Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?
    • 1
    • 2
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 39
    • 40
    • 23 / 40
    Αντίλογος
    62
    795
    8364
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      thevoice last edited by

Ο χρήστης sirgus έγραψε:
      Η θέση μου είναι σαφής.
      Ξεκαθαρισμένη εδώ και μέρες.

Όχι με βάση τα συγκεκριμένα ερωτήματα που σου έκανε η Michele και επανέλαβε ο kouk (σελίδα 27).

Χωρίς παρεξήγηση.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sirgus last edited by

Ο χρήστης Thevoice έγραψε:

Η θέση μου είναι σαφής.
        Ξεκαθαρισμένη εδώ και μέρες.

Όχι με βάση τα συγκεκριμένα ερωτήματα που σου έκανε η Michele και επανέλαβε ο kouk (σελίδα 27).

Χωρίς παρεξήγηση.

Καμία παρεξήγηση φίλε μου αλλά δεν είναι αστείο να μην έχει διαβάσει κάποιος την πρώτη σελίδα που λέω
        *
        Κάποτε θεωρούσαν διάφοροι λαοί, σαν μια μορφή ανώτερης δύναμης, την φωτιά, τις αστραπές, την βροχή, τους σεισμούς, τους μετεωρίτες, την σελήνη, τα αστέρια, τις αρρώστιες και διάφορα άλλα φαινόμενα.

Τελικά ποιος τα εξήγησε? Σαφώς η εξήγηση δόθηκε από τους επιστήμονες σε τόσα χιλιάδες χρόνια που πέρασαν…
        Με αυτή την λογική περιμένω και τις επόμενες απορίες να τις λύσει η επιστήμη. *

και μετά να ακολουθούν σελίδες με την ίδια ερώτηση 'πως είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η απάντηση?'

Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται να είμαι πιο σαφής!

1)Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να μην το έχει λύση η επιστήμη.
        Ή το λύνει με στοιχεία ή δεν το λύνει κανείς!
        Είναι σαν να βλέπεις μια κούρσα 4.000 μέτρων και ο πρώτος απέχει από τον 2ο 1000 μέτρα....
        O 1os όμως αν και δεν τελειώνει η κούρσα άμεσα .πάει καλά!!!!

Είναι θέμα φιλοσοφίας...άλλος κάθεται και λέει μήπως πέσει? μήπως βάλει νίτρο ο 2ος και τον περάσει...άλλος είναι 100% σίγουρος ότι θα νικήσει ο 1ος! Πως να το κάνουμε !! Ανήκω στο 2ο group! Τι να κάνουμε ρε παιδιά!!!

2)Δεν βρίσκω λόγο να πιστεύω ότι το σύμπαν έχει φτιαχτεί με τρόπο που ο άνθρωπος δεν θα καταλάβει....κάποτε(Το ανθρώπινο μυαλό εξελίσσεται!) Η επιστήμη δεν κολλάει και τα μυαλά που υπάρχουν είναι αρκετά καλά! Σε 1000 χρόνια τα μυαλά θα είναι ακόμα καλύτερα ! σε 10000000000 χρόνια ακόμα καλύτερα! Και βλέπετε ότι κάθε μέρα κάτι εξηγείται. Πάμε καλά!!! Η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο σημείο να πει...δεν πάει άλλο...η πορεία είναι καλή ! ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ !!!! χαχα
        Δεν βρίσκω ένδειξη ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από ανώτερη δύναμη (=κάτι που επέλεξε να γίνει ο κόσμος έτσι την συγκεκριμένη στιγμή και για συγκεκριμένους λόγους και φυσικά δεν μας παρουσιάζεται ποτέ…)

3)δεν έχω δει ποτέ καμία ανώτερη δύναμη να δρα στην ζωή μου και για όσα έχω ακούσει τα εξηγώ αλλιώς!

Άκου τώρα πιθανές απαντήσεις!

1)Και πως είσαι 100% ότι όντως δεν θα πέσει ο 1ος και θα νικήσει ο 2ος?

2)Και πως είσαι σίγουρος 100% ότι κάποτε δεν θα κολλήσουν ΤΕΛΕΙΩΣ?

1. Και πως είσαι σίγουρος 100% ότι κάποτε δεν θα σου συμβεί κάτι που δεν θα εξηγείται με βάση την φυσική?

Και εκεί μετά αρχίζεις τα φάρμακα για να ηρεμίσεις.

Ή κάτι πιο ευγενικό όπως

Παντως σιγουρα δεν ειναι επιστημονας αυτος που λεει οτι 'αποκλειεται ποτε να ισχυει κατι το οποιο η φυσικη δε μπορει ουτε να αποδειξει ουτε να ανταποδειξει'

Και είναι αυτός που λέει ότι 'κόλλησα άρα ίσως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη' ????

Καταλάβατε λοιπόν γιατί δεν κάθομαι να ασχοληθώ πλέον με αυτό το παιχνιδάκι?

Είναι θέμα λογικής και φιλοσοφίας και όχι απαραίτητα επιχειρημάτων.

Αν και εκτός θέματος ας απαντήσει κάποιος στα παραδείγματα που ανέφερα πιο πάνω (για το αυτοκίνητο μου με ενδιαφέρει να το δω να πηγαίνει με 200 χαω κιόλας!)

• S
          sirgus last edited by

Ο χρήστης Michelle έγραψε:
          Αν κατι εμφανιζεται τοσο 'μυστηριο' (και δε μιλαω για κατι του στυλ 'να βρει η φυσικη μια ικανοποιητική κοινή βάση για τις δύο θεμελιακές θεωρίες της - τη Θεωρία Γενικής Σχετικότητας και τη Κβαντική Θεωρία') και αντιβαινει στους μεχρι τωρα τεκμηριωμενους φυσικους νομους, τοτε μπορουμε να θεωρησουμε οτι **ισως **να ευθυνεται μια 'ανωτερη δυναμη' (στην οποια μορφη εκφρασης της) μεχρι να υπαρξει καποια επιστημονικη απαντηση (η οποια μπορει καποτε να υπαρξει, μπορει και οχι).

Αν μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι αυτό μου θυμίζει 'Κεραυνός? Δεν ξέρω τι είναι...άρα Θεός' τότε πάω σε γιατρό αύριο!

Άρα όπως λες και εσύ σε κάθε κόλλημα θα λέμε Ωχ μάλλον κάποια ανώτερη δύναμη κρύβεται...
          Λυπάμαι αλλά επαναλαμβάνω αυτό που λεέι ο Αντρέας ότι δεν έχεις καμία ιδέα του τι σημαίνει Φυσικος, Βιολόγος, Μαθηματικός.
          Δεν υπάρχει σε κανενός από τους παραπάνω το μυαλό η σκέψη 'κολλήσαμε άρα ΙΣΩΣ υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη'

Τελικά μήπως όοοοοολη αυτή η ταλαιπωρία είναι πορεία για να αποδείξεις αυτό που είπες ότι κάποιοι έχουν την επιστήμη για θρησκεία?
          Απλά κάποιο σκέφτονται με ΕΝΑΝ τρόπο και όχι 132350 !!!

Απλό!

• T
            thevoice last edited by

Φίλε μου θα μου επιτρέψεις, μιας και μπήκα στο χορό, να επισημάνω μερικά πραγματάκια από τη δική μου σκοπιά.

Ο χρήστης sirgus έγραψε:

δεν είναι αστείο να μην έχει διαβάσει κάποιος την πρώτη σελίδα που λέω
            *
            Κάποτε θεωρούσαν διάφοροι λαοί, σαν μια μορφή ανώτερης δύναμης, την φωτιά, τις αστραπές, την βροχή, τους σεισμούς, τους μετεωρίτες, την σελήνη, τα αστέρια, τις αρρώστιες και διάφορα άλλα φαινόμενα.
            Τελικά ποιος τα εξήγησε? Σαφώς η εξήγηση δόθηκε από τους επιστήμονες σε τόσα χιλιάδες χρόνια που πέρασαν
            Με αυτή την λογική περιμένω και τις επόμενες απορίες να τις λύσει η επιστήμη. *

Με άλλα λόγια, δεν έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι όλες τις απορίες που υπάρχουν και θα υπάρξουν ποτέ μπορεί ή θα μπορέσει να τις απαντήσει η επιστήμη, αλλά ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι πιθανώς κάποτε να το κάνει. Δεν ξέρεις τι έχει βρεθεί (όχι στη Γη ή στο γαλαξία μας, αλλά στο Σύμπαν) και τι μένει. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα ΠΙΣΤΗΣ ΣΟΥ, όπως αυτού που πιστεύει στο Θεό εξαιτίας των δικών του ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ.

και μετά να ακολουθούν σελίδες με την ίδια ερώτηση 'πως είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η απάντηση?'

Λογικά δεν θα έπρεπε να είσαι, αφού έχεις μόνο ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ. Το ότι επιλέγεις να είσαι είναι βάση των πιθανοτήτων που θεωρείς ότι υπάρχουν και σίγουρα δε μπορείς να περιμένεις από τους άλλους να κάνουν το ίδιο, για τον ίδιο λόγο!

1)Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να μην το έχει λύση η επιστήμη.
            Ή το λύνει με στοιχεία ή δεν το λύνει κανείς!

Προφανώς και υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα που δεν τα έχει λύσει η επιστήμη. Εννοείς .

Είναι θέμα φιλοσοφίας...άλλος κάθεται και λέει μήπως πέσει? μήπως βάλει νίτρο ο 2ος και τον περάσει...άλλος είναι 100% σίγουρος ότι θα νικήσει ο 1ος! Πως να το κάνουμε !! Ανήκω στο 2ο group! Τι να κάνουμε ρε παιδιά!!!

Δηλαδή είσαι 100% σίγουρος (και όχι 99% ή 98%) ΠΑΡΟΛΟ που υπάρχει πιθανότητα για τον Α ή το Β λόγο που αναφέρεις να κερδίσει κάποιος άλλος. Με το συμπάθειο, αλλά για τζογαδόρος μου ακούγεσαι! Και οι τζογαδόροι κάποτε πέφτουν έξω.

2)Δεν βρίσκω λόγο να πιστεύω ότι το σύμπαν έχει φτιαχτεί με τρόπο που ο άνθρωπος δεν θα καταλάβει....κάποτε(Το ανθρώπινο μυαλό εξελίσσεται!) Η επιστήμη δεν κολλάει και τα μυαλά που υπάρχουν είναι αρκετά καλά! Σε 1000 χρόνια τα μυαλά θα είναι ακόμα καλύτερα ! σε 10000000000 χρόνια ακόμα καλύτερα! Και βλέπετε ότι κάθε μέρα κάτι εξηγείται. Πάμε καλά!!! Η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο σημείο να πει...δεν πάει άλλο...η πορεία είναι καλή ! ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ !!!! χαχα
            Δεν βρίσκω ένδειξη ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από ανώτερη δύναμη (=κάτι που επέλεξε να γίνει ο κόσμος έτσι την συγκεκριμένη στιγμή και για συγκεκριμένους λόγους και φυσικά δεν μας παρουσιάζεται ποτέ…)

Η πορεία είναι ανοδική αλλά εγώ αν ήταν να ποντάρω ΤΩΡΑ με δεδομένο ότι το Σύμπαν είναι άπειρο και δεν έχουμε ιδέα αν θα βρούμε μια από τα ίδια όσο προχωράμε, ενώ ο ανθρώπινος νους ποτέ δε θα χωρέσει άπειρη γνώση, θα είχα τις επιφυλλάξεις μου. Δικαιολογημένα, νομίζω.

3)δεν έχω δει ποτέ καμία ανώτερη δύναμη να δρα στην ζωή μου και για όσα έχω ακούσει τα εξηγώ αλλιώς!

Όπως και οι περισσότεροι, αλλωστε. Είναι πολύ ενδιαφέρον πάντως το ερώτημα που τέθηκε

Εσύ τι πιστεύεις? Μήπως ότι

Είναι θέμα λογικής και φιλοσοφίας και όχι απαραίτητα επιχειρημάτων.

Αν κατι εμφανιζεται τοσο 'μυστηριο' (και δε μιλαω για κατι του στυλ 'να βρει η φυσικη μια ικανοποιητική κοινή βάση για τις δύο θεμελιακές θεωρίες της - τη Θεωρία Γενικής Σχετικότητας και τη Κβαντική Θεωρία') και αντιβαινει στους μεχρι τωρα τεκμηριωμενους φυσικους νομους, τοτε μπορουμε να θεωρησουμε οτι **ισως **να ευθυνεται μια 'ανωτερη δυναμη' (στην οποια μορφη εκφρασης της) μεχρι να υπαρξει καποια επιστημονικη απαντηση (η οποια μπορει καποτε να υπαρξει, μπορει και οχι).

Αν μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι αυτό μου θυμίζει 'Κεραυνός? Δεν ξέρω τι είναι...άρα Θεός' τότε πάω σε γιατρό αύριο!

Άρα όπως λες και εσύ σε κάθε κόλλημα θα λέμε Ωχ μάλλον κάποια ανώτερη δύναμη κρύβεται...
            Λυπάμαι αλλά επαναλαμβάνω αυτό που λεέι ο Αντρέας ότι δεν έχεις καμία ιδέα του τι σημαίνει Φυσικος, Βιολόγος, Μαθηματικός.
            Δεν υπάρχει σε κανενός από τους παραπάνω το μυαλό η σκέψη 'κολλήσαμε άρα ΙΣΩΣ υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη'

Αν μου επιτρέπετε...

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι θέλει να πει η φίλη μας είναι ότι ΑΝ π.χ. σου παρουσιαστεί μια οντότητα η οποία σου συστηθεί ως Ανωτερο Ον και για να στο αποδείξει σου κάνει διάφορα περίεργα που με τιποτα δε μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη (του στυλ -λέμε τώρα- σε μεταμορφώσει σε δέντρο, βράχο, τίγρη, φωτιά, sirgus, thevoice, κλπ) θα ήταν λογικό να δεχτείς ότι ίσως πράγματι να είναι αυτό που λέει ότι είναι, μέχρι να βρεις τρόπο να τον βγάλεις ψεύτη.

Έχει διαφορά από το να ανατρέχεις σε ανώτερη δύναμη όταν ή όσο η επιστήμη είναι κολλημένη, κατά τη γνώμη μου. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως εξαρτάται από το είδος του κολλήματος, δηλαδή το και το έχουν μεγάλη διαφορά. Ο επιστήμονας πρέπει να είναι ικανός να κρίνει (αν μη τι άλλο, πότε βλέπει κάτι επειδη πήρε Ματζικ Μασρουμς και πότε όντως το βλέπει!).

Και τώρα, η ώρα των δώρων! Για να δούμε, τι απαντήσαμε! Να τι ρώτησε η ευγενεστάτη Michelle:

Για να μην κανουμε γυρω-γυρω ολοι, ποιο ειναι αυτο με το οποιο τελικα διαφωνεις και εχεις και τα αντιστοιχα επιχειρηματα για να στηριξεις τη θεση σου;

1/ Οτι υπαρχει εστω και μια **πιθανοτητα **ο κοσμος μας να ειναι δημιουργημα 'ανωτερης δυναμης' την οποια δε χωραει ο νους μας και η οποια βρισκεται σε αλλο επιπεδο απο μας;;

2/ Οτι **δεν **ειναι 100% βεβαιο πως η επιστημη καποτε θα φτιαξει μια εγκυκλοπαιδεια με ολες τις απαντησεις για το συμπαν και τη ζωη;;

3/ Οτι αν εισαι εκ των προτερων 100% βεβαιος πως **ολα **θα τα βρει και θα τα εξηγησει η επιστημη αποκλειεται ποτε να αναγνωρισεις 'ανωτατη δυναμη' ακομα και να τη δεις σε δραση;;

Λοιπόν!

Στο ερώτημα 1 έχουμε...
            ΝΑΙ, σίγουρα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα ο κόσμος μας να είναι δημιούργημα ανώτερης δύναμης γιατί αφού βρήκαμε την εξήγηση για τόσα φαινόμενα μέχρι τώρα, που θα πάει, κάποτε θα βρούμε και για όλα τα υπόλοιπα (εξάλλου, πόσα φαινόμενα πια μπορεί να υπάρχουν??? Αποκλείεται να είναι άπειρα!). Και, αν βρούμε την εξήγηση και για όλα τα υπόλοιπα φαινόμενα, θα σημαίνει ότι δεν τα έχει φτιάξει όλα μια ανώτερη δύναμη, γιατι αν ηταν πραγματικά ανώτερη θα τα έκανε πιο δύσκολα, να μη μπορούμε να τα βρούμε εμείς!

Στο ερώτημα 2 έχουμε...
            ΟΧΙ, είναι 100% βέβαιο ότι η επιστήμη κάποτε θα φτιάξει μια εγκυκλοπαίδια με όλες τις απαντήσεις για το Σύμπαν και τη ζωή, γιατί κάποτε οι επιστήμονες θα είναι τρομερά πιο έξυπνοι και πιο καλά εξοπλισμένοι από αυτούς που έχουμε σήμερα οπότε ότι κι αν τους ρωτήσεις θα μπορούν να το απαντήσουν. Απλά, αν το Σύμπαν είναι άπειρο και προς τα μέσα και προς τα έξω, και το ίδιο ισχύει για τα μυστικά του, η εγκυκλοπαίδεια μας θα έχει άπειρες σελίδες!

Και τέλος στο ερώτημα 3 έχουμε...
            ΟΥΠΣ, εδώ δεν έχουμε κάτι!

Δεν πειράζει, όμως. Κερδίσατε από ένα δώρο: ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

(Σημείωση: Τα όπλα, τα ηλεκτρόδια, οι παλμογράφοι, κλπ απαγορεύονται αυστηρά!)

• T
              thevoice last edited by

Αν υπάρχει ο Θεός και έλθει με σκοπό να μας το αποδείξει, θα καθήσει να τον καλωδιώσουμε;

Καλη ερωτηση!...

Αν υπαρχει Θεος (η 'ανωτερη δυναμη'), **τι πιστευετε οτι θα πρεπει να κανει ** για να αποδειξει στους επιστημονες (γιατι οι υπολοιποι ειναι ευκολοι, σε συγκριση!) οτι οντως ειναι Θεος και να τον πιστεψουν περα για περα, εγκαταλειποντας την ιδεα οτι η επιστημη καποτε θα τον βγαλει 'απατεωνα';;;

Mισέλ, δε νομίζω ότι ένας επιστήμονας μπορεί να πιστέψει ποτέ πέρα για πέρα στο Θεό (αν όντως υπάρχει), ακόμα και να τον δει, να τον φωτογραφήσει, να πάρει μετρήσεις, να κάνει πειράματα, κλπ. Από μία άποψη, ο επιστήμονας ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΘΕΟΣ, διότι μόλις αρχίσει να πιστεύει ότι , ακόμα και όντως έτσι να είναι, θα αρχίσουν να του διαφεύγουν πιθανές απαντήσεις.

Ο επιστήμονας είναι καταδικασμένος, αν θέλεις, να μη δει ποτέ του Θεό! Και ο Θεός (ή η οποιαδήποτε Ανώτερη Δύναμη μπορεί να υπάρχει) είναι καταδικασμένος να μην τον πιστέψουν ποτέ οι επιστήμονες!!

• S
                sirgus last edited by

Ο χρήστης Thevoice έγραψε:

Με άλλα λόγια, δεν έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι όλες τις απορίες που υπάρχουν και θα υπάρξουν ποτέ μπορεί ή θα μπορέσει να τις απαντήσει η επιστήμη, αλλά ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι πιθανώς κάποτε να το κάνει. Δεν ξέρεις τι έχει βρεθεί (όχι στη Γη ή στο γαλαξία μας, αλλά στο Σύμπαν) και τι μένει. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα ΠΙΣΤΗΣ ΣΟΥ, όπως αυτού που πιστεύει στο Θεό εξαιτίας των δικών του ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ.

Σίγουρα...
                Σε ερωτήσεις μας για το τι έχει αποδείξει και εξηγήσει η δικιά τους δύναμη, ακούσαμε διάφορες ιστορίες (ιστορίες χωρίς καμία ειρωνική διάθεση) για τις οποίες κάποια δύναμη άγνωστη, είχε την ευθύνη.

Δηλαδή είσαι 100% σίγουρος (και όχι 99% ή 98%) ΠΑΡΟΛΟ που υπάρχει πιθανότητα για τον Α ή το Β λόγο που αναφέρεις να κερδίσει κάποιος άλλος. Με το συμπάθειο, αλλά για τζογαδόρος μου ακούγεσαι! Και οι τζογαδόροι κάποτε πέφτουν έξω.

Κάτι μου λέει ότι αν είχα πει 99,9% και οχι 100% θα είχαμε γλιτώσει τις 15 σελίδες!!!

Η πορεία είναι ανοδική αλλά εγώ αν ήταν να ποντάρω ΤΩΡΑ με δεδομένο ότι το Σύμπαν είναι άπειρο και δεν έχουμε ιδέα αν θα βρούμε μια από τα ίδια όσο προχωράμε, ενώ ο ανθρώπινος νους ποτέ δε θα χωρέσει άπειρη γνώση, θα είχα τις επιφυλλάξεις μου. Δικαιολογημένα, νομίζω.

Το ίδιο θα έλεγε και ο άνθρωπος πριν 40000 χρόνια αν σκεφτόταν να αναλύσει τι είναι η φωτιά....

Για την συνέχεια όσων γράφεις και τα δωράκια...τα αφήνω ασχολίαστα.

Mισέλ, δε νομίζω ότι ένας επιστήμονας μπορεί να πιστέψει ποτέ πέρα για πέρα στο Θεό (αν όντως υπάρχει), ακόμα και να τον δει, να τον φωτογραφήσει, να πάρει μετρήσεις, να κάνει πειράματα, κλπ. Από μία άποψη, ο επιστήμονας ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΘΕΟΣ, διότι μόλις αρχίσει να πιστεύει ότι , ακόμα και όντως έτσι να είναι, θα αρχίσουν να του διαφεύγουν πιθανές απαντήσεις.

Ο επιστήμονας είναι καταδικασμένος, αν θέλεις, να μη δει ποτέ του Θεό! Και ο Θεός (ή η οποιαδήποτε Ανώτερη Δύναμη μπορεί να υπάρχει) είναι καταδικασμένος να μην τον πιστέψουν ποτέ οι επιστήμονες!!

Άλλος ένας φίλος που νομίζει ότι ο επιστήμονας έχει το κόλλημα ότι να πιστεύει σε κάποιο Θεό είναι αμαρτία....ενώ κάθεται και ασχολείται με το αν υπάρχει Θεός ή όχι...
                Αλλά ξέχασα...όπως είπαμε σε κάθε κόλλημα πρέπει να σκεφτούμε ότι το εμπόδιο ίσως είναι μια ανώτερη δύναμη

Τελικά συμφωνείτε με το post μου στις Τρίτη 01/Μάρτιος/2005 1:37:42 ?????

• H
                  hunter last edited by

Αν υπάρχει ο Θεός και έλθει με σκοπό να μας το αποδείξει, θα καθήσει να τον καλωδιώσουμε;

Καλη ερωτηση!...

Αν υπαρχει Θεος (η 'ανωτερη δυναμη'), **τι πιστευετε οτι θα πρεπει να κανει ** για να αποδειξει στους επιστημονες (γιατι οι υπολοιποι ειναι ευκολοι, σε συγκριση!) οτι οντως ειναι Θεος και να τον πιστεψουν περα για περα, εγκαταλειποντας την ιδεα οτι η επιστημη καποτε θα τον βγαλει 'απατεωνα';;;

Νά κάτι πού σκέφτηκα:
                  Θά κληθεί νά κάνει κάτι πού θα είναι ενάντιο σέ αυτά πού έχει αποδείξει η φυσική ότι δέν μπορούν να παραβιασθούν.
                  Ενα παράδειγμα:
                  θά κληθεί να μειώσει τήν εντροπία σέ ένα θερμοδυναμικά 'κλειστό'' σύστημα.
                  Η επιστήμη λέει ότι αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει.
                  Αν τα καταφέρει νά μειώσει τήν εντροπία μέ μία διαταγή του,νομίζω ότι όλοι θά συμφωνήσουν αυτομάτως μαζί του.
                  Ούτε καλώδια,ούτε πυροβολισμοί!!!

• S
                    slivi last edited by

...Νά κάτι πού σκέφτηκα:
                    Θά κληθεί νά κάνει κάτι πού θα είναι ενάντιο σέ αυτά πού έχει αποδείξει η φυσική ότι δέν μπορούν να παραβιασθούν.
                    Ενα παράδειγμα:
                    θά κληθεί να μειώσει τήν εντροπία σέ ένα θερμοδυναμικά 'κλειστό'' σύστημα.
                    Η επιστήμη λέει ότι αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει.
                    Αν τα καταφέρει νά μειώσει τήν εντροπία μέ μία διαταγή του,νομίζω ότι όλοι θά συμφωνήσουν αυτομάτως μαζί του.
                    Ούτε καλώδια,ούτε πυροβολισμοί!!!

Γίνεται το σύστημα αυτό να είναι το γραφείο μου???? γίνεται της π.... το κάγκελο και βαριέμαι να ξεκινήσω το συμμάζεμα και που το βλέπω μόνο... Soooory για το off αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ....

• H
                      hunter last edited by

Ο χρήστης slivi έγραψε:

Γίνεται το σύστημα αυτό να είναι το γραφείο μου???? γίνεται της π.... το κάγκελο και βαριέμαι να ξεκινήσω το συμμάζεμα και που το βλέπω μόνο... Soooory για το off αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ....

Εσύ δέν χρειάζεσαι μία ανώτερη δύναμη,αλλά μία...καθαρίστρια!!!

• S
                        sirgus last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:

Εσύ δέν χρειάζεσαι μία ανώτερη δύναμη,αλλά μία...καθαρίστρια!!!

Για μερικούς όμως η καθαρίστρια είναι μια ανώτερη δύναμη!!!! (όπως για εμένα)

• H
                          hunter last edited by

Θά κάνω καί εγώ ένα ερώτημα:
                          Ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος πού αυτή η υποτιθέμενα υπαρκτή 'ανώτερη δύναμη' δέν έχει αφήσει πουθενά τό σημάδι της,στό σύμπαν στό οποίο ζούμε;
                          Μιλάω γιά τήν εξέλιξη του σύμπαντος,καί γιά τό μεγαλύτερο μέρος αυτής,όπου η φυσική έχει εξηγήσει μέ νόμους κ.λ.π.(δηλαδή,μετά τό πρώτο κλασμα του δευτερολέπτου του)
                          Γιά ποιό λόγο κρύβεται;
                          Εχει τήν ικανότητα νά αλληλεπιδράσει μέ κάποιον τρόπο στά μέχρι σήμερα γνωστά καί μετρήσιμα από εμάς τους ανθρώπους μεγέθη;(ύλη καί ενέργεια)

• S
                            sirgus last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
                            Θά κάνω καί εγώ ένα ερώτημα:
                            Ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος πού αυτή η υποτιθέμενα υπαρκτή 'ανώτερη δύναμη' δέν έχει αφήσει πουθενά τό σημάδι της,στό σύμπαν στό οποίο ζούμε;
                            Μιλάω γιά τήν εξέλιξη του σύμπαντος,καί γιά τό μεγαλύτερο μέρος αυτής,όπου η φυσική έχει εξηγήσει μέ νόμους κ.λ.π.(δηλαδή,μετά τό πρώτο κλασμα του δευτερολέπτου του)
                            Γιά ποιό λόγο κρύβεται;
                            Εχει τήν ικανότητα νά αλληλεπιδράσει μέ κάποιον τρόπο στά μέχρι σήμερα γνωστά καί μετρήσιμα από εμάς τους ανθρώπους μεγέθη;(ύλη καί ενέργεια)

Άκου απαντήσεις

1)Πως ξέρεις 100% ότι δεν θα εμφανιστεί ποτέ?
                            2)Πως ξέρεις 100% ότι κάποιοι δεν την έχουν δει?
                            3)Πως ξέρεις 100% ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι ικανό να την 'δει'?
                            κλπ κλπ κλπ....

Νομίζω ξεχάστηκες Αντρέα!

• H
                              hunter last edited by

Ε βρε!!!
                              Μήν βάζουμε καί εμείς λόγια στό στόμα τών άλλων.

• S
                                sirgus last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
                                Ε βρε!!!
                                Μήν βάζουμε καί εμείς λόγια στό στόμα τών άλλων.

Ναι σωστά...ας τους αφήσουμε να τα πούνε οι ίδιοι!!!!

Ακόμα περιμένω και εγώ απαντήσεις για τα δικά μου ερωτήματα (όχι από εσένα)

• S
                                  slivi last edited by

Εφόσον ούτε η επιστήμη έχει δώσει εξηγήσεις για πολλά προβλήματα πολύ πιο 'εύκολα' (οι αναπόδειχτες εικασίες είναι αρκετές, δεν έχουμε καλά καλά καταφέρει να ορίσουμε το σύνολο, όλο το επιστημονικό οικοδόμημα στηρίζεται σε αξιώματα και παραδοχές), γιατί περιμένεις από τους πιο 'διαισθητικούς' να έχουν απαντήσεις... Να ξαναπώ ότι το απόδειξέ μου να σου αποδείξω δεν πρέπει να παίζει μπάλα στον συγκεκριμένο χώρο, γιατί απλά είναι ανέφικτο και από τις δύο πλευρές. Η δια της ατόπου προσέγγιση δεν βλέπω 'δράση' άρα δεν υπάρχει δεν παίζει μπάλα γιατί απλά θα πρέπει να συμπεριλάβεις όλες τις πιθανές δράσεις για να το αποκλείσεις. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις περιπτώσεις djvu? Ισχυρίζομαι ότι είναι παρουσία Θεού (για να μας προστατέψει πχ, να μας εμφανίσει το μέλλον σκέψου οποιαδήποτε θρησκόληπτη π...πα μπορείς να σκεφτείς )... Τρέχα να μου το αντικρούσεις.

• G
                                    greo last edited by

Mερικα σχολια σε οτι διαβασα:
                                    Ρωταει ο kida:

Έστω ότι κάποτε η φυσική καταφέρει να εξηγήσει τα πάντα, απαντήσει σε όλα τα 'πως'. Θα μπορέσει ποτέ να μας απαντήσει στο 'γιατί'; Μπορεί κάποιος από 'σας;

Λυπαμαι αλλα το ερωτημα ειναι ΜΗ λογικο και σοφιστεια. Θεωρεις ως κανονα την αιτιοκρατια, ολα συμβαινουν για καποιο λογο, ενω καταπιανεσαι με ενα μεταφυσικο φαινομενο οπως η υπαρξη θεου. Αυτο ειναι λογικο αλμα και οδηγει σε παραλογα ερωτηματα. Σκεψου μονο οτι αν εφαρμοσεις την ιδια λογικη στο 'Αν υπαρχει θεος, τοτε γιατι εκανε το συμπαν;' τοτε παλι δε θα εχεις απαντηση, εκτος και αν θεωρεις το 'αγνωσται αι βουλαι του' σοβαρη απαντηση.

Αναφερει καπου ο sirgus:

(Το ανθρώπινο μυαλό εξελίσσεται!)

Οι επιστημονικες ενδειξεις δε συμφωνουν δυστυχως Και ο λογος ειναι η παυση της ισχυος των φυσικων κανονων στο Homo Sapiens

Διαβασα το εξης τερατουργημα:

Τσιτατα απο κατηχητικο χορτασαμε! Ξερεις τι βγαινει απο αυτο που ειπες; Η επιστημη με το θεο ειναι αντιθετες ενοιες => Η επιστημη δεν πηγαζει απο το θεο. Ατοπο! εφ'οσον (για να παραδεχεσαι την υπαρξη θεου) ΟΛΑ πηγαζουν απο το θεο.

Αλλου λεει η Michelle:

Η 'ανωτερη δυναμη' ειναι μια πιθανοτητα (επαναλαμβανω, πι-θα-νο-τη-τα) εξ αιτιας της οποιας (α) η επιστημη δεν θα τα ξερει ποτε ολα για τον κοσμο, και (β) καποια φαινομενα δεν εξηγουνται με κανεναν απο τους νομους των θετικων επιστημων.

Εδω χρησιμοποιεις λαθος εννοια για να βασισεις το συλλογισμο σου. Ετσι οπως το περιγραφεις δεν ειναι πιθανοτητα (δηλαδη ενα λογικο ενδεχομενο) αλλα πιθανη θεωρια (υποθεση εργασιας). Αρα η προταση θα επρεπε να γινει (για να στεκει): *Η 'ανωτερη δυναμη' ειναι μια πιθανη θεωρια συμφωνα με την οποια (α) η επιστημη δεν θα τα ξερει ποτε ολα για τον κοσμο, και (β) καποια φαινομενα δεν εξηγουνται με κανεναν απο τους νομους των θετικων επιστημων. * Φαινεται ιδιο; Μπορει αλλα δεν ειναι. Γιατι ετσι βλεπεις οτι δεν ειναι πιο δυνατο το υποθετικο σου επιχειρημα απο τα αντεπιχειρηματα του. Και τα δυο ειναι εικασιες πανω σε μελλοντικα ενδεχομενα.

Τωρα εν συντομια να απαντησω εγω στα 3 βασανιστικα ερωτηματα:

1. Αν δεχτουμε τη λογικη αυτη, τοτε η απαντηση δεν ειναι ΜΙΑανωτερη δυναμη, αλλα μια ατερμονη και αεναη αλυσιδα ανωτερων δυναμεων, που η μια θα οφαιλει την υπαρξη της στην αμεσως ανωτερη. Αν μου βρεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ λογικο τροπο να κοπει αυτη η αλυσιδα το συζηταμε.
                                    2. Μπορει να μη γινει ποτε αυτο, αλλα μπορει οι λογοι να ειναι πιο πεζοι απο αυτους που υπονοεις, οπως αδυναμια διαστρικων και διαγαλαξιακων ταξιδιων.
                                    3. Οπως ανεφερε και ο Ηunter ανωτερω αν εχεις γνωση του τι προβλεπουν οι φυσικοι κανονες σε δεδομενες συνθηκες, ΙΣΑ-ΙΣΑ! Ευκολοτερα θα διαπιστωσει την σκοπιμη παρεκλιση τους απο καποια ανωτερη δυναμη, απο οτι καποιος αλαφροϊσκιωτος.
                                    • K
                                      kouk last edited by

Πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν!
                                      Δεν μπορώ να το αποδείξω!Αλλά το πιστεύω!

Η βαρύτητα ήταν μια 'αγνωστη δύναμη' έως ότου καταδείχθηκε και μετρήθηκε.
                                      Αντίστοιχα πιστεύω ότι υπάρχει μια άλλη 'ανώτερη δύναμη' που ρύθμισε τα της δημιουργίας και ρυθμίζει τα της λειτουργίας του Σύμπαντος!
                                      Πάλι δεν μπορώ να το αποδείξω!Αλλά το πιστεύω!

Τώρα αυτή η δύναμη αν είναι ο Θεός(λέμε τώρα), αν είναι εξωγήινος πολιτισμός, αν είναι το φως, αν είναι τα νετρόνια, αν είναι η αντι-ύλη, αν είναι μια φυσική δύναμη που δεν έχουμε μετρήσει ακόμα,δεν το ξέρω!

Ο χρήστης sirgus έγραψε:

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι υπάρχουν, άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως υπάρχουν και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Δεν είμαι!

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι δεν μπορείς να τρέξεις με 1000 χιλιόμετρα/ώρα ? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι γίνεται , άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως γίνεται και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι δεν γίνεται να ζήσεις κάτω από την θάλασσα ? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι γίνεται , άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως γίνεται και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι το αυτοκίνητο σου δεν μπορεί να πιάσει τα 200 (35 άλογα έχει…) ? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι γίνεται , άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως γίνεται και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Στα υπόλοιπα δεν φαντάζομαι να θελεις να σου απαντήσει κάποιος σοβαρά!
                                      Για πλάκα,ευχαρίστως!!!

• H
                                        hunter last edited by

Ο χρήστης slivi έγραψε:
                                        Εφόσον ούτε η επιστήμη έχει δώσει εξηγήσεις για πολλά προβλήματα πολύ πιο 'εύκολα' (οι αναπόδειχτες εικασίες είναι αρκετές, δεν έχουμε καλά καλά καταφέρει να ορίσουμε το σύνολο, όλο το επιστημονικό οικοδόμημα στηρίζεται σε αξιώματα και παραδοχές), γιατί περιμένεις από τους πιο 'διαισθητικούς' να έχουν απαντήσεις... Να ξαναπώ ότι το απόδειξέ μου να σου αποδείξω δεν πρέπει να παίζει μπάλα στον συγκεκριμένο χώρο, γιατί απλά είναι ανέφικτο και από τις δύο πλευρές. Η δια της ατόπου προσέγγιση δεν βλέπω 'δράση' άρα δεν υπάρχει δεν παίζει μπάλα γιατί απλά θα πρέπει να συμπεριλάβεις όλες τις πιθανές δράσεις για να το αποκλείσεις. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις περιπτώσεις djvu? Ισχυρίζομαι ότι είναι παρουσία Θεού (για να μας προστατέψει πχ, να μας εμφανίσει το μέλλον σκέψου οποιαδήποτε θρησκόληπτη π...πα μπορείς να σκεφτείς )... Τρέχα να μου το αντικρούσεις.

Περιμένω από τούς ''διαισθητικούς' νά πούνε τήν οποιδήποτε γνώμη έχουνε πάνω στό θέμα.Οχι να μου αποδείξουν κάτι.
                                        Μήν τό βλέπεις σάν κόντρα δύο αντιπάλων στρατοπέδων,γιατί αυτή η 'κόντρα' στήν ουσία δέν υπάρχει.
                                        Απαντήσεις πού ΔΕΝ είναι τεκμηριωμένες μπορούν να δωθούν σέ αυτά τα ερωτήματα.Δέν θά περίμενα κάτι ''επιστημονικό',από τήν ώρα πού δέν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη,παρά μόνο η διαίσθηση.

Υ.Γ. ποιές είναι οι περιπτώσεις djvu;

• K
                                          kouk last edited by

οχι και 'διαισθητικοί' ρε Αντρέα!!!

Οντως αποδείξεις δεν μπορούν δοθούν!

Αυτό που προκύπτει όμως είναι ότι τόσο από την μια πλευρά όσο και από την άλλη,δύσκολα δεχόμαστε τα επιχειρήματα του άλλου σαν σοβαρά!
                                          Γυρνάει εύκολα το πράμα σε ψιλο-ειρωνία κλπ!Πράγμα αχρείαστο και περιττό!
                                          Πως π.χ. να απαντήσεις στον sirgus που ρωτάει αν πιστεύεις 100% ότι μπορείς να τρέξεις με 1000 χλμ/ώρα?!!! Ούτε με 50 είναι η απάντηση με τόσα άλογα...αλλά το λές??!!!!

• S
                                            sirgus last edited by

Ο χρήστης kouk έγραψε:
                                            Πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν!
                                            Δεν μπορώ να το αποδείξω!Αλλά το πιστεύω!

Άρα μπορεί το ανθρώπινο μυαλό να κολλήσει κάπου και έτσι να μην προχωρίσει άλλο η φυσική αλλά μπορεί να έρθει ένας άλλος πολιτισμός και να μας βοηθήσει!
                                            Δεν διαφωνώ!

Αντίστοιχα πιστεύω ότι υπάρχει μια άλλη 'ανώτερη δύναμη' που ρύθμισε τα της δημιουργίας και ρυθμίζει τα της λειτουργίας του Σύμπαντος!
                                            Πάλι δεν μπορώ να το αποδείξω!Αλλά το πιστεύω!

Ναι αλλά εδώ ακούστηκε (όχι από εσένα) ότι οι ενδείξεις ή η διαίσθηση δεν είναι επιχειρήματα...

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι υπάρχουν, άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως υπάρχουν και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Δεν είμαι!

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι δεν μπορείς να τρέξεις με 1000 χιλιόμετρα/ώρα ? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι γίνεται , άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως γίνεται και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι δεν γίνεται να ζήσεις κάτω από την θάλασσα ? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι γίνεται , άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως γίνεται και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Πως είσαι 100% σίγουρος ότι το αυτοκίνητο σου δεν μπορεί να πιάσει τα 200 (35 άλογα έχει…) ? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι γίνεται , άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως γίνεται και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων.

Στα υπόλοιπα δεν φαντάζομαι να θελεις να σου απαντήσει κάποιος σοβαρά!
                                            Για πλάκα,ευχαρίστως!!!

Μόλις χαρακτήρισες την λογική «Πως είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη? Μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι υπάρχει άρα πρέπει να πιστεύεις ότι ίσως γίνεται και να το αφήσεις στο ντουλάπι των πιθανοτήτων» ως τελείως αστεία και καμίας σοβαρότητας!! Δεν διαφωνώ και πάλι!!!!!
                                            Ή κάνω λάθος?

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 39