-
Kαι ΠΩΣ ορίζεις εσύ τον κουβά Sado;
Πολύ σχετικά όλα φίλε ...
- Bαρέθηκα να ακούω αυτή την λέξη, έλεος ότι δεν μας αρέσει, ΚΟΥΒΑΣ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαι ΠΩΣ ορίζεις εσύ τον κουβά Sado;Πολύ σχετικά όλα φίλε ...
- Bαρέθηκα να ακούω αυτή την λέξη, έλεος ότι δεν μας αρέσει, ΚΟΥΒΑΣ!
Κουβά, κρουασάν κτλ. λέω τα αμάξια που είναι κυρίως μικρομεσαία hatchback για να πειράξω αστειευόμενος κάποιον.
Αυτό μόνο. -
Σταύρο να με συγχωρείς αλλά το πλαίσιο 'μαρμελάδα' του 93 το καθιστά μεγαλύτερο κουβά ακόμα και από Golf IV.
Επίσης το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. ΟΛΑ τα σύγχρονα αυτοκίνητα στρίβουν και σίγουρα δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η GT... -
ρε σεις! τι εγινε εδώ? Μια μέρα δεν μπορεί να λείψει κανείς, τα καλύτερα ντέρμπι χάνει!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σπύρο, έλα εδώ στα δικά μας τα στροφιλίκια να δεις πώς πίνει τσάι το VAG...Στρίψε πρώτα μαζί του,
σαν...'παιδί που ήταν πάντα άντρας'
και άσε το βουνίσιο τσάι...
-
KáëÜ åäù äåí øçößæáíå ãéá Ñï÷é êáé Ãêüëö ???
-
Το έχουμε ξαναπεί, golf και alfa είναι οι μεγαλύτερες αιτίες πολέμου σε αύτό το forum
-
Το περιοδικό Car σε ίδιο συγκριτικό,
δίνει ψήφο στο GTI
-
Πάντως ότι και να λέμε σε λίγο καιρό θα μιλήσουν οι πωλήσεις. Εκεί έχω την αίσθηση ότι θα είναι αντίθετα τα πράγματα σε σχέση με το δημοψήφισμα. Όσο για τον πόλεμο δεν έχει νόημα γιατί αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας το καλύτερο-χειρότερο αυτοκίνητο. Βέβαια πάντα υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια που επηρεάζουν τις επιλογές μας.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Το περιοδικό Car σε ίδιο συγκριτικό,δίνει ψήφο στο GTI
ναι, αλλα γραψε και 2 λογακια να μας φωτισεις και εμας λιγακι!
-
Για ποιόν πόλεμο λέτε ?
Μάλλον δε διάβασα τις τελευταίες σελίδες.....
Αnyway, πίσω στο θέμα μας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το περιοδικό Car σε ίδιο συγκριτικό,
δίνει ψήφο στο GTI
ναι, αλλα γραψε και 2 λογακια να μας φωτισεις και εμας λιγακι!
'Το προβάδισμα πηγαίνει σαφώς στο GTI. Είναι η αίσθηση της ποιότητας που βαραίνει αποφασιστικά, η γνώση ότι μαζί του νιώθεις ωραία ακόμη κι όταν θέλεις απλώς να μετακινηθείς, ενώ ανα πάσα στιγμή μπορείς να αλλάξεις μοτίβο και να οδηγήσεις γρήγορα, χωρίς να σκοτίζεις το μυαλό σου......'
Για το συνολικά-καλύτερο, συμφωνώ.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ãéá ðïéüí ðüëåìï ëÝôå ?ÌÜëëïí äå äéÜâáóá ôéò ôåëåõôáßåò óåëßäåò.....
Ányway, ðßóù óôï èÝìá ìáò.
Åãþ ãïõóôÜñù ôçí ìïýñç ìÝóá ,ôçí ïõñÜ Ýîù êáé ôï äñüìï áðï ôï ðáñáèýñé .Êåñäßæù Ñï÷é Þ ü÷é ?
**Ï ðüëåìïò åßíáé ãéá ôï Üí óôñßâåé ôï Ãêñïýð ãåíéêÜ êáé åéäéêÜ **
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Επίσης το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. ΟΛΑ τα σύγχρονα αυτοκίνητα στρίβουν και σίγουρα δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η GT...Δε ξέρω πόσες φορές το έχετε πεί αλλά εγώ στο ξαναλέω (και κάπου αλλού που το είχες γράψει σου απάντησα) ΔΕΝ στρίβουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Εκτός και αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η αίσθηση και η σιγουριά που μπορεί ή πρέπει να σου δώσει το 'σύγχρονο' αυτοκίνητο. Αλλιώς ναι,με τα 205 ελαστικά ακόμη και στη βασική έκδοση 1.4 και έξτρα τη 'σπόρ' ανάρτηση πολλά είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα που μπορούν να μπούν γρήγορα σε μια στροφή αλλά το θέμα είναι ΠΩΣ μπαίνεις.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
. Εκτός και αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η αίσθηση και η σιγουριά που μπορεί ή πρέπει να σου δώσει το 'σύγχρονο' αυτοκίνητο. Αλλιώς ναι,με τα 205 ελαστικά ακόμη και στη βασική έκδοση 1.4 και έξτρα τη 'σπόρ' ανάρτηση πολλά είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα που μπορούν να μπούν γρήγορα σε μια στροφή αλλά το θέμα είναι ΠΩΣ μπαίνεις.Για ανάλυσε το μου αυτό το 'πώς' Παύλο, γιατί πολλοί το λέτε και κάποτε το υποστήριζα και εγώ μέχρι που κατάλαβα ότι δεν στηρίζεται πουθενά.
Εκτός και αν εννοείς την αίσθηση... Έτσι συμφωνώ, άλλο όμως αίσθηση και άλλο κρατήματα. -
Εσύ να μας εξηγήσεις τι εννοείς με το 'κρατήματα'. Τα g σε κάποιο σημείο της στροφής,σε όλη τη διάρκεια της στροφής,στην είσοδο,στην έξοδο; Το αν θα φύγει το μπροστινό μέρος,το πίσω ή με τα τέσσερα αν ξεπεραστεί το όριο;
Επείδή έχω καταλάβει τι εννοείς θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω. Επειδή τα σύγχρονα μικρομεσαία π.χ. έχουν όλα απο 15άρα ζάντα και πάνω ,με 195 σε φάρδος ελαστικό και μπορούν να γλυστράνε λιγότερο στη στροφή εμένα δε μου λέει τίποτα. Άν ήταν έτσι θα βάζαμε σε όλα τα αυτοκίνητα μεγαλύτερες ζάντες και λάστιχα και θα λέγαμε οτι κρατάνε. Το θέμα είναι και τι εικόνα σου δείνει το αυτοκίνητο τη στιγμή που αυτό στρίβει. Άν εσύ τώρα αυτά τα δύο τα θεωρείς ξεχωριστά αλλά θες μονάχα απόλυτες και στιγμιαίες τιμές για ένα αυτοκίνητο τότε πάω πάσο. -
έλεος...καράφλιασα με αυτά που γράφουν μερικοί.
Το Γκολφ όσο και καλό αυτοκίνητο να είναι δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με όλους τους περιορισμούς που σημαίνει αυτό.Είναι σχεδιασμένο να ικανοποιεί ένα τεράστιο αγοραστικό κοινό, το οποίο ενδεχομένως όχι μόνο δεν αγαπά το αυτοκίνητο, αλλά μπορεί και να το μισεί και να μη θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό.
Απεναντίας το RX-8 είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για ένα πολύ περιορισμένο κοινό και ως εκ τούτου είναι σε μια εντελώς άλλη κλάση όσον αναφορά το μηχανολογικό του επίπεδο...ο ίδιος ο κινητήρας βάνκελ έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις σε θέματα ανοχών (tolerance) από έναν συμβατικό κινητήρα.Κατά πάσα πιθανότητα η VW ποτέ δε θα μπορούσε να βγάλει ένα αυτοκίνητο με κινητήρα βάνκελ με αυτό το κόστος. Ο ίδιος ο βάνκελ είναι ένα υπέροχο μηχάνημα το οποίο δίνει μια μοναδική προσωπικότητα στο αυτοκίνητο και μια μοναδική ευχαρίστηση και ευκολία στην οδήγηση.Πάνω από όλα δίνει μικρό βάρος και καλή κατανομή βάρους.
Για αυτό το λόγο το αυτοκίνητο είναι μια απόλαυση στην οδήγηση, κάτι που επαυξάνεται από το υπέροχο συνδυασμό απόσβερης/πρόσφυσης που έχει...
Έπειτα το να χαίρονται μερικοί επειδή βρίσκουν το Γκολφ φτηνό (!) ε, αυτό και αν είναι ανέκδοτο.Μα είναι αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής...μοιράζεται τόσα και τόσα εξαρτήματα με τα υπόλοιπα Γκόλφ τα οποία μάλιστα παράγονται σε τεράστιους αριθμούς...ενώ το RX-8 έχει πολύ λίγα κοινά εξαρτήματα με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο.Και όχι μόνο αυτό, αλλά λόγω του βάνκελ, ο οποίος θέλει τα δικά του ειδικά μηχανήματα για να παραχθεί και δεν έχει και καμία σχέση με ό,τι άλλο κινήται επί τροχών στο δρόμο, τη χαμηλή τιμή του RX-8 πρέπει να την εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο.
Εμένα με θλίβουν αυτά που γράφουν μερικοί περί μούρης, δείχνει το πόσο πίσω είμαστε σα λαός και γιατί δε είμαστε άξιοι ούτε πατίνι να φτιάξουμε.Θα μπορούσε η Μάζντα να πάρει το νέο της '3' και να το κάνει 'κουπέ' και να βγάλει ένα παρόμοιο εξωτερικό αποτέλεσμα, και στην ΧΑΖΟ-ελλάδα θα πούλαγε το ίδιο.Το έκαναν η όπελ με το καλίμπρα και το τίγκρα, η φόρντ με το κούγκαρ κλπ Το έκανε και η ίδια η Μάζντα με το ΜΧ-6.
Για ποιο λόγο καθόταν οι βλάκες οι μηχανολόγοι να εξελίσσουν αυτό το στολίδι; Ευτηχώς που όλοι οι πελάτες δεν είναι σαν τους νεο-έλληνες. -
RX-8 ãéáôß åßíáé áõôïêßíçôï ìå ôá üëá ôïõ
-
Ο 'αναστασιος' νομίζω ότι τα λέει σωστά. Οι Ιάπωνες έχουν αυτό το 'κακό' να βγάζουν 'ποθητά' 'ξεχωριστά' όπως θέλετε πείτε τα, αυτοκίνητα με μικρότερο κόστος για τον καταναλωτή από τους άλλους κατασκευαστές, ειδικά Ευρωπαίους.
Ο Vankel ήταν πατέντα της NSU που άνηκε στον όμιλο της VW, η Mazda όμως τον έκανε γνωστότερο, μια και το NSU R80 που βγήκε με κινητήρα Vankel ήταν πράγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του (κύριε Κ.Κ. αν διαβάζεται σίγουρα θα θυμάστε) αλλά η μαμά εταιρία δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να επιμείνει σε μια τέτοια τεχνολογία.
Η Mazda επέμεινε, εξέλιξε, κατάφερε να αντέξει το κόστος και τελικά έδωσε ένα καλό πιστέυω αποτέλεσμα με προσιτό κόστος. Γιατί για σκεφτήτε το RX8 με τα σήματα μιας 'φιρμάτης' Ευρωπαικής εταιρείας πόσο θα κόστιζε. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ο 'αναστασιος' νομίζω ότι τα λέει σωστά. Οι Ιάπωνες έχουν αυτό το 'κακό' να βγάζουν 'ποθητά' 'ξεχωριστά' όπως θέλετε πείτε τα, αυτοκίνητα με μικρότερο κόστος για τον καταναλωτή από τους άλλους κατασκευαστές, ειδικά Ευρωπαίους.Ο Vankel ήταν πατέντα της NSU που άνηκε στον όμιλο της VW, η Mazda όμως τον έκανε γνωστότερο, μια και το NSU R80 που βγήκε με κινητήρα Vankel ήταν πράγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του (κύριε Κ.Κ. αν διαβάζεται σίγουρα θα θυμάστε) αλλά η μαμά εταιρία δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να επιμείνει σε μια τέτοια τεχνολογία.
Η Mazda επέμεινε, εξέλιξε, κατάφερε να αντέξει το κόστος και τελικά έδωσε ένα καλό πιστέυω αποτέλεσμα με προσιτό κόστος. Γιατί για σκεφτήτε το RX8 με τα σήματα μιας 'φιρμάτης' Ευρωπαικής εταιρείας πόσο θα κόστιζε.O Wankel ηταν πατεντα του Felix Wankel(born Aug. 13, 1902, Lahr, Ger.
died Oct. 9, 1988, Lindau, W.Ger ).Την πουλησε σε αρκετες εταιριες αναμεσα τους στην Μερσεντες στην NSU και την Citroen αλλα μονο η Μαζντα αποφασισε να συνεχισει την εξελιξη του και με την βοηθεια των συνχρονων υλικων να τον φτασει στο σημειο που ειναι τωρα.
Εδω εχει καποιες πληροφορειες σχετικα με προτοτυπα που φορεσαν Wankel μηχανη http://www.pistonheads.com/features/rotary/
Δίλημμα των 29Κ: Golf GTI ή RX-8 Challenge ;