-
Ενα θέμα που ήθελα να ανοίξω από το καλοκαίρι αλλά όλο το ανέβαλλα.
Χωρίς σχόλεια παραθέτω το παρακάτω λινκ το οποίο δείχνει την πορεία της μετοχής των Τεχνικών Εκδόσεων τα τελευταία 5 χρόνια.
http://www.nafteboriki.gr/markets/quote ... iodicity=W
Όσοι γνωρίζωντες παρακαλώ τα σχόλια σας.
-
Χωρίς σχόλεια παραθέτω το παρακάτω λινκ το οποίο δείχνει την πορεία της μετοχής των Τεχνικών Εκδόσεων τα τελευταία 5 χρόνια.
-
-
Εχει καποια ιδιαίτερη σημασία?
Ακολουθεί την ίδια πορεία με το Χρηματιστήριο γενικώς!Εχει νόημα μια τέτοια συζήτηση σε αυτό το Φόρουμ?!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ακολουθεί την ίδια πορεία με το Χρηματιστήριο γενικώς!Εχει νόημα μια τέτοια συζήτηση σε αυτό το Φόρουμ?!
E γιατί όχι ; Μια χαρά συζήτηση την βρίσκω.
Πάντως συμφωνώ με την άποψη σου ότι ακόλουθει την πορεία του χρηματιστηρίου.
Να προωθήσουμε καμιά φήμη ότι θα αγοραστούνε απο εταιρεία κολοσσό του είδους να ανέβει η μετοχή
-
Ε τι ειναι οι τεχνικες εκδοσεις,δεν ειναι και τιποτα CNN.
Πολλές εταιρείες την κανουν απο το χρηματιστήριο εσχάτως αφου περασε η εποχη που αντλουσες κέρδη για πλάκα και μενουν μονο τα εξοδα συντηρησης.. -
Βασικά, δεν ακολουθεί την πορεία του δείκτη (δείτε εδώ: http://www.nafteboriki.gr/markets/quote ... W&id2=.ATG που υπάρχει συγκριτικό γράφημα με τον γενικό δείκτη για την 5ετία), αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα... Δεν είναι η μόνη 'μικρή' μετοχή που κινείται σε χαμηλές τιμές τα τελευταία χρόνια.
Τι μου λέει;;;
Ότι όσοι την είχαν αγοράσει σε υψηλές τιμές έχουν πρόβλημα, αλλά ΙΣΩΣ τώρα να είναι καλή περίοδος για κάποιον να την αγοράσει
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ!!!!!
Κατά τα άλλα, δεν βλέπω το γιατί να μας λέει κάτι η πορεία της μετοχής για την πορεία της εταιρείας... ή γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτό...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βασικά, δεν ακολουθεί την πορεία του δείκτη (δείτε εδώ: http://www.nafteboriki.gr/markets/quote ... W&id2=.ATG που υπάρχει συγκριτικό γράφημα με τον γενικό δείκτη για την 5ετία), αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα... Δεν είναι η μόνη 'μικρή' μετοχή που κινείται σε χαμηλές τιμές τα τελευταία χρόνια.Τι μου λέει;;;
Ότι όσοι την είχαν αγοράσει σε υψηλές τιμές έχουν πρόβλημα, αλλά ΙΣΩΣ τώρα να είναι καλή περίοδος για κάποιον να την αγοράσει
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ!!!!!
Κατά τα άλλα, δεν βλέπω το γιατί να μας λέει κάτι η πορεία της μετοχής για την πορεία της εταιρείας... ή γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτό...
ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ Ο ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!
-
Η τιμή της μετοχής σε ένα μεγάλο βαθμό κάτι αντικατοπτρίζει....
Υπάρχει θεματάκι αλλά ελπίζω θα λυθεί στο μέλλον..... ήδη η εταιρεία διέκοψε ζημιογόνες δραστηριότητες ... βελτιώθηκαν και εξαιτίας αυτού τα αποτελέσματα 9μήνου και αναμένουμε τον ισολογισμό για να δούμε αν θα υπάρχουν κέρδη ή ζημιές....
Το σημαντικότερο νομίζω είναι να αντιμετωπιστεί το θέμα το τραπεζικού δανεισμου...... και να βελτιωθεί ο δείκτης ξένων προς ίδιαΔεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι όλος ο χώρος των εκδόσεων αντιμετωπίζει κρίση........
Το θεματάκι θα λυθεί να νομίζω ας το ρίξουμε στην αυτοκίνηση εμείς...
-
Στην θεωρία των χρηματοοικονομικών η τιμή μίας μετοχής αντικατοπτρίζει την εσωτερική ή αλλιώς την οικονομική αξία μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα, η τιμή που διαμορφώνεται σε μια αποτελεσματική αγορά αξιογράφων εαν ισχύει η υπόθεση της αποτελεσματικότητας της αγοράς είναι ίση με τις χρηματικές ροές που αναμένει ένας επενδυτής από μία μετοχή (ή οποιοδήποτε αξιόγραφο) προεξοφλημένες με την απαιτούμενη από αυτόν απόδοση. Η απαιτούμενη απόδοση είναι συνάρτηση του συστηματικού κινδύνου μίας μετοχής όπως υποστηρίζεται από το κατεξοχήν μοντελο της διαχείρισης χαρτοφυλακίου (...το γνωστό CAPM). Οι χρηματικές ροές που συνήθως χρησμοποιούνται για αποτίμηση είναι τα προσδωκώμενα μελλοντικά μερίσματα...το μέρισμα, όμως, είναι συνάρτηση της χρηματοοικονικής κατάστασης μίας επιχείρησης (αλλά και της μερισματικής πολιτικής που αυτή ακολουθεί)...συνεπώς θεωρητικά η τιμή μίας μετοχής έχει στενή (αλλά όχι και απόλυτη) σχέση με την λογιστική εικόνα μίας επιχείρησης, όπως αυτή παρουσιάζεται στις δημοσιευμένες καταστάσεις.
Όσον αφορά στο θέμα του κατά πόσο μία μετοχή ακολουθεί τις τιμές του δείκτη...δεν μπορεί να πει κάποιος έαν αυτό είναι καλό ή κακο. Έαν μία μετοχή έχει συντελεστή b ίσο με τη μονάδα τότε ακολουθεί ακριβώς την πορεία του δείκτη...εάν το b είναι μικρότερο της μονάδος η μετοχή χαρακτηρίζεται ως αμυντική ενω έαν το b είναι μεγαλύτερο τησ μονάδας χαρακτηρίζεται ως επιθετική
...το εαν ισχύει η υπόθεση της αποτελεσματικότητας της αγοράς είναι ένα άλλο ζήτημα...για όποιον ενδιαφέρεται κάπου εδώ γύρω έχω κάτι έρευνες
το θέμα είναι ώραιο αρκεί να μην γίνονται αναφορές σε συγκρκριμένες μετοχές...
αυτά από έμενα...ευχαριστώ
-
Ο χρήστης alekos2004 έγραψε:
Στην θεωρία των χρηματοοικονομικών η τιμή μίας μετοχής αντικατοπτρίζει την εσωτερική ή αλλιώς την οικονομική αξία μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα, η τιμή που διαμορφώνεται σε μια αποτελεσματική αγορά αξιογράφων εαν ισχύει η υπόθεση της αποτελεσματικότητας της αγοράς είναι ίση με τις χρηματικές ροές που αναμένει ένας επενδυτής από μία μετοχή (ή οποιοδήποτε αξιόγραφο) προεξοφλημένες με την απαιτούμενη από αυτόν απόδοση. Η απαιτούμενη απόδοση είναι συνάρτηση του συστηματικού κινδύνου μίας μετοχής όπως υποστηρίζεται από το κατεξοχήν μοντελο της διαχείρισης χαρτοφυλακίου (...το γνωστό CAPM). Οι χρηματικές ροές που συνήθως χρησμοποιούνται για αποτίμηση είναι τα προσδωκώμενα μελλοντικά μερίσματα...το μέρισμα, όμως, είναι συνάρτηση της χρηματοοικονικής κατάστασης μίας επιχείρησης (αλλά και της μερισματικής πολιτικής που αυτή ακολουθεί)...συνεπώς θεωρητικά η τιμή μίας μετοχής έχει στενή (αλλά όχι και απόλυτη) σχέση με την λογιστική εικόνα μίας επιχείρησης, όπως αυτή παρουσιάζεται στις δημοσιευμένες καταστάσεις.Όσον αφορά στο θέμα του κατά πόσο μία μετοχή ακολουθεί τις τιμές του δείκτη...δεν μπορεί να πει κάποιος έαν αυτό είναι καλό ή κακο. Έαν μία μετοχή έχει συντελεστή b ίσο με τη μονάδα τότε ακολουθεί ακριβώς την πορεία του δείκτη...εάν το b είναι μικρότερο της μονάδος η μετοχή χαρακτηρίζεται ως αμυντική ενω έαν το b είναι μεγαλύτερο τησ μονάδας χαρακτηρίζεται ως επιθετική
...το εαν ισχύει η υπόθεση της αποτελεσματικότητας της αγοράς είναι ένα άλλο ζήτημα...για όποιον ενδιαφέρεται κάπου εδώ γύρω έχω κάτι έρευνες
το θέμα είναι ώραιο αρκεί να μην γίνονται αναφορές σε συγκρκριμένες μετοχές...
αυτά από έμενα...ευχαριστώ
Έεεεετσιιιιι........
Οι Τεχνικές Εκδόσεις είχαν μια σημαντική αποεπένδυση στο κομμάτι των παγίων.... ελπίζω για καλό σκοπό (δεν ξέρω αν ήταν η πίστα!!!!) .....
Αλλά το σημαντικότερο είναι που? μπορείς να βρείς χώρο να αναπτύξεις τις δουλιές σου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.... με τι growth να τρέξεις το μοντέλο στην Ελλάδα πόσο μάλλον perpetual .....?
Τα περιοδικά αυτοκινήτου πχ στην Ελλάδα είναι πολλά!!!! πόση δυείσδυση να κάνεις σε προβληματική αγορά 10 εκ. κόσμου....? Τι να περιμένεις να γίνει?
Φοβάμαι ότι στην Ελλάδα και οι επιχειρήσεις είναι εγκατελειμένες στην μοίρα τους.....Περι ΧΑΑ ο λόγος....
βέβαια κάποιοι βασικοί μέτοχοι (πχ Κοντομηνάς, Στασινόπουλος κα) ήταν έξυπνοι γιατί γνώριζαν τι πραγματικά άξιζαν οι επιχειρήσεις τους και τις ξεφορτώσαν κανονικά στους άσχετους επενδυτές και μη (Όπως λεει και κάποιος πρώην εισηγμένος από το Ferreti του 'Τους έδωσα και τα κλειδιά του εργοστασίου ' αφού αυτό ήθελαν και την πήγαν 20 φορές πάνω) -
Με αυτό τον όγκο συναλλαγων και σε αυτή την τιμή το καλύτερο ειναι ο Καβαθας να ξαναγοράσει πίσω όσες μετοχές κυκλοφορούν.
Αλήθεια πόσες είναι floating;
-
Οι ΤΕ μπήκαν στο χρηματιστήριο μια εποχή που όλοι άνοιγαν όσο περισσότερους λογαριασμούς μπορούσαν (σε πατεράδες, παππούδες, ακόμα και σε ανήλικα) ώστε να πάρουν όσο περισσότερες μετοχές μπορούσαν. Αν θυμάμαι καλά, η ζήτηση ήταν 5-7 φορές μεγαλύτερη από την προσφορά και για ένα διάστημα η πορεία της μετοχής ήταν ανοδική. Τα θέλαμε και τα πάθαμε.
Η τρέλα εκείνης της εποχής δεν είχε ταίρι, για μένα ήταν ένα ωραιότατα ενορχηστρωμένο σχέδιο ώστε οι Έλληνες να χάσουν τα χρήματα που είχαν, άλλως θα έμπαιναν στην ΕΚ πλουσιότεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Για να δώσω ένα μικρό παράδειγμα, εταιρία γνωστού μου ζητήθηκε για αγορά από πολύ γνωστή εισηγμένη εταιρία, αντί ποσού τουλάχιστον πενταπλάσιου από την πραγματική αξία της. Η δουλειά χάλασε μετά από δική μου επιμονή, γιατί το τίμημα της εξαγοράς δεν δινόταν σε μετρητά, αλλά σε μετοχές της εισηγμένης. Ο φίλος με έβριζε για μερικούς μήνες, τώρα ζητάει φωτογραφία μου για το γραφείο του.
Τελικά: Μας αρέσει ο τζόγος; Πρέπει να μάθουμε να χάνουμε. Είτε αγοράζουμε μετοχές για να γίνουμε πλούσιοι χωρίς να δουλέψουμε, είτε αγοράζουμε τουτού με δάνειο για να βγάλουμε γκόμενα(ο) και να μπούμε στο μάτι του γείτονα. -
.......Φίλτατε alekos2004, αν αυτά τα έλεγες στους Έλληνες επενδυτές, το 99% από αυτούς θα νόμιζε ότι μιλάς Κινέζικα.
Το κακό είναι ότι ακούγοντας κάτι τέτοια ακαταλαβίστικα, οι άνθρωποι θαμπώνονταν κι ακολουθούσαν. Κι εδώ είναι οι ευθύνες και των χρηματιστών (με η χωρίς εισαγωγικά). -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.......
Φίλτατε alekos2004, αν αυτά τα έλεγες στους Έλληνες επενδυτές, το 99% από αυτούς θα νόμιζε ότι μιλάς Κινέζικα.
Το κακό είναι ότι ακούγοντας κάτι τέτοια ακαταλαβίστικα, οι άνθρωποι θαμπώνονταν κι ακολουθούσαν. Κι εδώ είναι οι ευθύνες και των χρηματιστών (με η χωρίς εισαγωγικά).Δεν θεωρώ ότι αυτά που έγραψα είναι ακαταλαβίστικα...ένα μικρό μέρος από τη βασική θεωρία των χρηματοοικονομικών είναι και συγκεκριμένα της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου.
Στις αγορές αξιογράφων υπάρχουν 3 κατηγορίες συμμετεχόντων...οι επενδυτές, οι hedgers και...οι κερδοσκόποι. Όπως είναι λογικό οι κερδοσκόποι μπορεί να πετυχαίνουν υπερβολικά ορισμένες φορές κέρδη αλλά αντιμετωπίζουν και υψηλό κίνδυνο απωλειών. Το συνεχές αγόρασε -πούλα από μικρούς επενδυτές δεν είναι ορθολογική οικονομική συμπεριφορά και δείχνει νοοτροπία κερδοσκόπου.
Ένας επενδυτής, όμως, καθορίζει τις προτιμήσεις του σε απόδοση και κίνδυνο και σχηματίζει ένα χαρτοφυλάκιο αξιογράφων (γνωρίζοντας ότι έτσι διαφοροποιεί το μη συστηματικό κίνδυνο) και αναμένει μία φυσιολογική απόδοση η οποία και βρίσκεται σε συμφωνία με τον κίνδυνο που αναλαμβάνει. Ένας τέτοιος επενδυτής δεν βρισκώ κάποιο λόγο για τον οποίο θα πρέπει να θεωρείται τζογαδόρος...έχει κάποια χρήματα, θέλει να επιτύχει μία απόδοση υψηλότερη από αυτή που εξασφαλίζουν τα έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου και δέχεται να αναλάβει τον κίνδυνο γι αυτό.
Όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω είναι καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο...το οποίο πολλές φορές απέχει από την πράξη
Απλά να αναφέρω ότι ο Κευνς κάποτε είχε αναφέρει ότι στις αγορές αξιογράφων δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση μεμονωμένα άτομα γιατί ακριβώς λόγω της περιορισμένης πληροφόρησης και αδυναμίας χρήσης εργαλείων αποτίμησης δεν επιτρέπουν στην αγορά να λειτουργεί αποτελεσματικά...οδηγώντας σε υπερτιμήσεις ή και υποτιμήσεις μετοχών...τέρμα με τα θεωρητικά...και πάλι χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένες μετοχές...ευχαριστώ
-
.....Δεν θεωρώ ότι αυτά που έγραψα είναι ακαταλαβίστικα...ένα μικρό μέρος από τη βασική θεωρία των χρηματοοικονομικών είναι και συγκεκριμένα της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου.
Πόσοι καταλαβαίνουν την θεωρία των χρηματοοικονομικών?
Μην θεωρείς ότι αυτά που ξέρεις είναι κτήμα όλων!!!
-
Υπαρχει μια ταινια με τον Μαϊκλ Ντάγκλας και τον Τομ Κρουζ, οποιος την εχει δει εχει κατανοησει, με πληρη σαφήνεια , το βασικο τρόπο λειτουργίας των χρηματιστηριών ανα τον κόσμο.Προσωπικά θεωρω ότι ολα αυτα τα ωραια που μας ειπε ο alekos2004 δεν εχουν κανενα νοημα υπαρξης περαν απο τις πυλες των οικονομικων πανεπιστημίων (απο τις οποίες εχω περάσει και εγω) .
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιατί να μην έχει σημασία.Εδώ συζητάτε για το αν διαστέλεται το συμπαν και για την εκκλησία και δεν έχει σημασία να συζητήσουμε πώς γίνεται η μετοχή του αυτοκινητιστικού περιοδικού με την μεγαλύτερη κυκλοφορία από την 1η μερα που μπήκε στο χρηματιστήριο πέφτει και πώς γίνεται ο ΚΚ να επιτρέπει την κατάσταση αυτή!??
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
E γιατί όχι ; Μια χαρά συζήτηση την βρίσκω.
Πάντως συμφωνώ με την άποψη σου ότι ακόλουθει την πορεία του χρηματιστηρίου.
Να προωθήσουμε καμιά φήμη ότι θα αγοραστούνε απο εταιρεία κολοσσό του είδους να ανέβει η μετοχή
αυτό πάλι που το είδες ότι ακολουθεί την πορεία του χρηματιστηρίου?
δες το γράφημα του markvagΗ μετοχή των Τεχνικών έχει χάσει το 95 της αρχικής της αξίας και ο ΓΔ ανακάμπτει τα τελευταία 2 χρόνια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ε τι ειναι οι τεχνικες εκδοσεις,δεν ειναι και τιποτα CNN.
Πολλές εταιρείες την κανουν απο το χρηματιστήριο εσχάτως αφου περασε η εποχη που αντλουσες κέρδη για πλάκα και μενουν μονο τα εξοδα συντηρησης..Δηλαδή εσείς περιμένατε από τις Τεχνικές Εκδόσεις και τον ΚΚ να βάλει την εταιρεία του στο ΧΑ για να αντλήσει κέρδη για πλάκα?Εγώ δηλαδή γιατί περίμενα να είναι μια σοβαρή μετοχή που θα είχε πορεία ανάλογη με αυτά που διαφημιζόταν από το περιοδικό?
Συγνώμη αλλά όλα αυτά δεν συνάδουν με αυτά που διάβαζα στον Αντίλογο των 4Τ για καμιά 10αριά χρόνια.
Τεχνικές Εκδόσεις και Χρηματιστήριο