-
Πτυχία καί διπλώματα χρειάζονται για να καταταγείς τώρα στόν στρατό;
Οι αγράμματοι δέν είναι δεκτοί;
Καλός φαντάρος dmitspan
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
1+σήμερα..κάτι τελευταίο, από εσώρουχα πόσα δίνουν? (κάλτσες, σώβρακα, φανέλες) γιατί νομίζω ότι έχω παραφουσκώσει την τσάντα μου. Πτυχία και διπλώματα να πάω επικυρωμένα αντίγραφα ή απλές φωτοτυπίες ?
Νομίζω 4 σώβρακα + 4 φανέλες. Προτείνω να ΜΗΝ τα φορέσεις. Είναι καινούρια, ποτέ πλυμμένα δηλαδή, και θα γεμίσεις χνούδια. Μην ξεχάσεις να πάρεις και πετσέτα, θα σας δώσουν μία σώματος και 2 προσώπου (πολύ μικρές) μόνο.
Καλή θητεία να έχεις, να είσαι απαρατήρητος - διαφανής - αόρατος αν μπορέσεις και να είσαι δυναμικός όσον αφορά αυτά που δικαιούσαι!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Για μέσα στο κέντρο δεν το συζητώ, αλλά απ'εξω δεν έχω ιδέα τι παίζει, δηλαδή υπαρχουν χωράφια , δρόμοι είναι τα αυτοκίνητα ασφαλή απο κλοπές ή πέφτει ψήρισμα?
το αυτοκινητο τι το θες στο κεντρο νεοσυλλεκτων?
Ναι, όντως! Πως αλλάξαν οι καιροί!
To 87 που πηγα μονο κανα δυο αυτοκινητα ειχα παρατηρησει, εκ των οποιων το ενα ηταν γιου υπουργου.
Ελεγε σε μια παρεα τις προαλλεσ ενας πιτισρικας πως περναγε και τι εκαν στο στρατο και μου ερχοτανε να του ριξω 10 μερες φυλακη.
Οχι οτι περασα ασχημα αλλα τουλαχιστον σεβομασταν το που ειμασταν το χωρο και τη δουλεια μας, ειχαμε μαλλια αλλα καλυμενα, βγαιναμε εξω αλλα διακριτικα, οθτε αξυριστοι κυκλοφορουσαμε ουτε χαναμε οπλα..
o tempola o moles
@krus
Δεν εχουμε μονο δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις εκτος αν εννοεις, 'κανε τη δουλεια σου μη δινεις δικαιωμα και μην αφηνεις να σε πατανε.'Αλλα αυτο ειναι και θεμα ανθρωπου και πως θα δεσει με τους υπαρχοντες στο κεντρο.
Παντως εγω πιστευω οτι στρατος και σπουδες ειναι απο τις πιο ξεγνοιαστες περιοδους.
-
διπλο
-
dmitspan Καλή θητεία να έχεις.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
o tempola o moles
???
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
o tempola o moles
???
Killer ο Χρήστος, όπως πάντα!!!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
1+σήμερα..κάτι τελευταίο, από εσώρουχα πόσα δίνουν? (κάλτσες, σώβρακα, φανέλες) γιατί νομίζω ότι έχω παραφουσκώσει την τσάντα μου. Πτυχία και διπλώματα να πάω επικυρωμένα αντίγραφα ή απλές φωτοτυπίες ?
ΠΑΝΤΕΕΕΕΕΕΣΣΣ... ΕΙ
Γεια σου ρε μουτσο... καλα ματσακονι και μην μασας. Καλες διακοπες -
Καλησπέρα. Έχουμε νέα από το μέτωπο, και δεν είναι καθόλου ευχάριστα... Από τον dmitspan συγκεκριμένα που τον γνωρίζω προσωπικά. Μου είπε ότι τους έχουν πεθάνει(άλλη έκφραση χρησιμοποίησε ο ίδιος, αλλά ντρέπομαι να τη γράψω.....) Πρώτη μέρα αφού τελείωσε η κατάταξη, τους είχανε για αγγαρείες μέχρι τις 02:30 το βράδυ.... Εχτές δεν τους πήγανε Πόρο, και σήμερα μου είπε ότι επειδή ήταν σειρά πάνω από 1300 άτομα, δε χωρέσανε όλοι στον Πόρο, και θα τους κρατήσουν μερικές διμοιρίες στο ΚΕΠΑΛ για προπαίδευση, και θα πάνε στον Πόρο τη μέρα της ορκωμοσίας. Και εδώ τους ξεσκίζουν........... Τι να πω... Εγώ πριν από 2,5 χρόνια που πήγα δεν ήταν τόσο άσχημα στο ναυτικό για τους νεοσύλλεκτους..........
-
καλή θητεία στο ναυτάκι και καλά μπανάκια
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
δε χωρέσανε όλοι στον Πόρο, και θα τους κρατήσουν μερικές διμοιρίες στο ΚΕΠΑΛ για προπαίδευση, και θα πάνε στον Πόρο τη μέρα της ορκωμοσίας.Αυτοί που θα πάνε στον Πόρο πάντως θα περάσουνε ζάχαρη. Εγω θυμάμαι είμασταν πολύ μεγάλη σειρά και η δική μου διμοιρία επειδή ηταν απο τις τελευταίες ούτε μαγειρεία δεν πρόλαβε να περάσει.
Αλλα και στο ΚΕΠΑΛ αφου δεν έχουν ορκιστεί το μόνο που θα κάνουν είναι αγκαρίες. -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Καλησπέρα. Έχουμε νέα από το μέτωπο, και δεν είναι καθόλου ευχάριστα... Από τον dmitspan συγκεκριμένα που τον γνωρίζω προσωπικά. Μου είπε ότι τους έχουν πεθάνει(άλλη έκφραση χρησιμοποίησε ο ίδιος, αλλά ντρέπομαι να τη γράψω.....) Πρώτη μέρα αφού τελείωσε η κατάταξη, τους είχανε για αγγαρείες μέχρι τις 02:30 το βράδυ.... Εχτές δεν τους πήγανε Πόρο, και σήμερα μου είπε ότι επειδή ήταν σειρά πάνω από 1300 άτομα, δε χωρέσανε όλοι στον Πόρο, και θα τους κρατήσουν μερικές διμοιρίες στο ΚΕΠΑΛ για προπαίδευση, και θα πάνε στον Πόρο τη μέρα της ορκωμοσίας. Και εδώ τους ξεσκίζουν........... Τι να πω... Εγώ πριν από 2,5 χρόνια που πήγα δεν ήταν τόσο άσχημα στο ναυτικό για τους νεοσύλλεκτους..........Του έτυχε ό,τι χειρότερο θα μπορούσε: μεγάλη σειρά και ήταν απο αυτούς που δεν πήγαν Πόρο. Παλάσκα είναι άσχημα δυστυχώς. Κουράγιο να του πεις και να μην μασάει τίποτα!
-
Αν εχεις καλο connect ολη η θητεια στο ναυτικο ειναι στην προπαιδευση και βασικα η πρωτη βδομαδα. Προσωπικα ειμαι 2 σειρες πισω απο αυτη που μπηκε τωρα (05 ΣΤ) και εκανα προπαιδευση στο Παλασκα. Την πρωτη βδομαδα ειχα σαλταρει. Καθολου οργανωμενο στρατοπεδο και τρομος μην πετυχουμε πουθενα τον διοικητη. Γενικα την πρωτη βδομαδα δεν θελω ουτε να την θυμαμαι στο Παλασκα. Μετα βρηκα τροπους να λουφαρω και χαλαρωσα. Αυτα μεχρι να ορκιστω. Μετα τελειωσαν ολα. 4 μηνες σε ρυμουλκο .....ξαπλα με playstation και DVD , με ελαχιστες βαρδιες και χυμα και μετα οδηγος αξιωματικου στο πενταγωνο που ειναι πολυ καλα επισης. Εννοειται οτι εχω τελειωσει απο πλευρας μεταθεσεων και θα απολυθω σαν οδηγος. Γενικα παντως μακρια απο Γενικη επιστασια στο Πενταγωνο γιατι τα βλεπω τα παιδια και τα λυπαμαι. Το πρωι υπηρετες σε καποιο γραφειο και απο το μεσημερι και μετα σκοπιες και αγγαρειες και παιζουν και 1-1.
-
Μήπως έχουμε ξεφύγει;
Καλά τα έγραφα νωρίτερα. Τους πάει 1-1 δίπλα στο σπίτι τους και είναι για 'λύπηση'; Λίγο μέτρο αδέρφια! -
Αν σχεδον ολοι οι υπολοιποι του ναυτικου περνανε καλυτερα, τοτε λογικο ειναι να θεωρουν οτι επεσαν ασχημα. Μην συγκρινεις ανομοια πραγματα, πχ ναυτικο με ΣΞ ή θητεια τωρα με θητεια πριν 10 χρονια. Στο ναυτικο το 1-1 θεωρειται οντως κακο, γιατι απλα παιζουν και πολυ καλυτερα σε πολλες θεσεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μήπως έχουμε ξεφύγει;
Καλά τα έγραφα νωρίτερα. Τους πάει 1-1 δίπλα στο σπίτι τους και είναι για 'λύπηση'; Λίγο μέτρο αδέρφια!Διπλα στο σπιτι μου στην 124ΠΒΕ και με πηγαινε 6 μεσα 1 διανυκτερευση εξω για δυο μηνες.Πικρα!!!Το καλυτερο μου ηταν μια μεσα μια διανυκτερευση εξω.
20 μηνες θητεια. -
Αφού έπεσαν ή 'έπεσαν' στο ναυτικό και μάλιστα στη στεριά (άκουσον-άκουσον), τουλάχιστον ας το κλείσουν το ρημάδι. Είναι χειρότερο κι από το ν' ακούς εκατομμυριούχο να κλαίγεται για την τιμή της μποτίλιας στα ξενυχτάδικα ενώ ο άλλος δεν έχει λεφτά ούτε για γάλα. Χειρότερο διότι αυτός στάθηκε πιο έξυπνος, τυχερός, ικανός και έβγαλε τα λεφτά και στο χρήμα δεν ισχύει δημοκρατία. Στο στρατό όμως όλοι θα έπρεπε να είναι ίσοι. Αφού δεν είναι, τουλάχιστον ας κάνουν οι προνομιούχοι τις πάπιες.
BILL33
26 μέσα είναι καλά; Καλοκαίρι του 1993 αν θυμάμαι σωστά, 311 ΕΜΑ, 1000+ χλμ από το σπίτι μου και την κοπέλα μου (νυν γυναίκα μου), 20 ώρες με το τρένο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...
BILL33
26 μέσα είναι καλά; Καλοκαίρι του 1993 αν θυμάμαι σωστά, 311 ΕΜΑ, 1000+ χλμ από το σπίτι μου και την κοπέλα μου (νυν γυναίκα μου), 20 ώρες με το τρένο.Μια χαρα και πολλες τρομαρες.Απλα νομιζω οτι αμα εισαι κοντα στο σπιτι σου ειναι ακομα χειροτερα να το βλεπεις και να μην μπορεις να πας.Αν εισαι μακρυα το 'χωνευεις' πιο ευκολα,νομιζω δλδ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μήπως έχουμε ξεφύγει;
Καλά τα έγραφα νωρίτερα. Τους πάει 1-1 δίπλα στο σπίτι τους και είναι για 'λύπηση'; Λίγο μέτρο αδέρφια!και μενα με πηγαινε 1-1 και καθομουν μεσα στο πενταγωνο.... γιατι δεν ειχα που να παω (Θεσσαλονικιος βλεπεις) Και στον στρατο ξηρας που υπηρετησα τους 2 τελευταιους μηνες 1-1 με πηγαινε και ηταν και παλι πολυ χειροτερα και ας ημουν κοντα στο σπιτι μου.
Τουλαχιστον οταν υπηρετουσα παραμεθοριο ηξερα πως θα καθησω 30 μεσα αλλα θα παρω και 7-9 μερες αδεια να ξεκουραστω.... το 1-1 το εβρισκα φοβερα αβολο ακομα και οταν ημουν μολις 40χλμ μακρια απο το σπιτι μου. -
Εγώ έβρισκα φοβερά άβολο το να κοιμάμαι 4 ώρες μάξιμουμ για 3 μέρες σερί (τις καλές εποχές).
Θητεία? Ωχωχωχ...