-
μπα μανο δε σε ψαχνουν πια...αμα τα χεις πανω σου δεν υπαρχει προβλημα..κινητο παλιο, ραδιοφωνακι απο το κψμ με 2 ευρω και μπαταριες και ρολοι με αλλα 2 ευρω...παιδια, εχω ενα τετοιο απο τη κορινθο και εχει βγει παληκαρι κοντα 2 χρονια τωρα...ασκησεις, λαλακιες δεν εχει παθει τιποτα...και εκανε 2 ευρακια...
αφου πας ΣΞ, tshirt χακι να χεις και εσυ συντομα θα χρειαστεις και παραλλαγης...καμια 5αρα απο το καθενα σιγουρα...καλτσες χακι χοντρες...ξυριστικα, σαμπουαν αμα θες εχει και το κψμ, να παρεις και σαπουνι απο αυτα των φαρμακειων που ειναι χωρις νερο...μωρομαντηλα, αμα θες παρε και αυτογυαλιστο μαυρο για τις αρβυλες αν και σου δινουν υλικα...μωρομαντηλα...πολιτικα ρουχα δε θα σου χρειαστουν πριν την ορκομωσια...σπρευ για ποδια και αρβυλες...
αμα θυμηθω και αλλα θα πω..
-
Ο χρήστης Ari_Vatanen έγραψε:
Για πείτε, σε γενικές γραμμές τι να κουβαλάω μαζί μου όταν παρουσιαστώ; Τι θα μου δώσουν εκεί;αντριγραφή από email που είχα στείλει σε φίλο πριν παρουσιαστεί (σε greeklish τα οποία σαφώς και βαριέμαι να αλλάξω )
-Gantia mias xrisis!! (oloi tha sou zitane giati kaneis den tha exei)
-Autan mipws kai exei kounoupia (an kai sxedon sigoura to pairnoun an to vroun)
-Alouminoxarto (kai an sto epitrepsoun) giati isws varetheis na pleneis ton disko pou tha trws
-
Patoi papoutsiwn kai fysika oxi tsigkounies. Pare 5 zevgaria na exeis
-
Kordonia
-
Psalidi isws na min afisoun (stin P.A sigoura den afinoun) opote pare nixokopti pou na min exei lima giati tous epernan kai aytous!!!
-
Ygro camel gia tis arviles
-
Louketa polla
-
Radiofwno pou tha to exeis panw sou kai oxi stin tsanta gia na min sto paroun otan tha checkaroun
-
Pare kai ena AVA!
-
Mwromantila sigoura gia swsti ygeiini!
-Talk
-Sakoules gia ta vrwmika rouxa
-Kai enas mikros fakos kalo einai na yparxei
- hansaplast pou einai gia tin fterna
-isothermiko panteloni kai fanela!!!
-
-
Εγώ είχα χάσει 2 τρανζιστοράκια μετά από 'προσωρινή' κατάσχεση. Ασταδιάλα.
-
Έλα ρε Μιχάλη McGyver που ετοιμάζεσαι σιγά σιγά... Γουστάρω!!!
Λοιπόν, μπορώ να πω μια γνώμη;;;
α) χειρουργικά γάντια εγώ δεν χρειάστηκα! Ίσα ίσα που αν δεν έχεις, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι σου (έστω και με γάντια) μέσα σε τουαλέτα...
β) Ψαλίδι-λίμα-σουγιά ελβετικό κτλ, είχα μαζί μου και κανείς δεν με ενόχλησε... Η έρευνα στα πράγματα που μου έκαναν ήταν από ανύπαρκτη έως... ανύπαρκτη. Μπορεί να ψάχνουν δειγματοληπτικά, μπορεί και να ψάχνουν βάσει της εμφάνισης του στρατεύσιμου... Μία σκέψη...
γ) Αλουμινόχαρτο;;;; SirGus, θα με πεθάνεις εσύ... Που παρουσιάστηκες βρε; Μιχάλη, ξέχνα το αυτό!
δ) Πάτους πάρε (απλούς, εννοώ όχι σιλικόνης, είναι πανάκριβοι και χαλάνε απ' ότι είδα σε άλλες 'σειρές'. Επίσης, μην κάνεις το λάθος (όπως εγώ) να βγάλεις τον θερμομονωτικό πάτο που έχουν μέσα οι αρβύλες...
ε) Αν είσαι μάγκας, πάρε αντί για κορδόνια μαύρο στρογγυλό λάστιχο. Άλλαξε τα κορδόνια με το που θα πάρεις τις αρβύλες. Μετά τα άρβυλα μπαίνουν-βγαίνουν σαν αθλητικά παπούτσια χωρίς δέσε-λύσε! Πολύ καλή μαγκιά! Εγώ το είχα λανσάρει σε Ναύπλιο, Λέσβο και ΣΕΑΠ και έπιασε τόπο! Κερδίζεις 5 λεπτά ύπνου τη μέρα!
Το ίδιο και για το παντελόνι της παραλλαγής, αλλιώς θα πληρώνεις το λαστιχάκι στο ΚΨΜ, και δεν θα κάνεις και τόσο καλή δουλειά!στ) Όχι υγρό Camel, πάρε το κλασικό βερνίκι, είναι καλύτερο. Αλλά και τίποτα να μην πάρεις, αρκεί να καβατζώσεις μερικά κουτάκια απ' το επιλοχάδικο! Επίσης, ένα κομμάτι βαμβακερό πανί κάνει φοβερό γυάλισμα!
ζ) Πάρε ένα σπρέι λάδι για όπλα και ένα αντισκωριακό. Πέφτουν κρατήσεις για το όπλο σου...
η) Το AVA δεν το κατάλαβα, σε τι μπορεί να χρειαστεί;;; Άμα πας μαγειρία μία φορά, θα απελπιστείς τόσο με αυτά που είχες φάει ως τότε, που θα πάψει να σε απασχολεί μήπως δεν είναι τόσο καθαρός ο δίσκος ή το ποτήρι σου...
θ) Μωρομάντηλα-ταλκ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Και γενικά πολλά προϊόντα καθαριότητας! Επίσης, πάρε και μία σκόνη Daktarin (και παραπάνω από μία αν θες) και μία αλοιφή lamisil για 'heavy duty' καταστάσεις... Είναι για τα πόδια και τα 2.
ι) Φακό πάρε και φρόντισε να είναι καλός! Σε κάτι περίπολα μας είχε φανεί αναντικατάστατος... Ένας μέσος Maglite (εκείνος με τις 2 ΑΑ μπαταρίες) είναι καλός! Αν πάρεις τώρα, ΜΗΝ τον πάρεις σε χρώμα παραλλαγής, σε παρακαλώ!!!
Λοιπόν, πάρε επίσης:
-Σαπούνι (όχι υγρό)
-Σαμπουάν-αφρόλουτρο-σφουγγάρι
-Κάλτσες μάλλινες (είναι αρκετά φθηνές απ' το woodland απέναντι απ' τη ΛΑΦΗ ας πούμε).
-Εσώρουχα πολλά για να αλλάζεις όσο πιο συχνά γίνεται, ακόμα και αν δεν έχεις περιθώριο να κάνεις μπάνιο.
-Φανελάκια παραλλαγής ή φαιοπράσινα για Σ.Ξ., raf για αεροπορία, δεν ξέρω τι φοράνε στο Π.Ν.
-Φορτιστές, κινητά κτλ, αλλά κρύψτα.
-Το ράδιο επίσης... Εναλλακτικά παίζει cd-player, όλα free είναι μωρέ, αρκεί να μην προκαλείς!
-Επίσης, δεν θα σε χαλάσει καμία πολυβιταμίνη σε ταμπλέτες... Αυτά που θα τρως εκεί μέσα, είναι γενικά πολύ χαμηλής θρεπτικής αξίας! Εμπλούτισε τη διατροφή σου όσο μπορείς!-ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!
Και μην ανησυχείς, το 1ο και 2ο Σ/Κ έχει επισκεπτήριο και όλο και κάποιο φιλαράκι θα έχεις κάνει, ώστε ακόμα και αν δεν έρθει κάποιος δικός σου, να σου φέρουν απ' έξω ότι χρειαστείς!
Α, ξέχασα... 2-3 σπρέι pubex ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Αν σε πιάσουν κοριοί, την πάτησες άσχημα! Θα αδειάσεις τα 2 στο στρώμα, κουβέρτες κτλ την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ!!! Και θα κρατήσεις κάβα το 3ο για καμία περίπτωση ανάγκης! Και μιας που μιλήσαμε για έντομα, πάρε και μία αλοιφή με κορτιζόνη (δεν θυμάμαι πώς λέγεται, μία κίτρινη είναι)...
Άντε, ό,τι άλλο θες, μας λες είτε εδώ, είτε από κοντά!
(EDIT: ΠΑΡΕ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ!!!!!!!!!)
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
γ) Αλουμινόχαρτο;;;; SirGus, θα με πεθάνεις εσύ... Που παρουσιάστηκες βρε; Μιχάλη, ξέχνα το αυτό!
στ) Όχι υγρό Camel, πάρε το κλασικό βερνίκι, είναι καλύτερο. Αλλά και τίποτα να μην πάρεις, αρκεί να καβατζώσεις μερικά κουτάκια απ' το επιλοχάδικο! Επίσης, ένα κομμάτι βαμβακερό πανί κάνει φοβερό γυάλισμα!
η) Το AVA δεν το κατάλαβα, σε τι μπορεί να χρειαστεί;;; Άμα πας μαγειρία μία φορά, θα απελπιστείς τόσο με αυτά που είχες φάει ως τότε, που θα πάψει να σε απασχολεί μήπως δεν είναι τόσο καθαρός ο δίσκος ή το ποτήρι σου...
Μιλάω για Π.Α
Αλουμινόχαρτο γιατί όταν οι άλλοι περιμένουν 20 λεπτά για να πλύνουν τον δίσκο εσύ απλά πετάς ένα αλουμινόχαρτο
Υγρό camel γιατί είναι πολύ πιο γρήγορο στη χρήση
AVA γιατι αν πλύνεις δίσκο τον πλένεις στις τουαλέτες του θαλάμου μόνος σου
-
Για πείτε, σε γενικές γραμμές τι να κουβαλάω μαζί μου όταν παρουσιαστώ; Τι θα μου δώσουν εκεί;Αγορι μου η μαμα πατριδα θα σε προσεξει ιδιαιτερα!!! Δε χρειαζεται να κρατας τιποτα απολυτως!!!!!! Εχει δει τη διαφημηση της Aegean;
Καμμια σχεση
Αντε και καλος πολιτης!!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
οσο για τη μοναδα που δε ξερεις...ειναι αυτοι που φορανε κιτρινο κορδονι στο δεξι ωμο! γνωστοι και πολυ αντιπαθεις....
στο ΠΖ παντως υπαρχουν οδηγοι πιστοποιημενοι μονο για μικρα τζιπ και οχι για φορτηγα...αν τωρα ο αλλος με διπλωμα για τζιπ, παει και οδηγα σταγιερ ειναι παραβαση!
Μα δεν μιλάς για οδηγούς αλλά για αερονόμους. Αυτοί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!!! Αυτοί έτσι κι αλλιώς μόνο μηχανάκια και επιβατικά οδηγούν. Έχουν εξάλλου μόνο Γ’ κατηγορίας δίπλωμα και όχι Ε’.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
οσο για τη μοναδα που δε ξερεις...ειναι αυτοι που φορανε κιτρινο κορδονι στο δεξι ωμο! γνωστοι και πολυ αντιπαθεις....
στο ΠΖ παντως υπαρχουν οδηγοι πιστοποιημενοι μονο για μικρα τζιπ και οχι για φορτηγα...αν τωρα ο αλλος με διπλωμα για τζιπ, παει και οδηγα σταγιερ ειναι παραβαση!
Μα δεν μιλάς για οδηγούς αλλά για αερονόμους. Αυτοί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!!! Αυτοί έτσι κι αλλιώς μόνο μηχανάκια και επιβατικά οδηγούν. Έχουν εξάλλου μόνο Γ’ κατηγορίας δίπλωμα και όχι Ε’.
για στρατονομους μιλαω... νομιζω οτι οταν κανουν μηχανοδηγηση στα γιαννενα οι πεζικαριοι ακολουθουν το δικο μας προγραμμα
και πιστοποιουνται αναλογα, δε νομιζω οτι οποιοσδηποτε πεζικαριος βγαλει διπλωμα αυτοματα πιστοποιειται σε ολα τα οχηματα... -
Αληθεια σημερα ο στρατος τι δινει σε μας θυμαμαι εδιναν μονο κατι πετσετες στολη κτλπ...
Προς Vatanen παρε και καμια βελονα και κλωστη μπορει να χρειαστει να ραψεις κατι...αν ξες να ραβεις βεβαια... καλο θα ειναι να μαθεις πριν πας πες καμια γιαγια σου να σου δειξει...αντε καλη θητεια...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
για στρατονομους μιλαω... νομιζω οτι οταν κανουν μηχανοδηγηση στα γιαννενα οι πεζικαριοι ακολουθουν το δικο μας προγραμμα
και πιστοποιουνται αναλογα, δε νομιζω οτι οποιοσδηποτε πεζικαριος βγαλει διπλωμα αυτοματα πιστοποιειται σε ολα τα οχηματα...Ο στρατεύσιμος παίρνει το δίπλωμα από το εκπαιδευτικό κέντρο και αφού πάει στην μονάδα περνάει OJT (On job training) στους τύπους που θέλει να τον χρησιμοποιήσει και πιστοποιείται σε αυτούς μετά από αξιολόγηση απόεπιτροπή.
-
we agree!
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Αληθεια σημερα ο στρατος τι δινει σε μας θυμαμαι εδιναν μονο κατι πετσετες στολη κτλπ...Προς Vatanen παρε και καμια βελονα και κλωστη μπορει να χρειαστει να ραψεις κατι...αν ξες να ραβεις βεβαια... καλο θα ειναι να μαθεις πριν πας πες καμια γιαγια σου να σου δειξει...αντε καλη θητεια...
Σωστόοος!!! θα χρειαστεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Και αποσμητικά, ε;
-
Για καλύτερη υγιεινή να πάρεις σουλφαμιδόσκονη για τις αρβύλες και πούδρα μωρού για τα αχαμνά και τις μασχάλες. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να σου κάνει ο ιδρώτας!!!!
-
Εγω παντως οταν πηρα διπλωμα Ο.Ο. (Μογγολος δλδ ) στο Τατόι μπορουσα να οδηγησω τα παντα εκτος απο μηχανηματα.Για αυτα επρεπε να ειχα ειδικοτητα Ο.Ο.&Μ. .ΠΑντως στην 124 και στην 350 οδηγουσα τα παντα , απο 240D εως λεωφορεια .Αφου βεβαιως περασα απο τεστ εντος τις μοναδας.ΚΑι οταν λεω λεωφορειο στην Αθηνα εννοω κανονικο δρομολογιο καθημερινα απο Ιχθυοσκαλα Κερατσινιου εως Καισσαριανη.
-
Για καλύτερη υγιεινή να πάρεις σουλφαμιδόσκονη για τις αρβύλες και πούδρα μωρού για τα αχαμνά και τις μασχάλες. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να σου κάνει ο ιδρώτας!!!!Και οπωσδηποτε μια αντηλιακη κρεμα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω παντως οταν πηρα διπλωμα Ο.Ο. (Μογγολος δλδ ) στο Τατόι μπορουσα να οδηγησω τα παντα εκτος απο μηχανηματα.Για αυτα επρεπε να ειχα ειδικοτητα Ο.Ο.&Μ. .ΠΑντως στην 124 και στην 350 οδηγουσα τα παντα , απο 240D εως λεωφορεια .Αφου βεβαιως περασα απο τεστ εντος τις μοναδας.ΚΑι οταν λεω λεωφορειο στην Αθηνα εννοω κανονικο δρομολογιο καθημερινα απο Ιχθυοσκαλα Κερατσινιου εως Καισσαριανη.Δικό μας παιδί δηλαδή! Πότε ήσουν Τατόι Βασίλη; Πρόλαβες τα Steyr ή είχες Mercedes λεωφορείο;
-
Εγω παντως οταν πηρα διπλωμα Ο.Ο. (Μογγολος δλδ ) στο Τατόι μπορουσα να οδηγησω τα παντα εκτος απο μηχανηματα.Για αυτα επρεπε να ειχα ειδικοτητα Ο.Ο.&Μ. .ΠΑντως στην 124 και στην 350 οδηγουσα τα παντα , απο 240D εως λεωφορεια .Αφου βεβαιως περασα απο τεστ εντος τις μοναδας.ΚΑι οταν λεω λεωφορειο στην Αθηνα εννοω κανονικο δρομολογιο καθημερινα απο Ιχθυοσκαλα Κερατσινιου εως Καισσαριανη.
Δικό μας παιδί δηλαδή! Πότε ήσουν Τατόι Βασίλη; Πρόλαβες τα Steyr ή είχες Mercedes λεωφορείο;
steyer έχει και στην Σκύρο (135 )
-
Δικό μας παιδί δηλαδή! Πότε ήσουν Τατόι Βασίλη; Πρόλαβες τα Steyr ή είχες Mercedes λεωφορείο;
Β95 σειρα.Τατόι ημουν απο απριλιο μεχρι αρχες ιουνιου του 95 (αν δεν κανω λαθος )με τον πρωτο ουλαμο που φευγει αμεσως.Εκπαιδευτικά φορτηγα ειχαμε αυτα με το on-off φρενο ,δεν θυμαμαι μαρκα .Σταγιερ ηταν τα λεωφορεια με ασυχρονιστα σασμαν (ακομα θυμαμαι και τα νουμερα τους,ημουν και στο γραφειο κινησης και εγραφα τις φορμες) .
-
Τα εκπαιδευτικά φορτηγά ήταν τροποποιημένα Steyr και το On off φρένο το είχαν εκτός από αυτά και τα λεωφορεία με τα αργά – γρήγορα!!! Το σασί των λεωφορείων ήταν από ανατρεπόμενα (Ελληνική πατέντα) γι αυτό ήταν τόσο ψηλά και είχαν τρία σκαλοπάτια για να ανέβεις!!!
Ήταν τότε στην μεταφορών ο κύριος Θάνος; -
Καλημέρα.Παρουσιάζομαι στις 9/5 στο ΚΕΕΜ Σπαρτης, έχοντας επιλεγεί για Εφοδιασμό - Μεταφορές ΥΕΑ.
Για πείτε εσείς που ξέρετε, τι παίζει;
Θα πήξω ή θα είναι όλα οκ ?
379 και Σήμερα!
Μια χαρά θα περάσεις, εφόσον παραμείνεις στο ΣΕΜ και δεν σε ρίξουν μετά την ορκομωσία κανένα πεζικό κλπ...
Αν ενδιαφέρεσαι για ΥΕΑ, το ΣΕΜ έχει μια από τις δύσκολες γενικά σχολές, όμως σαν δόκιμος περνάς μια χαρά, όπως και σε όλα τα σώματα.
Θητεία? Ωχωχωχ...