-
Στη Θεσσαλονίκη είμαι εγώ, έχουμε ένα υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στην πολυκατοικία και μας έχουν ταράξει!!!!
Ο κάθε πικραμένος 3 τετράγωνα μακριά το ξαπλώνει μπροστά μας!
Χθες έκανα 50 λεπτά για να βρω θέση (μέσος χρόνος 20-30 λεπτά)
Θα έπρεπε να κατοχυρωθούν συγκεκριμένες θέσεις ειδικά για τις πολυκατοικίες που βλέπουν το πάρκινγκ και μετά ό,τι περισσέψει για τους άλλους. Αλλά ποιος δήμαρχος (με τη γνωστή ψηφοθηρική μανία τους) το κάνει αυτό?
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και ομως για φανταστητε οτ ιτο κρατος μολις τον περασμενο Απριλιο ψηφισε νομο ωστε να ειναι υποχρεωτική μια θεση παρκιγκ ανα διαμερισμα ανεξαρτητος τετραγωνικων και 2 για >200 μετρων.
Και μαλιστα το ΤΕΕ ζητα απεγνωσμενα απο το ΥΠΕΧΩΔΕ να καταργησει το νομο αυτο διοτι λενε αχρηστευονται τα μικρα οικοπεδα και οι αντιπαροχες.Το άλλο που έμαθα; Απαγρεύεται σε κτίρια κατοικίας να έχουν περισσότερα από ένα υπόγεια. Ενώ θα μπορούσε μια νέα πολυκατοικία σε κορεσμένη περιοχή να έχει δύο υπόγειους ορόφους γκαράζ για να βολέψει και τους γύρω... Το μεγάλο έξοδο είμαι σίγουρος ότι θα αποσβαίνονταν από τις πωλήσεις των θέσεων.
Τα κτίρια κατοικίας μπορεί να έχουν όσα υπόγεια θέλουν, αρκεί να χρησιμοποιούνται μόνο για θέσεις στάθμευσης. Δηλαδή μια συνηθισμένη πολυκατοικία π.χ. επιτρέπεται να έχει τέσσερα υπόγεια, το πρώτο για αποθήκες και τα υπόλοιπα γκαράζ. Επειδή όμως το κόστος εκτοξεύεται με γεωμετρική πρόοδο δεν το κάνει κανένας..
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μπορεί να δικαιολογήσει κανείς την αύξηση του πάρκινγκ των Σπάτων κατά... 20% (από 10 ->12 ευρώ/ημέρα)Πήρατε 20% αύξηση φέτος
Ακόμα και να πει κανείς ότι ήταν σταθερό για 3 χρόνια, πως δικαιολογείται και σε τρία χρόνια 20%;
Να μην γράψω τίποτα κακίες για Σπάτα/ΑΟ κλπ, άλλωστε καρναβάλι έχουμε
Έχεις δει πόσο κάνει το πάρκινγκ έξω από το παλάτι του Μπάκινχαμ; Προνομιούχοι είμαστε, είναι τσάμπα τα πάρκιν (για τους βουλευτές με τις τσάμπα μερσεντές και τους μισθούς που μου θυμίζουν ετήσιες απολαβές...)
Πρέπει να εξισωθούμε με την ΕΕ και στις τιμές (προς τα πάνω, το Λονδίνο μας οδηγεί), τόσο όσο και στους μισθούς (Λεττονία σου'ρχομαι!!)
-
Κατασκευή parking σε μεζονέτα.....
Τί κλιση πρέπει να έχει η ράμπα για να μην βρίσκει το αμάξι??
Υπάρχει γωνία ράμπας και για ΙΧ????
Αν το τζιπ έχει ύψος 1,93 και το μέγιστο ύψος του parking είναι 2,00m υπάρχει περίπτωση αν η κλίση της ράμπας δεν είναι πολύ ομαλή με το που μπούν οι δυο μπροστά τροχό μέσα στο parking να ακουμπήσει η οροφή!!!!!Πως κάνουμε μετρήσεις σε συτή την περίπτωση και με τι προοπτική για το μέλλον.....
σε οικόπεδα με κλίση έχετε δει καμιά υδραυλική ράμπα μήπως είναι τελικά πιο πρακτική?????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κατασκευή parking σε μεζονέτα.....Τί κλιση πρέπει να έχει η ράμπα για να μην βρίσκει το αμάξι??
Υπάρχει γωνία ράμπας και για ΙΧ????
Αν το τζιπ έχει ύψος 1,93 και το μέγιστο ύψος του parking είναι 2,00m υπάρχει περίπτωση αν η κλίση της ράμπας δεν είναι πολύ ομαλή με το που μπούν οι δυο μπροστά τροχό μέσα στο parking να ακουμπήσει η οροφή!!!!!Πως κάνουμε μετρήσεις σε συτή την περίπτωση και με τι προοπτική για το μέλλον.....
σε οικόπεδα με κλίση έχετε δει καμιά υδραυλική ράμπα μήπως είναι τελικά πιο πρακτική?????
Ανάλογα το μήκος της, μέχρι 20% δεν θα έχεις πρόβλημα
Αν το τζίπ ειναι 1,93 και το ύψος της πλάκας είναι 2,00 με απότομη ράμπα είναι πολύ πιθανο να έχεις πρόβλημα
Υδραυλική ράμπα?? Προφανώς θέλεις χώρο (που αν είχες δεν θα το συζητούσες) και ΧΡΗΜΑ
Αν θες βοήθεια συγκεκριμένη πμ και θα τα λύσουμε όλα
-
Εστω και αργά.....
Στο τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας που μένω.Οι περισσότερες θέσεις εκει κάτω συνήθως είναι άδειες αν και υπάρχουν 25 περίπου διαμερίσματα απο πάνω.Μάλιστα 2-3 θέσεις παραμένουν ξενοικιαστες εδω και πολλόυς μήνες (σχεδόν) χρόνο, ενω απο τις κατειλλημένες 3-4 είναι κατοίκων άλλων,κοντινών πολυκατοικιών.
Υπόψιν οτιη περιοχή που μένω, ενω είναι στο κέντρο της πόλης και σχεδόν στα όρια του εμπορικού κέντρου, είναι πολύ καλη και συνήθως βρίσκεις θέση και στο δρόμο(εξ' ου και οι ξενοικιαστες θέσεις στο υπόγειο) αν εξαιρέσουμε τα πρωινά και τα απογεύματα που είναι ανοικτά τα καταστήματα (παρκάρουν και πάνε με τα πόδια για ψώνια).Εκέινες όμως τις ώρες λείπω πάντα κι εγω .
Πιο πολύ λοιπόν για λόγους προστασίας το βάζω στο υπόγειο,παρα λόγω έλλειψης χώρου, αν και σε 3 το πολύ χρόνια ετσι οπως πάνε τα πράγματα, ουτε μηχανάκι δε θα χωράει κι εκει. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο νέο μου σπίτι κοντά στην δουλειά το κλειστό μου parking έχει μήκος 4.72 και το golfaki μήκος που δεν θυμαμαι οπότε είμαστε οριακά και έιναι ένα σημείο όπου πρέπει να σταματώ στο οποίο κλείνει οριακά η πόρτα του parking και ανοίγει το πορτ μπαγαζ.....
Άρα θέλω ένα αυτόματο stop στο σημείο αυτό..... έλεγα να βάλω ένα μαδάρι οπότε μόλις ακουμπάνε οι ρόδες να σταματώ ή δυο σακκιά με άμμο να με κόβουν αυτόματα...... υπάρχει καμια άλλη ιδέα? Πουλάνε πουθενά αυτο το κολπάκι που υπάρχει στα parking τα μεγάλα πχ Polis για να μην κοπανάς τον τοίχο? Πόσο κάνει? Μπαίνει εύκολα?Μια καλή λύση είναι να αγοράσεις παλιά λάστιχα και να τα κολλήσεις στον τοίχο.
Έτσι θα έχεις ένα φυσικό στόπ που δεν θα προκαλεί πρόβλημα στον προφυλακτήρα. -
Πάτρα Ψηλαλώνια και γύρω-γύρω όλοι...Ευτυχώς που μ αρέσει το περπάτημα...Χτες πάντως που χε ιστορία με λουλούδια και πιτσιρίκια στην πλατεία και κόσμο του κερατά, βρήκα ακριβώς κάτω απ το σπίτι μου (είσοδος πολυκατοικίας 10 μέτρα απ την πλατεία) στις 10 το βράδυ!Γενικά δε έχω το κόλλημα να βρω ακριβώς κάτω απ το σπίτι μου, πρόσφατα όμως μετακόμισα στο συγκεκριμένο σπίτι για να πηγαίνω ποδαράτος στη δουλειά(200 μέτρα!)
-
Äýï ôáìåßá, äýï áõôïêßíçôá, ìéá èåóç parking åðé ðëçñùìÞ, ìéá èÝóç êÜôù áðï ôï óðßôé.Ôá Ýîïäá parking êïéíá.(Óçìåéùóç: Ïôáí ôï áõôïêßíçôï óôçí èÝóç êÜôù áðï ôï óðßôé ðñÝðåé íá ìåôáêéíçèåß ôüôå óôçí èÝóç ôïõ Ýñ÷åôáé ôï Üëëï).
Åííïåßôáé ïôé ìïéñáæüìáóôå ôá áõôïêßíçôá...
ÕðïìïíÞ ìÝ÷ñé íá êõêëïöïñÞóïõí ôá ñïìðüô-áõôïêßíçôá.Ïóïí áöïñÜ ôçí åñãáóßá...ÐáñêÜñù 3 ôåôñÜãùíá áðï ôïí ÷þñï ôçò äïõëåéÜò ìïõ.Ôï ðñùéíü êáé áðïãåõìáôéíü ðåñðÜôçìá ìïõ Ý÷åé êÜíåé êáëü... óôç ìÝóç êáé óôçí êïéëéÜ
-
Αν και δεν το ειχα προσεξει οτι υπηρχε σαν επιλογη στην ψηφοφορια, για να δυναμιτισω και λιγο το κλιμα (με την καλη εννοια ), θελεται να πιστεψουμε οτι κανεις δεν εχει 'καβατζωσει' αναπηρικη θεση, οχι τοσο μεσω γνωστου στο δημο, αλλα απο κανα μπαρμπα, παππου ή κατι τετοιο που δεν χρησιμοποιει πια το διπλωμα του? Μπορει να ειναι εντυπωση μου αλλα υπαρχουν πολλοι τετοιοι στους δρομους...
-
Ή στην περίπτωση ενός γείτονα που παρκάρει αλλού το αναπηρικό όταν βρει και κρατάει και τη δεύτερη θέση;
-
Απευθυνομαι στους κατοικους Ζωγραφου:
Συνδημοτες βοηθηστε και εσεις να δημιουργησουμε καινουργιες θεσεις παρκινγκ! Αναφερομαι στα εγκαταλειμενα αυτοκινητα που αδικως πιανουν θεσεις παρκινγκ. Εμπρος ολοι στα τηλεφωνα:
**Αυτοτελές Γραφείο Ειδικής Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας
τηλ: 210-74.85.141, 210-74.90.177, 2ος όροφος
...Ακόμα, καταγράφει και βοηθά στην περισυλλογή και απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου...**
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ή στην περίπτωση ενός γείτονα που παρκάρει αλλού το αναπηρικό όταν βρει και κρατάει και τη δεύτερη θέση;Τηλεφώνημα στην τροχαία όταν παρκάρει το άλλο του αμάξι. Οι θέσεις αναπήρων δίνονται αποκλειστικά για στάθμευση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με αριθμό κυκλοφορίας που αναφέρεται στη σχετική πινακίδα. Άρα όταν βάλει ο ίδιος ή συγγενής του άλλο αμάξι στη συγκεκριμένη θέση, τρώει κανονικά προστιματάκι. Φτάνει πια το αίσχος με τα κουτοπόνηρα λαμόγια.
-
Φαντάζομαι ειναι ενα θέμα το οποίο απασχολεί τους περισσότερούς μας καθημερινά.
Πόσοι απο εμάς δεν έχουμε φάει ώρες να κάνουμε γύρους για να βρούμε μια ρημάδα θέση να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας;
Διάβασα στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ για την πρόθεση της τροχαίας να αυξήσει τα μέτρα κατά του παράνομου παρκαρίσματος.
Σαν ιδέα ειναι σωστή - π.χ. ο λαλάκας που έχει παρκάρει σε θέση ανάπηρου ή σε στροφή λεωφορείου αξίζει γερό πρόστιμο.
Παρ' όλα αυτά, όλοι ξέρουμε οτι το κίνητρο των οργάνων της τροχαίας δεν εινια η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, αλλα η αύξηση των εσόδων του κράτους.
Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) έχουμε σε κάποια φάση παρκάρει σε πεζοδρόμιο ή σε σημείο που απαγορεύεται. Δεν συζητάω κάν για τυπικότητες του ΚΟΚ (π.χ. ορισμένα μέτρα μακριά απο το φανάρι κ.λ.π.). Και φυσικά δεν γίνεται να κάνουμε αλλιώς - έχει π.χ. υπολογισθεί απο το Μετσόβειο οτι απο το κέντρο της Αθήνας μόνο λείπουν 5-6000 θέσεις παρκαρίσματος.
Οση ώρα κάποιος ψάχνει να παρκάρει, καίει άδικα βενζίνη (φυσικός πόρος) και προσθέτει στο κυκλοφοριακό. Πιστεύω λοιπόν οτι χρειάζεται μια επαναθεώρηση του τί ακριβώς θεωρείται παράνομο παρκάρισμα.
Παράδειγμα απο την Πάτρα: στον δρόμο πάνω απο το σπίτι μου, υπάρχει ενα εγκαταλελλειμένο κτίριο, που μπροστά του το πεζοδρόμιο έχει ύψος 2-3 εκατοστά και ειναι σε τραγική κατάσταση - άνθρωπος δεν περνάει απο εκει, έχει χόρτα κ.λ.π. Χωράει άνετα 2 αυτοκίνητα. Παρ' όλα αυτά αν αφήσεις το αμάξι εκεί θεωρείται παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο και συνήθως τα παρκαρισμένα τρώνε κλήσεις 67 ευρώ.
Στην Πάτρα επίσης, σχεδόν κατα μήκος όλων των μεγάλων δρόμων υπάρχει κίτρινη γραμμή και σήματα απαγόρευσης παρκαρίσματος (π.χ. επι της Κορύνθου). Φυσικά κανείς δεν τα τηρεί, μιας και δεν έχουν επίπτωση στην κυκλοφορία και επειδή πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει χώρος μέσα στην πόλη.
Πιστεύω πως σε περιπτώσεις που το παρκαρισμένο ΔΕΝ δημιουργεί πρόβλημα στη κυκλοφορία (π.χ. μείωση λωρίδων, πάνω σε στροφή λεωφορείου κ.λ.π.), ΔΕΝ τρώει παρα ενα μικρό μέρος του πεζοδρομίου (εκτός απο οδηγός ειμαι και πεζός, και πιστέψτε με, δεν με ενοχλεί καθόλου να ειναι 30-40 εκατοστά το αμάξι πάνω σε πλατύ πεζοδρόμιο) και φυσικά δεν τρώει θέση για άτομο με ειδικές ανάγκες, τότε πολύ απλά το παρκάρισμα δεν θα πρέπει να θεωρείται παράνομο.
Εσείς τι λέτε επι του θέματος;
-
Δεν έχεις άδικο (μια που και εγώ είμαι πεζός πολύ συχνά! ), αλλά ξέρεις με τους Έλληνες, είναι μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και καταλήξουμε μετά από λίγο να συζητάμε...
Ο χρήστης Silencer51 μετά από 3 χρόνια έγραψε:
...αν δεν ενοχλεί το αυτοκίνητό μου το κάθισμα στην τουαλέτα του γείτονα, γιατί να μην θεωρείται νόμιμο;H μείωση λωρίδων (που επιβαρύνει πολύ περισσότερο την κυκλοφορία) και το ζήτημα των ανάπηρων πάντως, θα με έκαναν TSi αν ήμουν Διοικητής Τροχαίας...ειδικά το δεύτερο. Τώρα πώς αντέχουν και δεν παίρνουν μπλοκάκι και στυλό για να βγάλουν ΟΛΟ το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ελλάδας (νέος άδηλος πόρος - έσοδα από παρακώλυση ΑΜΕΑ και κυκλοφορίας) κάθε μέρα από τους εκατομμύρια μ@@@@@ς και α@@@@@@α συνανθρώπους μας...
-
Η αληθεια ειναι πως εδω στην Πατρα υπαρχει ΜΕΓΑΛΟ προβλημα!!
Εγω προσωπικα δεν παιρνω ΠΟΤΕ αυτοκινητο στο κεντρο και παω με τα ποδια...γιατι θεση για παρκαρισμα δεν υπαρχει πουθενα!!(εχει και την καλη του πλευρα αυτο βεβαια... )
Επειδη τυχαινει να ημουνα και παλιοτερα στην Πατρα που ισχυε το μετρο της ελεγχομενης σταθμευσης (πραγμα που θελουν να επαναφερουν) τα πραγματα ηταν ΣΧΕΤΙΚΑ καλυτερα...
Αν εχεις τωρα τελευταια προσεξει στην Πατρα κανα 2-3 δρομοι εχουν διαγραμμιστει με ΚΟΚΚΙΝΟ και θα γινουν λενε ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ χανοντας ομως εμεις πολλες θεσεις παρκαρισματος..
Ειναι γεγονος πως πρεπει να αναθεωρηθουν πολλες θεσεις παρκαρισματος που θεωρουνται παρανομες... Αλλα επισης πρεπει να αναθεωρηθουν και οι ΑΔΕΙΕΣ που δινουν για εισοδους-εξοδους πολυκατοικιων, δεσμευση θεσεων για καναλια,τραπεζες κλπ κλπ...
Υ.Γ.Νομιζω στα δυο τελευταια τευχη του Drive αναφερεται αυτο το προβλημα (σε ερευνα που εγινε στην Αθηνα) και ποσες παρανομιες γινονται με την εκδοση αδειων απο τους αρμοδιους.
-
υπάρχει και θέμα parking, μήπως να...
-
Με αυτοκινητο στο κεντρο της πατρας???
ποτε!αν βρεις να παρκαρεις εισαι θεος!
τελος ποιος ειπε οτι οι κοκκινο βαμμενοι δρομοι 8α γινουν ταχειας κυκλοφοριας?αυτο δεν ισχυει.
ειναι απλα θεσεις περιορισμενου χρονου παρκαρισματος.μια νεα παγκοσμια πατεντα της πατρας.
οπου ειναι βαμενο κοκκινο θαναι ξαμολυμενοι και αστυνομικοι και θα μαλωνουν με τους οδηγους :
αστυνομικος :κυριε παρκαρατε πανω απο 2 ωρες..ειμαι αναγκασμενος να σας δωσω κληση.
οδηγος : τι λετε κυριε μπατσε,τωρα ηρθα.
οχι εισαστε 2 ωρες και 27 δευτερα.
οχι.
ναι.
οχι.....
(#$%^&^$#@%^)
συγκεκριμενα απο πηγη το gowest.gr : -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Με αυτοκινητο στο κεντρο της πατρας???ποτε!αν βρεις να παρκαρεις εισαι θεος!
Αν ισχυσει αυτο το μετρο ομως δεν θα χρειαζεται να εισαι!!
Θα βρισκεις θεση να παρκαρεις...και πιστευω 2 ωρες ειναι αρκετες για να κατεβεις κεντρο να κανεις τις δουλειες σου...
Υ.Γ. Εγω ηξερα τουλαχιστον πως η ακτη δυμαιων που στην δεξια της πλευρα ειναι κοκκινη θα γινει ταχειας κυκλοφοριας..μπορει να κανω και λαθος..
-
και βεβαια εχει μια λογικη το μετρο!
απλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος οσον αφορα την αποτελεσματικοτητα του..
καταλαβαινεις οτι το θα υπαρχει ως σκεψη στους περισσοτερους..
πιστευω οτι θα εγκαταληφθει..
απτην αλλη αν τηρηθει ως εχει και πετυχει πιστευω θα βοηθησει αρκετα..
ειδικα στην αγιου ανδρεου η κατασταση ειναι αφορητη..
στην ακτη δημαιων πιστευα οτι θα ειναι τα λεωφορεια απο αυτα που διαβασα..
μπορει να κανω λαθος και εγω!
Parking!