-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Καλημέρα.
Παρουσιάζομαι στις 9/5 στο ΚΕΕΜ Σπαρτης, έχοντας επιλεγεί για Εφοδιασμό - Μεταφορές ΥΕΑ.
Για πείτε εσείς που ξέρετε, τι παίζει;
Θα πήξω ή θα είναι όλα οκ ?
379 και Σήμερα!
Μια χαρά θα περάσεις, εφόσον παραμείνεις στο ΣΕΜ και δεν σε ρίξουν μετά την ορκομωσία κανένα πεζικό κλπ...
Αν ενδιαφέρεσαι για ΥΕΑ, το ΣΕΜ έχει μια από τις δύσκολες γενικά σχολές, όμως σαν δόκιμος περνάς μια χαρά, όπως και σε όλα τα σώματα.
Όπλα εννοείς μάλλον... Και αυτό ΔΕΝ ισχύει γενικά!!! Εγώ ξέρω πολύ κόσμο που παρακαλούσε να ΜΗΝ έχει πάει ΔΕΑ!!! Μην γενικεύεις!
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τις συμβουλές. Νάσο μάλλον από κοντά θα πούμε τις λεπτομέρειες.
Όσο για τη διαφήμηση της Aegean...
Κρέας ή ψάρι;
-
Λοιπόν, για τον φίλο που παρουσιάζεται...
Το ΣΕΜ είναι ΖΩΑΡΑ!!!!!! Και αυτό το λέει πυροβολικάριος που έκανε 32 ημέρες σε μονάδα του ΣΕΜ... Θα περάσεις μία θητεία ζάχαρη...
Τι χρειάζεται κανείς στο κέντρο; Τουλάχιστον για το πυροβολικό που ήμουν (στη Θήβα)
Αρκετά t-shirt παραλλαγής (τα μονόχρωμα απαγορεύονται από 1η Μαΐου που αρχίζουμε να έχουμε τη θερινή στολή = η χειμερινή με ανεβασμένα μανίκια... ) Συνήθως δεν δίνουν σημασία, αλλά μπορεί να πέσεις σε 'προβλεπόμενο' βλάκα... Μονόχρωμη (χακί βέβαια) μπλούζα από μέσα έχει η χειμερινή στολή...
Σε κάθε άρβυλο θα σου πρότεινα 2 πάτους για άνεση και να τα πάρεις τουλάχιστον 1 νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που φοράς. Εγώ φοράω 43 νούμερο παπούτσια, οι αρβύλες μου είναι 45 και έχουν 2 πάτους η κάθε μία. Δεν με ενόχλησαν ούτε για μία στιγμή και στο περπάτημα είναι μια χαρά!
Μωρομάντηλα σε σκληρή και μικρή συσκευασία, έτσι ώστε να χωράνε σε μία τσέπη και να μην διαλυθούν, από τις μαλ*κίες που θα κάνετε...
5-6 λουκέτα. Θέλεις οπωσδήποτε:
1 για το όπλο, 1 για το λουκάνικο (αν και εμάς μας έδωσαν λουκέτο μαζί με το λουκάνικο...), 1 για τον στρατιωτικό σάκο (που θα σου δώσουν) και όσα σου χρειαστούν για τον πολιτικό σου σάκο. 1 επίσης για τον φοριαμό σου. Καλό θα είναι να έχεις και 1-2 λουκέτα καβάτζα.Κάλτσες! Η υπηρεσία σου χορηγεί 4 ζευγάρια (πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας), τα οποία προγανώς δεν φτάνουν. Οι κάλτσες θα πρέπει να είναι σχετικά χοντρές για να μην σε χτυπάνε οι αρβύλες. Στα μαγαζιά με στρατιωτικά είδη, ξέρουνε...
Αρκετές αλλαξιές εσώρουχα, αν και τώρα που δεν έχει και τόση ζέστη (εγώ παρουσιάστηκα Αύγουστο που είχε καθημερινά 35-40 βαθμούς) προφανώς θα ιδρώνεις ελαφρώς λιγότερο...
1-2 ρολά χαρτί υγείας. Τα ΚΨΜ συνήθως έχουν, αλλά τον πρτώτο καιρό μπορεί να κάνεις και 4-5 μέρες για να πας ΚΨΜ, οπότε...
Καμία κλωστή και βελόνα...αλλά όχι φανατικά...
Οπωσδήποτε σπραίυ για τα πόδια και τις αρβύλες (για μυκητιάσεις και την κακοσμία) - βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ.
Κανένα σαπούνι (κανονικά δικαιούσαι, αλλά...)
Ο ταχυφορτιστής που αναφέρθηκε είναι πολύ καλή ιδέα. Στη Θήβα μας επιτρέπαν τη χρήση του κινητού (όχι προφανώς σε ώρες προγράμματος), αλλά όχι τη φόρτισή του... Με το κινητό δεν θα έχεις πρόβλημα (να στο κατασχέσουνε), αλλά καλό είναι στην αρχή, μέχρι να δεις τι παίζει, να είσαι αρκετά διακριτικός στη χρήση του (κλειστό καλύτερα και να το ανοίγεις για λίγη ώρα). Κατά 99,99% δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με mp3 player και ραδιοφωνάκι. Οι κλοπές βέβαια δεν είναι σπάνιες, οπότε προσοχή!
Σακούλες για τα άπλυτά σου!
Ισοθερμικά εσώρουχα και χοντρές κάλτσες σου χρειάζονται το βράδυ στη σκοπιά το χειμώνα... Τώρα είναι άχρηστα! Ας έρθει ο Νοέμβριος με το καλό και βλέπεις τότε!
Αν μπορείς να χωρέσεις κάπου κανένα μικρό βιβλιαράκι ή περιοδικό θα σου κάνει καλό...
Άμα θυμηθώ τίποτε άλλο θα σου πω...
ΥΓ: Γυρνάω από την άδεια και μένουν άλλες 95!!!!!
-
και να προσεχεις με τις αρβυλες, οπως σου κατσουν απο την αρχη στο ποδι...εγω εκανα τη μ@λ@κια να βαλω πατους ανατομικους κανα 10ημερο μετα και τα ποδια μου εγιναν αγνωριστα!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Καλημέρα.
Παρουσιάζομαι στις 9/5 στο ΚΕΕΜ Σπαρτης, έχοντας επιλεγεί για Εφοδιασμό - Μεταφορές ΥΕΑ.
Για πείτε εσείς που ξέρετε, τι παίζει;
Θα πήξω ή θα είναι όλα οκ ?
379 και Σήμερα!
Μια χαρά θα περάσεις, εφόσον παραμείνεις στο ΣΕΜ και δεν σε ρίξουν μετά την ορκομωσία κανένα πεζικό κλπ...
Αν ενδιαφέρεσαι για ΥΕΑ, το ΣΕΜ έχει μια από τις δύσκολες γενικά σχολές, όμως σαν δόκιμος περνάς μια χαρά, όπως και σε όλα τα σώματα.
Όπλα εννοείς μάλλον... Και αυτό ΔΕΝ ισχύει γενικά!!! Εγώ ξέρω πολύ κόσμο που παρακαλούσε να ΜΗΝ έχει πάει ΔΕΑ!!! Μην γενικεύεις!
Έγραψα σώματα και εννοώ σώματα. Το ΣΕΜ είναι δεν είναι όπλο αλλά σώμα (ΣΕΜ=Σωμα Εφοδιασμού Μεταφορών)
Γενικά υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν βύσμα για να πάνε ΔΕΑ και υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν βύσμα για να μην πάνε. Έχει να κάνει με τις επιλογές του καθενός. Γενικά είναι δύσκολο να πάρουν κάποιον με το ζόρι, κάτι το οποίο όμως γίνεται πιθανότερο, όσο αυξάνεται η ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο.
Από εκεί και πέρα και φυσικά το γενικεύω, οι δόκιμοι των σωμάτων περνούν καλύτερα από τους δοκίμους όλων των όπλων.
Ο λόγος είναι οι στατιστικά λιγότερες υπηρεσίες αλλά και το πιο ελαφρύ από στρατιωτικής πλευράς πρόγραμμα των σωμάτων. -
ΚΕΥΠ Λαμίας (υλικού πολέμου ΥΕΑ), τι σας λέει;
8/πέμπτου, ρε γ@μώτο και έχω 1 κάρο δουλειές μέχρι τότε... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
8/πέμπτου, ρε γ@μώτο και έχω 1 κάρο δουλειές μέχρι τότε...Κοιτα να δεις και εγω ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ (υλικου πολεμου ΥΕΑ) μπαινω αλλα 9/5
-
Ρε παιδιά, μυρίζει μία ψαρίλα στο 4ΤF ή νομίζω;;;
(Πλάκα κάνω παιδιά, με το καλό να πάτε και να γυρίσετε κιόλας!!!)
-
Ο χρήστης sarandavgas έγραψε:
Κοιτα να δεις και εγω ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ (υλικου πολεμου ΥΕΑ) μπαινω αλλα 9/5
Θα σε στρώσω καλά, ΝΕΟ!
( )Εδώ τα καλά τα ψάρια λέμε...
(άκουσα ότι έχουν κατι ιστορικά ΜΒ w460 και w461...χμμμ... ) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κοιτα να δεις και εγω ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ (υλικου πολεμου ΥΕΑ) μπαινω αλλα 9/5
Θα σε στρώσω καλά, ΝΕΟ!
( )Εδώ τα καλά τα ψάρια λέμε...
(άκουσα ότι έχουν κατι ιστορικά ΜΒ w460 και w461...χμμμ... )5 Μερες γιατι αυθαδιαζεις
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Γενικά είναι δύσκολο να πάρουν κάποιον με το ζόρι, κάτι το οποίο όμως γίνεται πιθανότερο, όσο αυξάνεται η ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο.Είναι απίθανο να σε πάρουν με το ζόρι. Στις εξετάσεις που έγραψα (multiple choice) τα έκανα όλα λάθος και στις αθλητικές επιδόσεις, έκανα το 100ρι σε 1 λεπτό και 20 δευτ.
-
8/πέμπτου, ρε γ@μώτο και έχω 1 κάρο δουλειές μέχρι τότε...Κοιτα να δεις και εγω ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ (υλικου πολεμου ΥΕΑ) μπαινω αλλα 9/5
Βρε αρχιβύσματα!!!!!!!!!!!!! Υλικοπολεμίτες;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Άλλη ζάχαρη!!!!!!!!!!!!!
Μόνο θέλει προσοχή! Γιατί, επειδή ακριβώς οι υλικοπολεμίτες (Υ/Π) κάνουν μια υπέροχη ζωή για 12 μήνες, όλοι βάζουν βύσμα για να πάνε εκεί. Και δεν είναι σπάνιο κάποιος που παρουσιάστηκε πχ πυροβολικό (ΠΒ) στη Θήβα ή Τ/Θ στην Αυλώνα να πάρει μετάταξη και να γίνει Υ/Π. Κατά συνέπεια πολλοί που παρουσιάζονται στη Λαμία καταλήγουν σε καμία μαύρη μονάδα των τεθωρακισμένων ή ακόμα χειρότερα του ΠΒ (όπως τα mlrs... ). Εγώ έχω 2 στη μονάδα που είμαι (ΠΒ... τα mlrs που λέγαμε) που παρουσιάστηκαν στη Λαμία σαν στρΥΠ... (στρατιώτης Υ/Π). Και κάπου στην πορεία κάποιο άλλο βύσμα μεγαλύτερο από αυτούς πήρε τη θέση τους...
Άρα, αν μπορείτε να κάνετε κάτι, φροντίστε να μην είστε εσείς που θα την πατήσετε...
-
Γειά σου Μάρκο παλιοσειρά!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Γενικά είναι δύσκολο να πάρουν κάποιον με το ζόρι, κάτι το οποίο όμως γίνεται πιθανότερο, όσο αυξάνεται η ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο.
Είναι απίθανο να σε πάρουν με το ζόρι. Στις εξετάσεις που έγραψα (multiple choice) τα έκανα όλα λάθος και στις αθλητικές επιδόσεις, έκανα το 100ρι σε 1 λεπτό και 20 δευτ.
Στο Κέντρο που παρουσιάστηκα, ένα παλικάρι είχε την ίδια ιδέα με 'σένα αλλά φαίνεται πως το παράκανε και τον έστειλαν για μερικές μερες στη ψυχιατρική κλινική του 424 για εξετάσεις! Μια χαρά πέρασε βέβαια, γνωρισε και καλό κόσμο
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Γενικά είναι δύσκολο να πάρουν κάποιον με το ζόρι, κάτι το οποίο όμως γίνεται πιθανότερο, όσο αυξάνεται η ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο.
Είναι απίθανο να σε πάρουν με το ζόρι. Στις εξετάσεις που έγραψα (multiple choice) τα έκανα όλα λάθος και στις αθλητικές επιδόσεις, έκανα το 100ρι σε 1 λεπτό και 20 δευτ.
Και για να το σιγουρέψεις 1000000% στο ψυχολογικό τεστ θα τα σκατώσεις επιλεκτικά! Τι εννοώ; Σε ερωτήσεις του στυλ 'Είσαι αγχωμένος; Αισθάνεσαι ότι οι γύρω σου δεν σε καταλαβαίνουν; Αισθάνεσαι μόνος σου;' κτλ θα απαντήσεις ΘΕΤΙΚΑ!!!!!! Βέβαια, σε ερωτήσεις του στυλ 'Είσαι ο απεσταλμένος του Θεού στη γη;' (ναι έχει τέτοια - το τεστ δεν είναι για γέλια, είναι από τα πιο σοβαρά ψυχολογικά τεστ!) φυσικά θα απαντήσεις όχι, γιατί θα σε πάρουν χαμπάρι...
-
αλλοι απο δω......
κανενας ΠΖ παει η το καταργησαν?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αλλοι απο δω......
κανενας ΠΖ παει η το καταργησαν?
Μάλλον το κατήργησαν Αδη (ή P for Pancetta!!! )!!
Ρεεεε....ένας Πεζικάριος τζιτζικαράς?!!!.....και Βαρειοπλίτης??!!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έπεσες σε καλούς αξιωματικούς... Εμάς μας έκοβαν με το μάτι ότι κωλοβαρούσαμε και έλεγαν στους υπαξ να μας γράφουν ότι περάσαμε κανονικά, κι ας είχαμε κάνει σε ένα τέταρτο το 1000-άρι... (και παρόμοια με τα άλλα αθλήματα...)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Γειά σου Μάρκο παλιοσειρά!!!
Αδειεύον κύριε πρόεδρε!!!!!!
Εξανθρωπίζομαι σιγά σιγά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόν, για τον φίλο που παρουσιάζεται...Το ΣΕΜ είναι ΖΩΑΡΑ!!!!!! Και αυτό το λέει πυροβολικάριος που έκανε 32 ημέρες σε μονάδα του ΣΕΜ... Θα περάσεις μία θητεία ζάχαρη...
ΥΓ: Γυρνάω από την άδεια και μένουν άλλες 95!!!!!
Και εγώ πυροβολικό, στο Παρανέστι Δράμας στις 8/5 παρουσιάζομαι.
Που βρίσκεσαι εσυ?Πέρασε κανένας από εκεί, ξέρει τι παίζεται?
Θητεία? Ωχωχωχ...