-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Απο αυτο ισως εχεις μια ενδειξη αν ειναι ακριβως, αλλα μονο για το αν σε κλεβουν στην ποσοτητα οχι αν ειναι νοθευμενο!Εντάξει, αν βάζεις απλή αμόλυβδη έχεις λίγες πιθανότητες να τη νοθεύσουν. Κυρίως νοθεύουν super ή super plus και φυσικά το πετρέλαιο
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
**Πώς θα σας φαινόταν, να γνωρίζατε εκ των προτέρων τις τιμές της βενζίνης, πριν φύγετε από το σπίτι, σε ΚΑΘΕ πρατήριο της Ελλάδας? Τα δέκα φθηνότερα πρατήρια στην περιοχή σας, στο νομό σας, στην πόλη σας? Τα δέκα ακριβότερα? Κατάταξη ανά φίρμα καυσίμων???
κατεβάστε αυτό το πολύ απλό προγραμματάκι (750kB) από εδώ: http://briefcase.pathfinder.gr/file/Kru ... 402/482752
χρησιμοποιεί τη νάση δεδομένων του υπουργείου και πρεπει να είστε Online για να δείξει σωστά. Credits to: popolaros που μου το έστειλε, και στο παλικάρι 'ονόματι' MarioAlernizo που το έφτιαξε! **
Μπραβο και σε σενα και στο popolaro και στο Mario πως τον λεν;
Κάνω κάτι λάθος και βγάζει το μήνυμα 'Αποτυχία σύνδεσης με Server';
Μήπως φταίει ότι μπαίνω από τη δουλειά ;
-
Οι τιμές σε 3 πρατήρια που έλεγξα είναι ανακριβείς.
Στα πρατήρια είναι χαμηλότερες. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Οι τιμές σε 3 πρατήρια που έλεγξα είναι ανακριβείς.
Στα πρατήρια είναι χαμηλότερες.λογικο ειναι γιατι οι τιμες του υπουργειου δεν ανανεωνονται καθε μερα...
-
Στη σελιδα του υπουργειου ειδα παντως οτι τελευταια ενημερωση ηταν στις 7/10. Ε δεν ειναι δυνατον να ενημερωνεται καθε μερα. Κατι δεν παει καλα ομως ρε παιδια με το προγραμμα. Καθε φορα που κανεις update αντι να αντικαθιστα τις τιμες των πρατηριων τις προσθετει οποτε εφτασα χτες απο την πρωτη ενημερωση που ειχα 2140 πρατηρια να εχω σημερα 9000 και καθε φορα που κανεις αναζητηση να σου βγαζει 2πλα -3πλα κτλ τα πρατηρια. Πρεπει να σβηνεις το dll που δημιουργειται πριν ξανακανεις update παρολο που λεει οτι θα σβηστουν οι προηγουμενες τιμες.
Παντως δεν τα διπλασιαζει ολα οποτε δεν καταλαβαινω ακριβως τι κανει παντως το προγραμμα ακομα ειναι beta
-
Γι' αυτό το λένε και beta...
-
Όταν το κάνω unzip και πάω να το τρέξω, βγάζει:
'Η εξαίρεση unknown software exception (0x000008e) παρουσιάστηκε στη θέση 0x00409f9b)'.
Τί συμβαίνει;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω αυτή την El Petrol στην Πειραιώς. Πάντα έχει τη φθηνότερη βενζίνη και της Ελλάδας μπορώ να πω, ενώ δεν έχει πιαστεί ποτέ να κάνει παραβάσεις. Από αυτή βάζω, αλλά κάτι με τρώει.
ΥΓ: Εντυπωσιακό το προγραμματάκι. Μπράβο.
Πάρε ένα μπετονάκι που να ξέρεις ακριβώς τη χωρητικότητά του, και γέμιζε το απο'κει πότε-πότε. Το ίδιο σκέφτομαι να κάνω κι εγω. Δεν θα είναι οτι πιο ακριβές μπορείς να κάνεις για να μετρήσεις, αλλά θα έχεις μια ένδειξη
0,899 ευρώ η απλή σήμερα στο συγκεκριμένο πρατήριο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω αυτή την El Petrol στην Πειραιώς. Πάντα έχει τη φθηνότερη βενζίνη και της Ελλάδας μπορώ να πω, ενώ δεν έχει πιαστεί ποτέ να κάνει παραβάσεις. Από αυτή βάζω, αλλά κάτι με τρώει.
ΥΓ: Εντυπωσιακό το προγραμματάκι. Μπράβο.
Πάρε ένα μπετονάκι που να ξέρεις ακριβώς τη χωρητικότητά του, και γέμιζε το απο'κει πότε-πότε. Το ίδιο σκέφτομαι να κάνω κι εγω. Δεν θα είναι οτι πιο ακριβές μπορείς να κάνεις για να μετρήσεις, αλλά θα έχεις μια ένδειξη
0,899 ευρώ η απλή σήμερα στο συγκεκριμένο πρατήριο.
και σκέψου ότι τέτοια εποχή πέρσι τόσο είχε η Shell Vpower 95 και την θεωρούσαμε και πανάκριβη...πώς αλλάζουν οι καιροί...
-
Μια και γράψατε τιμές ΕΚΟ στην Ηρακλείτου στο Γέρακα 0,869 η απλή αμόλυβδη. Γενικά στη περιοχή εκεί υπάρχει πολύς ανταγωνισμός (παίζουν οι ίδιες οι εταιρείες) και οι τιμές είναι κάτω.
Στο θέμα της νοθείας τώρα. Κοίταγα στους 4τροχούς του Οκτωβρίου (σελίδα 261) τα πρατήρια που πωλούν φτηνότερα την απλή αμόλυβδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (με βάση τα στοιχεία του Υπανάπτυκτου συγνώμη του Υπ. ανάπτυξης ήθελα να γράψω.
Λοιπόν από τα 9 πρατήρια που υπάρχουν στη λίστα αυτή για την (ευρύτερη) περιοχή των Αθηνών το πρώτο στη λίστα Δεκελείας 105 Αχαρναί (Μενίδι) ΕΤΕΚΑ έχει βρεθεί στον έλεγχο να πουλά νοθευμένη βανζίνη LRP σε ποσοστό 16% και του επιβλήθηκε πρόστιμο 39.600 ευρώ και το πέμπτο στη λίστα (Μαρίνου Αντύπα 35 Ηλιούπολη ΑVIN) έχει βρεθεί να έχει προβληματική αντλία και να παρέχει μικρότερη ποσότητα από αυτή που αναγράφεται στον μετρητή της αντλίας.Το φτηνό τελικά σε κάποιους μάλλον στοιχίζει ακριβότερα.
-
Απορίες τώρα που δε θα απαντηθούν αλλά ας τις γράψω.
Το Ε.Π. στην Λ. Αθηνών 31 Αχαρνές έχει βρεθεί να έχει τις εξής παραβάσεις.
LRP νοθευμένη κατά 33%, πρόστιμο 51.285 ευρώ
LRP νοθευμένη κατά 2% + βαρύτερα, κλάσματα πρόστιμο 41.100 ευρώ
LRP νοθευμένη κατά 4% , πρόστιμο 35.333 ευρώ
Βενζίνη 98 RON νοθευμένη κατά 57% , πρόστιμο 61.572 ευρώ.Η απορίες μου είναι οι εξής.
Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν όλες μαζί οι σε ξεχωριστούς ελέγχους;
Τα έχει πληρώσει τα πρόστιμα;
Πότε θα του το κλείσουν το πρατήριο;
Πότε θα πάει φυλακή;
Πότε θα του δώσουν άδεια να πουλάει και κοπριά μέσα στα καύσιμα;
Στις πόσες παραβάσεις θα του δώσουν (σαν μπόνους) κι άλλη άδεια πρατηρίου;Οι ίδιες απορίες ισχύουν και για το πρατήριο BP στην οδό Θηβών 222 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη
Ντίζελ θέρμανσης ποσοστό νοθείας 44%, πρόστιμο 40.222 ευρώ.
Ντίζελ κίνησης ποσοστό ναθείας 400% , πρόστιμο 99.000 ευρώ.
Ντίζελ κίνησης πόσοστό νοθείας 1865% (παράνομη διακίνηση και υπότροπος) , πρόστιμο 300.000 ευρώ.Να χαρώ το κράτος που έχουμε.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μια και γράψατε τιμές ΕΚΟ στην Ηρακλείτου στο Γέρακα 0,869 η απλή αμόλυβδη. Γενικά στη περιοχή εκεί υπάρχει πολύς ανταγωνισμός (παίζουν οι ίδιες οι εταιρείες) και οι τιμές είναι κάτω.Στο θέμα της νοθείας τώρα. Κοίταγα στους 4τροχούς του Οκτωβρίου (σελίδα 261) τα πρατήρια που πωλούν φτηνότερα την απλή αμόλυβδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (με βάση τα στοιχεία του Υπανάπτυκτου συγνώμη του Υπ. ανάπτυξης ήθελα να γράψω.
Λοιπόν από τα 9 πρατήρια που υπάρχουν στη λίστα αυτή για την (ευρύτερη) περιοχή των Αθηνών το πρώτο στη λίστα Δεκελείας 105 Αχαρναί (Μενίδι) ΕΤΕΚΑ έχει βρεθεί στον έλεγχο να πουλά νοθευμένη βανζίνη LRP σε ποσοστό 16% και του επιβλήθηκε πρόστιμο 39.600 ευρώ και το πέμπτο στη λίστα (Μαρίνου Αντύπα 35 Ηλιούπολη ΑVIN) έχει βρεθεί να έχει προβληματική αντλία και να παρέχει μικρότερη ποσότητα από αυτή που αναγράφεται στον μετρητή της αντλίας.Το φτηνό τελικά σε κάποιους μάλλον στοιχίζει ακριβότερα.
σωστη η παρατηρηση σου, αλλα μη θα πρεπει να δεις και ποσα πρατηρια που πιαστηκαν πουλουσαν ακριβα
-
Εγω δεν καταλαβαινω τις νοθευσεις 400%.. 1800%... Δεν ημουνα καλος στα μαθηματικα αλλα τι σημαινουν τα ποσοστα πανω απο τη μοναδα; Στο ενα λιτρο βενζινη πως ειναι νοθευμενο δηλαδη;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σωστη η παρατηρηση σου, αλλα μη θα πρεπει να δεις και ποσα πρατηρια που πιαστηκαν πουλουσαν ακριβαΤο ξέρω και το έχω πει, αλλά σκέψου το οξύμωρο.
Από τη μια πλευρά το υπουργείο τους δίνει μέσα στα φθηνότερα πρατήρια και από την άλλη πλευρά τους έχει συλάβει να νοθεύουν ή να πωλούν λιγότερη ποσότητα και κανένας φωστήρας του υπουργείου δε σκέφτηκε μα τα αφαιρέσει από τη σχετική λίστα των φθηνότερων πρατηρίων.Άλλο παράδειγμα είναι το πρατήριο BP στην οδό Τρωάδος στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Ενώ έχει βρεθεί να πουλά λιγότερη ποσότητα από την ένδειξη της αντλίας ακόμα και σήμερα υπάρχει στη λίστα με τα φθηνότερα. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Η απορίες μου είναι οι εξής.
Πότε θα πάει φυλακή;
Στις πόσες παραβάσεις θα του δώσουν (σαν μπόνους) κι άλλη άδεια πρατηρίου;Αλλαξε τον τονισμό στην πρωτη λέξη της ερώτηση σου και θα παρεις την απαντηση σου
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εγω δεν καταλαβαινω τις νοθευσεις 400%.. 1800%... Δεν ημουνα καλος στα μαθηματικα αλλα τι σημαινουν τα ποσοστα πανω απο τη μοναδα; Στο ενα λιτρο βενζινη πως ειναι νοθευμενο δηλαδη;Έλα ντέ θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα λίγα μαθηματικά που γνωρίζουμε.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Η απορίες μου είναι οι εξής.
Πότε θα πάει φυλακή;
Στις πόσες παραβάσεις θα του δώσουν (σαν μπόνους) κι άλλη άδεια πρατηρίου;Αλλαξε τον τονισμό στην πρωτη λέξη της ερώτηση σου και θα παρεις την απαντηση σου
Καλά το λες.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εγω δεν καταλαβαινω τις νοθευσεις 400%.. 1800%... Δεν ημουνα καλος στα μαθηματικα αλλα τι σημαινουν τα ποσοστα πανω απο τη μοναδα; Στο ενα λιτρο βενζινη πως ειναι νοθευμενο δηλαδη;
Έλα ντέ θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα λίγα μαθηματικά που γνωρίζουμε.
Μάλλον αναφέρονται σε ποσοστά θείου κλπ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια για τον τύπο του καυσίμου.
-
πάντως αυτό το προγραμματάκι που έδωσε ο ποπολάρος για το τσεκάρισμα των τιμών μέσω του υπουργείου δουλεύει άψογα ...πολύτιμο εργαλειάκι!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έλα ντέ θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα λίγα μαθηματικά που γνωρίζουμε.
Μάλλον αναφέρονται σε ποσοστά θείου κλπ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια για τον τύπο του καυσίμου.
Πιθανόν. Θα τηλεφωνήσω μέσα στην εβδομάδα στο υπουργείο για να μάθω τι εννοούν.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!