-
Opterie εχω δύο απορίες!
1:Γιατί έχει δύο μοχλούς ταχυτήτων?
2:Το χειρόφρενο βολεύει τόσο χαμηλά? -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
1:Γιατί έχει δύο μοχλούς ταχυτήτων?Ο ένας (ο τοποθετημένος ψηλότερα) είναι σειριακός, ενώ ο άλλος είναι 8τάχυτος.
2:Το χειρόφρενο βολεύει τόσο χαμηλά?
Το χειρόφρενο δεν το αγόρασα. Το κάθισμα της φωτογραφίας έχει μια περίεργη βάση που ανυψώνει το κάθισμα λίγο. Δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά εμένα το κάθισμα είναι ελαφρώς χαμηλότερα και αν είχα χειρόφρενο, επειδή ξέρω που θα κούμπωνε, ναι, θα βόλευε εκεί.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Σε κάποια στιγμή δείχνει τα πόδια του Ρέρλ σε κατι μαγικό. Να αλλάζει θέσεις από συμπλέκτη-φρένο σε φρένο (με το αριστερό)-γκάζι, μετά να ξαναγυρνάει το αριστερό στον συμπλέκτη να κατεβάζει (και με διπλοσυμπλεκτιές μάλιστα, αφού στο Audi δεν μπαίνανε με τίποτα) και συγχρόνως να γυρνάει το δεξί σε μύτη-τακούνι και ξανά γκάζί και ξανά καπάκι φρένο με το αριστερό.
Σίγουρα δεν είμαι ο Roerl, αλλά αν σου είναι εύκολο να κατεβάσεις ένα video 17MB με footwork από εμένα με στο GTR, ίσως και να αλλάξεις γνώμη για την εικονική οδήγηση
Μύτη-τακούνι με έμαθαν τα sims. Τελικά το εφαρμόζω και στο αυτοκίνητό μου και...πιάνει, οπότε δεν μπορεί, κάτι καλό πρέπει να αποκομίζεις τελικά
Να και το video: http://www.ctd-racing.com/~guest/themis_oscher_lambo.mpg
Σημείωση: στο video αυτό οδηγώ με το cockpit που έχω σε φωτογραφία στο ακριβώς προηγούμενο post μου
Μόλις κατέβασα το video!
Απορίες:
α)Που χρησιμεύει η μύτι-τακούνι?
β)το GTR δεν είπες ότι κυκλοφορεί τέλη Φεβρουαρίου? Πως το videο είναι από GTR? -
Χε,χε ... ωραία η καλτσούλα (πλάκα κάνω!)
Αλήθεια, πως σε βολεύει; -
Ευχαριστούμε Θέμη για τα πολύ πληροφοριακά σου post!
Αν και θυμόμουν το setup σου, δεν είχα πάρει χαμπάρι την τρέλα με τα net-enabled simulators, online tournaments και όλα αυτά τα ωραία.
Περιττό να πω ότι έχω ψηθεί να αγοράσω τιμονιέρα, παρ'όλο που παλαιότερα τις σνόμπαρα, από αρκετά εώς πολύ
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για να κάνω και λίγο πλάκα να πω ότι πριν λίγο καιρό βλέπαμε με παρέα από το φόρουμ κάποια DVD με αγώνες από ράλλυ. Σε κάποια στιγμή δείχνει τα πόδια του Ρέρλ σε κατι μαγικό. Να αλλάζει θέσεις από συμπλέκτη-φρένο σε φρένο (με το αριστερό)-γκάζι, μετά να ξαναγυρνάει το αριστερό στον συμπλέκτη να κατεβάζει (και με διπλοσυμπλεκτιές μάλιστα, αφού στο Audi δεν μπαίνανε με τίποτα) και συγχρόνως να γυρνάει το δεξί σε μύτη-τακούνι και ξανά γκάζί και ξανά καπάκι φρένο με το αριστερό. Όλα αυτά σε.....2 δευτ περίπου χωρίς να υπερβάλλω. .
Αν θυμάμαι καλά ήταν από το 'The Evolution of Rallying' του Helmut Deimel - από τα ωραιότερα αφιερώματα σε ράλλυ που έχουν κυκλοφορήσει σε DVD.
Ρε παιδιά ξέρετε αν κυκλοφορεί κανένα τέτοιο βιντεάκι (ή και ολόκληρο αφιέρωμα) στο Ίντερνετ ή στο DC++?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σε κάποια στιγμή δείχνει τα πόδια του Ρέρλ σε κατι μαγικό. Να αλλάζει θέσεις από συμπλέκτη-φρένο σε φρένο (με το αριστερό)-γκάζι, μετά να ξαναγυρνάει το αριστερό στον συμπλέκτη να κατεβάζει (και με διπλοσυμπλεκτιές μάλιστα, αφού στο Audi δεν μπαίνανε με τίποτα) και συγχρόνως να γυρνάει το δεξί σε μύτη-τακούνι και ξανά γκάζί και ξανά καπάκι φρένο με το αριστερό.
Σίγουρα δεν είμαι ο Roerl, αλλά αν σου είναι εύκολο να κατεβάσεις ένα video 17MB με footwork από εμένα με στο GTR, ίσως και να αλλάξεις γνώμη για την εικονική οδήγηση
Μύτη-τακούνι με έμαθαν τα sims. Τελικά το εφαρμόζω και στο αυτοκίνητό μου και...πιάνει, οπότε δεν μπορεί, κάτι καλό πρέπει να αποκομίζεις τελικά
Να και το video: http://www.ctd-racing.com/~guest/themis_oscher_lambo.mpg
Σημείωση: στο video αυτό οδηγώ με το cockpit που έχω σε φωτογραφία στο ακριβώς προηγούμενο post μου
Μόλις κατέβασα το video!
Απορίες:
α)Που χρησιμεύει η μύτι-τακούνι?
β)το GTR δεν είπες ότι κυκλοφορεί τέλη Φεβρουαρίου? Πως το videο είναι από GTR?η μυτη τακουνι χρησιμευει στο οτι οταν φρεναρουμε (με το τακουνι) κραταμε τις στροφες του κινητηρα ψηλα πατωντας γκαζι (με τη μυτη) και να κατεβαζουμε σχεση πατωντας συμπλεκτη με το αριστερο
-
Για να τρεξουν καλα τα παιχνιδια σημερα πρεπει να εχεις γερους υπολογιστες.
Τα 512ΜΒ μνημης φαινονται λιγα.Με 1GB ειναι πλεον must για να παιξεις καλα καποιο παιχνιδι με ολες τις δυνατοτητες του
Μην ξεχασω την καρτα γραφικων (κοστος πανω απο 300 Ευρω) -
Kai stis consoles yparxoun kapia a3ioprosekta sims..opos GOTHAM RACING PROJECT 2,RALLISPORT CHALLENGE 2(XBOX)
GRAN TURISMO 3,GRAN TURISMO 4(E-E-ERXETEEE!!!),WRC4 -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
β)το GTR δεν είπες ότι κυκλοφορεί τέλη Φεβρουαρίου? Πως το videο είναι από GTR?Δε διάβασες όλο το post μου στην προηγούμενη σελίδα, μάλλον
Ήμουν beta tester για το GTR. Βοήθησα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, οπότε όπως καταλαβαίνεις το έχω πολύ πριν βγει στην αγορά
-
Ο χρήστης Dimitris Mpistiolis έγραψε:
Kai stis consoles yparxoun kapia a3ioprosekta sims..opos GOTHAM RACING PROJECT 2,RALLISPORT CHALLENGE 2(XBOX)
GRAN TURISMO 3,GRAN TURISMO 4(E-E-ERXETEEE!!!),WRC4Αξιοπρόσεκτα παιχνίδια, ναι.
Αξιοπρόσεκτα sims, όχι. -
Έχεις δίκιο αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν τις γνώσεις για να στήσουν σωστά ένα αυτοκίνητο με τις τόσες πολλές λεπτομέρειες που έχουν τα sims που ανάφερες και πολύ περισσότερο δεν έχουν και την όρεξη.
Αλώστε έχω διαβάσει συνέντευξη της ομάδας που έχει κάνει τα colin mcrae ότι θα μπορούσαν να το κάνουν υπερρεαλιστικό αλλά το 90% δεν θα μπορούσε να το « παίξει «.Και για τα GRAN TURISMO θα διαφωνήσω το ότι δεν είναι sims -
Ο χρήστης Dimitris Mpistiolis έγραψε:
Έχεις δίκιο αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν τις γνώσεις για να στήσουν σωστά ένα αυτοκίνητο με τις τόσες πολλές λεπτομέρειες που έχουν τα sims που ανάφερες και πολύ περισσότερο δεν έχουν και την όρεξη.Σωστά, παρόλα αυτά αυτό που λες δεν αναιρεί αυτό που λέω εγώ. Εξάλλου, όπως ήδη ανέφερα, το GPL ήταν εμπορική αποτυχία λόγω δυσκολίας. Πάντως, δεν είναι το στήσιμο το πρόβλημα. Αν βαριέσαι να το ψάξεις, υπάρχουν έτοιμα setups στο internet.
Αλώστε έχω διαβάσει συνέντευξη της ομάδας που έχει κάνει τα colin mcrae ότι θα μπορούσαν να το κάνουν υπερρεαλιστικό αλλά το 90% δεν θα μπορούσε να το « παίξει «.
Πολύ σωστό. Τα περισσότερα καλά sims δεν μπορεί να τα παίξει ο πολύς κόσμος. Ευτυχώς οι νέοι τίτλοι όπως το GTR έχουν από arcade μέχρι simulation modes τα οποία είναι κατάλληλα για κάθε επίπεδο και γούστο.
Και για τα GRAN TURISMO θα διαφωνήσω το ότι δεν είναι sims
Κοίτα, το Gran Turismo σαφώς και λαμβάνει υπόψη του τους νόμους της φυσικής μέχρι ένα σημείο, δεν είπα ότι είναι για τα μπάζα. Αλλά το έχουν κάνει όσο ρεαλιστικό μπορούσαν για να μπορεί να το παίξει το κάθε παιδί με το joystick του PS2. Πρέπει να ακολουθήσεις αγωνιστική γραμμή, πρέπει να καταλαβαίνεις τι θα πει μεταφορά φορτίου και πρέπει να γνωρίζεις τα βασικά για να το πας καλά. Αλλά μέχρι εκεί. Simulator ΔΕΝ είναι, τουλάχιστον με τα κριτήρια που θεωρώ εγώ (και όχι μόνο εγώ) κάποιο game ως sim. Όταν παίρνω αυτοκίνητο Le Mans στη Laguna Seca και καβαλάω με 230+ τα κερμπς κόβοντας και από το χώμα λίγο δρόμο, χωρίς το αυτοκίνητο να χάνει το ground effect και να μην κάνει τσικ, τότε αυτό ΔΕΝ είναι simulation.
Κανένα παιχνίδι φυσικά δεν είναι τέλειο ακόμα, αλλά από τα ψεγάδια του καθενός καταλαβαίνεις πιο ανήκει στη μία κατηγορία και ποιο στην άλλη
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αλώστε έχω διαβάσει συνέντευξη της ομάδας που έχει κάνει τα colin mcrae ότι θα μπορούσαν να το κάνουν υπερρεαλιστικό αλλά το 90% δεν θα μπορούσε να το « παίξει «.
Πολύ σωστό. Τα περισσότερα καλά sims δεν μπορεί να τα παίξει ο πολύς κόσμος. Ευτυχώς οι νέοι τίτλοι όπως το GTR έχουν από arcade μέχρι simulation modes τα οποία είναι κατάλληλα για κάθε επίπεδο και γούστο.
Σ'αυτό συμφωνώ και εγώ! Είχα περάσει ατελείωτες ώρες στο colin mcrae 2-3-4 και είχα φτάσει σε πάρα πολύ καλό επίπεδο (τουλάχιστον από τους γνωστούς μου δεν με κέρδιζε κανείς) και όταν έπαιξα richard burns τις πρώτες 2-3 μέρες δεν μπορούσα καν να στρίψω! Όταν όμως το έμαθα η ικανοποίηση ήταν μεγάλη! Περιττό να σου πω ότι κάποιος λιγότερο κ@.λομένος θα τα είχα παρατήσει από την δεύτερη μέρα!
-
Σε ολα αυτα που εγραψε ο 'συναγωνιζομενος' Οπτεριος, να προσ8εσω δυο,τρια ακομη πραγματα.
Η αρχικη ερωτηση ηταν αν βοηθανε οι εξωμοιωτες να βελτιωθουμε στην οδηγηση. Φυσικα η απαντηση ειναι απολυτα ναι. Αλλα για να βελτιωθουμε χρειαζεται προσπαθεια δικια μας.
Dimitris Mpistiolis έγραψε:
Έχεις δίκιο αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν τις γνώσεις για να στήσουν σωστά ένα αυτοκίνητο με τις τόσες πολλές λεπτομέρειες που έχουν τα sims που ανάφερες και πολύ περισσότερο δεν έχουν και την όρεξη.Ετσι ακριβως, ειναι. Οσο αφηνουμε τους πραγματικους εξωμοιωτες για να ασχοληθουμε με games επειδη ειναι ευκολα και μας αφηνουν να κανουμε drift φυσικο ειναι να μην μαθαινουμε τιποτα. Ο φιλος kid ρωταει τι ειναι το μυτι τακουνι, (και πολυ καλα κανει κανεις δεν γενηθηκε ξεροντας τα παντα), να λοιπον ενα απο τα πραγματα που σου μαθαινει ενα καλο σιμ. αυτο και αλλα οπως το στησιμο, το slip angle, το πως δουλευει η αεροδυναμικη, το διαφορικο κλπ κλπ... και βεβαια η γραμμες, το πως φρεναρουμε, πως προσπερναμε στην πιστα και αλλα πολυ πιο χρησιμα.
Μενω στην Ιταλια και εχω μια εταιρεια που παραγει εφαρμογες multimedia. Το γεγονος οτι ο Andrea de Adamich που εχει την μεγαλυτερη scuola guida sicura στην ιταλια, μας εμπιστευτηκε για να φτιαξουμε το πρωτο πρωτα8λημα ασφαλους οδηγησεις στο δικτυο χρησιμοποιωντας εναν μινι εξωμοιωτη, με μεγαλους χορηγους και υπο την αιγιδα του υπουργειου συγκοινωνιων της ιταλιας, με σκοπο την πληροφορηση των νεων, γυρω απο την συμπεριφορα των οχηματων... εεε... κατι σημαινει για την ποιοτητα των εξωμοιωτων...
(ελαφρο spam http://www.cgs2005.it )κλεινω με δυο λογια για το GranTurismo... Αν εχετε τιμονι (οχι pad), προσπαθηστε να στριψετε ολο το τιμονι για να βγαλετε υποστροφη... θα δειτε οτι 'μαγικα' οι τροχοι στριβουν λιγοτερο απο οσο τους λετε... τοσο οσο να μην ξεπερασουν το οριο προσφυσης των μπροστινων τροχων... μια μικρη βοηθεια για να μπορεις να στριβεις κομματια με οτι ταχυτητα και αν ερχεσαι. Αλλωστε η κλασικη ατακα των παιχτων ειναι παντα:'σιγα η φερραρι να μην μπορει να στριψει με 200 σε αυτη τη στροφη'... λες και η φυσικη δεν ειναι ιδια για την φερραρι η οποιοδηποτε αυτοκινητο...
Μπορει το 4 να εχει καλυτερεψει παντως...Για τωρα αυτα και ειμαι στην διαθεση σας
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Το γεγονος οτι ο Andrea de Adamich που εχει την μεγαλυτερη scuola guida sicura στην ιταλια, μας εμπιστευτηκε για να φτιαξουμε το πρωτο πρωτα8λημα ασφαλους οδηγησεις στο δικτυο χρησιμοποιωντας εναν μινι εξωμοιωτη, με μεγαλους χορηγους και υπο την αιγιδα του υπουργειου συγκοινωνιων της ιταλιας, με σκοπο την πληροφορηση των νεων, γυρω απο την συμπεριφορα των οχηματων... εεε... κατι σημαινει για την ποιοτητα των εξωμοιωτων...Good point
-
Και μερικά links:
http://www.gtr-game.com
http://www.nkzone.com
http://www.liveforspeed.net
http://www.rfactor.net/Προς το παρόν, αν θέλετε να ασχοληθείτε με λίγα και καλά, τότε αρχίστε από τα παραπάνω [/url]
-
Θέμη όλα καλά ρε συ? Βλέπω διαφωτίζεις το κοινό με πολλά πληροφοριακά καλούδια. Θα μείνω στην άριστη περιγραφή των sims που προανέφερες. Ως μεταπτυχιακός και πλέον με άλλες προοπτικές (βλέπε καινούριο αμάξι+μοντελισμός = λεφτά για νέα κάρτα γραφικών/ επεφεργαστή δεν υπάρχουν κτλ κτλ) δεν έχω πια το χρόνο να ρίχνω ένα πλήρη αγώνα στο GPL κάθε μέρα (ναι το έκανα και αυτό) και ξέρεις τι σημαίνουν 15 Nurburgring γύροι χωρίς save game χωρίς περιθώριο λάθους και χωρίς spin κυνηγώντας Clark και σια.
Ανατρίχιασα στην περιγραφή του GPL και δε μετανιώνω ποτέ για τα μερόνυχτα που ξόδευα 3-4 χρόνια.
Όχι ότι το έχω παρατήσει το GPL. Βρίσκεται εκεί περήφανο με όλες τις πίστες που θέλω μέσα, με όλες τις παραλλαγές μονοθεσίων του 67 και 65 αλλά κακά τα ψέματα, κάπως αραχνιασμένο.
Η τέχνη πάντως δεν ξεχνιέται. Χριστούγεννα χτύπησα ένα 28γυρο Spa με Cooper και έπεσα στον αγώνα στα 3.19.χχχ. Και με έπιασα (τελικά) να βγάζω τον αγώνα χωρίς καν ένα Pause..
Keep racing! (ωραίο το custom setup που έχεις) Παρε και ένα κραδασμικό σύστημα από το C4 να σου κουνάει το κάθισμα όταν περνάς από τα χαλίκια
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Keep racing! (ωραίο το custom setup που έχεις) Παρε και ένα κραδασμικό σύστημα από το C4 να σου κουνάει το κάθισμα όταν περνάς από τα χαλίκιαΠώς δεν το σκέφτηκα νωρίτερα;;
-
Όσο αφορά το Gran Tourismo 4 θα είναι μακρααάν πιο ρεαλιστικό σε επίπεδα συμπεριφοράς των αυτοκινήτων από το 3. Μάλιστα έχουν ήδη βγάλει ειδικό τιμόνι για αυτό με περιστροφή 900 μοιρών! Πολύ reviewers αναφέρουν ότι πια το παιχνίδι είναι πολύ πιο δύσκολο εξαιτίας του νέου μοντέλου προσωμοίωσης που του έχουν εφαρμόσει οι προγραμματιστές.
«Εικονική» και πραγματική οδήγηση.