-
Καλά είναι όλα τα θέματα που συζητάμε αλλά για να ακονίσουμε και λίγο το μυαλό μας!!!!!!!(Αν και έψαξα, ελπιζω να μην υπάρχει ανάλογο post!Εκτος από εκείνο που βρίσκαμε μοντέλα)
Ας ξεκινήσουμε με κάτι εύκολο!
Αετοί πετούσανε, τι πολλοί που είσανε;
Ένας είχε 2 πίσω, άλλος είχε 2 μπρός και ένας άλλος αετός έναν πίσω και έναν μπρος. Πόσοι ήταν; -
Καλά είναι όλα τα θέματα που συζητάμε αλλά για να ακονίσουμε και λίγο το μυαλό μας!!!!!!!(Αν και έψαξα, ελπιζω να μην υπάρχει ανάλογο post!Εκτος από εκείνο που βρίσκαμε μοντέλα)
Ένας είχε 2 πίσω, άλλος είχε 2 μπρός και ένας άλλος αετός έναν πίσω και έναν μπρος. Πόσοι ήταν; -
Ο χρήστης polo_gti έγραψε:
Ένας είχε 2 πίσω, άλλος είχε 2 μπρός και ένας άλλος αετός έναν πίσω και έναν μπρος. Πόσοι ήταν;5???
-
Νομίζω οι αετοί ήταν 6: 1-2-1-1-1
-
Πιστεύω ότι ήταν 3 οι αετοί!! Πότε θα το πάρει το ποτάμι;;;
Ας υποθέσουμε ότι ο αετός x έχει πίσω του τον y kai ton z. ο z έχει μπροστά του τον ton x και τον y. Kai o y έχει μπροστά του τον x και πίσω του τον z. -
3 και για μένα.
Ωραίο το θέμα. -
Κι εγώ 3! Αιτιολόγηση για την απάντησή μου ακριβώς αυτή που έδωσε ο msamaro.
-
3 τουλάχιστον. Χα!
-
ωραίο θέμα!
για πάμε λοιπόν:
Ένας χαλίφης, λίγο πριν πεθάνει, για να αποφασίσει ποιον από τους δύο γιους του θα κάνει χαλίφη, τους φώναξε και τους είπε να πάνε στο κέντρο της ερήμου και να κάνουν έναν αγώνα δρόμου με τις καμήλες τους προς το χαλιφάτο. Τους ανακοίνωσε όμως πως χαλίφης θα γίνει αυτός που η καμήλα του θα τερματίσει δεύτερη! Πράγματι, οι δυο νέοι έφεραν τις καμήλες τους στην έρημο, αλλά δεν ξεκινούσε κανείς. Πολύ προβληματισμένοι, βλέπουν έναν σοφό ασκητή και σκέφτονται να ρωτήσουν τη γνώμη του για το πως θα λύσουν το πρόβλημά τους. Ο σοφός άντρας τους ψιθυρίζει κάτι και αμέσως αυτοί καβαλάνε τις καμήλες κι αρχίζουν να τρέχουν προς το χαλιφάτο. Τι τους είπε ο ασκητής;
-
3 πουλια φυσικα!
-
Μάλλον πρέπει να γίνει ενότητα με άσχετα!
Λοιπόν να περιμένετε να απαντάει το σωστό στο κουιζ αυτός που το έβαλε και μετά να μπαίνει το επόμενο από τον νικητή! Θα του δίνουμ3 μαξιμουμ 24 ώρες! ΟΚ?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ωραίο θέμα!για πάμε λοιπόν:
Ένας χαλίφης, λίγο πριν πεθάνει, για να αποφασίσει ποιον από τους δύο γιους του θα κάνει χαλίφη, τους φώναξε και τους είπε να πάνε στο κέντρο της ερήμου και να κάνουν έναν αγώνα δρόμου με τις καμήλες τους προς το χαλιφάτο. Τους ανακοίνωσε όμως πως χαλίφης θα γίνει αυτός που η καμήλα του θα τερματίσει δεύτερη! Πράγματι, οι δυο νέοι έφεραν τις καμήλες τους στην έρημο, αλλά δεν ξεκινούσε κανείς. Πολύ προβληματισμένοι, βλέπουν έναν σοφό ασκητή και σκέφτονται να ρωτήσουν τη γνώμη του για το πως θα λύσουν το πρόβλημά τους. Ο σοφός άντρας τους ψιθυρίζει κάτι και αμέσως αυτοί καβαλάνε τις καμήλες κι αρχίζουν να τρέχουν προς το χαλιφάτο. Τι τους είπε ο ασκητής;
Να πάρουν την καμήλα του άλλου!!!
-
ακριβώς, ν' αλλάξουν καμήλες
σειρά σου τώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού! -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Ας υποθέσουμε ότι ο αετός x έχει πίσω του τον y kai ton z. ο z έχει μπροστά του τον ton x και τον y. Kai o y έχει μπροστά του τον x και πίσω του τον z.Και ο νικητής είναι ο φίλος μας ο msamaro!!!!welldone και για το σκεπτικό σου!
-
Έχω έτοιμο ένα δεύτερο αλλά οι οδηγίες δεν μου το ''επιτρέπουν''!Αν δεν μπει κάποιο άλλο μέχρι το βράδυ να βάλω?
-
και ο νικητής είναι ο φίλος μας ο msamaro!!!!welldone και για το σκεπτικό σου!Ωραία, με την σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω, τους γονείς μου που με στήριξαν, τον σπόνσορά μου για την οικονομική στήριξη και θέλω να αφιερώσω αυτή την νίκη...
-
Ας υποθέσουμε ότι ο αετός x έχει πίσω του τον y kai ton z. ο z έχει μπροστά του τον ton x και τον y. Kai o y έχει μπροστά του τον x και πίσω του τον z.Και ο νικητής είναι ο φίλος μας ο msamaro!!!!welldone και για το σκεπτικό σου!
Πιστευω πως σωστη απαντηση ειναι αυτη που εδωσε και ενας αλλος φιλος νωριτερα:
Τουλαχιστον 3. -
Φίλε tsouka77 έχεις δίκιο!Τα εύσημα θα πρέπει να δωθούν σε όλους όσους βρήκαν την απάντηση αλλά και σε όλους όσους προσπάθησαν!
Επειδή όμως δεν βλέπω άλλο quiz στον ορίζοντα για βρείτε αυτό:Η γη ζυγίζει 500.000.000 τόνους. Χτίζουμε ένα φράχτη γύρω από τη γη που έχει βάρος 5.000.000 τόνους. Πόσο θα ζυγίζει τότε η γη;
(Μην βιαστείτε να δώσετε απάντηση,σκεφτήτε το πρώτα λίγο!) -
500.000.000 τόνους πάλι (αν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το χτίσιμο προέρχονται από τη Γη).
QUIZ!!!!!!