-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πάντως κι εγώ στον ΣΞ δεν μπορώ να πω οτι υπέφερα (με φουλ προγραμμα σκοπέτων, αγγαρειών, αρκετές πορείες) σε μονάδα όχι κολαστήριο αλλά σε καμία περίπτωση και εύκολη. Οταν βέβαια πήρα μετάθεση (έχοντας ένα κάρο μόρια) σε διακλαδική μονάδα διαπίστωσα οτι η φράση 'καλή θητεία' παίρνει άλλες διαστάσεις αν μιλάμε για ΠΝ και (ακόμα περισσότερο) για ΠΑ. Βρήκα βέβαια και παλικάρι που (σύμφωνα με τα λεγόμενά του πάντα) έπηξε άσχημα σε καράβι...Όπως είπε κι ο Στέλιος, υπήρχαν καράβια που οι ναύτες έλιωναν. Κυρίως τα αντιτορπιλλικά Άνταμς, ήταν μεγάλα κάτεργα. Μηχανικοί βουτηγμένοι στα λάδια κυριολεκτικά όλη μέρα, αρμενιστές ματσακόνι, ξύσιμο και βάψιμο αλύπητο, ηλεκτρολόγοι να τρώνε 3-4 ολικά blackout την ημέρα, και η συνύπαρξη με τα ΑΠΕΙΡΑ ποντίκια, καθόλου ειρηνική
-
Στην στρατιωτική θητεία όλοι κουραζόμαστε.
άλλοι ελάχιστα, άλλοι λίγο άλλοι πάρα πολύ.Εξαρτάται κυρίως από το σώμα και φυσικά από μετάθεση, ειδικότητα,διοικητή, τύχη κλπ.
απλά είναι τα πράγματα.
Αυτό που διακρίνω (και δεν μιλάω απαραίτητα για την κουβέντα εδώ) είναι ενός είδους κακία από τους ΣΞ στους ΠΑ ή ΠΝ.
Είμαι κατά της χρήσης γνωστών (ή αλλιώς βύσμα) εκτός από το θέμα του στρατού αφού πρόκειται για καθαρή περίπτωση δουλείας (δουλεύεις για κάποιους χωρίς μισθό γιατί αυτό είναι ο στρατός σαφέστατα)
-
H θητεια σημερα ειναι διακοπες σε σχεση με τα παλια χρονια... Μονο οι ΕΔ περνουν σημερα θητεια...
Τελος παντων ο μονος αρνητικος παραγοντας ειναι το οικονομικο και οτι πας λιγο πισω στη ζωη σου..Τα φανταρακια που εχω εγω παντως στην Υπηρεσια μου περνανε ΖΑΧΑΡΗ...
-
και για να ξεχαστούμε και λίγο το μόνο + στο Τατόι που είμαι τώρα είναι αυτό που ακούω από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα
http://www.filestore.nl/sirgus/diafora/bird.mp3
(οπότε δεν μου παίρνουν τα αυτια τα Τ41 ή τα PZL)
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
και για να ξεχαστούμε και λίγο το μόνο + στο Τατόι που είμαι τώρα είναι αυτό που ακούω από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχταhttp://www.filestore.nl/sirgus/diafora/bird.mp3
(οπότε δεν μου παίρνουν τα αυτια τα Τ41 ή τα PZL)
μια χαρά σε βρίσκω!
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Και στον ΣΞ παλιότερα, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα από ότι είναι σήμερα.
Προσωπικά αναφέρομαι στο σήμερα και δεν γνωρίζω και εγώ ΚΑΝΕΝΑΝ που να 'έλιωσε' στο ΠΝ ή στην ΠΑ. Από την παρέα μου δε, ήμουν ο τελευταίος που υπηρέτησε, άρα θεωρώ πως έχω μια αξιόπιστη 'βάση δεδομένων'.
Όλοι μιλούν για διακοπές τόσο στο ΠΝ όσο και ακόμα καλύτερα στην ΠΑ και πως πολύ δύσκολα πια, πάει κάποιος 'τυχαία' ΠΝ ή ΠΑ.Φαίνεται πως κανένας γνωστός σου δεν πήγε 130 ΣΜ, 115 ΠΜ, 112 ΠΜ και λοιπές μάχιμες μονάδες. Αν δεν ξέρεις ποιες είναι αυτές οι μονάδες ρώτα να μάθεις
-
Όλα είναι σχετικά. Το 'σκίσιμο' σε κάποια μονάδα μπορεί να είναι 'ζάχαρη' για άλλη.
Θυμάμαι το εξής άκρως διδακτικό περιστατικό:Όταν υπηρετούσα στα ΤΘ μας ήρθαν στη διάρκεια της εκπαίδευσης δυο ομάδες παιδιών. Οι πρώτοι ήταν λοκατζήδες που κόπηκαν ή παραιτήθηκαν από τα ΛΟΚ και οι δεύτεροι ήταν βυσματωμένοι (όπως έλεγαν) ελικοπτεράδες.
Μέχρι που φύγαμε για τις μονάδες μας οι τ. λοκατζήδες ήταν συνέχεια γελαστοί, νιώθοντας ότι οι δυσκολίες του Αυλώνα ήταν συνηθισμένα πράγματα. Οι τ. ελικοπτεράδες ήταν συνέχεια κατσούφηδες και αμίλητοι, λες και πέρναγαν του λιναριού τα πάθη.
Επειδή δεν πιστεύω ότι οι πρώτοι μεγάλωσαν στα σκατά και οι δεύτεροι στα πούπουλα, είμαι βέβαιος ότι η μαυρίλα των ΤΘ για άλλους ήταν αστεία υπόθεση και για άλλους κόλαση επειδή οι μεν είχαν περάσει χειρότερα, ενώ οι δε μόνο από διηγήσεις μάθαιναν πως περνάγαμε εμείς ή άλλοι.
Έτσι αν μετά από χρόνια ένας ελικοπτεράς πει 'μας σκίζανε', θα εννοεί ότι το φαΐ ήταν κακοψημένο δυο φορές τη βδομάδα και οι έξοδοι ήταν 1-1. Αν πει ένας λοκατζής ότι ήταν αρκετά καλά, θα εννοεί ότι είχαν παραπάνω από 30 λεπτά για ξεκούραση μεταξύ των υπηρεσιών και της αγγαρείας και ότι κοιμόντουσαν πάνω από 3 ώρες ημερησίως.
-
Πιστεύω ότι μπορώ να πω μερικές αλήθειες για την ΠΑ και να ακουστώ!!!
Καταρχήν δεν είναι όλοι με μπάρμπα στην κορώνη!!!!
Καμιά μονάδα δεν έχει επάρκεια σε στρατεύσιμους κάθε άλλο μάλιστα. Πολλές σκοπιές πλέον τις καλύπτουν μόνιμοι και δεν λέω μόνο ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.
Αν δεν αλλάξει ο τρόπος φύλαξης των μονάδων θα γίνονται όλο και χειρότερα τα πράγματα.
Τα καλά είναι η σωστότερη νοοτροπία απέναντι στον στρατεύσιμο από την πλειοψηφία των μονίμων θέλω να πιστεύω, οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και η γειτνίαση των περισσοτέρων μονάδων με μεγάλες πόλεις.
Υπάρχουν φυσικά πάντα οι εξαιρέσεις σε κάθε σώμα. Παντού μπορεί να συναντήσεις τον παράδεισο ή την κόλαση. Μάλιστα μπορεί ο παράδεισος του ενός να είναι κόλαση του άλλου. Επίσης μπορεί ο σημερινός παράδεισος με μια αλλαγή διοίκησης ή αλλαγή ρόλου της μονάδας να γίνει εύκολα αύριο κόλαση.
Αυτά τα απλά και αληθινά από έναν που δεν έχει υπηρετήσει ποτέ!!!!!!!! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αυτά τα απλά και αληθινά από έναν που δεν έχει υπηρετήσει ποτέ!!!!!!!!
Αλλά δικαιούται να έχει γνώμη.
-
Σε όλα τα εύκολα όπλα υπάρχουν δυσκολίες. Σκοπιές, αγγαρείες, χώσιμο δεν μπορούν να λείπουν από τον στρατό. Αυτά πρέπει κάποιος να τα κάνει. Δεν θα τα κάνει το βύσμα που έχει κολλητό τον μπάρμπα του με τον διοικητή και το μισό ΓΕΣ, θα τα κάνει το βύσμα που εξάντλησε την ισχύ του πηγαίνοντας στη συγκεκριμένη μονάδα.
Έτσι την έπαθε ένας 19χρονος λουφαδόρος δικός μας που από ΤΘ Ορεστιάδας πήγε στο ΓΕΣ με χίλια ζόρια. Βάραγε σκοπιές στην είσοδο μέχρι που απολύθηκε. Και σκοπιά στο ΓΕΣ όπου μπαινοβγαίνουν συνέχεια διαμάντια και χρυσάφια δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Ας πρόσεχε. -
Και μια αν θέλετε συμβουλή. Όσοι με μικρό βύσμα μην το αναλώνεται για επιλογή σώματος ή μονάδας. Καλύτερα να χρησιμοποιηθεί για επιλογή ειδικότητας και για καβάντζα σε μια σας στραβή γιατί άνθρωποι είμαστε και όλα μπορούν να συμβούν.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πιστεύω ότι μπορώ να πω μερικές αλήθειες για την ΠΑ και να ακουστώ!!!
Καταρχήν δεν είναι όλοι με μπάρμπα στην κορώνη!!!!
Καμιά μονάδα δεν έχει επάρκεια σε στρατεύσιμους κάθε άλλο μάλιστα. Πολλές σκοπιές πλέον τις καλύπτουν μόνιμοι και δεν λέω μόνο ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.
Αν δεν αλλάξει ο τρόπος φύλαξης των μονάδων θα γίνονται όλο και χειρότερα τα πράγματα.
Τα καλά είναι η σωστότερη νοοτροπία απέναντι στον στρατεύσιμο από την πλειοψηφία των μονίμων θέλω να πιστεύω, οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και η γειτνίαση των περισσοτέρων μονάδων με μεγάλες πόλεις.
Υπάρχουν φυσικά πάντα οι εξαιρέσεις σε κάθε σώμα. Παντού μπορεί να συναντήσεις τον παράδεισο ή την κόλαση. Μάλιστα μπορεί ο παράδεισος του ενός να είναι κόλαση του άλλου. Επίσης μπορεί ο σημερινός παράδεισος με μια αλλαγή διοίκησης ή αλλαγή ρόλου της μονάδας να γίνει εύκολα αύριο κόλαση.
Αυτά τα απλά και αληθινά από έναν που δεν έχει υπηρετήσει ποτέ!!!!!!!!Υπηρέτησα στην ΠΑ 20 μηνες και όχι 12...
τους 5 στην σκύρο (124) και τους 15 στην Ελευσίνα (112) το πρόβλημα ήταν τότε η Ελληψη προσοπικού, αποτέλεσμα; για να μας πηγαίνει 1-1 αναγκαζόμασταν να βαράμε 3 σκοπιές την ημέρα +υπηρεσία στις επιστασίες! που σημαινει...
Χειμώνας 3ώρες η σκοπιά = 9 ωρες / 24ωρο
Καλοκαίρι 4 ώρες η σκοπιά = 12 ωρες / 24ωρο!αποτέλεσμα; η 1-1 αναλωνονταν σε ύπνο στο σπίτι.
προγραμμα: ξυπνούσα στο σπίτι 06:00
Ελευσίνα στις 07:00
υπηρεσία μέχρι το μεσημέρι
απο μεσημέρι μέχρι το άλλο πρωί σκοπιά (αναλόγως το προγραμμα)
απο το άλλο πρωί μεχρι μεσημέρι υπηρεσία στην επιστασία
γύρω στις 14:30 εξοδος!τι άλλο να έκανα σπίτι; το βράδυ έβγαινα λίγο αλλα... το άγχος να κοιμηθώ νωρίς για να ξυπνήσω το άλλο πρωί στην ώρα μου με είχε κυριέυσει! (ας είναι καλά οι αερονόμοι που δεν έχαναν ευκαιρία να μας γράφουν για το παραμικρό)
τα θετικά: οι αξιοματικοί δεν είναι οι γραφικότητες που συναντά κανείς στον ΣΞ, είναι συζητισημοι λογικοί και θα κάτσουν να σε ακούσουν, δεν σημαίνει ότι θα σε κανακέψουν, αλλα θα ακούσουν!
Να φανταστείτε όποτε κάναμε καμία άσκηση, ή καμία βολή κάναμε πάρτυ!
-
Σε λίγο με όσα διαβάζω θα πιστέψω πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να πας αεροπορία και να σε πηγαίνει 10 μέσα 10 έξω (και μάλιστα το 10 έξω δεν είναι άδεια, απλώς όχι υπηρεσία)... Επίσης μάλλον είναι εξίσου εύκολο, να υπηρετήσεις ολόκληρη τη θητεία στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
Τελικά όλα τα βύσματα πέφτουν σε κάτι υπερπρονομιούχες και 100% επανδρωμένες μονάδες σε κάτι μέρη όπως Πλάτη, Καβύλη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Λαγός, Τριεθνές, Προβατώνας, Φέρες ή ακόμα και Σαμοθράκη, Λήμνο ή και σε μια βραχονησίδα 1 ώρα από το Καστελλόριζο στο οποίο υπάρχει μονάδα της οποίας αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα....
-
Σε λίγο με όσα διαβάζω θα πιστέψω πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να πας αεροπορία και να σε πηγαίνει 10 μέσα 10 έξω (και μάλιστα το 10 έξω δεν είναι άδεια, απλώς όχι υπηρεσία)... Επίσης μάλλον είναι εξίσου εύκολο, να υπηρετήσεις ολόκληρη τη θητεία στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.Τελικά όλα τα βύσματα πέφτουν σε κάτι υπερπρονομιούχες και 100% επανδρωμένες μονάδες σε κάτι μέρη όπως Πλάτη, Καβύλη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Λαγός, Τριεθνές, Προβατώνας, Φέρες ή ακόμα και Σαμοθράκη, Λήμνο ή και σε μια βραχονησίδα 1 ώρα από το Καστελλόριζο στο οποίο υπάρχει μονάδα της οποίας αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα....
μηπως εννοεις το φυλλο της μεσογειου?
παντως παιδια δικοιμου γνωστοι, ειδικα στην ΠΑ, απο τα βορεια ειχαν χαλαρα 5 και 10 μερες αδεια το μηνα...αυτο στον ΣΞ ειναι ονειρο θερινης νυκτος....
υγ. γραφουν οι αερονομοι???? βγαινουν σε μπλοκο η μεσα στη μοναδα?
-
Σε λίγο με όσα διαβάζω θα πιστέψω πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να πας αεροπορία και να σε πηγαίνει 10 μέσα 10 έξω (και μάλιστα το 10 έξω δεν είναι άδεια, απλώς όχι υπηρεσία)... Επίσης μάλλον είναι εξίσου εύκολο, να υπηρετήσεις ολόκληρη τη θητεία στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
Τελικά όλα τα βύσματα πέφτουν σε κάτι υπερπρονομιούχες και 100% επανδρωμένες μονάδες σε κάτι μέρη όπως Πλάτη, Καβύλη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Λαγός, Τριεθνές, Προβατώνας, Φέρες ή ακόμα και Σαμοθράκη, Λήμνο ή και σε μια βραχονησίδα 1 ώρα από το Καστελλόριζο στο οποίο υπάρχει μονάδα της οποίας αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα....Έτσι είναι. Στα ΤΘ στην Ορεστιάδα (αλλά και στον Αυλώνα) ξυπνάγαμε 5-5:30, έπρεπε μέσα σε λίγα λεπτά να έχουμε στρώσει τέλεια τα κρεβάτια, να έχουμε ντυθεί και ξυριστεί και να είμαστε έξω παραταγμένοι για αναφορά.
Η αγγαρεία μας έβρισκε κάθε 3 μέρες στην καλύτερη.
Σκοπιά βαράγαμε 2-3 φορές την ημέρα, ανάλογα με το νούμερο. Απαγορευόταν να ξαπλώσουμε οποιαδήποτε ώρα πριν τις 10 μμ, πλην Σαββατοκύριακου που ήταν πιο χαλαρά.Όταν πρωτοπήγα πάνω έκανα 26-1 (το 26 ήταν μέσα) λόγω έλλειψης προσωπικού. Μάλλον διότι είχαμε στείλει κάμποσους να βοηθήσουν τα παλικάρια στην Αθήνα που πήγαιναν με πολύυυ κόπο 1-1.
Δεν είχαμε άγχος για τίποτα, γιατί δεν προλαβαίναμε ούτως ή άλλως.
Οι αξιωματικοί ήταν στην πλειοψηφία τους πολύ λογικοί άνθρωποι, αλλά μόνο εκτός υπηρεσίας.
Είχα δίκιο σ' αυτά που έγραφα στο προηγούμενο μήνυμά μου τελικά.
-
όταν παρουσιαστώ στο παλασκας θα πρέπει να δώσω επικυρωμένα αντίγραφα του πτυχίου μου καθώς και του proficiency, σωστά? μήπως χρειάζονται και απολυτήριο Λυκείου? Να τους δώσω το δίπλωμα οδήγησης ή να μη το πάρω καθόλου μαζί μου? Σε περίπτωση που το χρειαστώ για προσωπικό λόγο? `Εχω επίσης και άδεια χειριστού ταχυπλόου, παίζει κανά ρόλο αυτό?
άκουσα ότι σου κάνουν ενέσεις και διάφορα μέσα, ισχύει? Μπορώ να τις κάνω εγώ σε κάποιον δικό μου γιατρό και να τους πάω μια βεβαίωση γιατί ουδείς γνωρίζει την καθαρότητα των βελονών τους..
-
Για τις ενέσεις:
δεν ξέρω τι κοκτέιλ βάζουν, αλλά σου κοπανάνε δύο. Επειδή ένιωσα λίγο σαν γελάδι που το πάνε για μαρκάρισμα, τους είπα να τις κάνουν διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα. Σοβαρολογώ, είναι δυο νοσοκόμοι αριστερά και δεξιά και τις κάνουν ταυτόχρονα. Πες τους να περιμένει ο ένας μέχρι να τελειώσει ο άλλος.
Οι βελόνες είναι καθαρές. Μπορεί να μη φημίζεται ο στρατός για τις συνθήκες υγιεινής, αλλά από φάρμακα είναι ΟΚ. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
όταν παρουσιαστώ στο παλασκας θα πρέπει να δώσω επικυρωμένα αντίγραφα του πτυχίου μου καθώς και του proficiency, σωστά? μήπως χρειάζονται και απολυτήριο Λυκείου? Να τους δώσω το δίπλωμα οδήγησης ή να μη το πάρω καθόλου μαζί μου? Σε περίπτωση που το χρειαστώ για προσωπικό λόγο? `Εχω επίσης και άδεια χειριστού ταχυπλόου, παίζει κανά ρόλο αυτό?άκουσα ότι σου κάνουν ενέσεις και διάφορα μέσα, ισχύει? Μπορώ να τις κάνω εγώ σε κάποιον δικό μου γιατρό και να τους πάω μια βεβαίωση γιατί ουδείς γνωρίζει την καθαρότητα των βελονών τους..
Εαν θες να γινεις οδηγος τοτε παρτα μαζι σου... βασικα βγαλε κανα επικυρωμενο αντιγραφο. Αλλα να ξερεις πως σαν οδηγο μπορει να σε κρατησουν κανα διμηνο extra στον Παλασκα (κακο αυτο IMO) αλλα και απο εκει και περα μπορει να σε ωφελησει, μπορει και οχι.... δηλαδη μπορει να πεσεις σε μοναδα/υπηρεσια που θα κανεις μονο τον οδηγο και θα την περνας φινα οδηγωντας κανα GD240, αλλα μπορει να πεσεις σε κανα πηγμενο μερος με ελειψη προσωπικου οπου μπορει να κανεις τον σκοπο/οδηγο/μαγειρα/οπλονομοπαιδο κλπ κλπ.... Εχω δει και τις 2 περιπτωσεις. Ειναι δικοπο μαχαιρι λοιπον.... κανε οτι καταλαβαινεις, ας πουνε και αλλοι κληρουχες τιποτα
Οσον αφορα την αδεια χειριστου ταχυπλοου... εεε αμα τους την δειξεις, εφυγες κατευθιαν για MYK Δεν το συζηταμε, θα παρεις ειδικοτητα Χειριστη Ταχυπλοου Σκαφους Μοναδων Ειδικων Καταστραφων.... θα εισαι πρωτη μουρη στο SCARAB πανω
-
εμας στη κορινθο μας κανανε 4 ενεσεις...ετσι θυμαμαι...
οταν θα σε ρωτησουν πεστους οτι εχεις διπλωμα...μη παιρνεις φωτοτυπιες τζαμπα...αν ειναι να πας για ειδικοτητα οδηγου θα σου πουν να τους πας αντιγραφο διπλωματος αλλα αυτο θα γινει πιο αργα...
μη πεις οτι ξερεις να κανεις καμια χειροτεχνια γιατι τη πατησες...
επισης να εχεις υποψη οτι αυτο που ειπες για το θεμα των ενεσεων εξω, αν το ακουσουν στον ΣΞ, τουλαχιστον, θα πεσουν κατω απο τα γελια... να ξερεις οτι εκει τα πραγματα γινονται μαζικα και να φροντιζεις να μη φαινεσαι αρνητικα...
-
Οι βελόνες είναι μιας χρήσης φυσικα.....
Θητεία? Ωχωχωχ...