-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Όσο για τον φίλο που ανέφερε ότι σε περίπτωση που μείνεις στην F1 παρκάρεις και σε γυρίζει ο γερανός, μάλλον δεν εχεί δει τον J. Villeneuve να πηγαίνει χωρίς αύριο με κλαταρισμένο ελαστικό, σπασμένη αεροτομή.Χωρις αεροτομη; Κ με κλαταρισμενο λαστιχο; Ποτε, σε ποιο GP κ κυριως για ποσους γυρους; Δεν αμφιβαλλω οτι εχει γινει αλλα το θεμα ειναι τι καταφερε.. Γιατι απο τις φτωχες μου γνωσεις στην F1 ξερω (κ εχω δει βασικα) οτι χωρις αεροτομη -αρα καθετη δυναμη- ειναι πολυ δυσκολο ακομα κ να φτασεις στα πιτς. Ενω σχεδον σε καθε αγωνα WRC ολο κ καποιος (που μπορει να διεκδικει βαθρο κ τελικα να καταφερει να ανεβει) θα βγαλει με τις ζαντες την ειδικη. Κ στην τελικη αυτα ειναι μεμονομενα περιστατικα κ δεν ειπαμε 'σιγα το πραγμα, γινομαι κ γω πιλοτος F1 αυριο' Αμφοτερα τα αθληματα απαιτουν οδηγηση στο 200% του οριου αλλα οπως λιτα κ απεριττα ειπε κ ο Krusenstern, το WRC ειναι πιο 'αντρικο', κατα την ταπεινη μου αποψη παντα..
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Δεν προκειται περι αντικειμενικης συγκρισης αλλα περι υποκειμενικης προτιμησηςΣυμφωνώ απόλυτα. Απλά θα προτιμούσα να είναι πιο ξεκάθαρο το υποκειμενικό της υπόθεσης γιατί πολλές φορές αμφότερες πλευρές παρουσιάζουν τα κριτήρια ως de facto και ως αντικειμενικά
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
wrc ασυζητητί...έχω μια απορία όμως: πώς γίνεται η πλειοψηφία εδώ να προτιμάει το wrc, να είναι κοινά παραδεκτό ότι το wrc είναι πιο θεαματικό, η συγκεκριμένη μορφή αγώνα να αποτελεί σαφώς καλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, και παρ' όλα αυτά η f1 να είναι πιο δημοφιλής διεθνώς; καλά, για την ελλάδα δε συζητάμε καν, που έχουμε έναν από τους κορυφαίους αγώνες του θεσμού, και σε αυτόν δεν γίνεται αναφορά ούτε καν στα κρατικά κανάλια
φταίνε άραγε οι προσωπικότητες; χλωμό μού φαίνεται, μη μου πείτε ότι ο solberg π.χ. δεν μπορεί να πουλήσει όσα καπελάκια πουλάει ο schumi.
φταίνε οι κανονισμοί, που απαιτούν από τον θεατή να ασχοληθεί λίγο περισσότερο μαζί τους σε σχέση με εκείνους της f1, που και να μην τους ξέρεις παρακολουθείς κουτσά-στραβά τον αγώνα και καταλαβαίνεις ποιος πήρε την καρό σημαία;
ή μήπως φταίει απλά η τηλεόραση, που δεν μπορεί να καλύψει απευθείας αγώνα wrc (αν και κάθε χρόνο γίνονται βήματα προς τα κει);
νομιζω οτι ειναι θεμα μαρκετινγκ. Δλδ οταν λεει οτι μια θεση στο Μονακο για τον αγωνα εχει Χ χιλιαδες ευρω τοτε θα παει ο πριγκιπας των Αραβικων Εμιρατων να δει τον αγωνα για να δειξει οτι εχει κυρος. Επισης οταν λες οτι ο αριθμος των θεσεων ειναι περιορισμενος πανικοβαλλονται ολοι και νομιζουν οτι επειδη ειναι περιορισμενος αρα αξιζει. Τι αξιζε?ι Να τους βλεπεις να περναν απο μια ευθεια με 300km/h? παω και στηνομαι και στην ΕΓΝΑΤΙΑ
Ολα αυτα το κανουν πιο πολυ σαν κοινωνικη εκδηλωση παρα σαν αθλητικη και ειναι γνωστο ποσα ατομα επηρεαζονται απο δημοσιοτητες που πανε να δουν τον αγωνα -μονο που αυτα δεν μπορουν να παν και το βλεπουν απο το σπιτι-. Γιατι αμα δει η πριγκιπισσα της Ουγγαριας (παραδειγμα τυχαιο, ουτε ξερω αν υπαρχει) το grand prix τοτε ειναι σημαντικο!
Προσοχη : δεν λεω οτι δεν ειναι αλλα το WRC μου αρεσει περισσοτερο
Να πω και την αμαρτια μου : οποτε βλεπω φορμουλα 1 ο ηχος των κινητηρων και τα κυκλακια πιο πολυ με κοιμιζει παρα με αφυπνει και δεν το λεω με κακη διαθεση..οντως συμβαινει!! -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Επισης οταν λες οτι ο αριθμος των θεσεων ειναι περιορισμενος πανικοβαλλονται ολοι και νομιζουν οτι επειδη ειναι περιορισμενος αρα αξιζει.Είσαι σίγουρος ότι δεν το βλέπεις ανάποδα; Μήπως οι θέσεις είναι περιορισμένες επειδή αξίζει;
Τι αξιζε?ι Να τους βλεπεις να περναν απο μια ευθεια με 300km/h? παω και στηνομαι και στην ΕΓΝΑΤΙΑ
Αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα; Γιατί να ξέρω πόσο σοβαρά να απαντήσω
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Επισης οταν λες οτι ο αριθμος των θεσεων ειναι περιορισμενος πανικοβαλλονται ολοι και νομιζουν οτι επειδη ειναι περιορισμενος αρα αξιζει.
Είσαι σίγουρος ότι δεν το βλέπεις ανάποδα; Μήπως οι θέσεις είναι περιορισμένες επειδή αξίζει;
Ποιές περιορισμένες θέσεις ? Πλην ορισμένων GP (Monaco, Monza, Βραζιλία, Ιαπωνία και ίσως 2-3 άλλα), τα περισσότερα διεξάγονται ενώπιον πολλών άδειων θέσεων, ιδίως τα καινούργια (πχ. Μαλαισία, ΗΠΑ). Το προϊόν έχει αλλάξει, έχει δώσει έμφαση στην TV
-
Ψηφίζω wrc.
Πάντως πιστεύω πως είναι λίγο δύσκολο να συγκρίνεις δύο τόσο διαφορετικά πράγματα. Το καθένα σε γοητεύει για τελείως διαφορετικούς λόγους. -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Επισης οταν λες οτι ο αριθμος των θεσεων ειναι περιορισμενος πανικοβαλλονται ολοι και νομιζουν οτι επειδη ειναι περιορισμενος αρα αξιζει.
Είσαι σίγουρος ότι δεν το βλέπεις ανάποδα; Μήπως οι θέσεις είναι περιορισμένες επειδή αξίζει;
Τι αξιζε?ι Να τους βλεπεις να περναν απο μια ευθεια με 300km/h? παω και στηνομαι και στην ΕΓΝΑΤΙΑ
Αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα; Γιατί να ξέρω πόσο σοβαρά να απαντήσω
το τελευταιο ηταν επικληση στο συναισθημα απλα θελω να σου πω οτι το ιδιο μου κανει να βλεπω ειτε να περναν φορμουλα 1 απο μια ευθεια με 300 ειτε κανονικα αυτοκινητα...ειλκρινα
-
Έτσι είναι. Τα τελευταία χρόνια, μερικά GP δε γεμίζουν τις κερκίδες, κυρίως λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος των εκάστοτε ντόπιων για το σπορ.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Χωρις αεροτομη; Κ με κλαταρισμενο λαστιχο; Ποτε, σε ποιο GP κ κυριως για ποσους γυρους; Δεν αμφιβαλλω οτι εχει γινει αλλα το θεμα ειναι τι καταφερε.. Γιατι απο τις φτωχες μου γνωσεις στην F1 ξερω (κ εχω δει βασικα) οτι χωρις αεροτομη -αρα καθετη δυναμη- ειναι πολυ δυσκολο ακομα κ να φτασεις στα πιτς. Ενω σχεδον σε καθε αγωνα WRC ολο κ καποιος (που μπορει να διεκδικει βαθρο κ τελικα να καταφερει να ανεβει) θα βγαλει με τις ζαντες την ειδικη. Κ στην τελικη αυτα ειναι μεμονομενα περιστατικα κ δεν ειπαμε 'σιγα το πραγμα, γινομαι κ γω πιλοτος F1 αυριο' Αμφοτερα τα αθληματα απαιτουν οδηγηση στο 200% του οριου αλλα οπως λιτα κ απεριττα ειπε κ ο Krusenstern, το WRC ειναι πιο 'αντρικο', κατα την ταπεινη μου αποψη παντα..Δυστυχώς δεν θυμάμαι ούτε GP ούτε καν χρονιά. Οδήγησε για 1 γύρο μέχρι να φτάσει στα πιτ για επισκευές. Αλλά το θέμα είναι ότι ήταν από τους πιο θεαματικούς γύρους στην F1. Δεν ίσιωσε πουθενά... Τότε βέβαια (μιλάμε για αρχές '80) το μηχανικό κράτημα ήταν ανώτερο του αεροδυναμικού, αλλά και τα 2 στο συγκεκριμένο γύρο είχαν πρόβλημα (ελαστικό+αεροτομή).
Θα διαφωνήσω ως προς το ποιό άθλημα είναι πιο αντρικό αλλά δεν υπάρχει τρόπος να σε πείσω (ούτε εσύ εμένα βέβαια... ).
-
Τι υπεροχή είναι αυτή? Καλά έκανες και το έβαλες στην αυτοκίνηση που έχει κόσμο!
Δεν χρειάζεται να πω τι ψηφίζω! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τι υπεροχή είναι αυτή? Καλά έκανες και το έβαλες στην αυτοκίνηση που έχει κόσμο!
Δεν χρειάζεται να πω τι ψηφίζω!Καλά, συγγνώμη αλλά θεωρούμε αυτά τα ποσοστά ενδεικτικών των πραγματικών;!;!; Κρίμα που η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αυτοκινητιστική κοινότητα τα διαψεύδει...
-
WRC φυσικά.
Καί ACROPOLIS FOR EVER!!! -
Αν και θα πω (όπως πολύ σωστά ανέφεραν αρκετοί πιο πάνω) ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη...
Σαν να συγκρίνεις αχλάδια με μήλα, kg με μέτρα, κ.ο.κ.
-
δεν συγκρίνουμε φίλε Viper. Την προτίμησή μας γράφουμε, και τους λόγους που μας έκαναν να προτιμάμε το ένα ή το άλλο.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν χρειάζεται να πω τι ψηφίζω!αν το εβαζα στο WRC η στη Φορμουλα 1 λες να ηταν 'αντικειμενικο' δειγμα ; ασε που θα μας κατηγορουσαν για 'φτιαγμενα αποτελεσματα'
-
Το ίδιο πράγμα δεν λέμε; Όταν 'προτιμάς' ένα προϊόν από ένα άλλο (γιατί περί αυτού πρόκειται, πλέον ) δεν είναι σαν να τα 'συγκρίνεις'; Μην παίζουμε με τις λέξεις...
Ούτως ή άλλως η συγκεκριμένη διαδικασία στην Ελλάδα είναι λίγο άτοπη καθώς υπάρχουν οργανωμένα πρωταθλήματα rally (και καλώς υπάρχουν) ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα μονοθεσίων ( )... + η Ελλάδα διοργανώνει ένα από τα καλύτερα rally του παγκοσμίου...
Κάπως έτσι δικαιολογούνται και τα αποτελέσματα των 'προτιμήσεων' (επιμένω: 'συγκρίσεων')...
-
edit στον τιτλο απο 'WRC , F1 i Αλλο?' σε ' ' Τι προτιματε? Wrc , F1 i Αλλο?'
πιο σαφες δε γινεται -
Πάντως στις προτιμήσεις μου θα έβαζα λίγο χαμηλότερα από την F1 και λίγο πιο ψηλά από το WRC το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ.
Οδήγηση χωρίς αύριο, μάχες σε απόσταση χιλιοστών και θέαμα, πολύ θέαμα...
-
Δεν θέλω να διαλέξω....
Και WRC, και F1 και touring και Le Mans....
Όλα ενδιαφέροντα μου φαίνονται!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Πάντως στις προτιμήσεις μου θα έβαζα λίγο χαμηλότερα από την F1 και λίγο πιο ψηλά από το WRC το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ.**Οδήγηση χωρίς αύριο, μάχες σε απόσταση χιλιοστών και θέαμα, πολύ θέαμα... **:D
Μά η Φόρμουλα,δέν έχει από αυτά!!!
Tι προτιματε? WRC , F1 i Αλλο?