-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Oχι να ρωτησω κατι? Αυτο το ειδες στον υπολογιστη μολις το ανοιξες?? Γιατι εγω (και τωρα που εχω δει την λυση δεν το βλεπω) Η το εκτυπωσατε/μεγενθυνατε/δεν ξερω κι εγω τι? (απο την απαντηση σου εξαρταται η αυτοεκτιμηση μου οποτε ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ τι θα πεις )Η λύση είναι εμφανής μόνο όταν σταματήσεις να συγκρίνεις τρίγωνα, αφού τα δυο σχήματα δεν είναι τρίγωνα.
Σοβαρά, εγώ χρειάστηκε να φτιάξω τα σχήματα στο AutoCAD. Εκεί φαίνεται πιο καθαρά.
Αλλά όλοι παραπάνω αγνόησαν το post μου που το έγραψα, οπότε κι εγώ σας αντιπαθώ τώρα!
Όχι βρε Νάσο, δεν σε αγνόησε κανείς, απλά δεν ξέρουμε από AutoCAD, καρντιά μου.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ορίστε και η λύση, τεκμηριωμένη:
Η 'υποτείνουσα' και στα δύο τρίγωνα δεν είναι ευθύγραμμο τμήμα αλλά τεθλασμένη γραμμή. Η διαφορά στην κλίση των υποτεινουσών των δύο τριγώνων (πράσινο και κόκκινο) είναι τόσο μικρή ώστε δεν γίνεται αντιληπτή εύκολα με το μάτι. Αλλά αν υπολογίσετε τους λόγους των καθέτων πλευρών (οι οποίοι θα έπρεπε να είναι ίσοι αν τα τρίγωνα ήταν όμοια) θα τους βρείτε 5/2 = 2.5 για το πράσινο και 8/3 = 2.666666 για το κόκκινο τρίγωνο.
Την είχα ποστάρει αλλά είδα ότι ο Ηλίας το συνέχισε και την έσβησα.
Oχι να ρωτησω κατι? Αυτο το ειδες στον υπολογιστη μολις το ανοιξες?? Γιατι εγω (και τωρα που εχω δει την λυση δεν το βλεπω) Η το εκτυπωσατε/μεγενθυνατε/δεν ξερω κι εγω τι? (απο την απαντηση σου εξαρταται η αυτοεκτιμηση μου οποτε ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ τι θα πεις )
Μαθηματικός ... αυτό έλειπε να μην το έβρισκε !!!
Εγώ σαν πιο πρακτικός ..... αμέσως έβαλα τον χάρακα πάνω στη οθόνη
-
Διαμαρτύρομαι!
Πρέπει τουλάχιστον να πάρω τους μισούς βαθμούς, αφού κάτι δεν πήγαινε καλά με την υποτείνουσα! -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Διαμαρτύρομαι!
Πρέπει τουλάχιστον να πάρω τους μισούς βαθμούς, αφού κάτι δεν πήγαινε καλά με την υποτείνουσα!Eσύ το Σεπτεμβρη πάλι και να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.
-
Αχ αυτά τα μαθηματικά...
-
Vasilakis μην απογοητεύεσαι. Αυτό που είπες ήταν σωστό. Οι μικροδιαφορές που εντόπισες αν τις αθροίσεις μας δίνουν το τετράγωνο που λείπει. Απλά ψάρωσες όταν σου είπε ο ililias ότι αυτό δεν ισχύει και δεν του απάντησες ότι δεν είναι ευθεία! Το γιατι το εξήγησε ο συνάδελφος kyan.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Vasilakis μην απογοητεύεσαι. Αυτό που είπες ήταν σωστό. Οι μικροδιαφορές που εντόπισες αν τις αθροίσεις μας δίνουν το τετράγωνο που λείπει. Απλά ψάρωσες όταν σου είπε ο ililias ότι αυτό δεν ισχύει και δεν του απάντησες ότι δεν είναι ευθεία! Το γιατι το εξήγησε ο συνάδελφος kyan.Ναι σωστα, μην απογοητευεσαι υπαρχουν και χειροτερα, οπως εγω, που δεν καταλαβα καν οτι δεν ηταν τριγωνο. Παλι καλα που δεν εδωσα καμια τετοια απαντηση:
-
http://www.teagames.com/games/blueprint/play.php
τρελό κάψιμο!!! -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
τρελό κάψιμο!!!Όχι, ρε γμτ, κι έχουμε δουλειές πρωί πρωίιιιιι.......
-
τρελό κάψιμο!!! -
Μπορεί να βοηθήσει κανένας σ'αυτόκαι μ'έχει σπάσει τα νεύρα;
-
Μπορεί να βοηθήσει κανένας σ'αυτόκαι μ'έχει σπάσει τα νεύρα;Να σε βοηθήσει με την φωτογραφία;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Να σε βοηθήσει με την φωτογραφία;
Ναι θέλω να την κάνω wallpaper και δεν ξέρω πώς!
-
Να σε βοηθήσει με την φωτογραφία;
Ναι θέλω να την κάνω wallpaper και δεν ξέρω πώς!
Αααα! Είναι εύκολο: δεξί κλικ - set as desktop background
Υπάρχει περίπτωση να έχει λύσει αυτό το πράγμα; Μου πέσαν τα μαλλιά!
-
Μπορεί να βοηθήσει κανένας σ'αυτόκαι μ'έχει σπάσει τα νεύρα;Θες δηλαδή να τα κάνεις όλα?
-
-
Δεν παίζει έτσι...
-
Αχά, θέλει λίγο να το αφήσεις, όντως...
Ωραίο παιχνιδάκι!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δοκίμασε έτσι:Αψογος!!!!
Εχασα την ικανοποίηση να τα λύσω όλα μόνος μου αλλα αυτό το τελευταίο δεν το πάλευα
-
Παλιό παρόμοιο παιχνίδι το ΤΙΜ (καμία σχέση με τη Βανδή! )
The Incredible Machine.
Είχε γύρω στους 100 γρύφους
QUIZ!!!!!!