-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το Β ?
50%?
Σωστό, αλλά διαλέγοντας το, η επιλογή σου είναι 1, η Β που σημαίνει 25% πιθανότητες και όχι 50%....100% αφού ότι και να διαλέξεις σωστό θα είναι
Σωστό αλλά δεν υπάρχει τέτοια επιλογή....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το Β ?
50%?
Σωστό, αλλά διαλέγοντας το, η επιλογή σου είναι 1, η Β που σημαίνει 25% πιθανότητες και όχι 50%....
[...]Σωστά απάντησε ο Βασίλης. Οι Α και Δ (απορρίπτονται γιατί πρόκειται για την ίδια απάντηση - 25% - οπότε αυτοαναιρούνται), οπότε απομένουν οι Β και Γ, δηλαδή οι υπόλοιπες δυο και κατά συνέπεια η πιθανότητα να είναι σωστή είναι 50%, άρα η Β.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το Β ?
50%?
Σωστό, αλλά διαλέγοντας το, η επιλογή σου είναι 1, η Β που σημαίνει 25% πιθανότητες και όχι 50%....
[...]Σωστά απάντησε ο Βασίλης. Οι Α και Δ (απορρίπτονται γιατί πρόκειται για την ίδια απάντηση - 25% - οπότε αυτοαναιρούνται), οπότε απομένουν οι Β και Γ, δηλαδή οι υπόλοιπες δυο και κατά συνέπεια η πιθανότητα να είναι σωστή είναι 50%, άρα η Β.
Ίσως να μην το διατύπωσα καλά πιο πάνω και δεν κατάλαβες.
Σωστά είναι 50%, αλλά το 50% εμφανίζεται σε μία επιλογή, άρα για να το διαλέξεις στην τύχη έχεις 25% πιθανότητες άρα η απάντηση σου είναι κανονικά λάθος. -
Ναι, το κατάλαβα. Αλλά όπως εξήγησα, οι επιλογές δεν είναι 4 αλλά 2 (γιατί δεν υπάρχουν οι Α και Δ).
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ναι, το κατάλαβα. Αλλά όπως εξήγησα, οι επιλογές δεν είναι 4 αλλά 2 (γιατί δεν υπάρχουν οι Α και Δ).Οχι βεβαια, δηλαδη βγαζεις εξω την πιθανοτητα 25%? Ειναι λαθος.
-
Απάντηση:
Ο Επιμενίδης (που ήταν αρχαίος Κρητικός φιλόσοφος) είχε πει:'Όλοι οι Κρητικοί είναι ψεύτες'. Αυτό έμεινε στην ιστορία σαν μαθηματικό παράδοξο του Επιμενίδη.
Στην ερώτηση έχουμε ένα παρόμοιο παράδοξο. Άρα έχουμε λάθος ορισμό και συνεπώς δεν υπάρχει απάντηση.
-
Logicomix. Διαβαστε το, εχει και εικονιτσες, τα έξηγεί όλα αυτά σε μας τους άσχετοι.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Logicomix. Διαβαστε το, εχει και εικονιτσες, τα έξηγεί όλα αυτά σε μας τους άσχετοι.Έτσι!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To διάβασα σε ένα site:Αν διαλέξεις μία απάντηση στην τύχη στην παρακάτω ερώτηση, ποια η πιθανότητα να είναι σωστή:
Α- 25%
Β- 50%
Γ- 75%
Δ- 25%Όπως το καταλαβαίνω εγώ, σου ζητάει την πιθανότητα αν διαλέξεις στην τύχη να βρεις την σωστή. Άρα:
-Αν είχαμε 4 διαφορετικές απαντήσεις, η πιθανότητα επιτυχίας είναι 1/4=25%
-Επειδή έχουμε δύο ίδιες απαντήσεις στις 4, ουσιαστικά οι δυνατές επιλογές μας είναι 3. Άρα, είναι σαν να έχουμε το παρακάτω σχήμα:
Α - 25%
Β - 50%
Γ - 75%- Αν διαλέξουμε στην τύχη μια εκ των τριών, τότε η πιθανότητα να είναι σωστή, είναι 1/3=33,33333%
Άρα, το... σωστό ποσοστό, δεν χρειάζεται να είναι ένα εξ αυτών που έχουμε στις επιλογές. Για μένα λοιπόν, η σωστή απάντηση είναι... κάποιο άλλο ποσοστό, δηλαδή το 33,33333333%
Εκτός αν έχω συλλάβει λάθος το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Επειδή έχουμε δύο ίδιες απαντήσεις στις 4, ουσιαστικά οι δυνατές επιλογές μας είναι 3. Άρα, είναι σαν να έχουμε το παρακάτω σχήμα:
Α - 25%
Β - 50%
Γ - 75%- Αν διαλέξουμε στην τύχη μια εκ των τριών, τότε η πιθανότητα να είναι σωστή, είναι 1/3=33,33333%
Δλδ αν σου πω να διαλέξεις τυχαία ένα από τα παρακάτω, ποια είναι η πιθανότητα να πετύχει το 5:
5
1
5
5
5
5εσύ λες ότι ουσιαστικά έχεις δύο επιλογές
1
5
άρα είναι 50%ΑρχΜηχ
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To διάβασα σε ένα site:Αν διαλέξεις μία απάντηση στην τύχη στην παρακάτω ερώτηση, ποια η πιθανότητα να είναι σωστή:
Α- 25%
Β- 50%
Γ- 75%
Δ- 25%Πες μου ποια ειναι η 'παρακάτω ερώτηση' και θα σου πω ποια ειναι η πιθανοτητα να ειναι σωστη.
Αν η 'παρακάτω ερώτηση' ειναι η 'ποια η πιθανότητα να είναι σωστή' τοτε δεν στεκει εννοιολογικα (δεν υπαρχει καποιο τελικο ερωτημα) . Αν οχι, τοτε δεν υπαρχει η 'παρακάτω ερώτηση' , αρα καθε απαντηση σε μια ερωτηση που δεν υπαρχει ειναι σωστη και αρα η πιθανοτητα ειναι 100% . Τουλαχιστον ετσι νομιζω
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Α - 25%
Β - 50%
Δλδ αν σου πω να διαλέξεις τυχαία ένα από τα παρακάτω, ποια είναι η πιθανότητα να πετύχει το 5:
5
1
5
5
5
5εσύ λες ότι ουσιαστικά έχεις δύο επιλογές
1
5
άρα είναι 50%ΑρχΜηχ
Δεν λέω αυτό @@rovic, το δικό σου είναι διαφορετικό πρόβλημα. Βάσει αυτού που γράφεις, θέτω εκ νέου το πρόβλημα όπως στο ερώτημα του cmarin:
Με τις δικές σου επιλογές, κι αφού διαλέξεις στην τύχη, ποια είναι η πιθανότητα να βρεις την σωστή απάντηση (αν δεν γνωρίζεις την σωστή απάντηση, στην περίπτωσή σου λοιπόν, η σωστή απάντηση μπορεί να είναι είτε 1 , είτε 5).
Η απάντηση ΚΑΙ σ' αυτό λοιπόν, θα είναι 50%. Γιατί μπορεί να έχεις πολλές φορές το 5, αλλά μιας και διαλέγεις στην τύχη και μιας και υπάρχει το 1, η πιθανότητα επιτυχίας, παραμένει 50%.
Και 100 φορές να είχες το 5 (αν σου έδιναν 101 διαφορετικές απαντήσεις...), πάλι την ίδια πιθανότητα θα είχες νομίζω.Αρχ. Μηχ.
-
πες αλήθεια, η πιθανότητα να έχεις περάσει στατιστική χωρίς αντιγραφή είναι 0;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
πες αλήθεια, η πιθανότητα να έχεις περάσει στατιστική χωρίς αντιγραφή είναι 0;Πρώτον, τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την στατιστική, είναι καθαρά πιθανότητες.
Δεύτερον, σου ξαναλέω, από την στιγμή που ΔΕΝ γνωρίζεις την σωστή απάντηση (όπως στο πρόβλημά σου) είναι εντελώς διαφορετικό πρόβλημα.- Άλλο πρόβλημα είναι η πιθανότητα να βρεις το 5, αν διαλέξεις τυχαία.
- Άλλο πρόβλημα είναι η πιθανότητα να διαλέξεις τυχαία από μια σειρά απαντήσεων και αυτή να είναι η σωστή απάντηση (την οποία ΔΕΝ ξέρεις).
-
0
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
0Στο δικό σου πρόβλημα...
Η πιθανότητα να διαλέξεις το 5, είναι 5/6=83,333%
ΟΚ, συμφωνούμε σ' αυτό;Το λύσαμε το πρόβλημα σου.
Σου θέτω διαφορετικά το πρόβλημα. Διαλέγοντας στην τύχη, στο πρόβλημά σου, ποια η πιθανότητα να βρεις την σωστή απάντηση (χωρίς να γνωρίζεις την σωστή).
-Αν η σωστή είναι η 5, η πιθανότητα να το βρεις, είναι 83,333%
-Αν η σωστή είναι η 1, η πιθανότητα να το βρεις, είναι 17,666%Δοθέντος αυτού λοιπόν, ποια είναι η πιθανότητα ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να βρεις την σωστή;
Εγώ νομίζω πως είναι 50% (αφού έχεις ουσιαστικά 2 δυνατές τιμές/περιπτώσεις).Ξαναλέω, το πρόβλημα είναι: διαλέγω ΤΥΧΑΙΑ μια τιμή, χωρίς να γνωρίζω ΠΟΙΑ είναι η σωστή.
-
μάλλον κατανοούμε διαφορετικά τι σημαίνει 'απαντήσεις'.
Εσύ θεωρείς το περιεχόμενό τους, εγώ τη 'θέση' τους.
Δλδ σε αυτό:
α)1
β)1
γ)1
δ)1
εσύ βλέπεις μια απάντηση, εγώ βλέπω 4.Τώρα, το τι θα έπρεπε να βλέπει ένας μηχανικός, δεν χρειάζεται να στο εξηγήσω
Ξαναλέω, το πρόβλημα είναι: διαλέγω ΤΥΧΑΙΑ μια τιμή, χωρίς να γνωρίζω ΠΟΙΑ είναι η σωστή.
το πρόβλημα ήταν διαλέγω τυχαία μια απάντηση
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μάλλον κατανοούμε διαφορετικά τι σημαίνει 'απαντήσεις'.
Εσύ θεωρείς το περιεχόμενό τους, εγώ τη 'θέση' τους.
Δλδ σε αυτό:
α)1
β)1
γ)1
δ)1
εσύ βλέπεις μια απάντηση, εγώ βλέπω 4.Τώρα, το τι θα έπρεπε να βλέπει ένας μηχανικός, δεν χρειάζεται να στο εξηγήσω
Ξαναλέω, το πρόβλημα είναι: διαλέγω ΤΥΧΑΙΑ μια τιμή, χωρίς να γνωρίζω ΠΟΙΑ είναι η σωστή.
το πρόβλημα ήταν διαλέγω τυχαία μια απάντηση
Ένας μηχανικός πρέπει να βλέπει πρώτα το πρόβλημα, πριν μιλήσει για την λύση.
Όπως το λέω, δεν νομίζω να έχω λάθος. Και αν διαβάσεις εκ νέου αυτό που είπα εξαρχής, νομίζω πως αυτό που λέω είναι σωστό. -
Κάθισα και το έψαξα λίγο και η πιο ενδιαφέρουσα σελίδα που βρήκα, είναι αυτή εδώ:
http://flowingdata.com/2011/10/28/best- ... tion-ever/Κοινώς, μάλλον κανείς δεν έχει καταλήξει σε κάποια λύση, άλλη το βλέπουν σαν παράδοξο, άλλοι βλέπουν και την δική μου ερμηνεία (in your face mjacob ).
Όλα ξεκινούν από το αν πρέπει να θεωρήσεις πως η σωστή λύση, είναι μεταξύ των συγκεκριμένων περιπτώσεων. Όποιος θέλει, ας διαβάσει, έχει ενδιαφέρον.Ακόμη και ο Μγιάκοβος μπορεί να καταλάβει κάτι παραπάνω...
-
Αυτό που γράφω παρακάτω το διάβασα κάπου. Δεν το γράφω για 'εξυπνάδα', αλλά επειδή μου έκανε εντύπωση.
Σε κομπιουτεράκι 'τσέπης' 12 θέσεων/ψηφίων κάνετε την αφαίρεση: 10.000.000.000 - 9.999.999.999,99
Τι αποτέλεσμα σας δείχνει?
Jacob
QUIZ!!!!!!