-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Βασικα,ο μαστορας που το εβγαλε εκανε μπανιο με βενζινη.δεν ημουν εκει και δεν το εψαξα.
Πως καταλαβες ότι ήταν βουλωμένο;
Συμφωνα με τον ιδιο,μπανιο τον κανουν μονο τα βουλωμενα.παπατζε?
Μονολεκτικα, ΝΑΙ!
Δεν ζητησες το φιλτρο για να διαπιστωσεις και εσυ αν ηταν βουλωμενο?? Απλα πιστεψες τα λογια του 'μαστορα' ο οποιος χρεωσε εργατικα αλλα και το κατι τις του για το ανταλλακτικο....?
Το κυκλωμα καυσιμου ειναι παντα υπο πιεση! Ειδικα αν εχει δουλεψει προσφατως και η αντλια καυσιμου! Η οποια παρεμπιπτόντως κανει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη την δουλεια... Δημιουργει πιεση στο κυκλωμα!Να πεις στον 'μαστορα' σου λοιπον οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα εχουν βαλβιδα εκτονωσης της πιεσης η αν δεν εχει να βαζει ενα πανακι πανω στην γραμμη που προσπαθει να ξεβιδωσει για να γλιτωνει το ντουζ!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Αυτο λοιπον που θελω να πω εγω ειναι οτι οταν υπαρχουν διαφορες της ταξης των 10-15 λιτρων τοτε ειμαι παντα 100% σιγουρος οτι δεν φταει το πρατηριο!
σε αυτο το κομματάκι νομίζω οτι κάνεις λάθος..δεν ειναι λογικό το βιβλιαράκι του κατασκευαστή(και το προγραμα που δειχνει ονλινε ως ανταλακτικο το ρεζερβουαρ) να λεει μια Α χωρητικότητα και ο κάθε βενζίνας να ισχυριστεί οτι παίρνει α+β...10 λιτρα είναι υπερβολή 2-3λιτρα άνω αυτου που ανακοινώνει η κάθε κατασκευάστρια είναι το λογικό. απο τα +3 λιτρα Σαφώς και Φταίει το πρατήριο.
-
Ελα ντε...Άκου 10-15 λίτρα...αν δηλαδή ενα αμάξι έχει 45αρι ρεζερβουάρ, να του βάλει εκείνος 60? Και που πήγαν τα έξτρα 15 λίτρα (το +33% της κανονικής του χωρητικότητας δηλαδή); μην λέμε οτι θέλουμε!!!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ελα ντε...Άκου 10-15 λίτρα...αν δηλαδή ενα αμάξι έχει 45αρι ρεζερβουάρ, να του βάλει εκείνος 60? Και που πήγαν τα έξτρα 15 λίτρα (το +33% της κανονικής του χωρητικότητας δηλαδή); μην λέμε οτι θέλουμε!!!Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μα αυτο λεω... Τα 3-4 λιτρα ειναι λογικο! Το δικο μου αμαξι εχει 60αρι ρεζερβουαρ και οταν το φερνω με αναθυμιασεις στο πρατηριο βαζω ευκολα 63-64 λιτρα μεχρι πανω!
Απο εκει και περα ενα ρεζερβουαρ δεν μεγαλωνει.... Αλλα και μεχρι πριν απο λιγο ημασταν σιγουροι οτι το Touareg ειχε 85αρι!
Η συντριπτικη πλειοψηφια εχει αισθηση του ποσο μεγαλο ειναι το ρεζερβουαρ τους απο το ποσο 'γεμιζουν συνηθως' ειτε απο το εβαλα 20 ευρω και ανεβηκε ο δεικτης 3 κουτακια αρα στο γεμισμα θα παρει τοσο, ειτε επειδη το παλιο αστρα που ειχα χωρουσε 45 αρα και το καινουριο που πηρα χωραει τοσο! Αλλοι νομιζουν οτι η 'ρεζερβα' ειναι ξεχωριστο ρεζερβουαρ κλπ κλπ....
Ελαχιστοι ειναι αυτοι που θα ανοιξουν το βιβλιαρακι τους και θα διαβασουν τι πραγματικα ισχυει!Ειδικα τωρα με το συστημα εισροων-εκροων το να κλεψεις τετοιες ποσοτητες ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο! Δεν εχει πεσει κατι αξιολογο στην προσοχη μου περα απο ραδιο αρβυλα οτι ενας κολλητος ξαδερφου μου ειπε για ενα πρατηριο κλπ κλπ! Αν κλεβει 15 λιτρα στα 100 σε μια βαρδια 5000 λιτρων μενει ενα πλεονασμα 750 λιτρων!!!!!!! Οταν παιζουμε πλεον τα πρατηρια στα 8-10 λιτρα τα 750 ειναι εξωπραγματικο....
Συνηθως κατι αλλο συμβαινει!!!
-
Βασικα,ο μαστορας που το εβγαλε εκανε μπανιο με βενζινη.δεν ημουν εκει και δεν το εψαξα.
Πως καταλαβες ότι ήταν βουλωμένο;
Συμφωνα με τον ιδιο,μπανιο τον κανουν μονο τα βουλωμενα.παπατζε?
Μονολεκτικα, ΝΑΙ!
Δεν ζητησες το φιλτρο για να διαπιστωσεις και εσυ αν ηταν βουλωμενο?? Απλα πιστεψες τα λογια του 'μαστορα' ο οποιος χρεωσε εργατικα αλλα και το κατι τις του για το ανταλλακτικο....?
Το κυκλωμα καυσιμου ειναι παντα υπο πιεση! Ειδικα αν εχει δουλεψει προσφατως και η αντλια καυσιμου! Η οποια παρεμπιπτόντως κανει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη την δουλεια... Δημιουργει πιεση στο κυκλωμα!Να πεις στον 'μαστορα' σου λοιπον οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα εχουν βαλβιδα εκτονωσης της πιεσης η αν δεν εχει να βαζει ενα πανακι πανω στην γραμμη που προσπαθει να ξεβιδωσει για να γλιτωνει το ντουζ!
Δεν ζητησα το φιλτρο γιατι δεν το αλλαξα επειδη μου ειπε οτι ηταν βουλωμενο.το αλλαζω καθε χρονο προληπτικα.ουτε εργασια μου πηρε.anyway!
-
Λοιπόν να σας πω κι εγώ την εμπειρία. Σε 45αρι ρεζερβουάρ και με τον δείκτη να δείχνει 1/2 ακριβώς γεμίζει (μέχρι επάνω και με υπομονή να γεμίσει μέχρι την τάπα) 27 λίτρα που το χρειάζομαι να είναι τόσο γεμάτο = 54 λίτρα ολική. Σίγουρα δεν με κλέβουνε τσεκαρισμένα σε διαφορετικά πρατήρια. Έχει διαφορά τι λέει ο κατασκευαστής με την καθημερινότητα.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Λοιπόν να σας πω κι εγώ την εμπειρία. Σε 45αρι ρεζερβουάρ και με τον δείκτη να δείχνει 1/2 ακριβώς γεμίζει (μέχρι επάνω και με υπομονή να γεμίσει μέχρι την τάπα) 27 λίτρα που το χρειάζομαι να είναι τόσο γεμάτο = 54 λίτρα ολική. Σίγουρα δεν με κλέβουνε τσεκαρισμένα σε διαφορετικά πρατήρια. Έχει διαφορά τι λέει ο κατασκευαστής με την καθημερινότητα.μισο ρεζερβουαρ= 45/2=22,5
+27=49,5απο αδειο, ποσα λιτρα παιρνει?
επειδη βαζεις 27, δεν σημαινει οτι ειχε και άλλα 27 μεσα
επισης ο δεικτης βενζινης μη νομιζεις οτι ειναι ακριβείας -
Ο δείκτης μπορεί να δείχνει στη μέση, στην πραγματικότητα το ρεζερβουάρ έχει λιγότερα λίτρα από τα μισά. Αυτό συμβαίνει λόγω της μορφής του και της αδυναμίας του φλοτέρ να «καταλάβει» ακριβώς πόσα λίτρα απομένουν στο ρεζερβουάρ. Ίσως με έναν αισθητήρα βάρους να λυνόταν το θέμα της (απ-)αισιοδοξίας του δείκτη.
-
Καλησπερα σε ολα τα μελη.
Ακουστε την ιστορια μου..να μου πειτε την γνωμη σας.
Οταν ειχα πρωτοπαρει το αμαξι απο την εταιρεια..(πριν 1 εβδομαδα)πηγα να βαλω πετρελαιο (αμεσως μιας και ηταν αδειο)
και πηρε 42 λιτρα.(οι οδηγιες του αυτοκινητου γραφουν χωριτικοτητα ρεζερβουαρ
περιπου 45 λιτρα) Λεω..42 πηρε...θα ειχε μεσα και 1-2 λιτρα περιπου οποτε μας κανει 45.
Σημερα πηγα να το γεμισω απο αλλο βενζιναδικο..αυτο που αποφασισα να βαζω συνεχεια(ενα
σταθερο που λεμε) Το ρεζερβουαρ ειχε παραπανω πετρελαιο απο τι την πρωτη φορα πουτο γεμισα
και πηρε 52 λιτρα..και ειχε μεσα σιγουρα 2-3 λιτρα αυτο σημαινει γυρω στα 55.
Εχω την εντυπωση οτι η αντλια του βενζιναδικου κλεβει..και μαλιστα πολυ. Τι λετε ?
Να σημειωσω οτι και τις 2 φορε εβαλα v power diesel και στο πρωτο βενζιναδικο εβαλα 42 Χ 1.468 = 62 ευρω
ενω στο δευτερο αν και ηταν πιο φτηνο 1,438 το ρεζερβουαρα γεμισε με 53 λιτρα!!! αρα 53χ 1,438=76 ευρω -
Τα 10 λίτρα ειναι όντως μεγάλη διαφορά. Κοιτά το μανιουαλ να είσαι σίγουρος για την χωρητικότητα σου κ δοκίμασε πάλι.
-
Ειμαι σιγουρος...και τωρα πηρα τηλ...να σω τι εξηγηση θα μου δωσουν και μου ειπαν οτι ο υπαλληλος
πιεσε μια βαλβιδα που εχει το αυτοκινητο και εκανε εξαερωση τελειως..και γ'αυτο πηρε τοσο.. και οτι
αν δεν το ειχε κανει θα επαιρνε περιπου 43-45. Δηλ. υπαρχει περιπτωση επειδη εβγαλε ολο τον αερα να πηρε το
αμαξι ακομα 7-8 λιτρα ? θα μας τρελανει ? -
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Ειμαι σιγουρος...και τωρα πηρα τηλ...να σω τι εξηγηση θα μου δωσουν και μου ειπαν οτι ο υπαλληλος
πιεσε μια βαλβιδα που εχει το αυτοκινητο και εκανε εξαερωση τελειως..και γ'αυτο πηρε τοσο.. και οτι
αν δεν το ειχε κανει θα επαιρνε περιπου 43-45. Δηλ. υπαρχει περιπτωση επειδη εβγαλε ολο τον αερα να πηρε το
αμαξι ακομα 7-8 λιτρα ? θα μας τρελανει ?Ειναι δηλαδη σαν να εχεις ενα κουτι σταθερων διαστασεων, και αρα ογκου, που πατωντας ενα μαγικο κουμπι αυξανω τον ογκο του!
Αρκετα αληθοφανες θα ελεγα!
Κοιταξε, αφου ειχες παραπανω καυσιμο στο ντεποζιτο, και παρολα αυτα εβαλες και 10 λιτρα παραπανω, κατα την γνωμη μου μαλλον σε εκλεψαν.Εγω δεν θα ξαναπηγαινα. -
Καμία λογική εξήγηση, φίλε μου, άλλαξε πρατήριο αφού τους πεις δυο κουβέντες πρώτα για να νιώσουν λίγο μαλάκες. Πριν το επόμενο φουλάρισμα περίμενε να φτάσεις στη ρεζέρβα και τσέκαρε με τον ίδιο τρόπο το άλλο 'σταθερό' πρατήριο.
Βασικό, πες μας πού γέμισες!
-
αμαξι ακομα 7-8 λιτρα ? θα μας τρελανει ?Παταω το κουμπι και βγαινει η χοντρη........
Βεβαιωσου για την χωριτικοτητα του ρεζερβουαρ και πηγαινε να σου δειξει το κουμπι που κανει τα 45λ.....55λιτρα
Μετα αν δεν βαριεσαι τραβα του και μια καταγγελια......... -
Καταγγελία χρειάζεται οπωσδήποτε, το θέμα είναι πού την κάνεις? στο συνήγορο του καταναλωτή? στη γενική γραμματεία καταναλωτή? στον Άννα? στον Καϊάφα? στον Πιλάτο?
Φίλε Μάνο, πρέπει να μας πεις ποιος είναι ο μάγκας που έχει την πατέντα. Τουλάχιστον δώσε περιοχή και δρόμο. Τηλέφωνο που πήρες? Πήρες στην Shell και σου έλεγαν αυτές τις παπαριές ή στο βενζινάδικο?
-
Καλησπερα σε ολα τα μελη.Ακουστε την ιστορια μου..να μου πειτε την γνωμη σας.
Οταν ειχα πρωτοπαρει το αμαξι απο την εταιρεια..(πριν 1 εβδομαδα)πηγα να βαλω πετρελαιο (αμεσως μιας και ηταν αδειο)
και πηρε 42 λιτρα.(οι οδηγιες του αυτοκινητου γραφουν χωριτικοτητα ρεζερβουαρ
περιπου 45 λιτρα) Λεω..42 πηρε...θα ειχε μεσα και 1-2 λιτρα περιπου οποτε μας κανει 45.
Σημερα πηγα να το γεμισω απο αλλο βενζιναδικο..αυτο που αποφασισα να βαζω συνεχεια(ενα
σταθερο που λεμε) Το ρεζερβουαρ ειχε παραπανω πετρελαιο απο τι την πρωτη φορα πουτο γεμισα
και πηρε 52 λιτρα..και ειχε μεσα σιγουρα 2-3 λιτρα αυτο σημαινει γυρω στα 55.
Εχω την εντυπωση οτι η αντλια του βενζιναδικου κλεβει..και μαλιστα πολυ. Τι λετε ?
Να σημειωσω οτι και τις 2 φορε εβαλα v power diesel και στο πρωτο βενζιναδικο εβαλα 42 Χ 1.468 = 62 ευρω
ενω στο δευτερο αν και ηταν πιο φτηνο 1,438 το ρεζερβουαρα γεμισε με 53 λιτρα!!! αρα 53χ 1,438=76 ευρωΣτα VW Group (ibiza, leon, a3 κλπ κλπ) αυτοκινητα υπηρχε τετοια βαλβιδα! Γεμιζεις το ρεζερβουαρ και εκει που δεν παιρνει σταγονα πατας με το χερι την βαλβιδουλα και χωρανε αλλα 7-8 λιτρα.... Ενα ειναι αυτο!
Ενα δευτερο, κατσε να μαθεις λιγο το αυτοκινητο σου πρωτα πριν προβεις σε καταγγελιες! Με ενα γεμισμα δεν βγαζεις συμπερασματα... Εδω διαβασες το μανιουαλ και αναφερεις χωρητικοτητα -περιπου- 43 λιτρα! Αυτο ειναι με την ρεζερβα? Χωρις? Ο λαιμος ποση ποσοτητα χωραει? Το αυτοκινητο κατα την παραλαβη του ποσα λιτρα καυσιμου ειχε μεσα?
Ακομα και τα πρατηρια που κλεβουν δεν κλεβουν 10 λιτρα στα 40! Κλεβουν ποσοτητες που ο καταναλωτης δεν προκειται να αντιληφθει ποτε...ητοι 2-3% οχι 25%! Ειδικα πλεον με το συστημα εισροων-εκροων δεν ξερω αν και το 2-3% ειναι εφικτο!Γεμισε το αυτοκινητο σου αρκετες φορες ακομα, μηδενιζε τα χιλιομετρα για να εχεις ενα μετρο συγκρισης και οταν σιγουρευτεις για ολα τα ερωτηματικα πιο πανω θα διαπιστωσεις οτι κατι αλλο συμβαινει!
-
Στα VW Group (ibiza, leon, a3 κλπ κλπ) αυτοκινητα υπηρχε τετοια βαλβιδα! Γεμιζεις το ρεζερβουαρ και εκει που δεν παιρνει σταγονα πατας με το χερι την βαλβιδουλα και χωρανε αλλα 7-8 λιτρα.... Ενα ειναι αυτο!ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ......γιατι ¨1)την βαλβιδα την ειχε σε πιο παλια μοντελα,στα νεα ειναι αυτοματη η εξαερωση.2)το εχω ξαναπει και στο παρελθον οτι πχ το πασσατ μου μοντελο 2001 εχει την βαλβιδα, το γκολφ μου (mk6)δεν εχει...3) και αν εχει οπως σωστα λες,πρεπει να πατηθει με το χερι ή με καποιο κατσαβιδακι(η μανικα δεν μπορει να το πιεσει,θελει κατι πιο μικρο) ,ειδε ο φιλος να κανει κατι τετοιο !?
-
Νομιζω ειναι σαφες οτι χρησιμοποιησα παρελθοντικο χρονο στην προταση μου! (υπηρχε τετοια βαλβιδα...)
Δεν γνωριζω αν υπαρχει στα καινουρια αλλα ταυτοχρονα δεν το γνωριζει και ο φιλος που εκανε την καταγγελια! Εδω καλα καλα ο ανθρωπος δεν γνωριζε την χωρητικοτητα του ρεζερβουαρ του (και λογικο να μην την γνωριζει... καινουριο αυτοκινητο παρελαβε!)
Απο τα δεδομενα που παραθετει, εγω ειμαι πεπεισμενος 100% οτι δεν τον εκλεψαν και κατι διαφορετικο συμβαινει... το τι ακριβως μενει να αποδειχθει οσο θα γνωριζει το αυτοκινητο και θα το γεμισει τις επομενες 2-3 φορες!Απλα ειναι ασχημο με μια υπονοια να κρεμαμε κουδουνια και να κανουμε καταγγελιες και αφορισμους σε πρατηρια και να δημιουργουμε θεματα εκει που στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν!
-
Και κατι πολυ σημαντικο το οποιο σκεφτηκα μολις τωρα και ο κοσμος δεν το γνωριζει γιατι το concept Diesel ειναι πολυ νεο στην αθηνα και την θεσσαλονικη ειναι οτι το πετρελαιο εν αντιθεσει με την βενζινη αφριζει! Που σημαινει οτι μπορει να δωσει την εντυπωση ενος γεματου ρεζερβουαρ αλλα το ρεζερβουαρ να εχει ακομα χωρο!
Πολυ πιθανο στην πρωτη περιπτωση ο υπαλληλος ειδε την πιστολα να σκαει απο τον αφρο, στογγυλεψε το ποσο και εκλεισε την συναλλαγη ενω στην δευτερη επεμεινε λιγο περισσοτερο! -
Και κατι πολυ σημαντικο το οποιο σκεφτηκα μολις τωρα και ο κοσμος δεν το γνωριζει γιατι το concept Diesel ειναι πολυ νεο στην αθηνα και την θεσσαλονικη ειναι οτι το πετρελαιο εν αντιθεσει με την βενζινη αφριζει! Που σημαινει οτι μπορει να δωσει την εντυπωση ενος γεματου ρεζερβουαρ αλλα το ρεζερβουαρ να εχει ακομα χωρο!
Πολυ πιθανο στην πρωτη περιπτωση ο υπαλληλος ειδε την πιστολα να σκαει απο τον αφρο, στογγυλεψε το ποσο και εκλεισε την συναλλαγη ενω στην δευτερη επεμεινε λιγο περισσοτερο!+10000
θυμαμαι τις παλιες εποχες που ειχαμε $ να βαλουμε πετρελαιο θέρμανσης να κυνηγάμε τους υπαλληλους να περιμένουν να φύγει ο αφρος για να τσεκαρουμε αν λείπει κανενας ποντοςεγω απ την αλλη δεν μπορω να καταλαβω πως με ενα 20αρικο εκο εταιρικου βγαζω 140χλμ(με το ζορι) ενω με aigean ιδιωτικο βγαζω 190χαλαρα( με τις ιδιες συνθηκες οδηγησης και διαδρομες)
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!