναι συγνωμη.
Χθες αν δε με απαταει η μνημη μου επεσε ενα αυτοκινητο στη θαλασσα και πνιγηκε ενας ανθρωπος. Εγω θα μεινω στο καθαρα περι αυτοκινητου θεμα. Ο δυτης που επεσε μεσα ειπε οτι βρηκε την πορτα ανοιχτη.Τα ερωτηματα μου ειναι:
- Ειναι δυνατον να ανοιξει μια οποιαδηποτε πορτα οταν το αυτοκινητο ειναι μεσα στο νερο; Δεν λεω οτι ειναι αδυνατο, παντως εγω πρωτη φορα το ακουω. Ισως βεβαια να την ανοιξε ο οδηγος πριν πεσει στο νερο.
- Οταν το αυτοκινητο εχει ηλεκτρικα παραθυρα και πεσει στο νερο, πως θα τα ανοιξουν οι επιβατες να βγουν, εαν οι πορτες δεν ανοιγουν;
- Χωρις να βαλω το χερι μου στη φωτια, γιατι τοσο καιρο οι φορεις εκει πανω δεν βαζουν προστατευτικα στη προβλητα για να σωζεται ο κοσμακης; Εχουν περασει περιπου 8 χρονια οταν ειμουνα στα Σαλονικη και δεν θυμαμαι προστατευτικα, τουλαχιστον σε ολο το μηκος της προβλητας.
Ποσοι ανθρωποι πρεπει να πνιγουν για να γινει κατι επιτελους;
-
Χθες αν δε με απαταει η μνημη μου επεσε ενα αυτοκινητο στη θαλασσα και πνιγηκε ενας ανθρωπος. Εγω θα μεινω στο καθαρα περι αυτοκινητου θεμα. Ο δυτης που επεσε μεσα ειπε οτι βρηκε την πορτα ανοιχτη.Τα ερωτηματα μου ειναι:
- Ειναι δυνατον να ανοιξει μια οποιαδηποτε πορτα οταν το αυτοκινητο ειναι μεσα στο νερο; Δεν λεω οτι ειναι αδυνατο, παντως εγω πρωτη φορα το ακουω. Ισως βεβαια να την ανοιξε ο οδηγος πριν πεσει στο νερο.
- Οταν το αυτοκινητο εχει ηλεκτρικα παραθυρα και πεσει στο νερο, πως θα τα ανοιξουν οι επιβατες να βγουν, εαν οι πορτες δεν ανοιγουν;
- Χωρις να βαλω το χερι μου στη φωτια, γιατι τοσο καιρο οι φορεις εκει πανω δεν βαζουν προστατευτικα στη προβλητα για να σωζεται ο κοσμακης; Εχουν περασει περιπου 8 χρονια οταν ειμουνα στα Σαλονικη και δεν θυμαμαι προστατευτικα, τουλαχιστον σε ολο το μηκος της προβλητας.
-
-
περιμενουμε τον μορφονιο τον παπαγεωργοπουλο να παιξει μπαλα αλλα ακομη στα αποδυτηρια ειναι ............
και μην ακουσω κανεναν να πει οτι δεν υπαρχουν χρηματα........για αλλα και αλλα εχουμε ....... (μαλακια της κυβερνησης που τους χαρισαν τα χρωστουμενα....) -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
για αλλα και αλλα εχουμεΝαι... αντί να κάνουμε κάτι σοβαρό, σε λίγο θα γίνει ανάπλαση της περιοχής του Λευκού Πύργου... Και θα μειωθεί το πλάτος της Παύλου Μελά... (μελέτη του δήμου...)
-
αν καποιος εχει τις αισθησεις του καθως βρισκεται εγκλωβισμενος μεσα σε ενα αυτοκινητο που βυθιζεται στην θαλασσα και εχει βεβαια και την γνωση και την ψυχραιμια που απαιτειται το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να εχει λιγο ανοιχτο καποιο παραθυρο ωστε με σχετικα αργους ρυθμους να γεμισει το εσωτερικο του αυτοκινητου με νερο ωστε να μπορεσει να ανοιξει καποια πορτα αφου γινει η απαραιτητη εξισορροπηση της πιεσης στο εσωτερικο με αυτη στο εξωτερικο του αυτοκινητου και που ειναι η αιτια που τις κραταει ερμητικα κλειστες
οτιδηποτε αλλο πχ σπασιμο τζαμιου ή ανοιχτα παραθυρα κατα την πτωση μαλλον οδηγουν τους επιβαινοντες σε βεβαιο πνιγμο απο την αποτομη εισροη του νερου με μεγαλη πιεση μεσα στην καμπινα του αυτοκινητου.
-
Στο Top Gear είχαν κάνει ένα παρόμοιο πείραμα με αυτοκίνητο να πέφτει στο νερό!
Ρίχνουν το αυτοκίνητο από περίπου 1 μέτρο ύψος σε μια μεγάλη πισίνα (υπήρχαν μέσα δύτες με μπουκάλες και οξυγόνο σε περίπτωση που χρειαστει...)
Πέφτει το αυτοκίνητο και ο τυπάς προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα ενώ το αυτοκίνητο έχει μισόβουλιάξει (όχι αμέσως δηλαδή) και η πόρτα δεν ανοίγει με ΤΙΠΟΤΑ! όταν γεμίζει το αυτοκίνητο με νερό που θα περίμενε κανείς πως εξισώνονονται οι πιέσεις του νερού από μέσα και από έξω πάλι δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα με τπτ και του δίνουν οξυγόνο οι δύτες...
Στην δεύτερη απόπειρα με το που πέφτει το αυτοκίνητο στο νερό ανοίγει την πόρτα με μεγάλη δυσκολία και 'σώνεται' ...
Που σημαίνει αν δεν προλάβεις να ανοίξεις πόρτα ή παράθυρο και δεν τα παίξεις από την είσοδο του νερού είναι δύσκολα τα πράγματα ........ -
Σε παρομοιο πειραμα που εχω δει, ο οδηγος σωζεται ανοιγοντας το παραθυρο ΠΡΙΝ βουλιαξει το αμαξι. Εννοειται οτι το παραθυρο ηταν με μανιβελα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σε παρομοιο πειραμα που εχω δει, ο οδηγος σωζεται ανοιγοντας το παραθυρο ΠΡΙΝ βουλιαξει το αμαξι. Εννοειται οτι το παραθυρο ηταν με μανιβελα.Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδικό σφυράκι να σπάει κανείς το τζάμι όπως στα λεωφορεία και στα τραίνα (μεταξύ σοβαρού και αστείου)
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Ρίχνουν το αυτοκίνητο από περίπου 1 μέτρο ύψος σε μια μεγάλη πισίνα (υπήρχαν μέσα δύτες με μπουκάλες και οξυγόνο σε περίπτωση που χρειαστει...)
Πέφτει το αυτοκίνητο και ο τυπάς προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα ενώ το αυτοκίνητο έχει μισόβουλιάξει (όχι αμέσως δηλαδή) και η πόρτα δεν ανοίγει με ΤΙΠΟΤΑ! όταν γεμίζει το αυτοκίνητο με νερό που θα περίμενε κανείς πως εξισώνονονται οι πιέσεις του νερού από μέσα και από έξω πάλι δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα με τπτ και του δίνουν οξυγόνο οι δύτες...
Στην δεύτερη απόπειρα με το που πέφτει το αυτοκίνητο στο νερό ανοίγει την πόρτα με μεγάλη δυσκολία και 'σώνεται' ...
Που σημαίνει αν δεν προλάβεις να ανοίξεις πόρτα ή παράθυρο και δεν τα παίξεις από την είσοδο του νερού είναι δύσκολα τα πράγματα ........υπηρξε καποια εξηγηση γιατι με την εξισορροπιση της πιεσης δεν ανοιγε η πορτα;;;;;;;
-
Όταν πάρει νερό ο χώρος της μηχανής, η μπαταρία νεκρώνεται τελείως και αμέσως; Δηλαδή είναι αδύνατον να ανοίξεις το ηλεκτρικό παράθυρο; Αν είναι έτσι, να βάλω ένα σφυράκι ή κάτι βαρύ στο ντουλαπάκι για κάθε ενδεχόμενο (τοκ-τοκ),
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Που σημαίνει αν δεν προλάβεις να ανοίξεις πόρτα ή παράθυρο και δεν τα παίξεις από την είσοδο του νερού είναι δύσκολα τα πράγματα ........υπηρξε καποια εξηγηση γιατι με την εξισορροπιση της πιεσης δεν ανοιγε η πορτα;;;;;;;
Νομίζω ότι οφείλεται στον ογκο και την μάζα του νερού που πρέπει να μετατοπιστεί για να ανοίξει η πόρτα!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Νομίζω κάνεις λάθος ερώτηση. Η σωστή ερώτηση είναι: Γιατι ΔΕΝ εξισώθηκε η πίεση με το που γέμισε νερό το αυτοκίνητο;
Την εκπομπή αυτή την έχω δεί και εγώ και την εξήγηση που ζητάς δεν την έδωσαν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν πάρει νερό ο χώρος της μηχανής, η μπαταρία νεκρώνεται τελείως και αμέσως; Δηλαδή είναι αδύνατον να ανοίξεις το ηλεκτρικό παράθυρο; Αν είναι έτσι, να βάλω ένα σφυράκι ή κάτι βαρύ στο ντουλαπάκι για κάθε ενδεχόμενο (τοκ-τοκ),το σιγουρο ειναι οτι αν σπασεις μεγαλο τζαμι τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα .......ισως ενα μικρο φινιστρινακι αν υπαρχει και μολις γεμισει το εσωτερικο τοτε ειτε προσπαθεις να ανοιξει την πορτα ειτε σπας μεγαλυτερο κατα προτιμηση παραθυρο που θρυματιζεται και οχι παρπριζ που μενει εκει που ειναι αν και σπασμενο.
βεβαια για ολα αυτα μεσα στον πανικο του κανεις δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να τα σκεφτει ή να τα πραξει αν δεν εχει προηγουμενα υποστει ειδικη εκπαιδευση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Νομίζω ότι οφείλεται στον ογκο και την μάζα του νερού που πρέπει να μετατοπιστεί για να ανοίξει η πόρτα!
μα με την εξισορροπιση της πιεσης μεσα και εξω γιατι θα πρεπει να μετακινηθει μεγαλος ογκος νερου;;
-
Μηπως καθως χτυπαει το αμαξι στο νερο ,απο την δυναμη,σφηνωνουν οι πορτες με το σασι και δεν ανοιγουν ; Στα κρας τεστ οι πορτες ανοιγουν απο μεσα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως καθως χτυπαει το αμαξι στο νερο ,απο την δυναμη,σφηνωνουν οι πορτες με το σασι και δεν ανοιγουν ; Στα κρας τεστ οι πορτες ανοιγουν απο μεσα;Οσα ντοκυμαντερ εχω δει, κανενας δεν συνηστα να προσπαθησουμε να ανοιξουμε τη πορτα γιατι θα εχει μαγκωσει. Μονο ανοιγοντας το παραθυρο εχουμε ελπιδες.
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
[
Νομίζω κάνεις λάθος ερώτηση. Η σωστή ερώτηση είναι: Γιατι ΔΕΝ εξισώθηκε η πίεση με το που γέμισε νερό το αυτοκίνητο;
Την εκπομπή αυτή την έχω δεί και εγώ και την εξήγηση που ζητάς δεν την έδωσαν.μπορει να ειναι χαζομαρα αλλα μηπως εχει σημασια το διπλο λαστιχο που εχουν τα καινουργια αυτοκινητα στις πορτες [τα λεγομενα φιλεττα]και που ισως να εγκλωβιζεται αερας μεταξυ του κενου που υπαρχει.
-
Μα για να ανοίξει η πόρτα,θα πρέπει να μετακινήσει το νερό που βρίσκεται από την έξω μεριά!
Δεν είναι θέμα πίεσης αφου και το εσωτερικό είναι γεμάτο! -
Μήπως οι ηλεκτρικές κλειδαριές κολλήσαν στο κλειστό?
Μήπως με το χτύπημα στο νερό παραμορφώθηκε το αμάξωμα (υπερβολικό από 1-2 μέτρα μου φαίνεται) και σκαλώσαν οι πόρτες οπότε και μετά την εξίσωση πίεσης δεν ανοίγαν?Νομίζω ότι ακόμα και μέσα στο νερό οι μπαταρίες δίνουν για λίγη ώρα ρεύμα.... πχ τα φώτα δεν σβήνουν και κάτω από το νερό.... το αν όμως θα λειτουργήσει το μοτέρ των παραθύρων υποβρυχίως δεν το ξέρω.
Δεν θέλω να μου τύχει αλλά αν μπορέσω να ανοίξω την πόρτα αμέσως θα το κάνω, δε θα περιμένω να γεμίσει νερό..... ούτε θα περιμένω να πιάσω πάτο και να δω πόσα μέτρα βάθος έχει η θάλασσα εκεί! Αν είχα κι άλλον μέσα ίσως θα προσπαθούσα να οργανωθούμε!
Βύθιση αυτοκινήτου σε νερό και ασφαλής έξοδος