-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάντως αν εγώ είχα πάει στρατό στα 18 μάλλον θα τα είχα παίξει. Τώρα, στα 24, μετά από σπουδές, δουλειά κλπ μπορώ με ευκολία να καταλάβω το γελοίον του πράγματος.
Εγώ πάλι, ακόμα και στα 25 που πήγα, δυσκολεύτηκα να το καταλάβω, και ακόμα περισσότερο να το δεχθώ, το γελοίο και το παράλογο. Και ειδικά το παράλογο. Τέσπα.
Ειδικά εάν έχεις κανένα 18άχρονο λοχία να σου πρήζει τα συκώτια.
Οι 19άχρονοι κελευστές (το αντίστοιχο του λοχία) που γνώρισα και ήταν από τη σχολή υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ) και όχι 5ετίας, ήταν οι περισσότεροι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ παιδιά. Οι 5ετίας, σε ένα μεγάλο ποσοστό, τσογλάνια αδιόρθωτα, αλλά ανάμεσά τους ευτυχώς ξεχώριζαν κάποιοι σωστοί άνθρωποι.
Oι περισσοτεροι κελευστες ηταν κομπλεξικοι και τσογλανια. Ηταν ενας κελευστης 25-26 ετων και το επαιζε μαγκας και μας φωναζε ,αλλα και καποιες φορες εβριζε. Εχει πλακα να βλεπεις ενα τυπα 1.60 να το παιζει μαγκας. Παντως το κολπο ειναι να μην τους δινεις σημασια και να μην ακους οτι και αν λενε.
Δεν μίλησα γι' αυτούς. Για πιτσιρικάδες που έχουν βγει από ΣΜΥΝ μίλησα.
Εμενα ολες μου οι σκεψεις κινουνται γυρω απο την λουφα. Προσπαθω συνεχεια να λουφαρω και να μην κανω τιποτα ειτε πηγαινοντας στο θεραπευτηριο υποκρινομενος τον αρρωστο ,ειτε φευγοντας απο τις αγγαρειες(συνηθως οι βλακες επικελευστες,σημαιοφοροι δεν παιρνουν ονοματα και ετσι την κοπαναω χωρις να με καταλαβει κανεις. Μονοι οι ναυτες μπορουν να με καρφωσουν ,αλλα φυσικα δεν τολμουν να το κανουν)
Λόγω του bold... ------>
Aν ήμουν κληρούχας σου, δεν θα σε κάρφωνα, αλλά από μένα θα το 'βρισκες, και ΠΑΝΤΑ υπάρχει τρόποςΤα παιδάκια πού ήταν κάθε μέρα θεραπευτήριο, κυκλοφορούσαν με αθλητικά γιατί τα ημιάρβυλα 'τους πλήγιαζαν τα πόδια' (σιγά καμάρι μου, μη λιώσεις... ), λουφάριζαν από τις αγγαρείες (γιατί φυσικά οι άλλοι ναύτες είναι ΜΑΛΑΚΕΣ να τρώνε σκατό στη μάπα ΚΑΙ γι' αυτόν που λουφάρει), κάνανε χαβαλέ στην παρέλαση και τα ξανακάναμε ξανά και ξανά (δε γουστάρω κανένα παιδάκι που βαριέται να χαραμίζει τον ελεύθερο χρόνο ΜΟΥ), τα στρίμωχνα στις γωνίες όταν δεν έβλεπε κανείς. Κάποιοι κατάλαβαν με το καλό, κάποιοι με το κακό
Στο θεραπευτηριο καπνιζουν και κανουν οτι γουσταρουν. Με αθλητικα κυκοφορουν πλεον παρα πολλοι ναυτες. Ακομα και μια μικρη πληγη να εχεις στο δαχτυλο μπορεις να παρεις αδεια για να φορας αθλητικα παππουτσια
Το ξερω οτι ειμαι προκλητικος με αυτα που αναφερω ,αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Και ο πατερας μου υπηρετησε πανω απο 20 μηνες. Οι καιροι εχουν αλλαξει ομως.
Υπαρχει παντως πολυ χαβαλες. Συνηθως κανουμε πως παιρνουμε το Βαγγελη Μειμαρακη τηλεφωνο. ''Ελα Βαγγελακη δωσε μου 60 μερες αδεια'' ''Βαγγελη φερε το ελικοπτερο να με παει σπιτι'' κ.τ.λ
Στο ναυτικο υπαρχουν τα μεγαλα βισματα και τα μικροτερα. Εγω ανηκω στα μικροτερα και περναω πολυ καλα. Φυσικα μπορειτε να φανταστειτε πως περνανε τα μεγαλα βισματα. Εγω απλα σας λεω οτι τα μεγαλα βισματα δεν κατεβαινουν καν στις κλησεις και κανουν οτι μα οτι γουσταρουν
-
Σίγουρα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, και για την ελεεινή αυτή κατάσταση ευθύνονται οι ηγεσίες, υπηρεσιακή και πολιτική.
Αλλά αυτό δεν απαλλάσει τον καθένα μας από την ευθύνη. Ευθύνη του κάθε κληρούχα σου, καλέ μου ρεντ άρμυ, είναι να σε δώσει στεγνά και να υποστείς τη σχετική ευθυγράμμιση, για να στρώσεις.
Λυπάμαι ειλικρινά που σου γίνομαι δυσάρεστος (άλλωστε δεν σε γνωρίζω και δεν μπορώ να έχω προσωπικά μαζί σου), αλλά όσο αναπνέω θα αγωνίζομαι για την εκρίζωση από τον τόπο μας των οθωμανικών συμπεριφορών.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Σίγουρα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, και για την ελεεινή αυτή κατάσταση ευθύνονται οι ηγεσίες, υπηρεσιακή και πολιτική.Αλλά αυτό δεν απαλλάσει τον καθένα μας από την ευθύνη. Ευθύνη του κάθε κληρούχα σου, καλέ μου ρεντ άρμυ, είναι να σε δώσει στεγνά και να υποστείς τη σχετική ευθυγράμμιση, για να στρώσεις.
Λυπάμαι ειλικρινά που σου γίνομαι δυσάρεστος (άλλωστε δεν σε γνωρίζω και δεν μπορώ να έχω προσωπικά μαζί σου), αλλά όσο αναπνέω θα αγωνίζομαι για την εκρίζωση από τον τόπο μας των οθωμανικών συμπεριφορών.
Δεν μου γινεσαι καθολου δυσαρεστος. Συνεχισε να αγωνιζεσαι για την εκριζωση των οθωμανικων συμπεριφορων. Αν πετυχεις κατι σε αυτο τον αιωνα ειδοποιησε με....
Ευθυνη του καθε κληρουχα ειναι να με ''δινει στεγα'' οπως και ευθυνη του στρατου ειναι να με κανει μαχιμο ναυτη. Επειδη ομως ειμαστε στην Ελλαδα και ο καθενας κανει οτι του γουσταρει,θα κανω και εγω οτι μου γουσταρει.
-
Αντε παω να κοιμηθω ,γιατι πρεπει να σηκωθω 5:30 το πρωι για να παω στο Κ.Ε Παλασκας
Ελπιζω να εχω και αυριο εξοδο. Αν οχι αυριο τοτε μεθαυριο. Αντε γιατι πολυ αερα πηραν οι κελευστες και ολοι εκει μεσα. Αντε μην τα παρω και κανω κανα τηλεφωνημα στον Βαγγελακη και τους στειλει ολους στα υποβρυχια -
ΠΡΕΠΕΙ να σηκωθείς;:ysterical:
Πως επέτρεψες κάτι τέτοιο στον εαυτό σου; -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Στο ναυτικο υπαρχουν τα μεγαλα βισματα και τα μικροτερα. Εγω ανηκω στα μικροτερα και περναω πολυ καλα. Φυσικα μπορειτε να φανταστειτε πως περνανε τα μεγαλα βισματα. Εγω απλα σας λεω οτι τα μεγαλα βισματα δεν κατεβαινουν καν στις κλησεις και κανουν οτι μα οτι γουσταρουνΕγώ όταν ήμουν στο στρατό (κέντρο) έβγαζα τις υπηρεσίες του λόχου. Έπεφταν τηλέφωνα από στρατηγούς στο λοχαγό αλλά πάντοτε μετά το τηλέφωνο μου έλεγε 'πρόσεχε να κάνουν ΟΛΟΙ τις ΙΔΙΕΣ υπηρεσίες'. Ο στρατηγός πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει αν είναι καλά ο ανηψιός και να τον προσέχουμε. Δεν έδωσε διαταγή να τον λουφάρουμε.
Όλοι στην εκπαίδευση περνούσαν σχεδόν το ίδιο. Οι μόνο που λούφαραν κανονικά ήταν οι ελάχιστοι που έκαναν κάποια δουλειά π.χ. διακοσμητής στη νέα αίθουσα. Κι αυτοί δεν ήταν οι γιοί των στρατηγών, φοβόντουσαν τη δημοσιότητα.
-
red_army7, το να λουφάρεις καλό είναι....το να χώνεις τις σειρές σου είναι μεγάλη μαλακία! Νταξ στο Ναυτικό παίζει να μην στην λένε γιατί θα φοβούντε μην έχεις κανένα βύσμα, φλωριές! έπρεπε να τα κάνεις αυτά στο Στρατό.....και να κοιμόσουνα σε πάνω κρεβάτι.....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
red_army7, το να λουφάρεις καλό είναι....το να χώνεις τις σειρές σου είναι μεγάλη μαλακία! Νταξ στο Ναυτικό παίζει να μην στην λένε γιατί θα φοβούντε μην έχεις κανένα βύσμα, φλωριές! έπρεπε να τα κάνεις αυτά στο Στρατό.....και να κοιμόσουνα σε πάνω κρεβάτι.....Πυροφανια καθε βραδυ.Ονειρο.
-
red_army πού μετατίθεσαι? καλώς ήρθες στον όμορφο-αλλά εκτός λογικής-κόσμο του Ναυτικού, enjoy!
-
Βασικά DAP νταξ σαν νέο δεν με πείραξε κανείς, και με την σειρά δεν πείραξα ούτε άφησα σειρές μου να πειράξουν νέο, αλλά να βρίσκονται κάτι λινάτσες που χώνανε τους υπόλοιπους και καλά με την μαγκιά.....τους έκραζα άσχημα, 1-2 κάτι παλιοί τους είχαν πετάξει απο το πάνω κρεβάτι κάτω....μαλακία αυτό που κάνανε, αλλά όταν το παίζεις μάγκας πρέπει να σκέφταισε ότι υπάρχουν και τύποι που θα έπρεπε να είναι στο ΨΝΑ και να φυλάγεσαι!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οι ΕΠΟΠ γιατί υποβαθμίζουν τη θητεία μας;
Επειδή κάνουν χαζομάρες. Είτε τρέχουν τους οπλίτες χωρίς λόγο (αν και με τους έφεδρους Λχίες μετά από τα ΛΥΒ τα βρήκαν λίγο σκούρα γιατί είναι ανώτεροι σε βαθμό, τουλάχιστον μέχρι να περάσει ο καιρός και να πάρουν προαγωγή και οι ΕΠ.ΟΠ. Δνείς*) είτε επειδή κάνουν οι ίδιοι βλακείες, τρέχουν όλοι μαζί κάτω από τις διαταγές των ανωτέρων. Ειλικρινά, όσο ήμουν στην παραμεθόριο (όπου ήταν αρκετοί οι ΕΠ.ΟΠ), οι μόνιμοι περισσότερο μας έτρεχαν για τις δικές του βλακείες παρά για τις δικές μας.
.Οι ΕΠΟΠ στρτες δεν μπορούν να τρέξουν έφεδρο. Ένας ΕΠΟΠ Δνέας ως ένα βαθμό ναι. Φυσικά παίζουν ρόλο και τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει ο διοικητής.
19χρονος ΕΠΟΠ με 19χρονο έφεδρο, με καταγωγή από κάποιο απομακρυσμένο χωριό και οι 2 και ας πούμε απόφοιτοι ΤΕΕ, μπορεί να έχουν την ίδια χαζομάρα. Εγώ μόνο 19χρονα παιδάκια είδα να μαλώνουν με ΕΠΟΠ. Και με αρκετούς ΕΠΟΠ που γνώρισα και συνεργάστηκα είχα τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο καθένας κάνει μια δουλειά και είναι χρήσιμος κάπου. Απλά παλαιότερα έβριζαν τους ΕΠΥ και ΕΜΘ, τώρα βρίζουν τους ΕΠΟΠ. Τον τελευταίο τροχό της αμάξης δηλαδή. Το εύκολο θύμα (πέρα από τον φαντάρο). -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
1-2 κάτι παλιοί τους είχαν πετάξει απο το πάνω κρεβάτι κάτω....Mιλάς για το περιβόητο 'ΩΠΑ' (από την επιφώνηση '1-2-3-ώπα'), προσφιλής τακτική σοφρωνισμού, πλάκας ή καψωνιού από κάφρους.
Υπάρχουν πολλά είδη της εν λόγω δραστηριότητας:
-
Απλό 'ΩΠΑ', κατά το οποίο ο φαντάρος πέφτει από το κάτω κρεβάτι, μαζί με το στρώμα του, αλλά με μέτρα ασφαλειας (ένα στρώμα στο δάπεδο)
-
Στεγνό 'ΩΠΑ'. Όπως το παραπάνω, αλλά χωρίς τα μέτρα ασφαλειας...
-
Ενισχυμένο 'ΩΠΑ'. Βλ. 1, αλλά από το πάνω κρεβάτι...
-
Υπερενισχυμένο 'ΩΠΑ'. Δεν το περιγράφω, πονάει... Μπορείτε εύκολα να το καταλάβετε όμως...
Υπάρχει και άλλη μια δημοφιλης εκδοχή του 'ΩΠΑ', το λεγόμενο 'σάντουιτς'. Προτιμάται σε περιπτώσεις όπου το κρεβάτι του υποψήφιου θύματος είναι κολλητά σε τοίχο. Κατά τη διάρκεια της πράξης αυτής, ο παθών συνάπτει στενή επαφή με τον τοίχο, παρέα με το στρώμα του. Χωρίζεται σε μονό, διπλό και τριπλό, ανάλογα με το πόσες φορές επαναλαμβάνεται η κίνηση (επανάληψη μητηρ μαθήσεως )
Πηγή: armypedia ΤΜ
Όπως βλέπεις πατέρα, το πυροφάνι είναι πια ξεπερασμένο!
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όπως βλέπεις πατέρα, το πυροφάνι είναι πια ξεπερασμένο!
Αμ το'δα,το'δα.
Εξελισσεται ο κοσμος ,εξελισσεται και ο στρατος,εξελισσονται και οι τσαχπινιες -
Στο ναυτικό, στα καράβια δηλαδή, το βράδυ που κοιμάσαι, 'βρέχει'. Εν ολίγοις, τρως μπουγέλο.
- Στην καλύτερη, το μπουγέλο είναι νερό.
- Στην ενδιάμεση, είναι νερό με λάδια μηχανής.
- Σε αρκετά χειρότερη περίπτωση, νερά από τη σεντίνα.
- Στην χειρότερη όλων, 'υγρά' από την φραγμένη τουαλέτα που υπάρχει σε κάθε καράβι που θέλει να σέβεται τον εαυτό του.
Εγώ έφτασα μέχρι την τρίτη διαβάθμιση
(για επίθεση με δίσκο σερβιρίσματος και κλωτσιά στα μούτρα -μπροστά σε 10 κληρούχες του- 'παλιού' ναύτη που πήγε ύπουλα να μου ξηλώσει κωλότσεπη παντελονιού μέσα στην τραπεζαρία )
Μπορεί να 'έβρεξε' το βράδυ και να φύλαξα σκοπιά στην κλίμακα 4-8 το πρωί, βρεγμένος και άυπνος με -5 βαθμούς και το χιόνι στρωμένο στο καράβι, μπορεί να τσίμπησα ένα 39άρι πυρετό, αλλά δε με ξαναπείραξε κανείς -
Το 4 σε ποιά περίπτωση 'προβλέπεται';
-
ΣΤ 96 AEΡΟΠΟΡΙΑ......20 ΜΗΝΟ!!!
Φανταστείτε ότι διέκοψα την αναβολή για να παρουσιατώ αν και είχα ακόμη 3 χρόνια περιθώριο......
Επιλέον είχα ήδη πολύ καλή εργασία πριν τη θητεία που με κανέναν λόγο δεν ήθελα να την διακόψω , αλλά αναγκάστικα με το σκεπτικό να ξεμπερδέψω όσο γίνεται νωρίτερα...Είχα ήδη βλέπετε 26 χρόνια γεμάτα μέχρι τον Μάιο του 96
Απολογισμός...
1000 + ώρες σκοπιά ( έχω φυλάξει κάθε τύπο σχεδόν ελληνικού αεροσκάφους και όχι μόνο.. ) , οι περισσότερες βέβαια νύχτα....προς το τέλος ήρθανε οι σκυλλάδες και αράξαμε!!!( Να μην πώ βέβαια εδώ τι είδαν τα μάτια μου όλες αυτές τις ώρες στην σκοπία ε?? ...και βέβαια δεν με πήρε ποτέ ο ύπνος!!! ειλικρινά αυτό δεν ξέρω πως το κατάφερα τελικά.... )
Πολλές υπηρεσίες,ειδικά όσο ήμουν νέος...
Ανέλαβα αρκετά υπέυθυνο πόστο( ελέω προσόντων ) ,ουσιαστικά εκτελούσα χρέη ανθυπασπιστή μονιμά....Είχα αρκετά ισχυρό βύσμα , που δεν χρειάστηκε να επέμβη ιδιαίτερα , πήρα πολλές εμπειρίες και έκανα σημαντικές γνωριμίες...
Είδα μέσα στην Αεροπορία άτομα μόνιμους πραγματικά διαμάντια , μερικοί απο αυτούς ήταν χειριστές αεροσκαφών αλλά και μηχανικοί εδάφους,οπλουργοί.
Αξέχαση θα μου μείνει η εμπειρία της γνωριμίας με μερικά παληκάρια χειριστές στα FANTOM F4-E που δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας υπηρετώντας την πατρίδα....
Οι γραμμές αυτές είναι και ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που γνώρισα και χάθηκαν κάπου στο Αιγαίο.....Τελικά βέβαια στην μνήμη μένουν μετά απο τόσο καιρό μόνο τα καλά ότι και να έχεις περάσει και αν κάποιος με ρωτούσε αν θα ξαναπήγαινα τώρα πάλι θα του απαντούσα θετικά , αλλά ωποσδήποτε για όχι πάνω απο 6 μήνες!!!!
Νομίζω πως παραπάνω χρόνος θητείας είναι περιττός πλέον στις μέρες μας ....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μπορεί να 'έβρεξε' το βράδυ και να φύλαξα σκοπιά στην κλίμακα 4-8 το πρωί, βρεγμένος και άυπνος με -5 βαθμούς και το χιόνι στρωμένο στο καράβι, μπορεί να τσίμπησα ένα 39άρι πυρετό, αλλά δε με ξαναπείραξε κανείς
Πωπωωω.... αν ολα αυτα τα επαθες επειδη δεν σε πειραξαν, φαντάσου να σε πείραζαν κιόλας...
Αληθεια... τα λαδια μηχανης τι ιξωδες ειχαν?
-
ΣΤΟ ναυτικο τα 2/3 των κληρωτων δεν ξερουν να χαιρετουνε,να κρατανε οπλο,και να βαρανε προσοχη(με ποιο ποδι εννοω)
δεν μιλαω για τα μπουμπουκια που ειχα στην αεροπορια οπου στις προβες για την ορκωμοσια πηγαιναν με δεξι χερι δεξι ποδι στο βημα.
ανικανοι που λεω γιωταδες και τους εχω και στις δουλειες που εχω κανει.τους μυριζω τους λεκεδες ....κανετε μπαμ ρεεεεεεεεεε.
-
Δεν καταλαβα γιατι να νοιαστω για τους αλλους ναυτες? Φιλοι μου ειναι ή συγγενεις μου? Ρε εδω εχουν να κανουν με τον red_army7. Γενικα δεν γουσταρω και πολλες κουβεντες και γενικα αποφευγω συζητησεις,γιατι μου την δινει που ειμαι μεσα στο στρατοπαιδο ακομα και λιγες μερες.
Μπηκα στο Ναυτικο αν και δεν εχω σοβαρο βισμα. Επισης υπαρχουν και μερικα ατομα που δεν εχουν καν βισμα ,αλλα μπηκαν. Αυτοι ομως που εχουν βισμα πανε Αγια Παρασκευη κ.τ.λ και θα ειναι 1 μεσα και 8 εξω και θα παιρνουν και 1 εβδομαδα αγραφη αδεια κ.τ.λ
Εγω ειμαι ''ατυχος''. Παω σε ρυμουλκο στην Σαλαμινα οπου θα ειμαι 1 μεσα και 3 εξω.
Υ.Γ Δεν νομιζω οτι ο στρατος σε αλλαζει. Ακομα και στο πεζικο να ημουν ο ιδιος red_army7 θα παρεμενα.(δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο )
-
εγώ δλδ τι να πω που παρουσιάστηκα σήμερα στη ΣΜΥΝ και είναι και 1-1 και το παλεύουν για 1-2 απ'όσο άκουσα.. Απορώ γιατί ενώ έχουν 200+ δοκίμους, εμπλέκονται και οι ναύτες σε αγγαρείες. Κανονικά έπρεπε οι ναύτες να καλύπτουν τις πρωινές γραφειοκρατικές υπηρεσίες και σκοπιές και να φεύγουν 2.30 το μεσημέρι με το που έχουν τελειώσει τα σχολεία κι έχουν φάει τα μαθητούδια.
`Αντε να δούμε...
Θητεία? Ωχωχωχ...